Yayınlar & Eserler

Makaleler 61
Tümü (61)
SCI-E, SSCI, AHCI (40)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (43)
ESCI (2)
Scopus (42)
TRDizin (14)
Diğer Yayınlar (5)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler 82

1. Health and Nutritional Benefits of Elaeagnus angustifolia L.,

9TH INTERNATIONAL CONFERENCE ON GLOBAL PRACTICE OF MULTIDISCIPLINARY SCIENTIFIC STUDIES, 21 - 28 Ocak 2025, (Tam Metin Bildiri)

2. Investigating the Potential of Magnetic Field Freezing Application in Meat and Meat Products

8th INTERNATIONAL CUKUROVA AGRICULTURE AND VETERINARY CONGRESS, 21 Haziran 2024, cilt.1, (Özet Bildiri)

3. THE EFFECT OF EXTRINSIC FACTORS ON THE REHYDRATION BEHAVIOUR OF FOODS

ISPEC 14. International Conference On Agriculture, Animal Science & Rural Development March 22-24, 2024 / Izmir, İzmir, Türkiye, 22 - 24 Mart 2024, (Özet Bildiri)

4. MOMORDICA CHARANTIA L.'NİN BİYOAKTİF BİLEŞİKLERİ VE SAĞLIĞA FAYDALAR

7th INTERNATIONAL CUKUROVA AGRICULTURE AND VETERINARY CONGRESS, 9 - 10 Mart 2024, (Tam Metin Bildiri)

5. KUMKUAT (Fortunella SPPP.) MEYVE VE YAPRAKLARININ BİYOAKTİF BİLEŞİKLERİ VE SAĞLIĞA FAYDALARI

7th INTERNATIONAL CUKUROVA AGRICULTURE AND VETERINARY CONGRESS, 9 - 10 Mart 2024, (Tam Metin Bildiri)

8. Protein Extraction Methods from the Edible Insects

3rd FOOD CHEMISTRY CONGRESS, Antalya, Türkiye, 29 Şubat - 03 Mart 2024, (Özet Bildiri)

9. WHEY: FUNCTIONAL PROPERTIES, POTENTIAL HEALTH BENEFITS, AND FOOD APPLICATIONS

9th International Aegean Congress on Natural & Medical Sciences, İzmir, Türkiye, 23 - 25 Şubat 2024, ss.97-108, (Tam Metin Bildiri)

10. AN INNOVATIVE TECHNOLOGICAL APPROACH: PLANT-BASED COLLAGEN

9th International Aegean Congress on Natural & Medical Sciences, İzmir, Türkiye, 23 - 25 Şubat 2024, ss.109-122, (Tam Metin Bildiri)

11. SUMAK: BESİN DEĞERİ VE SAĞLIK ÜZERİNE ETKİLERİ

2ND INTERNATIONAL CONFERENCE ON SCIENTIFIC RESEARCHES DECEMBER, Bolu, Türkiye, 28 - 30 Aralık 2023, ss.1548-1558, (Tam Metin Bildiri)

12. KIZILCIK: BESİN DEĞERİ VE SAĞLIK ÜZERİNE ETKİLERİ

2ND INTERNATIONAL CONFERENCE ON SCIENTIFIC RESEARCHES, Bolu, Türkiye, 28 - 30 Aralık 2023, ss.1537-1547, (Tam Metin Bildiri)

13. RESEARCH ON THE UTILIZATION OF WHEY IN KEFIR PRODUCTION

100th ANNIVERSARY OF THE REPUBLIC TURKEY INTERNATIONAL EGE AGRICULTURE CONGRESS, İzmir, Türkiye, 01 Kasım 2023, ss.263-278, (Tam Metin Bildiri)

14. DUT YAPRAKLARININ İNSAN SAĞLIĞI ÜZERİNDEKİ FARMAKOLOJİK ETKİLERİ

13 th INTERNATIONAL CONFERENCE ON AGRICULTURE, ANIMAL SCIENCE AND RURAL DEVELOPMENT , 2023, Uşak, Türkiye, 28 - 29 Kasım 2023, (Tam Metin Bildiri)

15. ARONYA: BESİN DEĞERLERİ VE POTANSİYEL SAĞLIK ETKİLERİ

13 th INTERNATIONAL CONFERENCE ON AGRICULTURE, ANIMAL SCIENCE AND RURAL DEVELOPMENT , 2023, Uşak, Türkiye, 28 - 29 Kasım 2023, (Tam Metin Bildiri)

