Doç. Dr. GÜLŞAH ÇALIŞKAN KOÇ


EŞME MESLEK YÜKSEKOKULU, Gıda İşleme

Gıda Teknolojisi


WoS Araştırma Alanları: Gıda Bilimi Ve Teknolojisi


Avesis Araştırma Alanları: Gıda Mühendisliği


Yayınlardaki İsimler: Koç Gülşah Çalışkan

Metrikler

Yayın

156

Yayın (WoS)

43

Yayın (Scopus)

42

Atıf (Scopus)

829

H-İndeks (Scopus)

14

Atıf (TrDizin)

1

H-İndeks (TrDizin)

1

Atıf (Sobiad)

112

H-İndeks (Sobiad)

6

Atıf (Diğer Toplam)

1

Proje

11

Tez Danışmanlığı

2

Açık Erişim

5
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Biyografi

Gülşah Çalışkan Koç, Uşak Üniversitesi Eşme Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi Programında

Doçent Doktor olarak görev yapmaktadır. Çalışkan Koç, akademik kariyerine 2010 yılında Araştırma

Görevlisi olarak Bayburt Üniversitesi, Gıda Mühendisliği Bölümünde başlamış, 2018 yılında Ege

Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü'nde doktorasını tamamlamıştır. Doktora tez konusu TÜBİTAK

tarafından belirlenen öncelikli alanlar kapsamında olup bu konuda ‘TÜBİTAK Öncelikli Alanlar Bursu

TUBİTAK-BİDEB 2211-C’ almaya hak kazanmıştır. 2018 ve 2021 yıllarında sırasıyla Alanya Hamdullah

Emin Paşa Üniversitesinde Doktor Öğretim Üyesi ve Uşak Üniversitesinde Doçent ünvan ve yetkisini

almıştır. Akademik hayatında pek çok bilimsel eser üretmiş, görev yaptığı üniversitelerde dersler

vermiş ve lisansüstü tezler yönetmiştir. Ayrıca, Enstitü Yönetim Kurulu Üyeliği ve Erasmus

Koordinatörlüğü görevlerini yürütmüş, Yönetim Kurulu Üyeliği, Kalite Komisyonu Üyeliği, Eğitim

Komisyonu Üyeliği görevlerini yürütmektedir. TUBİTAK, TAGEM ve BAP desteki pek çok projede görev

almıştır. Doç. Dr. Gülşah Çalışkan Koç'un editörlüğünü yaptığı 4 uluslararası kitap, yazarlığını yaptığı 9

uluslararası kitap bölümü ve 1 ansiklopedi maddesi bulunmaktadır. Uluslararası dergilerde (SCI, SCI

Expanded, e-SCI) yayınlanan 37, ULAKBİM tarafından taranan ulusal dergilerde yayınlanan 13

makalesi bulunmaktadır. Ulusal ve uluslararası pek çok kongreye sözlü ve poster sunumları ile

katılmış ve 1. Uluslararası Gıda Özellikleri Konferansı, Kuala Lumpur, Malezya'da en iyi makale

ödülünü almıştır. Ayrıca, 2017-2018 ve 2018-2019 yıllarında Publons Akran Değerlendirmesi

Ödüllerinde, yayın hakemliğinde İlk %1;e girmiş ve üç ayrı ödül almaya hak kazanmıştır. Evli ve bir

çocuk sahibidir.

Eğitim Bilgileri

2012 - 2018

2012 - 2018

Doktora

Ege Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Teknolojisi (Dr), Türkiye

2009 - 2012

2009 - 2012

Yüksek Lisans

Ege Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Teknolojisi (Yl) (Tezli), Türkiye

2005 - 2012

2005 - 2012

Lisans

Anadolu Üniversitesi, İşletme Fakültesi, İşletme Bölümü, Türkiye

2004 - 2008

2004 - 2008

Lisans

Manisa Celal Bayar Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye

Yaptığı Tezler

2018

2018

Doktora

Püskürtmeli kurutucu ile ıspanak ve havuç sularının kurutulması ve örnek gıda sisteminde denenmesi

Ege Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Teknolojisi (Dr)

2011

2011

Yüksek Lisans

Sumak ekstraktı tozu eldesi

Ege Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Teknolojisi (Yl) (Tezli)

Araştırma Alanları

Gıda Mühendisliği

Akademik Ünvanlar / Görevler

2023 - Devam Ediyor

2023 - Devam Ediyor

Doç. Dr.

