Biyografi
Gülşah Çalışkan Koç, Uşak Üniversitesi Eşme Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi Programında
Doçent Doktor olarak görev yapmaktadır. Çalışkan Koç, akademik kariyerine 2010 yılında Araştırma
Görevlisi olarak Bayburt Üniversitesi, Gıda Mühendisliği Bölümünde başlamış, 2018 yılında Ege
Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü'nde doktorasını tamamlamıştır. Doktora tez konusu TÜBİTAK
tarafından belirlenen öncelikli alanlar kapsamında olup bu konuda ‘TÜBİTAK Öncelikli Alanlar Bursu
TUBİTAK-BİDEB 2211-C’ almaya hak kazanmıştır. 2018 ve 2021 yıllarında sırasıyla Alanya Hamdullah
Emin Paşa Üniversitesinde Doktor Öğretim Üyesi ve Uşak Üniversitesinde Doçent ünvan ve yetkisini
almıştır. Akademik hayatında pek çok bilimsel eser üretmiş, görev yaptığı üniversitelerde dersler
vermiş ve lisansüstü tezler yönetmiştir. Ayrıca, Enstitü Yönetim Kurulu Üyeliği ve Erasmus
Koordinatörlüğü görevlerini yürütmüş, Yönetim Kurulu Üyeliği, Kalite Komisyonu Üyeliği, Eğitim
Komisyonu Üyeliği görevlerini yürütmektedir. TUBİTAK, TAGEM ve BAP desteki pek çok projede görev
almıştır. Doç. Dr. Gülşah Çalışkan Koç'un editörlüğünü yaptığı 4 uluslararası kitap, yazarlığını yaptığı 9
uluslararası kitap bölümü ve 1 ansiklopedi maddesi bulunmaktadır. Uluslararası dergilerde (SCI, SCI
Expanded, e-SCI) yayınlanan 37, ULAKBİM tarafından taranan ulusal dergilerde yayınlanan 13
makalesi bulunmaktadır. Ulusal ve uluslararası pek çok kongreye sözlü ve poster sunumları ile
katılmış ve 1. Uluslararası Gıda Özellikleri Konferansı, Kuala Lumpur, Malezya'da en iyi makale
ödülünü almıştır. Ayrıca, 2017-2018 ve 2018-2019 yıllarında Publons Akran Değerlendirmesi
Ödüllerinde, yayın hakemliğinde İlk %1;e girmiş ve üç ayrı ödül almaya hak kazanmıştır. Evli ve bir
çocuk sahibidir.
Eğitim Bilgileri
2012 - 2018
2012 - 2018Doktora
Ege Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Teknolojisi (Dr), Türkiye
2009 - 2012
2009 - 2012Yüksek Lisans
Ege Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Teknolojisi (Yl) (Tezli), Türkiye
2005 - 2012
2005 - 2012Lisans
Anadolu Üniversitesi, İşletme Fakültesi, İşletme Bölümü, Türkiye
2004 - 2008
2004 - 2008Lisans
Manisa Celal Bayar Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye
Yaptığı Tezler
2018
2018Doktora
Püskürtmeli kurutucu ile ıspanak ve havuç sularının kurutulması ve örnek gıda sisteminde denenmesi
Ege Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Teknolojisi (Dr)
2011
2011Yüksek Lisans
Sumak ekstraktı tozu eldesi
Ege Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Teknolojisi (Yl) (Tezli)
Araştırma Alanları
Gıda Mühendisliği
Akademik Ünvanlar / Görevler
2023 - Devam Ediyor
2023 - Devam EdiyorDoç. Dr.
Uşak Üniversitesi, EŞME MESLEK YÜKSEKOKULU, Gıda İşleme
2021 - 2023
2021 - 2023Dr. Öğr. Üyesi
Uşak Üniversitesi, EŞME MESLEK YÜKSEKOKULU, Gıda İşleme
2018 - 2019
2018 - 2019Dr. Öğr. Üyesi
Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi, Sanat Ve Tasarım Fakültesi, Gastronomi Ve Mutfak Sanatları Bölümü
2011 - 2018
2011 - 2018Araştırma Görevlisi
Ege Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Yl) (Tezli)
2010 - 2011
2010 - 2011Araştırma Görevlisi
Bayburt Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
Yönetimsel Görevler
2022 - Devam Ediyor
2022 - Devam EdiyorÜniversite Yönetim Kurulu Üyesi
Uşak Üniversitesi
2018 - 2019
2018 - 2019Erasmus Programı Kurum Koordinatörü
Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi
Verdiği Dersler
Lisans
Fermented Food Products
Culinary Calculations
Culinary Operations
Statistic
Nutrition Science
Introduction to Gastronomy and Culinary Arts
Food and Beverage Management
Foods for Special Groups
Sensory Analysis and Laboratory Techniques
Food Hygiene
Industrial Kitchen Design
Graduation Project
Yönetilen Tezler
2019
2019Yüksek Lisans
Buğday rüşeyminin protein içeriği arttırılmış tarhana üretiminde kulanım olanaklarının araştırılması
GÜLŞAH Ç. K. (Danışman)
N.ÖZÇIRA(Öğrenci)
2019
2019Yüksek Lisans
Farklı tahıl ve baklagil unlarının glutensiz tarhana üretiminde kullanım olanaklarının araştırılması
GÜLŞAH Ç. K. (Danışman)
S.LUBABE(Öğrenci)
Makaleler
2025
20251. Harnessing Infrared Radiation: Transforming Vegetable Oil Quality, Drying Kinetics, and Bioactive Potential
Pandiselvam R., Özaslan Z. T., Nisha R., Nickhil C., Singh R., Dewan A., et al.
Comprehensive Reviews in Food Science and Food Safety
, cilt.24, sa.5, 2025 (SCI-Expanded, Scopus)
2025
20252. Enrichment of Tarhana with Olive Leaf Powder: Evaluation of Physical, Functional, Powder, and Sensory Properties
GÜLDEN E., Erdoğan L., AKDOĞAN A., ALTAY K., Koc G. C.
ISPEC journal of agricultural sciences (Online)
, cilt.9, sa.2, ss.572-584, 2025 (TRDizin)
2025
20253. Enhancing the bioconversion rate and end products of black soldier fly (BSF) treatment - A comprehensive review
Siddiqui S. A., Süfer Ö., ÇALIŞKAN KOÇ G., Lutuf H., Rahayu T., Castro-Muñoz R., et al.
ENVIRONMENT DEVELOPMENT AND SUSTAINABILITY
, cilt.27, sa.5, ss.9673-9741, 2025 (SCI-Expanded, Scopus)
2025
20254. Preserving bioactive compounds in wheat germ through drying: A kinetic study
Çulluk B., Demiray E., Çalışkan Koç G.
Heat and Mass Transfer/Waerme- und Stoffuebertragung
, cilt.61, sa.4, 2025 (SCI-Expanded, Scopus)
2025
20255. Production and quality assessment of functional crackers based on fruit seed oils
Tekgül Barut Y., Çalışkan Koç G., Akdoğan A., Erdoğan S. L., Rayman Ergün A., Altay K., et al.
Journal of Food Measurement and Characterization
, cilt.19, sa.3, ss.1751-1760, 2025 (SCI-Expanded, Scopus)
2025
20256. Thawing frozen foods: A comparative review of traditional and innovative methods
ÇALIŞKAN KOÇ G., ÖZKAN KARABACAK A., Süfer Ö., Adal S., ÇELEBİ Y., DELİKANLI KIYAK B., et al.
Comprehensive Reviews in Food Science and Food Safety
, cilt.24, sa.2, 2025 (SCI-Expanded, Scopus)
2025
20257. A Review of Emerging Technologies on the Rehydration Behavior of Foodstuffs
ÖZKAN KARABACAK A., ÇALIŞKAN KOÇ G., Adal S., Süfer Ö., Tonay A. N., DELİKANLI KIYAK B., et al.