16. The Importance of 3D Printing Technology For The Food Industry

2nd Food Chemistry Congress, Antalya, Türkiye, 16 Mart 2023, (Özet Bildiri)

17. Gluten Free Tarhana: A Review

4th International Conference on Advanced Engineering Technologies, Bayburt, Türkiye, 28 Eylül 2022, (Özet Bildiri)

18. FARKLI UN ÇEŞİTLERİ İLE ÜRETİLEN TARHANA CORBALARININ REOLOJİK ÖZELLİKLERİNİN İNCELENMESİ

IV. International Ankara Conference On Scientific Research, Ankara, Türkiye, 10 - 11 Nisan 2021, (Özet Bildiri)

19. Celiac Disease: Development of Gluten-Free Food Formulations

Izmir Demokrasi University International Congress of Health Sciences 2020 (ICHES-IDU 2020), İzmir, Türkiye, 20 - 21 Haziran 2020, (Özet Bildiri)

20. Microwave-Assisted Roasting of Seeds and Grains: A Review

INSAC Natural and Health Sciences (INHS-2020), Türkiye, 22 - 23 Mayıs 2020, ss.522-523, (Özet Bildiri)

21. Utilization of different bean flour and rice flour combinations in the gluten-free tarhana formulation.

International Conference on Agronomy and Food Science and Technology (AgroFood), İstanbul, Türkiye, 20 - 21 Haziran 2019, (Özet Bildiri)

22. Development of Gluten-Free Erişte Formulations by Using Quinoa, Oat, and Their Combinations

International Science and Academic Congress, Konya, Türkiye, 19 - 20 Nisan 2019, ss.117, (Özet Bildiri)

23. Microwave Heat Treatment Impact On Proximate, Powder and FunctionalProperties of Bean Flour

International Conference on Food, Nutrition and Dietetics, Gastronomy Research (FONGAR-2018), Antalya, Türkiye, 28 Kasım 2018, (Özet Bildiri)

24. Yeni Anadolu Mutfağı

International Conference on Food,Nutrition and Dietetics, Gastronomy Research (FONGAR-2018), Antalya, Türkiye, 28 - 30 Kasım 2018, (Özet Bildiri)

25. Duyusal Algıların Etkisi: Gastrofizik

International Conference on Food, Nutrition and Dietetics, Gastronomy Research (FONGAR-2018), Antalya, Türkiye, 28 - 30 Kasım 2018, (Özet Bildiri)

26. Foam Mat Dried Egg White Powder: Drying Kinetic, Physical, Powder and Functional Properties

International Conference on Food,Nutrition and Dietetics, Gastronomy Research (FONGAR-2018), Antalya, Türkiye, 28 - 30 Kasım 2018, (Özet Bildiri)

27. Glutensiz Tarhana Üretimi

International Conference on Food, Nutrition and Dietetics, Gastronomy Research (FONGAR-2018), Antalya, Türkiye, 28 - 30 Kasım 2018, (Özet Bildiri)

28. Gıda Katkısı Olarak Muz Kabuğunun Kullanımı

International Conference on Food, Nutrition and Dietetics, Gastronomy Research (FONGAR-2018), Antalya, Türkiye, 28 - 30 Kasım 2018, (Özet Bildiri)

29. Tarım Atıklarından Musilaj Eldesi

Uluslararası Tarım, Çevre ve Sağlık Kongresi, Aydın, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2018, ss.273, (Özet Bildiri)

30. Meyve Suyu Tozu Üretimi: Köpük Kurutma

Uluslararası Tarım, Çevre ve Sağlık Kongresi, Aydın, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2018, ss.253-254, (Özet Bildiri)

31. The Effect of different drying Processes on the Powder Properties of Red beet Puree Powders

XIIIth International Conference of Food Physicists, Antalya, Türkiye, 23 - 25 Ekim 2018, ss.112, (Özet Bildiri)

32. The Effect of Ultrasound Pretreatment on Color Properties of Raisins

XIIIth International Conference of Food Physicists, Antalya, Türkiye, 23 - 25 Ekim 2018, (Özet Bildiri)

33. The Effect of Different Drying Processes on the Drying Characteristics, Physical and Powder Properties of Red Pepper Pulp

XIIIth International Conference of Food Physicists (ICFP), Antalya, Türkiye, 23 - 25 Ekim 2018, (Özet Bildiri)