Uşak Üniversitesi, EŞME MESLEK YÜKSEKOKULU, Gıda İşleme

2021 - 2023

2021 - 2023

Dr. Öğr. Üyesi

Uşak Üniversitesi, EŞME MESLEK YÜKSEKOKULU, Gıda İşleme

2018 - 2019

2018 - 2019

Dr. Öğr. Üyesi

Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi, Sanat Ve Tasarım Fakültesi, Gastronomi Ve Mutfak Sanatları Bölümü

2011 - 2018

2011 - 2018

Araştırma Görevlisi

Ege Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Yl) (Tezli)

2010 - 2011

2010 - 2011

Araştırma Görevlisi

Bayburt Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü

Yönetimsel Görevler

2022 - Devam Ediyor

2022 - Devam Ediyor

Üniversite Yönetim Kurulu Üyesi

Uşak Üniversitesi

2018 - 2019

2018 - 2019

Erasmus Programı Kurum Koordinatörü

Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi

Verdiği Dersler

Yüksek Lisans

Yüksek Lisans

Gastronomide Duyusal Analiz

Hazır Yemek Teknolojisi

Lisans

Lisans

Fermented Food Products

Culinary Calculations

Culinary Operations

Statistic

Nutrition Science

Introduction to Gastronomy and Culinary Arts

Food and Beverage Management

Foods for Special Groups

Sensory Analysis and Laboratory Techniques

Food Hygiene

Industrial Kitchen Design

Graduation Project

Ön Lisans

Ön Lisans

Gıdalarda Temel İşlemler I

Tahıl Teknolojisi

Gıda Endüstri Makineleri

Temel Matematik

Gıdalarda Temel İşlemler II

Matematik

Seminer

Hijyen ve Sanitasyon

Meyve ve Sebze Teknolojisi

Genel Matematik

Beslenme

Ticari Matematik

Makaleler

Tümü (61)
SCI-E, SSCI, AHCI (40)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (43)
ESCI (2)
Scopus (42)
TRDizin (14)
Diğer Yayınlar (5)

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2025

2025

1. Health and Nutritional Benefits of Elaeagnus angustifolia L.,

KARAKUŞ Z. N., ÇELEBİ Y., ÇALIŞKAN KOÇ G.

9TH INTERNATIONAL CONFERENCE ON GLOBAL PRACTICE OF MULTIDISCIPLINARY SCIENTIFIC STUDIES, 21 - 28 Ocak 2025, (Tam Metin Bildiri)

2024

2024

2. Investigating the Potential of Magnetic Field Freezing Application in Meat and Meat Products

ÇALIŞKAN KOÇ G., ÇELEBİ Y.

8th INTERNATIONAL CUKUROVA AGRICULTURE AND VETERINARY CONGRESS, 21 Haziran 2024, cilt.1, (Özet Bildiri)

2024

2024

3. THE EFFECT OF EXTRINSIC FACTORS ON THE REHYDRATION BEHAVIOUR OF FOODS

ÇALIŞKAN KOÇ G., ÇELEBİ Y.

ISPEC 14. International Conference On Agriculture, Animal Science & Rural Development March 22-24, 2024 / Izmir, İzmir, Türkiye, 22 - 24 Mart 2024, (Özet Bildiri)

2024

2024

4. MOMORDICA CHARANTIA L.'NİN BİYOAKTİF BİLEŞİKLERİ VE SAĞLIĞA FAYDALAR

KARAKUŞ Z. N., ÇALIŞKAN KOÇ G., ÇELEBİ Y.

7th INTERNATIONAL CUKUROVA AGRICULTURE AND VETERINARY CONGRESS, 9 - 10 Mart 2024, (Tam Metin Bildiri)

2024

2024

5. KUMKUAT (Fortunella SPPP.) MEYVE VE YAPRAKLARININ BİYOAKTİF BİLEŞİKLERİ VE SAĞLIĞA FAYDALARI

KARAKUŞ Z. N., ÇELEBİ Y., ÇALIŞKAN KOÇ G.

7th INTERNATIONAL CUKUROVA AGRICULTURE AND VETERINARY CONGRESS, 9 - 10 Mart 2024, (Tam Metin Bildiri)

2024

2024

6. YENİLİKÇİ TEKNOLOJİK BİR YAKLAŞIM: BİTKİ KAYNAKLI KOLAJEN AN INNOVATIVE TECHNOLOGICAL APPROACH: PLANT-BASED COLLAGEN

KARAKUŞ Z. N., ÇALIŞKAN KOÇ G., ÇELEBİ Y.

9th International Aegean Congress on Natural & Medical Sciences, 23 - 25 Şubat 2024, (Tam Metin Bildiri)

2024

2024

8. Protein Extraction Methods from the Edible Insects

ÇALIŞKAN KOÇ G.

3rd FOOD CHEMISTRY CONGRESS, Antalya, Türkiye, 29 Şubat - 03 Mart 2024, (Özet Bildiri)

2024

2024

9. WHEY: FUNCTIONAL PROPERTIES, POTENTIAL HEALTH BENEFITS, AND FOOD APPLICATIONS

KARAKUŞ Z. N., ÇALIŞKAN KOÇ G., ÇELEBİ Y.

9th International Aegean Congress on Natural & Medical Sciences, İzmir, Türkiye, 23 - 25 Şubat 2024, ss.97-108, (Tam Metin Bildiri)

2024

2024

10. AN INNOVATIVE TECHNOLOGICAL APPROACH: PLANT-BASED COLLAGEN

KARAKUŞ Z. N., ÇELEBİ Y., ÇALIŞKAN KOÇ G.