Journal of Food Process Engineering
, cilt.48, sa.2, 2025 (SCI-Expanded, Scopus)
2024
20248. Areca nut husk lignocellulosic fibers: A sustainable alternative to synthetic textiles
Süfer Ö., Tonay A. N., ÇELEBİ Y., DELİKANLI KIYAK B., ÖZKAN KARABACAK A., ÇALIŞKAN KOÇ G., et al.
European Polymer Journal
, cilt.221, 2024 (SCI-Expanded, Scopus)
2024
20249. Evaluation of the Effect of Sustainable Drying Techniques and Intensification Technologies on Color Profile of Dehydrated Fruits and Vegetables
Süfer Ö., Koç G., Öztekin S., Karabacak A., Su D., Wang D., et al.
FOOD AND BIOPROCESS TECHNOLOGY
, 2024 (SCI-Expanded, Scopus)
2024
202410. Exploring the chemical composition of granola formulated with different sweeteners and produced via oven and microwave baking
Erdoğan S. L., Çetintaş Y., Tekgül Barut Y., Süfer Ö., ÇALIŞKAN KOÇ G., Yüksel A. N.
JOURNAL OF FOOD SCIENCE
, cilt.89, sa.10, ss.6455-6464, 2024 (SCI-Expanded, Scopus)
2024
202411. Quince Powder Increases Antioxidant Activity and Probiotic Survival in Yoghurt
Çınar Ş. B., ÜNAL G., Koç G., Dirim S. N., Akalın A. S.
Food Technology and Biotechnology
, cilt.62, sa.4, ss.415-424, 2024 (SCI-Expanded, Scopus)
2024
202412. Impact of Ozone Treatment on Lipid Oxidation in Foods: A Critical Review
ÇELEBİ Y., ÇALIŞKAN KOÇ G., Süfer Ö., Tekgül barut Y., Şahin Ercan S., Yüksel A. N., et al.
OZONE-SCIENCE & ENGINEERING
, cilt.46, sa.5, ss.430-454, 2024 (SCI-Expanded, Scopus)
2024
202413. Effect of ultrasound pretreatment and drying air temperature on the drying characteristics, physicochemical properties, and rehydration capacity of raisins
Candemir A., Çalışkan Koç G., Dirim S. N., Pandiselvam R.
BIOMASS CONVERSION AND BIOREFINERY
, cilt.14, sa.16, ss.19623-19635, 2024 (SCI-Expanded, Scopus)
2024
202414. Advanced technologies for the collagen extraction from food waste - A review on recent progress
DELİKANLI KIYAK B., İnan Çınkır N., ÇELEBİ Y., Durgut Malçok S., ÇALIŞKAN KOÇ G., Adal S., et al.
MICROCHEMICAL JOURNAL
, cilt.201, 2024 (SCI-Expanded, Scopus)
2024
202415. Applications of electrolyzed water in the food industry: A comprehensive review of its effects on food texture
Adal S., DELİKANLI KIYAK B., ÇALIŞKAN KOÇ G., Süfer Ö., ÖZKAN KARABACAK A., İnan Çınkır N., et al.
FUTURE FOODS
, cilt.9, 2024 (Scopus)
2024
202416. Storage of spinach juice agglomerates: Physical, flow, structural, and thermal properties
Çalışkan Koç G., Yüksel Sarıoğlu H., Dirim S. N., Pandiselvam R.
JOURNAL OF TEXTURE STUDIES
, cilt.55, sa.1, 2024 (SCI-Expanded, Scopus)
2023
202317. ZEYTİN PİRİNASININ MİKRODALGA KURUTULMASINDA ULTRASES ÖN İŞLEMİNİN ÜRÜNÜN BAZI FİZİKSEL VE KİMYASAL ÖZELLİKLERİ ÜZERİNE ETKİSİ
ALTAY K., ÇALIŞKAN KOÇ G., AKDOĞAN A.
GIDA
, cilt.48, sa.4, ss.888-899, 2023 (TRDizin)
2023
202318. The Effect of Drying Temperature and Thickness on the Drying Kinetic, Antioxidant Activity, Phenolic Compounds, and Color Values of Apple Slices
Demiray E., Yazar J. G., Aktok Ö., Çulluk B., Çalişkan Koç G., Pandiselvam R.
JOURNAL OF FOOD QUALITY
, cilt.2023, 2023 (SCI-Expanded, Scopus)
2023
202319. Effect of different roasting methods on the proximate by composition, flow properties, amino acid compositions, colour, texture, and sensory profile of the chickpeas
Tekgül Barut Y., Çalışkan Koç G., Rayman Ergün A., Bozkır H., Pandiselvam R.
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.58, sa.1, ss.482-492, 2023 (SCI-Expanded, Scopus)
2022
202220. Farklı Meyve Çekirdekleri Yağlarının Keklerin Kalite Karakteristikleri Üzerine Etkisi
Erdoğan L., TEKGÜL BARUT Y., ÇALIŞKAN KOÇ G.
International Journal of Pure and Applied Sciences
, cilt.8, sa.2, ss.342-350, 2022 (TRDizin)
2022
202221. Evaluation of the impact of UV radiation on rheological and textural properties of food
Pandiselvam R., Barut Gök S., Yüksel A. N., Tekgül Y., Çalişkan Koç G., Kothakota A.
JOURNAL OF TEXTURE STUDIES
, cilt.53, sa.6, ss.800-808, 2022 (SCI-Expanded, Scopus)
2022
202222. Advanced osmotic dehydration techniques combined with emerging drying methods for sustainable food production: Impact on bioactive components, texture, color, and sensory properties of food
Pandiselvam R., Tak Y., OLUM E., Sujayasree O., Tekgül Y., Çalışkan Koç G., et al.
JOURNAL OF TEXTURE STUDIES
, cilt.53, sa.6, ss.737-762, 2022 (SCI-Expanded, Scopus)
2022
202223. Recent development in foam-mat drying process: Influence of foaming agents and foam properties on powder properties
Çalışkan Koç G., Tekgül Y., Yüksel A. N., Khanashyam A. C., Kothakota A., Pandiselvam R.
JOURNAL OF SURFACTANTS AND DETERGENTS
, cilt.25, sa.5, ss.539-557, 2022 (SCI-Expanded, Scopus)
2022
202224. Properties of Novel Ultra-Filtrated Soft Cheese Supplemented with Sumac Extract
Salama H. H., Kholif A. M., Fouad M. T., Koç G.
Egyptian Journal of Chemistry
, cilt.65, sa.6, ss.219-231, 2022 (ESCI, Scopus)
2022
202225. UTILIZATION OF DIFFERENT LEGUME AND CEREAL FLOURS IN THE PRODUCTION OF GLUTEN-FREE TARHANA
Erdoğan S., Koç G.
Latin American Applied Research
, cilt.52, sa.4, ss.393-400, 2022 (SCI-Expanded, Scopus)
2022
202226. Evaluation of Physicochemical, Functional, and Sensorial Characteristics of Gluten-Free Turkish Noodle "erişte" Formulated with Oat and Quinoa Flours
ÇALIŞKAN KOÇ G., Pandiselvam R.
Journal of Food Quality
, cilt.2022, 2022 (SCI-Expanded, Scopus)
2021
202127. The effect of freeze dried fruit powders on some of the physicochemical properties of the layer cake
Ergün K., ÇALIŞKAN KOÇ G., DİRİM S. N.
PAMUKKALE UNIVERSITY JOURNAL OF ENGINEERING SCIENCES-PAMUKKALE UNIVERSITESI MUHENDISLIK BILIMLERI DERGISI , cilt.27, sa.7, ss.813-819, 2021 (ESCI, TRDizin)
2021
202128. Mineral content, fatty acid composition, and volatile compounds of gluten-free tarhana formulated with different cereal and pulse flours
Çalışkan Koç G., Tekgül Y., Erten E. S., Akdoğan A.
Journal of Food Science
, cilt.86, sa.10, ss.4376-4392, 2021 (SCI-Expanded, Scopus)
2021
202129. Physicochemical, reconstitution, and morphological properties of red pepper juice (Capsicum annuum L.) powder
ÇALIŞKAN KOÇ G.
