Doç. Dr. ABDULLAH DİKİCİ


ZİRAAT FAKÜLTESİ, Zootekni Bölümü

Yemler ve Hayvan Besleme ABD


WoS Araştırma Alanları: Veterinerlik Bilimleri, Gıda Bilimi Ve Teknolojisi


Avesis Araştırma Alanları: Besin Hijyeni ve Teknolojisi, Gıda Bilimleri, Gıda Teknolojisi

Metrikler

Yayın

101

Yayın (WoS)

21

Yayın (Scopus)

22

Atıf (Scopus)

576

H-İndeks (Scopus)

14

Atıf (Diğer Toplam)

621

Proje

15

Fikri Mülkiyet

5

Tez Danışmanlığı

12

Açık Erişim

11
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

2002 - 2008

2002 - 2008

Bütünleşik Doktora

Fırat Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Besin Hijyeni Ve Teknolojisi (Dr), Türkiye

1995 - 2002

1995 - 2002

Lisans

Bursa Uludağ Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Veteriner Pr., Türkiye

Araştırma Alanları

Besin Hijyeni ve Teknolojisi

Gıda Bilimleri

Gıda Teknolojisi

Akademik Ünvanlar / Görevler

2016 - Devam Ediyor

2016 - Devam Ediyor

Doç. Dr.

Uşak Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü

2013 - 2016

2013 - 2016

Doç. Dr.

Tunceli Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü

2009 - 2013

2009 - 2013

Yrd. Doç. Dr.

Tunceli Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü

Yönetimsel Görevler

2022 - Devam Ediyor

2022 - Devam Ediyor

Fakülte Yönetim Kurulu Üyesi

Uşak Üniversitesi, Mühendislik Ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Gıda Mühendisliği

2017 - 2024

2017 - 2024

Fakülte Kurulu Üyesi

Uşak Üniversitesi, Mühendislik Ve Doğa Bilimleri Fakültesi

2017 - 2024

2017 - 2024

Bölüm Başkanı

Uşak Üniversitesi, Mühendislik Ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Gıda Mühendisliği

2017 - 2018

2017 - 2018

Başkoordinatör

Uşak Üniversitesi, Teknoloji Transfer Ofisi

2014 - 2016

2014 - 2016

Enstitü Müdürü

Tunceli Üniversitesi

2013 - 2016

2013 - 2016

Anabilim/Bilim Dalı Başkanı

Tunceli Üniversitesi

2013 - 2014

2013 - 2014

Bölüm Başkanı

Tunceli Üniversitesi

2009 - 2014

2009 - 2014

Enstitü Müdür Yardımcısı

Tunceli Üniversitesi

Akademi Dışı Deneyim

2023 - Devam Ediyor

2023 - Devam Ediyor

TGK Mikrobiyolojik Kriterler Yönetmeliği Alt Komisyon Üyesi

Bakanlık, GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI, Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü, TGK Mikrobiyolojik Kriterler Yönetmeliği Alt Komisyon Üyesi

2021 - 2024

2021 - 2024

Gıda ile Temas Eden Maddeler Risk Komisyonu üyesi

Bakanlık, GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI, Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü, Gıda ile Temas Eden Maddeler Risk Komisyonu üyesi

2020 - 2021

2020 - 2021

Ar-Ge Danışmanlığı (Gedik Piliç Ar-Ge Merkezi)

Özel Araştırma Merkezi, GEDİK TAVUKÇULUK ve TARIM ÜRÜNLERİ TİC. SAN. A.Ş., Gedik Piliç Ar-Ge Merkezi, Ar-Ge Danışmanlığı (Gedik Piliç Ar-Ge Merkezi)

2016 - 2019

2016 - 2019

Kamu Üniversite Sanayi İşbiriliği Çalışma Grubu Uşak Temsilcisi

Bakanlık, BİLİM SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI, Arge ve Teşvikleri Genel Müdürülüğü, Kamu Üniversite Sanayi İşbiriliği Çalışma Grubu Uşak Temsilcisi

2015 - 2016

2015 - 2016

Kamu Üniversite Sanayi Çalışma Grueubu (KÜSİ) Tunceli Temsilcisi

Bakanlık, BİLİM SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI, Ar-Ge ve Teşvikleri Genel Müdürlüğü, Kamu Üniversite Sanayi Çalışma Grueubu (KÜSİ) Tunceli Temsilcisi

2006 - 2008

2006 - 2008

Genel Müdür Yardımcısı

Teknoloji Geliştirme Bölgesi, Afyon-Uşak Zafer Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yönetici Şirketi, Yönetim, Genel Müdür Yardımcısı

Verdiği Dersler

Doktora

Doktora

Fermente Süt Ürünleri Teknolojisi

Yüksek Lisans

Yüksek Lisans

İLERİ GIDA MİKROBİYOLOJİSİ

Süt Ürünleri Mikrobiyolojisi

Gıda Kaynaklı Patojenler

ET ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ

Et Ürünleri Teknolojisi

İleri Gıda Mikrobiyolojisi

Lisans

Lisans

Gıda Mikrobiyolojisi Laboratuvarı 2

Proje

Gıda Mühendisliğinde Girişimcilik

ET ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ

GIDA MİKROBİYOLOJİSİ 2

GENEL MİKROBİYOLOJİ

İŞLETME HİJYENİ VE SANİTASYON

Genel Mikrobiyoloji 1

Gıda Mikrobiyoloji Laboratuvarı 1

GENEL Biyoloji

Genel Mikrobiyoloji

Gıda Mikrobiyolojisi 1

Süt Ürünleri Teknolojisi

Gıda Mikrobiyolojisi 2

İşletme Hijyeni ve Sanitasyon

Yönetilen Tezler

2016

2016

Yüksek Lisans

Fonksiyonel yeni süt ürünleri;propolis katkılı yoğurt ve ayran

ABDULLAH D. (Danışman)

G.ÇELİK(Öğrenci)

Makaleler

Tümü (45)
SCI-E, SSCI, AHCI (21)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (21)
Scopus (22)
TRDizin (19)
Diğer Yayınlar (10)

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2022

2022

3. Yağ Teknolojisinde Sürdürülebilirliği Sağlamak için Alternatif Bir Yağ: Tavuk Yağı

ZAİMOĞULLARI K., Akın Yeşilkaya G., Karakuş N., NACAK B., DİKİCİ A.

Sürdürülebilir Gıda Sistemleri Kongresi, Manisa, Türkiye, 10 Kasım 2022, cilt.1, ss.112-113, (Özet Bildiri)

2021

2021

5. FARKLI DEPOLAMA SICAKLIKLARININ PİLİÇ KAVURMALARIN BAZI ÖZELLİKLERİ ÜZERİNE ETKİSİNİN BELİRLENMESİ

DİKİCİ A., NACAK B., Özer M., İpek G., Yel N., Zaimoğulları K.

9. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Kayseri, Türkiye, 04 Kasım 2021, cilt.1, ss.132-133, (Özet Bildiri)

2021

2021

6. PREBİYOTİK PİLİÇ NUGGETLARIN DEPOLAMA SÜRESİNCE PH VE OKSİDATİF DEĞİŞİMLERİNİN İNCELENMESİ

DİKİCİ A., NACAK B., Özer M., İPEK G., ZAİMOĞULLARI K., YEL N.

9. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Kayseri, Türkiye, 04 Kasım 2021, cilt.1, ss.136-137, (Özet Bildiri)

2019

2019

12. Izgarada Pişirilen Köftelerde Salmonella’nın Termal İnaktivasyonu

DİKİCİ A., Kaş Ç.

8. National / 2. International Veterinary Food Hygiene Congress, 24 - 27 Ekim 2019, (Özet Bildiri)

2019

2019

13. Geleneksel Türk Köftelerinde Escherichia coli O157:H7’nin Termal İnaktivasyonu

DİKİCİ A., Tosuncuk Ö., BOZATLI S. B.

8. National / 2. International Veterinary Food Hygiene Congres, 24 - 27 Ekim 2019, ss.93-94, (Özet Bildiri)

2019

2019

14. Thermal Inactivation of Listeria monocytogenes in İnegöl and Kasap Köfte (Traditional Turkish Meatballs)

Kemah A., DİKİCİ A., BOZATLI S. B.

International Conference on Agronomy and Food Science and Technology (AgroFood), 20 - 21 Haziran 2019, ss.287-292, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

15. STEC Survival and Synthetic Gastric Fluid Resistance During Storage of Experimentally Produced Frankfurters

BOZATLI S. B., DİKİCİ A., ERGÖNÜL B.

International Conference on Agronomy and Food Science and Technology (AgroFood), 20 - 21 Haziran 2019, ss.279-286, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

16. Non-O157 STEC Survival and Gastric Fluid Resistance During Storage of Commercially Available Frankfurters

DİKİCİ A., BOZATLI S. B., ERGÖNÜL B.

International Conference on Agronomy and Food Science and Technology (AgroFood), Türkiye, 20 - 21 Haziran 2019, ss.220-225, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

18. Survival and Acid Tolerance of Shigatoxigenic Escherichia coli (STEC) During Frankfurter Sausage Storage

BOZATLI S. B., DİKİCİ A.

4 th INTERNATIONAL CONGRESS ON VETERINARY and ANIMAL SCIENCES, Türkiye, 12 - 15 Temmuz 2018, cilt.1, ss.51-53, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

19. Microbiological Attributes of Vacuum Packed Frankfurters Obtained From Local Markets in İzmir

DİKİCİ A., BOZATLI S. B.

4th INTERNATIONAL CONGRESS onVETERINARY and ANIMAL SCIENCES, Türkiye, 12 - 15 Temmuz 2018, cilt.1, ss.41-43, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

20. Survival of non-O157 STEC on Pilot Plant Produced and Vacuum Packed Frankfurters During Storage at 4°C

BOZATLI S. B., DİKİCİ A.

4TH INTERNATIONAL CONGRESS ON VETERINARY AND ANIMAL SCIENCES, 12 - 15 Temmuz 2018, ss.84, (Özet Bildiri)

2018

2018

21. Microbiological Load of Frankfurters Produced in Pilot Plant and Stored at 4°C

DİKİCİ A., BOZATLI S. B.

4TH INTERNATIONAL CONGRESS ON VETERINARY AND ANIMAL SCIENCES, 12 - 15 Temmuz 2018, ss.90, (Özet Bildiri)

2017

2017

22. Üniversite – Endüstriyel Bağlantılar (Kamu – Üniversite – Sanayi İş Birliği Özelinde)

DİKİCİ A.

Uluslararası Tekstil ve Deri Sektöründe Nitelikli İş Gücü Konferansı, Uşak, Türkiye, 23 Mayıs 2017, ss.142-143, (Özet Bildiri)

2017

2017

23. Uşak TTO ve DTS İhtisaşlaşma Programı

DİKİCİ A.

Uluslararası Üniversite-Sanayi İşbirliği, AR-GE ve İnovasyon Kongresi, Manisa, Türkiye, 18 - 19 Aralık 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

25. Dondurulmuş Ahududularda Hepatit A Virüs, Enterobactericeae, Koliform ve Escherichia coli Kontaminasyonunun Belirlenmesi

İNCİLİ G. K., KOLUMAN A., DİKİCİ A.

7. Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Aydın, Türkiye, 4 - 08 Ekim 2017, ss.99-100, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2016

2016

26. Survival of Non Acid Adepted Salmonella During Ripening of Traditional Savak Tulum Cheese

DİKİCİ A., yıldırım h.

International Congress on Food of Animal Origin “Industry Partnership”, Lefkoşa, Kıbrıs (Kktc), 10 - 13 Kasım 2016, (Tam Metin Bildiri)

2016

2016

27. Effect of Decontamination with Lactic Acid Solutions at Different Temperatures on Spinach Contaminated with Escherichia coli O157 H7 and non O157 STEC

DİKİCİ A., koluman A., ÇALICIOĞLU M.

International Congress on Food of Animal Origin “Industry Partnership”, Lefkoşa, Kıbrıs (Kktc), 10 - 13 Kasım 2016

2016

2016

28. Survival of Shiga Toxin Producing Escherichia coli STEC Serogroups During Production and Storage of Yoghurt

DİKİCİ A., Çelik G., koluman a.

International Congress on Food of Animal Origin “Industry Partnership”, 10 - 13 Kasım 2016, (Tam Metin Bildiri)

2016

2016

29. Survival of Acid Adapted Salmonella During Ripening of Savak Cheese

DİKİCİ A., yıldırım h.

International Congress on Food of Animal Origin “Industry Partnership”, Lefkoşa, Kıbrıs (Kktc), 10 - 13 Kasım 2016

2016

2016

30. 3D PRINTED FOODS IS IT A PUBLIC HEALTH CONCERN

KAHRAMAN T., koluman a., DİKİCİ A.

3rd INTERNATIONAL VETISTANBUL GROUP CONGRESS, 17 - 20 Mayıs 2016

2015

2015

31. The production of a traditional food Seto Dorak cheese of Tunceli and product characteristics

KURTULGAN A. B., DİKİCİ A.

The 3rd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Saraybosna, Bosna-Hersek, 1 - 05 Eylül 2015, ss.222

2015

2015

32. Microbiological Characteristics of a traditional food Serto Dorak cheese of Tunceli

KURTULGAN A. B., DİKİCİ A.

The 3rd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, Saraybosna, Bosna-Hersek, 1 - 04 Eylül 2015, ss.224

2013

2013

35. Gıdalarda Coğrafi İşaretler ve Coğrafi Etiketleme

KOLUMAN A., aktaş r. k., DİKİCİ A.

5. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2013, (Özet Bildiri)

2011

2011

38. Gıdaların Coğrafi Etiketlenmesi: Avrupa Birliği ve Türkiye Boyutu

aktaş r. k., DİKİCİ A., KOLUMAN A.

7. Gıda Mühendisleri Kongresi, Türkiye, 16 - 18 Kasım 2011, (Özet Bildiri)

2011

2011

43. Antibiotic Resistance of Cronobacter sakazakii Isolated from Traditional Şavak Tulum Cheese

Karataş M., Koluman A., DİKİCİ A.

4th International Congress on Food and Nutriton together with 3rd SAFE Consortium International Congress on Food Safety, İstanbul, Türkiye, 12 Ekim 2011 - 15 Ocak 2016, ss.35-36, (Özet Bildiri)

2011

2011

44. Effect of Gamma Irradiation on the Sensory Properties of Honey

Koluman A., DİKİCİ A., Ayar A., Karataş M.

4th International Congress on Food and Nutriton together with 3rd SAFE Consortium International Congress on Food Safety, 12 - 15 Ekim 2011, ss.179

2009

2009

46. Şavak Tulum Peynirinde Listeria monocytogenes’xx in Yaşamı ve Aside Adaptasyonu

DİKİCİ A., ÇALICIOĞLU M.

3. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Türkiye, 13 - 15 Mayıs 2009, (Özet Bildiri)

2006

2006

50. Potasyum Sorbatın Çökeleğin Raf Ömrüne Etkisi

ÖKSÜZTEPE G., PATIR B., DİKİCİ A., şeker p., ÇALICIOĞLU M.

2. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Türkiye, 13 - 15 Eylül 2006, (Tam Metin Bildiri)

2004

2004

53. Elazığ’xx da Sığır Karkaslarının Yüzey Kontaminasyonunun Belirlenmesi

ÇALICIOĞLU M., ÖKSÜZTEPE G., İLHAK O. İ., DİKİCİ A.

I. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Türkiye, 8 - 10 Eylül 2004, (Tam Metin Bildiri)

2004

2004

54. Esansiyel Yağların Çiğ Köftede Salmonella’xx nın İnaktivasyonu Üzerine Etkileri

ÇALICIOĞLU M., İLHAK O. İ., DİKİCİ A.

I. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Türkiye, 8 - 10 Eylül 2004, (Tam Metin Bildiri)

Kitaplar

2019

2019

1. İnsan Sütü

BOZATLI S. B., DİKİCİ A.

Süt ve Süt Ürünleri, Mustafa Atasever, Editör, Türkiye Klinikleri, Ankara, ss.32-35, 2019

2011

2011

2. Chapter 3: Authentication of Local Cheeses: A Global Perspective

Koluman A., DİKİCİ A., Aktaş R. K.

Cheese Types Nutrition and Consumption, Richard D. Foster, Editör, Nova Science Publishers, New York, ss.71-88, 2011

Desteklenen Projeler

2018 - 2019

2018 - 2019

Tavuk Göğüs Etlerini Farklı Antimikrobiyal Madde İle Kaplamanın Raf Ömrü ve Salmonella Üzerine Etkisi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

DİKİCİ A. (Yürütücü)

2017 - 2019

2017 - 2019

Sosiste Bazı STEC’xxlerin Yaşamı ve Sentetik Mide Sıvısında Asit Adaptasyon Kabiliyetlerinin Belirlenmesi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

DİKİCİ A. (Yürütücü)

2014 - 2016

2014 - 2016

Fonksiyonel Yeni Bir Süt Ürünleri Propolis Katkılı Yoğurt ve Ayran

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

DİKİCİ A. (Yürütücü)

2012 - 2016

2012 - 2016

Süzme Yoğurtlarda Salmonella Listeria monocytogenes ve Escherichia coli O157 H7 nin Raf Ömrü Süresince Yaşamının Araştırılması

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

DİKİCİ A. (Yürütücü)

2012 - 2015

2012 - 2015

Geleneksel Şavak Tulum Peynirine Bulaştırılmış Salmonella ların Asite Adapte ve Adapte Edilmemiş Yaşamının Araştırılması

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

DİKİCİ A. (Yürütücü)

Ödüller

Ocak 2022

Ocak 2022

GİFT+ En Yenilikçi Et ve Et ÜrünleriSürdürülebilir Kalkınma

Gıda Tarım İçecek Ve Tarım Politikaları Araştırmaları Merkezi /Gift

Ocak 2021

Ocak 2021

En İyi Poster Ödülü

Erciyes Üniversitesi

Ocak 2019

Ocak 2019

Lider Takipçisi İller Türkiye BirincisiSürdürülebilir Kalkınma

Bilim Sanayi Ve Teknoloji Bakanlığı



Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (SCOPUS): 196

h-indeksi (SCOPUS): 6