9th International Aegean Congress on Natural & Medical Sciences, İzmir, Türkiye, 23 - 25 Şubat 2024, ss.109-122, (Tam Metin Bildiri)

2023

2023

11. SUMAK: BESİN DEĞERİ VE SAĞLIK ÜZERİNE ETKİLERİ

KARAKUŞ Z. N., ÇALIŞKAN KOÇ G., ÇELEBİ Y.

2ND INTERNATIONAL CONFERENCE ON SCIENTIFIC RESEARCHES DECEMBER, Bolu, Türkiye, 28 - 30 Aralık 2023, ss.1548-1558, (Tam Metin Bildiri)

2023

2023

12. KIZILCIK: BESİN DEĞERİ VE SAĞLIK ÜZERİNE ETKİLERİ

KARAKUŞ Z. N., ÇELEBİ Y., ÇALIŞKAN KOÇ G.

2ND INTERNATIONAL CONFERENCE ON SCIENTIFIC RESEARCHES, Bolu, Türkiye, 28 - 30 Aralık 2023, ss.1537-1547, (Tam Metin Bildiri)

2023

2023

13. RESEARCH ON THE UTILIZATION OF WHEY IN KEFIR PRODUCTION

ÇALIŞKAN KOÇ G., Ekinci Akpınar C., Boyacı S., DİRİM S. N.

100th ANNIVERSARY OF THE REPUBLIC TURKEY INTERNATIONAL EGE AGRICULTURE CONGRESS, İzmir, Türkiye, 01 Kasım 2023, ss.263-278, (Tam Metin Bildiri)

2023

2023

14. DUT YAPRAKLARININ İNSAN SAĞLIĞI ÜZERİNDEKİ FARMAKOLOJİK ETKİLERİ

KARAKUŞ Z. N., ÇELEBİ Y., ÇALIŞKAN KOÇ G.

13 th INTERNATIONAL CONFERENCE ON AGRICULTURE, ANIMAL SCIENCE AND RURAL DEVELOPMENT , 2023, Uşak, Türkiye, 28 - 29 Kasım 2023, (Tam Metin Bildiri)

2023

2023

15. ARONYA: BESİN DEĞERLERİ VE POTANSİYEL SAĞLIK ETKİLERİ

KARAKUŞ Z. N., ÇALIŞKAN KOÇ G., ÇELEBİ Y.

13 th INTERNATIONAL CONFERENCE ON AGRICULTURE, ANIMAL SCIENCE AND RURAL DEVELOPMENT , 2023, Uşak, Türkiye, 28 - 29 Kasım 2023, (Tam Metin Bildiri)

2023

2023

16. The Importance of 3D Printing Technology For The Food Industry

ERDOĞAN S. L., ÇALIŞKAN KOÇ G.

2nd Food Chemistry Congress, Antalya, Türkiye, 16 Mart 2023, (Özet Bildiri)

2022

2022

17. Gluten Free Tarhana: A Review

ÇALIŞKAN KOÇ G., YÜKSEL A. N., TEKGÜL BARUT Y.

4th International Conference on Advanced Engineering Technologies, Bayburt, Türkiye, 28 Eylül 2022, (Özet Bildiri)

2021

2021

18. FARKLI UN ÇEŞİTLERİ İLE ÜRETİLEN TARHANA CORBALARININ REOLOJİK ÖZELLİKLERİNİN İNCELENMESİ

ALTAY K., ÇALIŞKAN KOÇ G., HAYALOĞLU A. A.

IV. International Ankara Conference On Scientific Research, Ankara, Türkiye, 10 - 11 Nisan 2021, (Özet Bildiri)

2020

2020

19. Celiac Disease: Development of Gluten-Free Food Formulations

ÇALIŞKAN KOÇ G.

Izmir Demokrasi University International Congress of Health Sciences 2020 (ICHES-IDU 2020), İzmir, Türkiye, 20 - 21 Haziran 2020, (Özet Bildiri)

2020

2020

20. Microwave-Assisted Roasting of Seeds and Grains: A Review

TEKGÜL Y., ÇALIŞKAN KOÇ G.

INSAC Natural and Health Sciences (INHS-2020), Türkiye, 22 - 23 Mayıs 2020, ss.522-523, (Özet Bildiri)

2019

2019

21. Utilization of different bean flour and rice flour combinations in the gluten-free tarhana formulation.

Güvener S., Erdoğan S. L., ÇALIŞKAN KOÇ G., ÇABUK B.

International Conference on Agronomy and Food Science and Technology (AgroFood), İstanbul, Türkiye, 20 - 21 Haziran 2019, (Özet Bildiri)

2019

2019

22. Development of Gluten-Free Erişte Formulations by Using Quinoa, Oat, and Their Combinations

ÇALIŞKAN KOÇ G.

International Science and Academic Congress, Konya, Türkiye, 19 - 20 Nisan 2019, ss.117, (Özet Bildiri)

2018

2018

23. Microwave Heat Treatment Impact On Proximate, Powder and FunctionalProperties of Bean Flour

ÇABUK B., ÇALIŞKAN KOÇ G., Serbest D.