34. Agglomeration of Spray Dried Milk Powder With The Addition of Carob, Cınnamon And Ginger Powders

21. st Internatinal Drying Symposium, Valencia, İspanya, 11 - 14 Eylül 2018, ss.329, (Özet Bildiri)

35. The Intermittent Drying of Wheat by Microwave and Fluidized Bed Drying

21.st International Drying Symposium, Valencia, İspanya, 11 - 14 Eylül 2018, ss.357, (Tam Metin Bildiri)

38. Fluidised Bed Agglomeratıon of Black Carrot Juice Powders

21.st International Drying Symposium, Valencia, İspanya, 11 - 14 Eylül 2018, ss.421, (Özet Bildiri)

39. Agglomeratıon of Spray Dried Spinach Juices Powder: Powder Properties

21.st International Drying Symposium, Valencia, İspanya, 11 - 14 Eylül 2018, ss.420, (Özet Bildiri)

40. Aglomerasyon Teknolojisi ve Gıda Sanayiinde Kullanımı

10.Gıda Mühendisliği Kongresi, Türkiye, 9 - 11 Kasım 2017, (Özet Bildiri)

41. Influence of the Different Drying Agents on the Production of Spinach Powder by Spray Drying

Innovations in Food Science & Technology IFST 2017, Munich, Almanya, 10 - 12 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)

42. Antimicrobial Activity of Spray Dried Sumac Extract Powder on Escherichia coli O157:H7 and Salmonella Typhimurium

I. International Congress on Medicinal and Aromatic Plants ’Natural and Healthy Life’, Konya, Türkiye, 9 - 12 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)

43. Enhancement of the Functional Properties of Home-Made Style Turkish Noodles (Erişte) with the Addition of Fresh Dills

Innovations in Food Science & Technology IFST 2017, Munich, Almanya, 10 - 12 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)

45. Rehydration of Sun Dried Raisin: Characterization and Modelling

FIFTH INTERNATIONAL CONFERENCE SUSTAINABLE POSTHARVEST AND FOOD TECHNOLOGIES – INOPTEP 2017, Vrsac, Sırbistan, 23 - 28 Nisan 2017, (Özet Bildiri)

46. Enhancement of the Spray Dried Cow Milk Powder with the Addition of Carob, Cinnamon, and Ginger Powders

FIFTH INTERNATIONAL CONFERENCE SUSTAINABLE POSTHARVEST AND FOOD TECHNOLOGIES – INOPTEP 2017, Vrsac, Sırbistan, 23 - 28 Nisan 2017, (Özet Bildiri)

47. Gıdaların Dondurulmasında Manyetik Alan Uygulamasının Kullanılabilirliği

Türkiye 12. Gıda Kongresi, Edirne, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2016, (Özet Bildiri)

48. Üzüm Pekmezİnİn Santrİfüj İle Dondurarak Konsantrasyonu

Türkiye 12. Gıda Kongresi, Edirne, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2016, (Özet Bildiri)

49. Kuru fasulyenin suda ıslatma ön işlem parametrelerinin optimize Edilmesi

Türkiye 12. Gıda Kongresi, Edirne, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2016, (Özet Bildiri)

51. A Survey on the Centrifugal Freeze Concentration Method for Mulberry Molasses

XIIth International Conference of Food Physicists, Debrecen, Macaristan, 6 - 08 Temmuz 2016, (Özet Bildiri)

52. Determination of the Drying Characteristics of Black Carrot Pulp During Microwave Drying

XIIth International Conference of Food Physicists, Debrecen, Macaristan, 6 - 08 Temmuz 2016, (Özet Bildiri)

53. Enhancement of the Functional Properties of Home Made Style Turkish Noodles (Erişte) with the Addition of Fresh Mints

XIIth International Conference of Food Physicists, Debrecen, Macaristan, 6 - 08 Temmuz 2016, (Özet Bildiri)

54. Determination the Effects of the Soaking Pretreatment of The Soybeans

XIIth International Conference of Food Physicists, Debrecen, Macaristan, 6 - 08 Temmuz 2016, (Özet Bildiri)

55. Investigation of the Quality Characteristics of Cakes Prepared by the Addition of Microwave Dried Spinach Powder

The 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, SARAY BOSNA, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, (Özet Bildiri)