Journal of Food Science and Technology
, cilt.58, sa.10, ss.4011-4023, 2021 (SCI-Expanded, Scopus)
2021
202130. Effect of vacuum drying temperature and pressure on the drying and desorption characteristics, and lovastatin content of the oyster mushroom (Pleurotus ostreatus) slices
Demiray E., ÇALIŞKAN KOÇ G.
Journal of Food Processing and Preservation
, cilt.45, sa.3, 2021 (SCI-Expanded, Scopus)
2021
202131. Determination of the effect of wheat germ on the mineral and fatty acid composition and aroma compounds of tarhana: A traditional fermented cereal food
Tekgül Y., ÇALIŞKAN KOÇ G., Erten E. S., Akdoğan A.
Journal of Food Processing and Preservation
, cilt.45, sa.2, 2021 (SCI-Expanded, Scopus)
2020
202032. Textural and sensorial characteristics of set-type yogurt containing Bifidobacterium animalis subsp. lactis Bb-12 and quince powder
Burak Çınar Ş., ÇALIŞKAN KOÇ G., Dirim S. N., ÜNAL G., Akalın A. S.
Journal of Food Measurement and Characterization
, cilt.14, sa.6, ss.3067-3077, 2020 (SCI-Expanded, Scopus)
2020
202033. The effect of different drying techniques and microwave finish drying on the powder properties of the red pepper powder (Capsicum annuum L.)
ÇALIŞKAN KOÇ G.
Journal of Food Science and Technology
, cilt.57, sa.12, ss.4576-4587, 2020 (SCI-Expanded, Scopus)
2020
202034. Physicochemical properties, fatty acid composition, cooking quality, and sensory evaluation of pasta enriched with different oleiferous powders
ÇALIŞKAN KOÇ G., Tekgül Y., Çoban S.
Journal of Food Measurement and Characterization
, cilt.14, sa.6, ss.3048-3057, 2020 (SCI-Expanded, Scopus)
2020
202035. Foam mat drying of taro (Colocasia esculenta): The effect of ultrasonic pretreatment and drying techniques on the drying behavior, flow, and reconstitution properties of taro flour
ÇALIŞKAN KOÇ G., Yüksel A. N., Baş E., Erdoğan S. L.
Journal of Food Process Engineering
, cilt.43, sa.11, 2020 (SCI-Expanded, Scopus)
2020
202036. FOAM-MAT CONVECTIVE AND MICROWAVE DRIED AVOCADO POWDER: PHYSICAL, FUNCTIONAL, AND POWDER PROPERTIES
ÇALIŞKAN KOÇ G., YÜKSEL A.
Latin American Applied Research
, cilt.50, sa.4, ss.291-297, 2020 (SCI-Expanded, Scopus)
2020
202037. DETERMINATION OF THE DRYING KINETICS AND ENERGY EFFICIENCY OF RED PEPPER (CAPSICUM ANNUUM L.) USING DIFFERENT DRYING METHODS AND MICROWAVE FINISH DRYING
ÇALIŞKAN KOÇ G.
Latin American Applied Research
, cilt.50, sa.4, ss.299-307, 2020 (SCI-Expanded, Scopus)
2020
202038. ARAPSAÇI OTUNUN (FOENİCULUM VULGARE) KURUMA KİNETİĞİNİN İNCELENMESİ VE KURUMA DAVRANIŞININ MODELLENMESİ
TEKGÜL Y., ÇALIŞKAN KOÇ G.
GIDA , cilt.45, sa.3, ss.676-688, 2020 (TRDizin)
2020
202039. KÖPÜK KURUTMA YÖNTEMİ İLE KURUTULMUŞ YUMURTA BEYAZI TOZLARININ KARAKTERİZASYONU
ÇALIŞKAN KOÇ G., ÇABUK B.
GIDA , cilt.45, sa.1, ss.150-160, 2020 (TRDizin)
2019
201940. Chemical composition, functional, powder, and sensory properties of tarhana enriched with wheat germ
ÇALIŞKAN KOÇ G., Özçıra N.
Journal of Food Science and Technology
, cilt.56, sa.12, ss.5204-5213, 2019 (SCI-Expanded, Scopus)
2019
201941. ISPANAK TOZU İLE ZENGİNLEŞTİRİLMİŞ KEKLERİN KALİTE PARAMETRELERİ İLE DUYUSAL ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ
ÇALIŞKAN KOÇ G., ERBAKAN T., ARICI E., DİRİM S. N.
GIDA , sa.5, ss.907-918, 2019 (TRDizin)
2019
201942. KIRMIZI PANCAR PÜRESİNİN (BETA VULGARIS ESCULENTACRUENTA) MİKRODALGA FIRINDA KURUMA KİNETİĞİ
DİRİM S. N., TALİH M., ÇALIŞKAN KOÇ G.
GIDA , sa.4, ss.654-671, 2019 (TRDizin)
2019
201943. Functional properties of parsley fortified homemade Turkish noodles (Erişte)
DİRİM S. N., ÇALIŞKAN KOÇ G.
Croatian journal of food science and technology , cilt.11, sa.1, ss.88-96, 2019 (Hakemli Dergi)
2019
201944. Physical characterization of spray-dried milk powders and their agglomerates with the addition of carob, cinnamon, and ginger powders
YÜKSEL H., ÇALIŞKAN KOÇ G., DİRİM S. N.
PAMUKKALE UNIVERSITY JOURNAL OF ENGINEERING SCIENCES-PAMUKKALE UNIVERSITESI MUHENDISLIK BILIMLERI DERGISI , cilt.25, sa.7, ss.824-833, 2019 (TRDizin)
2019
201945. FARKLI MİKRODALGA GÜÇLERİNİN KÖPÜK KURUTMA YÖNTEMİ İLE KURUTULMUŞ YUMURTA BEYAZI TOZLARININ KURUMA KİNETİĞİ VE TOZ ÜRÜN ÖZELLİKLERİ ÜZERİNE ETKİSİ
ÇALIŞKAN KOÇ G., ÇABUK B.
GIDA , cilt.44, sa.2, ss.328-339, 2019 (TRDizin)
2018
201846. Spray dried spinach juice: powder properties
ÇALIŞKAN KOÇ G., Dirim S. N.
Journal of Food Measurement and Characterization
, cilt.12, sa.3, ss.1654-1668, 2018 (SCI-Expanded, Scopus)
2018
201847. THE PROPERTIES OF CINNAMON, CAROB AND GINGER ENRICHED GOAT MILK POWDER ENRICHED GOAT MILK POWDER
BAYKAL H., KARAİS K., ÇALIŞKAN KOÇ G., DİRİM S. N.
GIDA , sa.4, ss.716-732, 2018 (TRDizin)
2017
201748. Spray Drying of Spinach Juice: Characterization, Chemical Composition, and Storage
ÇALIŞKAN KOÇ G., Nur Dirim S.
Journal of Food Science
, cilt.82, sa.12, ss.2873-2884, 2017 (SCI-Expanded, Scopus)
2017
201749. Enhancement of the Functional Properties of Home-Made StyleTurkish Noodles (Erişte) with the Addition of Fresh Mints.
DİRİM S. N., ÇALIŞKAN KOÇ G.
Journal of Food Physics , cilt.30, ss.4-14, 2017 (Hakemli Dergi)
2017
201750. Determination of the Drying Characteristics of Black Carrot Pulp During Drying in a Microwave Oven
TALİH M., ÇALIŞKAN KOÇ G., DİRİM S. N.
Journal of Food Physics , cilt.30, ss.22-32, 2017 (Hakemli Dergi)
2017
201751. Drying characteristics of pumpkin (Cucurbita moschata) slices in convective and freeze dryer
ÇALIŞKAN KOÇ G., Dirim S. N.
Heat and Mass Transfer/Waerme- und Stoffuebertragung
, cilt.53, sa.6, ss.2129-2141, 2017 (SCI-Expanded, Scopus)
2016
201652. The Determination of The Effects of Soaking as a Pretreatment for Soybeans
TÜRKOĞLU T., ÇALIŞKAN KOÇ G., DİRİM S. N.