International Conference on Food, Nutrition and Dietetics, Gastronomy Research (FONGAR-2018), Antalya, Türkiye, 28 Kasım 2018, (Özet Bildiri)

2018

2018

24. Yeni Anadolu Mutfağı

ÇALIŞKAN KOÇ G., ÇABUK B., ÖZÇIRA N.

International Conference on Food,Nutrition and Dietetics, Gastronomy Research (FONGAR-2018), Antalya, Türkiye, 28 - 30 Kasım 2018, (Özet Bildiri)

2018

2018

25. Duyusal Algıların Etkisi: Gastrofizik

ÇABUK B., ÇALIŞKAN KOÇ G., KISA H., YILMAZ M. B., BAŞ E., TARHAN A.

International Conference on Food, Nutrition and Dietetics, Gastronomy Research (FONGAR-2018), Antalya, Türkiye, 28 - 30 Kasım 2018, (Özet Bildiri)

2018

2018

26. Foam Mat Dried Egg White Powder: Drying Kinetic, Physical, Powder and Functional Properties

ÇALIŞKAN KOÇ G., ÇABUK B., Sivri M. B.

International Conference on Food,Nutrition and Dietetics, Gastronomy Research (FONGAR-2018), Antalya, Türkiye, 28 - 30 Kasım 2018, (Özet Bildiri)

2018

2018

27. Glutensiz Tarhana Üretimi

ÇALIŞKAN KOÇ G., ÇABUK B., ERDOĞAN S. L.

International Conference on Food, Nutrition and Dietetics, Gastronomy Research (FONGAR-2018), Antalya, Türkiye, 28 - 30 Kasım 2018, (Özet Bildiri)

2018

2018

28. Gıda Katkısı Olarak Muz Kabuğunun Kullanımı

ÇABUK B., ÇALIŞKAN KOÇ G., Aslan U., Karagöl K.

International Conference on Food, Nutrition and Dietetics, Gastronomy Research (FONGAR-2018), Antalya, Türkiye, 28 - 30 Kasım 2018, (Özet Bildiri)

2018

2018

29. Tarım Atıklarından Musilaj Eldesi

ÇALIŞKAN KOÇ G.

Uluslararası Tarım, Çevre ve Sağlık Kongresi, Aydın, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2018, ss.273, (Özet Bildiri)

2018

2018

30. Meyve Suyu Tozu Üretimi: Köpük Kurutma

ÇALIŞKAN KOÇ G., DİRİM S. N.

Uluslararası Tarım, Çevre ve Sağlık Kongresi, Aydın, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2018, ss.253-254, (Özet Bildiri)

2018

2018

31. The Effect of different drying Processes on the Powder Properties of Red beet Puree Powders

DİRİM S. N., RUOFF D. A., ÇALIŞKAN KOÇ G.

XIIIth International Conference of Food Physicists, Antalya, Türkiye, 23 - 25 Ekim 2018, ss.112, (Özet Bildiri)

2018

2018

32. The Effect of Ultrasound Pretreatment on Color Properties of Raisins

Candemir A., DİRİM S. N., ÇALIŞKAN KOÇ G.

XIIIth International Conference of Food Physicists, Antalya, Türkiye, 23 - 25 Ekim 2018, (Özet Bildiri)

2018

2018

33. The Effect of Different Drying Processes on the Drying Characteristics, Physical and Powder Properties of Red Pepper Pulp

ÇALIŞKAN KOÇ G.

XIIIth International Conference of Food Physicists (ICFP), Antalya, Türkiye, 23 - 25 Ekim 2018, (Özet Bildiri)

2018

2018

34. Agglomeration of Spray Dried Milk Powder With The Addition of Carob, Cınnamon And Ginger Powders

DİRİM S. N., YÜKSEL H., ÇALIŞKAN KOÇ G.

21. st Internatinal Drying Symposium, Valencia, İspanya, 11 - 14 Eylül 2018, ss.329, (Özet Bildiri)

2018

2018

35. The Intermittent Drying of Wheat by Microwave and Fluidized Bed Drying

Türkoğlu T., Baykal H., YÜKSEL H., ÇALIŞKAN KOÇ G., DİRİM S. N.

21.st International Drying Symposium, Valencia, İspanya, 11 - 14 Eylül 2018, ss.357, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

36. The Effect of Intermittent: Microwave and Fluidized Bed Drying on Quality and Energy Consumption of Buckwheat

KIZILALP G., Türkoğlu T., ÇALIŞKAN KOÇ G., DİRİM S. N.

21.st International Drying Symposium, Valencia, İspanya, 11 - 14 Eylül 2018, ss.357, (Özet Bildiri)

2018

2018

38. Fluidised Bed Agglomeratıon of Black Carrot Juice Powders

DİRİM S. N., yüksel h., ÇALIŞKAN KOÇ G.

21.st International Drying Symposium, Valencia, İspanya, 11 - 14 Eylül 2018, ss.421, (Özet Bildiri)

2018

2018

39. Agglomeratıon of Spray Dried Spinach Juices Powder: Powder Properties

ÇALIŞKAN KOÇ G., DİRİM S. N., yüksel h.

21.st International Drying Symposium, Valencia, İspanya, 11 - 14 Eylül 2018, ss.420, (Özet Bildiri)

2017

2017

40. Aglomerasyon Teknolojisi ve Gıda Sanayiinde Kullanımı

DİRİM S. N., ÇALIŞKAN G.

10.Gıda Mühendisliği Kongresi, Türkiye, 9 - 11 Kasım 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

41. Influence of the Different Drying Agents on the Production of Spinach Powder by Spray Drying

ÇALIŞKAN KOÇ G., DİRİM S. N.

Innovations in Food Science & Technology IFST 2017, Munich, Almanya, 10 - 12 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

42. Antimicrobial Activity of Spray Dried Sumac Extract Powder on Escherichia coli O157:H7 and Salmonella Typhimurium

ÇALIŞKAN G., GÜNDÜZ G., DİRİM S. N.

I. International Congress on Medicinal and Aromatic Plants ’Natural and Healthy Life’, Konya, Türkiye, 9 - 12 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

43. Enhancement of the Functional Properties of Home-Made Style Turkish Noodles (Erişte) with the Addition of Fresh Dills

DİRİM S. N., ÇALIŞKAN G.

Innovations in Food Science & Technology IFST 2017, Munich, Almanya, 10 - 12 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

45. Rehydration of Sun Dried Raisin: Characterization and Modelling

DİRİM S. N., ÇALIŞKAN G.

FIFTH INTERNATIONAL CONFERENCE SUSTAINABLE POSTHARVEST AND FOOD TECHNOLOGIES – INOPTEP 2017, Vrsac, Sırbistan, 23 - 28 Nisan 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

46. Enhancement of the Spray Dried Cow Milk Powder with the Addition of Carob, Cinnamon, and Ginger Powders

DİRİM S. N., ÇALIŞKAN G.

FIFTH INTERNATIONAL CONFERENCE SUSTAINABLE POSTHARVEST AND FOOD TECHNOLOGIES – INOPTEP 2017, Vrsac, Sırbistan, 23 - 28 Nisan 2017, (Özet Bildiri)

2016

2016

47. Gıdaların Dondurulmasında Manyetik Alan Uygulamasının Kullanılabilirliği

DİRİM S. N., ÇALIŞKAN G.

Türkiye 12. Gıda Kongresi, Edirne, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2016, (Özet Bildiri)

2016

2016

48. Üzüm Pekmezİnİn Santrİfüj İle Dondurarak Konsantrasyonu

Bektaş B., ÇALIŞKAN G., DİRİM S. N.

Türkiye 12. Gıda Kongresi, Edirne, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2016, (Özet Bildiri)

2016

2016

49. Kuru fasulyenin suda ıslatma ön işlem parametrelerinin optimize Edilmesi

Türkoğlu T., ÇALIŞKAN G., DİRİM S. N.

Türkiye 12. Gıda Kongresi, Edirne, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2016, (Özet Bildiri)

2016

2016

51. A Survey on the Centrifugal Freeze Concentration Method for Mulberry Molasses

DİRİM S. N., ÇALIŞKAN G., Bektaş B.

XIIth International Conference of Food Physicists, Debrecen, Macaristan, 6 - 08 Temmuz 2016, (Özet Bildiri)

2016

2016

52. Determination of the Drying Characteristics of Black Carrot Pulp During Microwave Drying

DİRİM S. N., ÇALIŞKAN G., Talih M.

XIIth International Conference of Food Physicists, Debrecen, Macaristan, 6 - 08 Temmuz 2016, (Özet Bildiri)

2016

2016

53. Enhancement of the Functional Properties of Home Made Style Turkish Noodles (Erişte) with the Addition of Fresh Mints

DİRİM S. N., ÇALIŞKAN G.

XIIth International Conference of Food Physicists, Debrecen, Macaristan, 6 - 08 Temmuz 2016, (Özet Bildiri)

2016

2016

54. Determination the Effects of the Soaking Pretreatment of The Soybeans

DİRİM S. N., ÇALIŞKAN G., Türkoğlu T.

XIIth International Conference of Food Physicists, Debrecen, Macaristan, 6 - 08 Temmuz 2016, (Özet Bildiri)

2015

2015

55. Investigation of the Quality Characteristics of Cakes Prepared by the Addition of Microwave Dried Spinach Powder

DİRİM S. N., ÇALIŞKAN G., TÜRKOĞLU T., BAŞARAN E.

The 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, SARAY BOSNA, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, (Özet Bildiri)

2015

2015

56. Determination Of The Rehydration Behaviour Of Some Sun Dried Fruit Slices

DİRİM S. N., ÇALIŞKAN G., BEKTAŞ B., TALİH M., TUNCER A.

The 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, SARAY BOSNA, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, (Özet Bildiri)

2015

2015

57. Investigation of the Quality Characteristics of Bread Prepared by the Addition of Microwave Dried Spinach Powder

DİRİM S. N., ÇALIŞKAN G., BEKTAŞ B., TALİH M., TUNCER A.

The 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, SARAY BOSNA, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, (Özet Bildiri)

2015

2015

58. Dondurarak Kurutma Yönteminin Ürünün Kalite Özelliklerine Etkisi

DİRİM S. N., ERGÜN K., ÇALIŞKAN G.

Pamukkale Kurutulmuş ve Yarı Kurutulmuş Gıdalar Sempozyumu, Denizli, Türkiye, 13 - 15 Mayıs 2015, ss.83-84, (Özet Bildiri)

2015

2015

59. Farklı Mikrodalga Güçlerinin ve Ürün Kalınlıklarının Ispanak Posasının Kuruma Süresi ve Toz Ürün Özellikleri Üzerine Etkisi

DİRİM S. N., ÇALIŞKAN G., Talih M., BEKTAŞ B.

Pamukkale Kurutulmuş ve Yarı Kurutulmuş Gıdalar Sempozyumu, Türkiye, 13 - 15 Mayıs 2015, ss.81-82, (Özet Bildiri)

2015

2015

60. Dondurarak Kurutulmuş Karadut Meyvesinin Bazı Fiziksel Ve Kimyasal Özelliklerinin Değerlendirilmesi

ÇALIŞKAN G., DİRİM S. N.

Pamukkale Kurutulmuş ve Yarı Kurutulmuş Gıdalar Sempozyumu, Denizli, Türkiye, 13 - 15 Mayıs 2015, ss.33, (Özet Bildiri)

2025

2025

62. Health-Promoting Effects of Elderberry (Sambucus nigra L.): A Nutritional Perspective

KARAKUŞ Z. N., ÇELEBİ Y., ÇALIŞKAN KOÇ G.

9 TH INTERNATIONAL CONFERENCE ON GLOBAL PRACTICE OF MULTIDISCIPLINARY SCIENTIFIC STUDIES, 21 - 28 Ocak 2025, (Tam Metin Bildiri)

2014

2014

63. Determination Of The Freeze Drying Kinetics Of Pumpkin (Cucurbita Moschata) Puree

ÇALIŞKAN KOÇ G., DİRİM S. N.

19th International Drying Symposium, 24 - 27 Ağustos 2014, (Tam Metin Bildiri)

2014

2014

64. The Effect of Selected Microwave Powers on the Drying Kinetics of Corn Husk

AKDOĞAN A., ÇALIŞKAN KOÇ G., DİRİM S. N.

19th International Drying Symposium, Lyon, Fransa, 24 - 27 Ağustos 2014, (Tam Metin Bildiri)

2014

2014

66. Determination of the Freeze Drying Kinetics of Persimmon (Diospyros kaki L.) Puree

ÇALIŞKAN KOÇ G., DİRİM S. N.

International Food Congress Novel Approaches in Food Industry NAFI 2014, İzmir, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2014, (Özet Bildiri)

2014

2014

67. Beta carotene stability in extruded snacks produced using interface engineered emulsions

Lim A. S., ÇALIŞKAN KOÇ G., Roos Y. H.

International Conference on Food Properties, Kuala-Lumpur, Malezya, 24 - 26 Ocak 2014, (Tam Metin Bildiri)

2013

2013

68. Mısır Atıklarının Değerlendirilmesi

AKDOĞAN A., ÇALIŞKAN KOÇ G., DİRİM S. N.

8. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 7 - 09 Kasım 2013, (Özet Bildiri)

2013

2013

69. Kivi, Ayva Ve Balkabağı Tozlarının Toz Ürün Özelliklerinin Belirlenmesi

Ergün K., ÇALIŞKAN KOÇ G., DİRİM S. N.

8. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 7 - 09 Kasım 2013, (Özet Bildiri)

2013

2013

70. Investigation of the Quality Characteristics of Cakes Prepared by the Addition of Freeze Dried Fruits Puree Powder

Ergün K., ÇALIŞKAN KOÇ G., DİRİM S. N.

2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 24 Ekim 2013 - 26 Mayıs 2012, (Özet Bildiri)

2013

2013

71. Investigation of the Effect of Different Amounts of Water and Cooking Processes on the Cooking Time of Turkish Homemade Pasta Erişte

ÇALIŞKAN KOÇ G., DİRİM S. N., AKDOĞAN A.

2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 24 Ekim 2013 - 26 Mayıs 2012, (Özet Bildiri)

2013

2013

72. Production of Corn Husk Powder That Containing High Fiber A Feasibility Survey

AKDOĞAN A., ÇALIŞKAN KOÇ G., DİRİM S. N.

4th MoniQA International Conference, 26 Şubat - 01 Mart 2013, (Özet Bildiri)

2012

2012

74. Powder Properties of Dried Sumac Extract

ÇALIŞKAN KOÇ G., DİRİM S. N.

IFT, Annual Meeting Food Expo, 25 - 28 Haziran 2012, (Özet Bildiri)

2012

2012

75. Antioxidant Activity of Sumac

ÇALIŞKAN KOÇ G., DİRİM S. N.

6th Central European Congress on Food (CEFood- 2012), 23 - 26 Mayıs 2012, (Özet Bildiri)

2012

2012

76. Determination of the Drying Kinetics of Pumpkin Puree Powder and the Powder Properties

ÇALIŞKAN KOÇ G., DİRİM S. N.

6th Central European Congress on Food (CEFood- 2012), 23 - 26 Mayıs 2012, (Özet Bildiri)

2012

2012

77. Sumak Ekstraktı Tozu Kullanılarak Sumak Ekşisi Üretimi

ÇALIŞKAN KOÇ G., DİRİM S. N.

3. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2012, (Özet Bildiri)

2012

2012

78. Determination of the Drying Kinetics During Freeze Drying of Pumpkin Slices

ÇALIŞKAN KOÇ G., DİRİM S. N.

1st North European Congress on Food (NEFood -2012), 23 - 25 Nisan 2012, (Özet Bildiri)

2012

2012

79. Spray Drying of Sumac Extract

ÇALIŞKAN KOÇ G., DİRİM S. N.

1st North European Congress on Food (NEFood -2012), 22 - 24 Nisan 2012, (Özet Bildiri)

2011

2011

80. Dondurarak Kurutulmuş Kivi Püresi Tozunun Bazı Fiziksel ve Kimyasal Özelliklerinin Belirlenmesi

ÇALIŞKAN KOÇ G., Ergün K., DİRİM S. N.

7. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 24 - 26 Kasım 2011, (Özet Bildiri)

2011

2011

81. Freeze Drying of Sumac Extract and Determination of Its Antimicrobial Properties

ÇALIŞKAN KOÇ G., GÜNDÜZ G., DİRİM S. N.

International Food Congress Novel Approaches In Food Industry, İzmir, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2011, (Özet Bildiri)

2010

2010

82. Potential Use of Spray Dried Sumac Extract as an Antimicrobial Agent Feasibility Survey

ÇALIŞKAN KOÇ G., GÜNDÜZ G., DİRİM S. N.

ICAST-The 4th International Student Conference on Advanced Science and Technology, İzmir, Türkiye, 25 - 26 Mayıs 2010, (Tam Metin Bildiri)

Kitaplar

2025

2025

1. Application of filtration in sugar refining

AKIN ADAL S., SÜFER Ö., ÇALIŞKAN KOÇ G., ÇELEBİ Y.

Mechanical Separation Processes in the Food Industry, CAN KARAÇA ASLI, Jafari Seid Mahdi, Editör, Woodhead Publishing, ss.391-420, 2025

2024

2024

2. Yapay Et: Gıda İşleme

ÇELEBİ Y., ÇALIŞKAN KOÇ G.

GIDA, BESLENME VE GASTRONOMİDE YENİ TRENDLER: ALTERNATİF BESİNLER, ÇALIŞKAN KOÇ GÜLŞAH, ÇELEBİ YASEMİN, Editör, Ankara Nobel Tıp Kitabevleri, Ankara, ss.369-404, 2024

2024

2024

3. Yapay Et: Beslenme ve Sağlık

KARAKUŞ Z. N., ÇALIŞKAN KOÇ G., ÇELEBİ Y.

GIDA, BESLENME VE GASTRONOMİDE YENİ TRENDLER: ALTERNATİF BESİNLER , ÇALIŞKAN KOÇ GÜLŞAH, ÇELEBİ YASEMİN, Editör, Ankara Nobel Tıp Kitabevleri, Ankara, ss.405-434, 2024

2024

2024

4. TOZ ÜRÜN ÖZELLİKLERİ

YÜKSEL A. N., ÖZKAN KARABACAK A., ÇALIŞKAN KOÇ G.

GIDALARIN MÜHENDİSLİK VE KALİTE ÖZELLİKLERİ, ÇALIŞKAN KOÇ GÜLŞAH, SÜFER ÖZGE, Editör, NOBEL AKADEMİK YAYINCILIK EĞİTİM DANIŞMANLIK TİC. LTD. ŞTİ, Ankara, ss.501-533, 2024

2024

2024

5. Yapay Et: Gıda İşleme

ÇELEBİ Y., ÇALIŞKAN KOÇ G.

Gıda, Beslenme ve Gastronomide Yeni Trendler: Alternatif Besinler, ÇALIŞKAN KOÇ GÜLŞAH, ÇELEBİ YASEMİN, Editör, Ankara Nobel Tıp Kitabevleri, Ankara, ss.371-404, 2024

2024

2024

6. Yapay Et: Beslenme ve Sağlık

KARAKUŞ Z. N., ÇALIŞKAN KOÇ G., ÇELEBİ Y.

Gıda, Beslenme ve Gastronomide Yeni Trendler: Alternatif Besinler, ÇALIŞKAN KOÇ GÜLŞAH, ÇELEBİ YASEMİN, Editör, Ankara Nobel Tıp Kitabevleri, Ankara, ss.405-433, 2024

2024

2024

7. GİRİŞ GIDALARIN KALİTE VE MÜHENDİSLİK ÖZELLİKLERİ

ÇALIŞKAN KOÇ G., SÜFER Ö.