56. Determination Of The Rehydration Behaviour Of Some Sun Dried Fruit Slices

The 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, SARAY BOSNA, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, (Özet Bildiri)

57. Investigation of the Quality Characteristics of Bread Prepared by the Addition of Microwave Dried Spinach Powder

The 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, SARAY BOSNA, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, (Özet Bildiri)

58. Dondurarak Kurutma Yönteminin Ürünün Kalite Özelliklerine Etkisi

Pamukkale Kurutulmuş ve Yarı Kurutulmuş Gıdalar Sempozyumu, Denizli, Türkiye, 13 - 15 Mayıs 2015, ss.83-84, (Özet Bildiri)

60. Dondurarak Kurutulmuş Karadut Meyvesinin Bazı Fiziksel Ve Kimyasal Özelliklerinin Değerlendirilmesi

Pamukkale Kurutulmuş ve Yarı Kurutulmuş Gıdalar Sempozyumu, Denizli, Türkiye, 13 - 15 Mayıs 2015, ss.33, (Özet Bildiri)

62. Health-Promoting Effects of Elderberry (Sambucus nigra L.): A Nutritional Perspective

9 TH INTERNATIONAL CONFERENCE ON GLOBAL PRACTICE OF MULTIDISCIPLINARY SCIENTIFIC STUDIES, 21 - 28 Ocak 2025, (Tam Metin Bildiri)

63. Determination Of The Freeze Drying Kinetics Of Pumpkin (Cucurbita Moschata) Puree

19th International Drying Symposium, 24 - 27 Ağustos 2014, (Tam Metin Bildiri)

64. The Effect of Selected Microwave Powers on the Drying Kinetics of Corn Husk

19th International Drying Symposium, Lyon, Fransa, 24 - 27 Ağustos 2014, (Tam Metin Bildiri)

66. Determination of the Freeze Drying Kinetics of Persimmon (Diospyros kaki L.) Puree

International Food Congress Novel Approaches in Food Industry NAFI 2014, İzmir, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2014, (Özet Bildiri)

67. Beta carotene stability in extruded snacks produced using interface engineered emulsions

International Conference on Food Properties, Kuala-Lumpur, Malezya, 24 - 26 Ocak 2014, (Tam Metin Bildiri)

68. Mısır Atıklarının Değerlendirilmesi

8. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 7 - 09 Kasım 2013, (Özet Bildiri)

69. Kivi, Ayva Ve Balkabağı Tozlarının Toz Ürün Özelliklerinin Belirlenmesi

8. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 7 - 09 Kasım 2013, (Özet Bildiri)

70. Investigation of the Quality Characteristics of Cakes Prepared by the Addition of Freeze Dried Fruits Puree Powder

2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 24 Ekim 2013 - 26 Mayıs 2012, (Özet Bildiri)

71. Investigation of the Effect of Different Amounts of Water and Cooking Processes on the Cooking Time of Turkish Homemade Pasta Erişte

2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 24 Ekim 2013 - 26 Mayıs 2012, (Özet Bildiri)

74. Powder Properties of Dried Sumac Extract

IFT, Annual Meeting Food Expo, 25 - 28 Haziran 2012, (Özet Bildiri)

75. Antioxidant Activity of Sumac

6th Central European Congress on Food (CEFood- 2012), 23 - 26 Mayıs 2012, (Özet Bildiri)

76. Determination of the Drying Kinetics of Pumpkin Puree Powder and the Powder Properties

6th Central European Congress on Food (CEFood- 2012), 23 - 26 Mayıs 2012, (Özet Bildiri)

77. Sumak Ekstraktı Tozu Kullanılarak Sumak Ekşisi Üretimi

3. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2012, (Özet Bildiri)

78. Determination of the Drying Kinetics During Freeze Drying of Pumpkin Slices

1st North European Congress on Food (NEFood -2012), 23 - 25 Nisan 2012, (Özet Bildiri)

79. Spray Drying of Sumac Extract

1st North European Congress on Food (NEFood -2012), 22 - 24 Nisan 2012, (Özet Bildiri)

81. Freeze Drying of Sumac Extract and Determination of Its Antimicrobial Properties

International Food Congress Novel Approaches In Food Industry, İzmir, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2011, (Özet Bildiri)

82. Potential Use of Spray Dried Sumac Extract as an Antimicrobial Agent Feasibility Survey

ICAST-The 4th International Student Conference on Advanced Science and Technology, İzmir, Türkiye, 25 - 26 Mayıs 2010, (Tam Metin Bildiri)
Kitaplar 11