Journal of Food Physics , cilt.2829, ss.80-90, 2016 (Hakemli Dergi)
2016
201653. Determination of the drying and rehydration kinetics of freeze dried kiwi (Actinidia deliciosa) slices
Ergün K., ÇALIŞKAN KOÇ G., Dirim S. N.
Heat and Mass Transfer/Waerme- und Stoffuebertragung
, cilt.52, sa.12, ss.2697-2705, 2016 (SCI-Expanded, Scopus)
2016
201654. A Survey on the Centrifugal Freeze Concentration Method for Mulberry Molasses
BEKTAŞ B., ÇALIŞKAN KOÇ G., DİRİM S. N.
Journal of Food Physics , cilt.2829, ss.57-69, 2016 (Hakemli Dergi)
2016
201655. The effect of different drying processes and the amounts of maltodextrin addition on the powder properties of sumac extract powders
ÇALIŞKAN KOÇ G., Dirim S. N.
Powder Technology
, cilt.287, ss.308-314, 2016 (SCI-Expanded, Scopus)
2015
201556. Beta-carotene stability in extruded snacks produced using interface engineered emulsions
ÇALIŞKAN KOÇ G., Lim A. S., Roos Y. H.
International Journal of Food Properties
, cilt.18, sa.10, ss.2256-2267, 2015 (SCI-Expanded, Scopus)
2015
201557. Dondurularak Kurutulmuş Bazı Meyve Tozlarının Toz Ürün Özelliklerinin Belirlenmesi
DİRİM S. N., ÇALIŞKAN KOÇ G., ERGÜN K.
GIDA , cilt.40, sa.2, ss.85-92, 2015 (TRDizin)
2015
201558. Freeze drying of kiwi (Actinidia deliciosa) puree and the powder properties
ÇALIŞKAN KOÇ G., Ergün K., Dirim S. N.
Italian Journal of Food Science
, cilt.27, sa.3, ss.385-396, 2015 (SCI-Expanded, Scopus)
2014
201459. Farklı Unların Ekmeğin Kalite Özellikleri Üzerine Etkisi
DİRİM S. N., Ergün K., ÇALIŞKAN KOÇ G., Özalp H., Balkesen N.
AKADEMIK GIDA , cilt.12, sa.4, ss.27-35, 2014 (TRDizin)
2013
201360. The effects of the different drying conditions and the amounts of maltodextrin addition during spray drying of sumac extract
ÇALIŞKAN KOÇ G., Nur Dirim S.
Food and Bioproducts Processing
, cilt.91, sa.4, ss.539-548, 2013 (SCI-Expanded, Scopus)
2012
201261. Determination Of The Effect Of Freeze Drying Process On The Production Of Pumpkin Cucurbita Moschata Puree Powder And The Powder Properties
DİRİM S. N., ÇALIŞKAN KOÇ G.
GIDA , cilt.37, sa.4, ss.203-210, 2012 (TRDizin)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2025
20251. Health and Nutritional Benefits of Elaeagnus angustifolia L.,
KARAKUŞ Z. N., ÇELEBİ Y., ÇALIŞKAN KOÇ G.
9TH INTERNATIONAL CONFERENCE ON GLOBAL PRACTICE OF MULTIDISCIPLINARY SCIENTIFIC STUDIES, 21 - 28 Ocak 2025, (Tam Metin Bildiri)
2024
20242. Investigating the Potential of Magnetic Field Freezing Application in Meat and Meat Products
ÇALIŞKAN KOÇ G., ÇELEBİ Y.
8th INTERNATIONAL CUKUROVA AGRICULTURE AND VETERINARY CONGRESS, 21 Haziran 2024, cilt.1, (Özet Bildiri)
2024
20243. THE EFFECT OF EXTRINSIC FACTORS ON THE REHYDRATION BEHAVIOUR OF FOODS
ÇALIŞKAN KOÇ G., ÇELEBİ Y.
ISPEC 14. International Conference On Agriculture, Animal Science & Rural Development March 22-24, 2024 / Izmir, İzmir, Türkiye, 22 - 24 Mart 2024, (Özet Bildiri)
2024
20244. MOMORDICA CHARANTIA L.'NİN BİYOAKTİF BİLEŞİKLERİ VE SAĞLIĞA FAYDALAR
KARAKUŞ Z. N., ÇALIŞKAN KOÇ G., ÇELEBİ Y.
7th INTERNATIONAL CUKUROVA AGRICULTURE AND VETERINARY CONGRESS, 9 - 10 Mart 2024, (Tam Metin Bildiri)
2024
20245. KUMKUAT (Fortunella SPPP.) MEYVE VE YAPRAKLARININ BİYOAKTİF BİLEŞİKLERİ VE SAĞLIĞA FAYDALARI
KARAKUŞ Z. N., ÇELEBİ Y., ÇALIŞKAN KOÇ G.
7th INTERNATIONAL CUKUROVA AGRICULTURE AND VETERINARY CONGRESS, 9 - 10 Mart 2024, (Tam Metin Bildiri)
2024
20246. YENİLİKÇİ TEKNOLOJİK BİR YAKLAŞIM: BİTKİ KAYNAKLI KOLAJEN AN INNOVATIVE TECHNOLOGICAL APPROACH: PLANT-BASED COLLAGEN
KARAKUŞ Z. N., ÇALIŞKAN KOÇ G., ÇELEBİ Y.
9th International Aegean Congress on Natural & Medical Sciences, 23 - 25 Şubat 2024, (Tam Metin Bildiri)
2024
20247. PEYNİR ALTI SUYU: FONKSİYONEL ÖZELLİKLER, POTANSİYEL SAĞLIK YARARLARI VE GIDA UYGULAMALARI WHEY: FUNCTIONAL PROPERTIES, POTENTIAL HEALTH BENEFITS, AND FOOD APPLICATIONS
KARAKUŞ Z. N., ÇALIŞKAN KOÇ G., ÇELEBİ Y.
9th International Aegean Congress on Natural & Medical Sciences, 23 - 25 Şubat 2024, (Tam Metin Bildiri)
2024
20248. Protein Extraction Methods from the Edible Insects
ÇALIŞKAN KOÇ G.
3rd FOOD CHEMISTRY CONGRESS, Antalya, Türkiye, 29 Şubat - 03 Mart 2024, (Özet Bildiri)
2024
20249. WHEY: FUNCTIONAL PROPERTIES, POTENTIAL HEALTH BENEFITS, AND FOOD APPLICATIONS
KARAKUŞ Z. N., ÇALIŞKAN KOÇ G., ÇELEBİ Y.
9th International Aegean Congress on Natural & Medical Sciences, İzmir, Türkiye, 23 - 25 Şubat 2024, ss.97-108, (Tam Metin Bildiri)
2024
202410. AN INNOVATIVE TECHNOLOGICAL APPROACH: PLANT-BASED COLLAGEN
KARAKUŞ Z. N., ÇELEBİ Y., ÇALIŞKAN KOÇ G.
9th International Aegean Congress on Natural & Medical Sciences, İzmir, Türkiye, 23 - 25 Şubat 2024, ss.109-122, (Tam Metin Bildiri)
2023
202311. SUMAK: BESİN DEĞERİ VE SAĞLIK ÜZERİNE ETKİLERİ
KARAKUŞ Z. N., ÇALIŞKAN KOÇ G., ÇELEBİ Y.
2ND INTERNATIONAL CONFERENCE ON SCIENTIFIC RESEARCHES DECEMBER, Bolu, Türkiye, 28 - 30 Aralık 2023, ss.1548-1558, (Tam Metin Bildiri)
2023
202312. KIZILCIK: BESİN DEĞERİ VE SAĞLIK ÜZERİNE ETKİLERİ
KARAKUŞ Z. N., ÇELEBİ Y., ÇALIŞKAN KOÇ G.
2ND INTERNATIONAL CONFERENCE ON SCIENTIFIC RESEARCHES, Bolu, Türkiye, 28 - 30 Aralık 2023, ss.1537-1547, (Tam Metin Bildiri)
2023
202313. RESEARCH ON THE UTILIZATION OF WHEY IN KEFIR PRODUCTION
ÇALIŞKAN KOÇ G., Ekinci Akpınar C., Boyacı S., DİRİM S. N.
100th ANNIVERSARY OF THE REPUBLIC TURKEY INTERNATIONAL EGE AGRICULTURE CONGRESS, İzmir, Türkiye, 01 Kasım 2023, ss.263-278, (Tam Metin Bildiri)
2023
202314. DUT YAPRAKLARININ İNSAN SAĞLIĞI ÜZERİNDEKİ FARMAKOLOJİK ETKİLERİ
KARAKUŞ Z. N., ÇELEBİ Y., ÇALIŞKAN KOÇ G.
13 th INTERNATIONAL CONFERENCE ON AGRICULTURE, ANIMAL SCIENCE AND RURAL DEVELOPMENT , 2023, Uşak, Türkiye, 28 - 29 Kasım 2023, (Tam Metin Bildiri)
2023
202315. ARONYA: BESİN DEĞERLERİ VE POTANSİYEL SAĞLIK ETKİLERİ
KARAKUŞ Z. N., ÇALIŞKAN KOÇ G., ÇELEBİ Y.
13 th INTERNATIONAL CONFERENCE ON AGRICULTURE, ANIMAL SCIENCE AND RURAL DEVELOPMENT , 2023, Uşak, Türkiye, 28 - 29 Kasım 2023, (Tam Metin Bildiri)
2023
202316. The Importance of 3D Printing Technology For The Food Industry
ERDOĞAN S. L., ÇALIŞKAN KOÇ G.
2nd Food Chemistry Congress, Antalya, Türkiye, 16 Mart 2023, (Özet Bildiri)
2022
202217. Gluten Free Tarhana: A Review
ÇALIŞKAN KOÇ G., YÜKSEL A. N., TEKGÜL BARUT Y.
4th International Conference on Advanced Engineering Technologies, Bayburt, Türkiye, 28 Eylül 2022, (Özet Bildiri)
2021
202118. FARKLI UN ÇEŞİTLERİ İLE ÜRETİLEN TARHANA CORBALARININ REOLOJİK ÖZELLİKLERİNİN İNCELENMESİ
ALTAY K., ÇALIŞKAN KOÇ G., HAYALOĞLU A. A.
IV. International Ankara Conference On Scientific Research, Ankara, Türkiye, 10 - 11 Nisan 2021, (Özet Bildiri)
2020
202019. Celiac Disease: Development of Gluten-Free Food Formulations
ÇALIŞKAN KOÇ G.
Izmir Demokrasi University International Congress of Health Sciences 2020 (ICHES-IDU 2020), İzmir, Türkiye, 20 - 21 Haziran 2020, (Özet Bildiri)
2020
202020. Microwave-Assisted Roasting of Seeds and Grains: A Review
TEKGÜL Y., ÇALIŞKAN KOÇ G.
INSAC Natural and Health Sciences (INHS-2020), Türkiye, 22 - 23 Mayıs 2020, ss.522-523, (Özet Bildiri)
2019
201921. Utilization of different bean flour and rice flour combinations in the gluten-free tarhana formulation.
Güvener S., Erdoğan S. L., ÇALIŞKAN KOÇ G., ÇABUK B.
International Conference on Agronomy and Food Science and Technology (AgroFood), İstanbul, Türkiye, 20 - 21 Haziran 2019, (Özet Bildiri)
2019
201922. Development of Gluten-Free Erişte Formulations by Using Quinoa, Oat, and Their Combinations
ÇALIŞKAN KOÇ G.
International Science and Academic Congress, Konya, Türkiye, 19 - 20 Nisan 2019, ss.117, (Özet Bildiri)
2018
201823. Microwave Heat Treatment Impact On Proximate, Powder and FunctionalProperties of Bean Flour
ÇABUK B., ÇALIŞKAN KOÇ G., Serbest D.
International Conference on Food, Nutrition and Dietetics, Gastronomy Research (FONGAR-2018), Antalya, Türkiye, 28 Kasım 2018, (Özet Bildiri)
2018
201824. Yeni Anadolu Mutfağı
ÇALIŞKAN KOÇ G., ÇABUK B., ÖZÇIRA N.
International Conference on Food,Nutrition and Dietetics, Gastronomy Research (FONGAR-2018), Antalya, Türkiye, 28 - 30 Kasım 2018, (Özet Bildiri)
2018
201825. Duyusal Algıların Etkisi: Gastrofizik
ÇABUK B., ÇALIŞKAN KOÇ G., KISA H., YILMAZ M. B., BAŞ E., TARHAN A.
International Conference on Food, Nutrition and Dietetics, Gastronomy Research (FONGAR-2018), Antalya, Türkiye, 28 - 30 Kasım 2018, (Özet Bildiri)
2018
201826. Foam Mat Dried Egg White Powder: Drying Kinetic, Physical, Powder and Functional Properties
ÇALIŞKAN KOÇ G., ÇABUK B., Sivri M. B.
International Conference on Food,Nutrition and Dietetics, Gastronomy Research (FONGAR-2018), Antalya, Türkiye, 28 - 30 Kasım 2018, (Özet Bildiri)
2018
201827. Glutensiz Tarhana Üretimi
ÇALIŞKAN KOÇ G., ÇABUK B., ERDOĞAN S. L.
International Conference on Food, Nutrition and Dietetics, Gastronomy Research (FONGAR-2018), Antalya, Türkiye, 28 - 30 Kasım 2018, (Özet Bildiri)
2018
201828. Gıda Katkısı Olarak Muz Kabuğunun Kullanımı
ÇABUK B., ÇALIŞKAN KOÇ G., Aslan U., Karagöl K.
International Conference on Food, Nutrition and Dietetics, Gastronomy Research (FONGAR-2018), Antalya, Türkiye, 28 - 30 Kasım 2018, (Özet Bildiri)
2018
201829. Tarım Atıklarından Musilaj Eldesi
ÇALIŞKAN KOÇ G.
Uluslararası Tarım, Çevre ve Sağlık Kongresi, Aydın, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2018, ss.273, (Özet Bildiri)
2018
201830. Meyve Suyu Tozu Üretimi: Köpük Kurutma
ÇALIŞKAN KOÇ G., DİRİM S. N.
Uluslararası Tarım, Çevre ve Sağlık Kongresi, Aydın, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2018, ss.253-254, (Özet Bildiri)
2018
201831. The Effect of different drying Processes on the Powder Properties of Red beet Puree Powders
DİRİM S. N., RUOFF D. A., ÇALIŞKAN KOÇ G.
XIIIth International Conference of Food Physicists, Antalya, Türkiye, 23 - 25 Ekim 2018, ss.112, (Özet Bildiri)
2018
201832. The Effect of Ultrasound Pretreatment on Color Properties of Raisins
Candemir A., DİRİM S. N., ÇALIŞKAN KOÇ G.
XIIIth International Conference of Food Physicists, Antalya, Türkiye, 23 - 25 Ekim 2018, (Özet Bildiri)
2018
201833. The Effect of Different Drying Processes on the Drying Characteristics, Physical and Powder Properties of Red Pepper Pulp
ÇALIŞKAN KOÇ G.
XIIIth International Conference of Food Physicists (ICFP), Antalya, Türkiye, 23 - 25 Ekim 2018, (Özet Bildiri)
2018
201834. Agglomeration of Spray Dried Milk Powder With The Addition of Carob, Cınnamon And Ginger Powders
DİRİM S. N., YÜKSEL H., ÇALIŞKAN KOÇ G.
21. st Internatinal Drying Symposium, Valencia, İspanya, 11 - 14 Eylül 2018, ss.329, (Özet Bildiri)
2018
201835. The Intermittent Drying of Wheat by Microwave and Fluidized Bed Drying
Türkoğlu T., Baykal H., YÜKSEL H., ÇALIŞKAN KOÇ G., DİRİM S. N.
21.st International Drying Symposium, Valencia, İspanya, 11 - 14 Eylül 2018, ss.357, (Tam Metin Bildiri)
2018
201836. The Effect of Intermittent: Microwave and Fluidized Bed Drying on Quality and Energy Consumption of Buckwheat
KIZILALP G., Türkoğlu T., ÇALIŞKAN KOÇ G., DİRİM S. N.
21.st International Drying Symposium, Valencia, İspanya, 11 - 14 Eylül 2018, ss.357, (Özet Bildiri)
2018
201837. Freeze Dried Quince (Cydonia oblonga) Puree with The Addition of Different Amounts of Maltodextrin: Physical and Powder Properties
ÜNLÜEROĞLUGİL Ö., yüksel h., ÇALIŞKAN KOÇ G., DİRİM S. N.
21. st International Drying Symposium, Valencia, İspanya, 11 - 14 Eylül 2018, ss.300, (Tam Metin Bildiri)
2018
201838. Fluidised Bed Agglomeratıon of Black Carrot Juice Powders
DİRİM S. N., yüksel h., ÇALIŞKAN KOÇ G.
21.st International Drying Symposium, Valencia, İspanya, 11 - 14 Eylül 2018, ss.421, (Özet Bildiri)
2018
201839. Agglomeratıon of Spray Dried Spinach Juices Powder: Powder Properties
ÇALIŞKAN KOÇ G., DİRİM S. N., yüksel h.
21.st International Drying Symposium, Valencia, İspanya, 11 - 14 Eylül 2018, ss.420, (Özet Bildiri)
2017
201740. Aglomerasyon Teknolojisi ve Gıda Sanayiinde Kullanımı
DİRİM S. N., ÇALIŞKAN G.
10.Gıda Mühendisliği Kongresi, Türkiye, 9 - 11 Kasım 2017, (Özet Bildiri)
2017
201741. Influence of the Different Drying Agents on the Production of Spinach Powder by Spray Drying
ÇALIŞKAN KOÇ G., DİRİM S. N.
Innovations in Food Science & Technology IFST 2017, Munich, Almanya, 10 - 12 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)
2017
201742. Antimicrobial Activity of Spray Dried Sumac Extract Powder on Escherichia coli O157:H7 and Salmonella Typhimurium
ÇALIŞKAN G., GÜNDÜZ G., DİRİM S. N.
I. International Congress on Medicinal and Aromatic Plants ’Natural and Healthy Life’, Konya, Türkiye, 9 - 12 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)
2017
201743. Enhancement of the Functional Properties of Home-Made Style Turkish Noodles (Erişte) with the Addition of Fresh Dills
DİRİM S. N., ÇALIŞKAN G.
Innovations in Food Science & Technology IFST 2017, Munich, Almanya, 10 - 12 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)
2017
201744. The effect of different drying processes and the amounts of maltodextrin addition on the physical and powder properties of carrot juice powders
ÇALIŞKAN KOÇ G., DİRİM S. N.
3rd International Conference on Food and Biosystems Engineering (FABE), 1 - 04 Haziran 2017, (Özet Bildiri)
2017
201745. Rehydration of Sun Dried Raisin: Characterization and Modelling
DİRİM S. N., ÇALIŞKAN G.
FIFTH INTERNATIONAL CONFERENCE SUSTAINABLE POSTHARVEST AND FOOD TECHNOLOGIES – INOPTEP 2017, Vrsac, Sırbistan, 23 - 28 Nisan 2017, (Özet Bildiri)
2017
201746. Enhancement of the Spray Dried Cow Milk Powder with the Addition of Carob, Cinnamon, and Ginger Powders
DİRİM S. N., ÇALIŞKAN G.
FIFTH INTERNATIONAL CONFERENCE SUSTAINABLE POSTHARVEST AND FOOD TECHNOLOGIES – INOPTEP 2017, Vrsac, Sırbistan, 23 - 28 Nisan 2017, (Özet Bildiri)
2016
201647. Gıdaların Dondurulmasında Manyetik Alan Uygulamasının Kullanılabilirliği
DİRİM S. N., ÇALIŞKAN G.
Türkiye 12. Gıda Kongresi, Edirne, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2016, (Özet Bildiri)
2016
201648. Üzüm Pekmezİnİn Santrİfüj İle Dondurarak Konsantrasyonu
Bektaş B., ÇALIŞKAN G., DİRİM S. N.
Türkiye 12. Gıda Kongresi, Edirne, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2016, (Özet Bildiri)
2016
201649. Kuru fasulyenin suda ıslatma ön işlem parametrelerinin optimize Edilmesi
Türkoğlu T., ÇALIŞKAN G., DİRİM S. N.
Türkiye 12. Gıda Kongresi, Edirne, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2016, (Özet Bildiri)
2016
201650. Farklı Mikrodalga Güçlerinin ve Ürün Kalınlıklarının Kırmızı Pancar Püresinin Kuruma Süresi ve Toz Ürün Özellikleri Üzerine Etkisi
Talih M., ÇALIŞKAN G., DİRİM S. N.
Türkiye 12. Gıda Kongresi, Edirne, Türkiye, 05 Ekim 2016 - 07 Ekim 1915, (Özet Bildiri)
2016
201651. A Survey on the Centrifugal Freeze Concentration Method for Mulberry Molasses
DİRİM S. N., ÇALIŞKAN G., Bektaş B.
XIIth International Conference of Food Physicists, Debrecen, Macaristan, 6 - 08 Temmuz 2016, (Özet Bildiri)
2016
201652. Determination of the Drying Characteristics of Black Carrot Pulp During Microwave Drying
DİRİM S. N., ÇALIŞKAN G., Talih M.
XIIth International Conference of Food Physicists, Debrecen, Macaristan, 6 - 08 Temmuz 2016, (Özet Bildiri)
2016
201653. Enhancement of the Functional Properties of Home Made Style Turkish Noodles (Erişte) with the Addition of Fresh Mints
DİRİM S. N., ÇALIŞKAN G.
XIIth International Conference of Food Physicists, Debrecen, Macaristan, 6 - 08 Temmuz 2016, (Özet Bildiri)
2016
201654. Determination the Effects of the Soaking Pretreatment of The Soybeans
DİRİM S. N., ÇALIŞKAN G., Türkoğlu T.
XIIth International Conference of Food Physicists, Debrecen, Macaristan, 6 - 08 Temmuz 2016, (Özet Bildiri)
2015
201555. Investigation of the Quality Characteristics of Cakes Prepared by the Addition of Microwave Dried Spinach Powder
DİRİM S. N., ÇALIŞKAN G., TÜRKOĞLU T., BAŞARAN E.
The 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, SARAY BOSNA, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, (Özet Bildiri)
2015
201556. Determination Of The Rehydration Behaviour Of Some Sun Dried Fruit Slices
DİRİM S. N., ÇALIŞKAN G., BEKTAŞ B., TALİH M., TUNCER A.
The 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, SARAY BOSNA, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, (Özet Bildiri)
2015
201557. Investigation of the Quality Characteristics of Bread Prepared by the Addition of Microwave Dried Spinach Powder
DİRİM S. N., ÇALIŞKAN G., BEKTAŞ B., TALİH M., TUNCER A.
The 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, SARAY BOSNA, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, (Özet Bildiri)
2015
201558. Dondurarak Kurutma Yönteminin Ürünün Kalite Özelliklerine Etkisi
DİRİM S. N., ERGÜN K., ÇALIŞKAN G.
Pamukkale Kurutulmuş ve Yarı Kurutulmuş Gıdalar Sempozyumu, Denizli, Türkiye, 13 - 15 Mayıs 2015, ss.83-84, (Özet Bildiri)
2015
201559. Farklı Mikrodalga Güçlerinin ve Ürün Kalınlıklarının Ispanak Posasının Kuruma Süresi ve Toz Ürün Özellikleri Üzerine Etkisi
DİRİM S. N., ÇALIŞKAN G., Talih M., BEKTAŞ B.
Pamukkale Kurutulmuş ve Yarı Kurutulmuş Gıdalar Sempozyumu, Türkiye, 13 - 15 Mayıs 2015, ss.81-82, (Özet Bildiri)
2015
201560. Dondurarak Kurutulmuş Karadut Meyvesinin Bazı Fiziksel Ve Kimyasal Özelliklerinin Değerlendirilmesi
ÇALIŞKAN G., DİRİM S. N.
Pamukkale Kurutulmuş ve Yarı Kurutulmuş Gıdalar Sempozyumu, Denizli, Türkiye, 13 - 15 Mayıs 2015, ss.33, (Özet Bildiri)
2015
201561. Kahvaltılık Gevreklerde Yaygın Olarak Kullanılan Kuru Meyvelerin Farklı Ortamlar Ve Sıcaklıklarda Rehidrasyon Özelliklerinin Belirlenmesi
ÇALIŞKAN KOÇ G., DİRİM S. N.
İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi, Nevşehir, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015, (Özet Bildiri)
2025
202562. Health-Promoting Effects of Elderberry (Sambucus nigra L.): A Nutritional Perspective
KARAKUŞ Z. N., ÇELEBİ Y., ÇALIŞKAN KOÇ G.
9 TH INTERNATIONAL CONFERENCE ON GLOBAL PRACTICE OF MULTIDISCIPLINARY SCIENTIFIC STUDIES, 21 - 28 Ocak 2025, (Tam Metin Bildiri)
2014
201463. Determination Of The Freeze Drying Kinetics Of Pumpkin (Cucurbita Moschata) Puree
ÇALIŞKAN KOÇ G., DİRİM S. N.
19th International Drying Symposium, 24 - 27 Ağustos 2014, (Tam Metin Bildiri)
2014
201464. The Effect of Selected Microwave Powers on the Drying Kinetics of Corn Husk
AKDOĞAN A., ÇALIŞKAN KOÇ G., DİRİM S. N.
19th International Drying Symposium, Lyon, Fransa, 24 - 27 Ağustos 2014, (Tam Metin Bildiri)
2014
201465. Determination Of The Freeze Drying Kinetics Of Kiwi (Actinidia Deliciosa) Puree With And Without The Addition Of Maltodextrin
Ergün K., ÇALIŞKAN KOÇ G., DİRİM S. N.
19th International Drying Symposium, 24 - 27 Ağustos 2014, (Tam Metin Bildiri)
2014
201466. Determination of the Freeze Drying Kinetics of Persimmon (Diospyros kaki L.) Puree
ÇALIŞKAN KOÇ G., DİRİM S. N.
International Food Congress Novel Approaches in Food Industry NAFI 2014, İzmir, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2014, (Özet Bildiri)
2014
201467. Beta carotene stability in extruded snacks produced using interface engineered emulsions
Lim A. S., ÇALIŞKAN KOÇ G., Roos Y. H.
International Conference on Food Properties, Kuala-Lumpur, Malezya, 24 - 26 Ocak 2014, (Tam Metin Bildiri)
2013
201368. Mısır Atıklarının Değerlendirilmesi
AKDOĞAN A., ÇALIŞKAN KOÇ G., DİRİM S. N.
8. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 7 - 09 Kasım 2013, (Özet Bildiri)
2013
201369. Kivi, Ayva Ve Balkabağı Tozlarının Toz Ürün Özelliklerinin Belirlenmesi
Ergün K., ÇALIŞKAN KOÇ G., DİRİM S. N.
8. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 7 - 09 Kasım 2013, (Özet Bildiri)
2013
201370. Investigation of the Quality Characteristics of Cakes Prepared by the Addition of Freeze Dried Fruits Puree Powder
Ergün K., ÇALIŞKAN KOÇ G., DİRİM S. N.
2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 24 Ekim 2013 - 26 Mayıs 2012, (Özet Bildiri)
2013
201371. Investigation of the Effect of Different Amounts of Water and Cooking Processes on the Cooking Time of Turkish Homemade Pasta Erişte
ÇALIŞKAN KOÇ G., DİRİM S. N., AKDOĞAN A.
2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 24 Ekim 2013 - 26 Mayıs 2012, (Özet Bildiri)
2013
201372. Production of Corn Husk Powder That Containing High Fiber A Feasibility Survey
AKDOĞAN A., ÇALIŞKAN KOÇ G., DİRİM S. N.
4th MoniQA International Conference, 26 Şubat - 01 Mart 2013, (Özet Bildiri)
2012
201273. Dondurarak Kurutulmuş Kivi Dilimlerinin Kurutma Kinetiklerinin ve Rehidrasyon Davranışlarının Belirlenmesi
Ergün K., ÇALIŞKAN KOÇ G., DİRİM S. N., BENZER D., Yüksek A. E.
Türkiye 11. Gıda Kongresi, İzmir, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012, (Özet Bildiri)
2012
201274. Powder Properties of Dried Sumac Extract
ÇALIŞKAN KOÇ G., DİRİM S. N.
IFT, Annual Meeting Food Expo, 25 - 28 Haziran 2012, (Özet Bildiri)
2012
201275. Antioxidant Activity of Sumac
ÇALIŞKAN KOÇ G., DİRİM S. N.
6th Central European Congress on Food (CEFood- 2012), 23 - 26 Mayıs 2012, (Özet Bildiri)
2012
201276. Determination of the Drying Kinetics of Pumpkin Puree Powder and the Powder Properties
ÇALIŞKAN KOÇ G., DİRİM S. N.
6th Central European Congress on Food (CEFood- 2012), 23 - 26 Mayıs 2012, (Özet Bildiri)
2012
201277. Sumak Ekstraktı Tozu Kullanılarak Sumak Ekşisi Üretimi
ÇALIŞKAN KOÇ G., DİRİM S. N.
3. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2012, (Özet Bildiri)
2012
201278. Determination of the Drying Kinetics During Freeze Drying of Pumpkin Slices
ÇALIŞKAN KOÇ G., DİRİM S. N.
1st North European Congress on Food (NEFood -2012), 23 - 25 Nisan 2012, (Özet Bildiri)
2012
201279. Spray Drying of Sumac Extract
ÇALIŞKAN KOÇ G., DİRİM S. N.
1st North European Congress on Food (NEFood -2012), 22 - 24 Nisan 2012, (Özet Bildiri)
2011
201180. Dondurarak Kurutulmuş Kivi Püresi Tozunun Bazı Fiziksel ve Kimyasal Özelliklerinin Belirlenmesi
ÇALIŞKAN KOÇ G., Ergün K., DİRİM S. N.
7. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 24 - 26 Kasım 2011, (Özet Bildiri)
2011
201181. Freeze Drying of Sumac Extract and Determination of Its Antimicrobial Properties
ÇALIŞKAN KOÇ G., GÜNDÜZ G., DİRİM S. N.
International Food Congress Novel Approaches In Food Industry, İzmir, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2011, (Özet Bildiri)
2010
201082. Potential Use of Spray Dried Sumac Extract as an Antimicrobial Agent Feasibility Survey
ÇALIŞKAN KOÇ G., GÜNDÜZ G., DİRİM S. N.
ICAST-The 4th International Student Conference on Advanced Science and Technology, İzmir, Türkiye, 25 - 26 Mayıs 2010, (Tam Metin Bildiri)
Kitaplar
2025
20251. Application of filtration in sugar refining
AKIN ADAL S., SÜFER Ö., ÇALIŞKAN KOÇ G., ÇELEBİ Y.
Mechanical Separation Processes in the Food Industry, CAN KARAÇA ASLI, Jafari Seid Mahdi, Editör, Woodhead Publishing, ss.391-420, 2025
2024
20242. Yapay Et: Gıda İşleme
ÇELEBİ Y., ÇALIŞKAN KOÇ G.
GIDA, BESLENME VE GASTRONOMİDE YENİ TRENDLER: ALTERNATİF BESİNLER, ÇALIŞKAN KOÇ GÜLŞAH, ÇELEBİ YASEMİN, Editör, Ankara Nobel Tıp Kitabevleri, Ankara, ss.369-404, 2024
2024
20243. Yapay Et: Beslenme ve Sağlık
KARAKUŞ Z. N., ÇALIŞKAN KOÇ G., ÇELEBİ Y.
GIDA, BESLENME VE GASTRONOMİDE YENİ TRENDLER: ALTERNATİF BESİNLER , ÇALIŞKAN KOÇ GÜLŞAH, ÇELEBİ YASEMİN, Editör, Ankara Nobel Tıp Kitabevleri, Ankara, ss.405-434, 2024
2024
20244. TOZ ÜRÜN ÖZELLİKLERİ
YÜKSEL A. N., ÖZKAN KARABACAK A., ÇALIŞKAN KOÇ G.
GIDALARIN MÜHENDİSLİK VE KALİTE ÖZELLİKLERİ, ÇALIŞKAN KOÇ GÜLŞAH, SÜFER ÖZGE, Editör, NOBEL AKADEMİK YAYINCILIK EĞİTİM DANIŞMANLIK TİC. LTD. ŞTİ, Ankara, ss.501-533, 2024
2024
20245. Yapay Et: Gıda İşleme
ÇELEBİ Y., ÇALIŞKAN KOÇ G.
Gıda, Beslenme ve Gastronomide Yeni Trendler: Alternatif Besinler, ÇALIŞKAN KOÇ GÜLŞAH, ÇELEBİ YASEMİN, Editör, Ankara Nobel Tıp Kitabevleri, Ankara, ss.371-404, 2024
2024
20246. Yapay Et: Beslenme ve Sağlık
KARAKUŞ Z. N., ÇALIŞKAN KOÇ G., ÇELEBİ Y.
Gıda, Beslenme ve Gastronomide Yeni Trendler: Alternatif Besinler, ÇALIŞKAN KOÇ GÜLŞAH, ÇELEBİ YASEMİN, Editör, Ankara Nobel Tıp Kitabevleri, Ankara, ss.405-433, 2024
2024
20247. GİRİŞ GIDALARIN KALİTE VE MÜHENDİSLİK ÖZELLİKLERİ
ÇALIŞKAN KOÇ G., SÜFER Ö.
GIDALARIN MÜHENDİSLİK VE KALİTE ÖZELLİKLERİ, ÇALIŞKAN KOÇ GÜLŞAH, SÜFER ÖZGE, Editör, NOBEL AKADEMİK YAYINCILIK EĞİTİM DANIŞMANLIK TİC. LTD. ŞTİ., Ankara, ss.1-16, 2024
2024
20248. Yasal Düzenlemeler ve Gelecekteki Eğilimler
ÇALIŞKAN G., KOÇ Y., ÇALIŞKAN KOÇ G.
GIDA IŞINLAMA TEKNOLOJİSİ, UĞUR FATMA AYSUN, SÜFER ÖZGE, ÇALIŞKAN KOÇ GÜLŞAH, Editör, NOBEL AKADEMİK YAYINCILIK EĞİTİM DANIŞMANLIK TİC. LTD. ŞTİ., Ankara, ss.149-170, 2024
2023
20239. Plant-Based Food Preservatives
TEKGÜL BARUT Y., ERTEN E. S., ÇALIŞKAN KOÇ G.
Natural Food Preservatives, Salama Heba H; Bhattacharya Sourish, Editör, Jenny Stanford Publishing Pte. Ltd., ss.207-225, 2023
2020
202010. EFFECT OF ROASTING PRETREATMENT ON THE FUNCTIONALCHARACTERISTICS OF PHASEOLUS VULGARIS L.
ÇABUK B., ÇALIŞKAN KOÇ G.
Academic Studies in Agriculture, Forestry and Aquaculture – II, Ali Bolat, Editör, Gece Yayınları, Ankara, ss.87-103, 2020
2020
202011. HOT-AIR AND MICROWAVE-ASSISTED FOAM-MAT DRYING OF AVOCADO
YÜKSEL A. N., ÇALIŞKAN KOÇ G.
Theory and Research in Engineering, Prof. Dr. Adnan Hayaloğlu, Editör, Gece Kitaplığı, Ankara, ss.367-382, 2020
Ansiklopedide Bölümler
Desteklenen Projeler
2019 - Devam Ediyor
2019 - Devam EdiyorBazı Çekirdeksiz Üzüm Çeşitlerinin Kuruma Karakteristiklerinin Belirlenmesi
ÇALIŞKAN KOÇ G.
2025 - 2025
2025 - 2025Geleneksel Olmayan Protein Kaynaklarından Yanıt Yüzey Yöntemi ile Protein Özütleme İşleminin Optimizasyonu ve Elde Edilen Proteinlerin Ambalaj Materyali olarak Kullanım Potansiyeli
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
Çalışkan Koç G., Süfer Ö., Özkan Karabacak A.(Yürütücü)
2024 - 2025
2024 - 2025Yenilebilir Böceklerden Protein Ekstraksiyonunun Optimizasyonu ve Proteinlerden Yenilebilir Film Eldesi
TÜBİTAK Projesi , 1002 - Hızlı Destek Programı
Çalışkan Koç G., Özkan Karabacak A., Süfer Ö.(Yürütücü)
2024 - 2025
2024 - 2025Mikrodalga Destekli Köpük Kurutma Yöntemi İle Kara Havuç Suyu (Daucus Carota L.) TozuEldesi
TÜBİTAK Projesi , 2209-A - Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı
Çalışkan Koç G., Ünlü A.(Yürütücü)
2023 - 2024
2023 - 2024Gıda Atıklarıyla Zenginleştirilmiş Kızılcık Tarhanası Üretimi
Diğer Resmi Kurumlarca Desteklenen Proje
Çalışkan Koç G. (Yürütücü), Erdoğan S. L.
2020 - 2022
2020 - 2022Farklı Kavurma Tekniklerinin Leblebinin Kimyasal, Besleyici ve Toz Ürün Özellikleri Üzerine Etkilerinin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
ÇALIŞKAN KOÇ G.
2017 - 2019
2017 - 2019Sebze Suyu Tozu ve Aglomeratları Elde Etmek Amacıyla Püskürtmeli Kurutma ve Aglomerasyon Yöntemlerinin Kullanılması
ÇALIŞKAN KOÇ G.
2016 - 2017
2016 - 2017Dondurarak Kurutma Yöntemi İle Taflan (karayemiş) (prunus Laurocerasus L.) meyvesinin Kurutulması Ve Örnek Gıda sisteminde Denenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
2015 - 2016
2015 - 2016Ekmek Üretiminde Haşlanmış Baklagillerin Kullanılması Ve Ekmeğin Kalite Özelliklerin İncelenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
2012 - 2014
2012 - 2014Kivili Keklerde Kivi Miktarı ve Farklı Pişirme Yöntemlerinin Kalite Özelliklerine Etkilerinin İncelenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
2010 - 2012
2010 - 2012Püskürtmeli Kurutucu ile Elde Edilen Sumak Ekstraktı Tozunun Antimikrobiyal Aktivitesinin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
Ödüller
Ocak 2019
Ocak 2019Publons Peer Review Awards, Top 1 of reviewers in Cross-Field, 2018-2019, Publons, Clarivate Analytics.
Publons, Clarivate Analytics.
Ocak 2019
Ocak 2019Publons Peer Review Awards, Top 1 of reviewers in Agricultural Science, 2018-2019, Publons, Clarivate Analytics.
Publons, Clarivate Analytics
Ocak 2018
Ocak 2018Publons Peer Review Awards, Top 1 of reviewers in Agricultural Science, 2017-2018,
Publons, Clarivate Analytics
Kongre ve Sempozyum Katılımı Faaliyetleri
14 Mayıs 2025 - 16 Mayıs 2025
14 Mayıs 2025 - 16 Mayıs 20254. Kocatepe Mühendislik Bilimleri Öğrenci Sempozyumu
Davetli Konuşmacı
Afyonkarahisar-Türkiye
Davetli Konuşmalar
Mayıs 2025
Mayıs 2025