GIDALARIN MÜHENDİSLİK VE KALİTE ÖZELLİKLERİ, ÇALIŞKAN KOÇ GÜLŞAH, SÜFER ÖZGE, Editör, NOBEL AKADEMİK YAYINCILIK EĞİTİM DANIŞMANLIK TİC. LTD. ŞTİ., Ankara, ss.1-16, 2024

2024

2024

8. Yasal Düzenlemeler ve Gelecekteki Eğilimler

ÇALIŞKAN G., KOÇ Y., ÇALIŞKAN KOÇ G.

GIDA IŞINLAMA TEKNOLOJİSİ, UĞUR FATMA AYSUN, SÜFER ÖZGE, ÇALIŞKAN KOÇ GÜLŞAH, Editör, NOBEL AKADEMİK YAYINCILIK EĞİTİM DANIŞMANLIK TİC. LTD. ŞTİ., Ankara, ss.149-170, 2024

2023

2023

9. Plant-Based Food Preservatives

TEKGÜL BARUT Y., ERTEN E. S., ÇALIŞKAN KOÇ G.

Natural Food Preservatives, Salama Heba H; Bhattacharya Sourish, Editör, Jenny Stanford Publishing Pte. Ltd., ss.207-225, 2023

2020

2020

10. EFFECT OF ROASTING PRETREATMENT ON THE FUNCTIONALCHARACTERISTICS OF PHASEOLUS VULGARIS L.

ÇABUK B., ÇALIŞKAN KOÇ G.

Academic Studies in Agriculture, Forestry and Aquaculture – II, Ali Bolat, Editör, Gece Yayınları, Ankara, ss.87-103, 2020

2020

2020

11. HOT-AIR AND MICROWAVE-ASSISTED FOAM-MAT DRYING OF AVOCADO

YÜKSEL A. N., ÇALIŞKAN KOÇ G.

Theory and Research in Engineering, Prof. Dr. Adnan Hayaloğlu, Editör, Gece Kitaplığı, Ankara, ss.367-382, 2020

Ansiklopedide Bölümler

2022

2022

1. Türkiye Turizm Ansiklopedisi

ÇALIŞKAN KOÇ G.

Detay Yayıncılık, ss.1-2, 2022

2019

2019

2. Türkiye Turizm Ansiklopedisi

ÇALIŞKAN KOÇ G.

Detay Yayınevi, ss., 2019

Desteklenen Projeler

2024 - 2025

2024 - 2025

Mikrodalga Destekli Köpük Kurutma Yöntemi İle Kara Havuç Suyu (Daucus Carota L.) TozuEldesi

TÜBİTAK Projesi , 2209-A - Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı

Çalışkan Koç G., Ünlü A.(Yürütücü)

2023 - 2024

2023 - 2024

Gıda Atıklarıyla Zenginleştirilmiş Kızılcık Tarhanası Üretimi

Diğer Resmi Kurumlarca Desteklenen Proje

Çalışkan Koç G. (Yürütücü), Erdoğan S. L.

2015 - 2016

2015 - 2016

Ekmek Üretiminde Haşlanmış Baklagillerin Kullanılması Ve Ekmeğin Kalite Özelliklerin İncelenmesi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

2012 - 2014

2012 - 2014

Kivili Keklerde Kivi Miktarı ve Farklı Pişirme Yöntemlerinin Kalite Özelliklerine Etkilerinin İncelenmesi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

2010 - 2012

2010 - 2012

Püskürtmeli Kurutucu ile Elde Edilen Sumak Ekstraktı Tozunun Antimikrobiyal Aktivitesinin Belirlenmesi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

Ödüller

Ocak 2025

Ocak 2025

Yayın Teşvik Ödülü

Tübitak

Ocak 2025

Ocak 2025

Young Researcher and Innovator Conference

Cost Actıons

Aralık 2024

Aralık 2024

15. BİLİM ÖDÜLÜ

İktisadi Kalkınma Ve Sosyal Araştırmalar Derneği

Ocak 2023

Ocak 2023

7th ISPEC SCIENCE AWARDS

Ispec

Ocak 2016

Ocak 2016

2211C Öncelikli alanlar Doktora Bursu

Tübitak

Ocak 2014

Ocak 2014

Best Paper Award

1St International Conference On Food Properties (İcfp2014)



Kongre ve Sempozyum Katılımı Faaliyetleri

14 Mayıs 2025 - 16 Mayıs 2025

14 Mayıs 2025 - 16 Mayıs 2025

4. Kocatepe Mühendislik Bilimleri Öğrenci Sempozyumu

Davetli Konuşmacı

Afyonkarahisar-Türkiye

Davetli Konuşmalar

Mayıs 2025

Mayıs 2025

4. Kocatepe Mühendislik Bilimleri Öğrenci Sempozyumu

Konferans

Afyon Kocatepe Üniversitesi-Türkiye

Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (SCOPUS): 829

h-indeksi (SCOPUS): 14