1. Application of filtration in sugar refining

Mechanical Separation Processes in the Food Industry, CAN KARAÇA ASLI, Jafari Seid Mahdi, Editör, Woodhead Publishing, ss.391-420, 2025

2. Yapay Et: Gıda İşleme

GIDA, BESLENME VE GASTRONOMİDE YENİ TRENDLER: ALTERNATİF BESİNLER, ÇALIŞKAN KOÇ GÜLŞAH, ÇELEBİ YASEMİN, Editör, Ankara Nobel Tıp Kitabevleri, Ankara, ss.369-404, 2024

3. Yapay Et: Beslenme ve Sağlık

GIDA, BESLENME VE GASTRONOMİDE YENİ TRENDLER: ALTERNATİF BESİNLER , ÇALIŞKAN KOÇ GÜLŞAH, ÇELEBİ YASEMİN, Editör, Ankara Nobel Tıp Kitabevleri, Ankara, ss.405-434, 2024

4. TOZ ÜRÜN ÖZELLİKLERİ

GIDALARIN MÜHENDİSLİK VE KALİTE ÖZELLİKLERİ, ÇALIŞKAN KOÇ GÜLŞAH, SÜFER ÖZGE, Editör, NOBEL AKADEMİK YAYINCILIK EĞİTİM DANIŞMANLIK TİC. LTD. ŞTİ, Ankara, ss.501-533, 2024

5. Yapay Et: Gıda İşleme

Gıda, Beslenme ve Gastronomide Yeni Trendler: Alternatif Besinler, ÇALIŞKAN KOÇ GÜLŞAH, ÇELEBİ YASEMİN, Editör, Ankara Nobel Tıp Kitabevleri, Ankara, ss.371-404, 2024

6. Yapay Et: Beslenme ve Sağlık

Gıda, Beslenme ve Gastronomide Yeni Trendler: Alternatif Besinler, ÇALIŞKAN KOÇ GÜLŞAH, ÇELEBİ YASEMİN, Editör, Ankara Nobel Tıp Kitabevleri, Ankara, ss.405-433, 2024

7. GİRİŞ GIDALARIN KALİTE VE MÜHENDİSLİK ÖZELLİKLERİ

GIDALARIN MÜHENDİSLİK VE KALİTE ÖZELLİKLERİ, ÇALIŞKAN KOÇ GÜLŞAH, SÜFER ÖZGE, Editör, NOBEL AKADEMİK YAYINCILIK EĞİTİM DANIŞMANLIK TİC. LTD. ŞTİ., Ankara, ss.1-16, 2024

8. Yasal Düzenlemeler ve Gelecekteki Eğilimler

GIDA IŞINLAMA TEKNOLOJİSİ, UĞUR FATMA AYSUN, SÜFER ÖZGE, ÇALIŞKAN KOÇ GÜLŞAH, Editör, NOBEL AKADEMİK YAYINCILIK EĞİTİM DANIŞMANLIK TİC. LTD. ŞTİ., Ankara, ss.149-170, 2024

9. Plant-Based Food Preservatives

Natural Food Preservatives, Salama Heba H; Bhattacharya Sourish, Editör, Jenny Stanford Publishing Pte. Ltd., ss.207-225, 2023

10. EFFECT OF ROASTING PRETREATMENT ON THE FUNCTIONALCHARACTERISTICS OF PHASEOLUS VULGARIS L.

Academic Studies in Agriculture, Forestry and Aquaculture – II, Ali Bolat, Editör, Gece Yayınları, Ankara, ss.87-103, 2020

11. HOT-AIR AND MICROWAVE-ASSISTED FOAM-MAT DRYING OF AVOCADO

Theory and Research in Engineering, Prof. Dr. Adnan Hayaloğlu, Editör, Gece Kitaplığı, Ankara, ss.367-382, 2020
Ansiklopedide Bölümler 2
Metrikler

Yayın

156

Yayın (WoS)

43

Yayın (Scopus)

42

Atıf (Scopus)

829

H-İndeks (Scopus)

14

Atıf (TrDizin)

1

H-İndeks (TrDizin)

1

Atıf (Sobiad)

112

H-İndeks (Sobiad)

6

Atıf (Diğer Toplam)

1

Proje

11

Tez Danışmanlığı

2

Açık Erişim

5
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları