Eğitim Bilgileri
2002 - 2008
2002 - 2008Bütünleşik Doktora
Fırat Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Besin Hijyeni Ve Teknolojisi (Dr), Türkiye
1995 - 2002
1995 - 2002Lisans
Bursa Uludağ Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Veteriner Pr., Türkiye
Araştırma Alanları
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
Gıda Bilimleri
Gıda Teknolojisi
Akademik Ünvanlar / Görevler
2016 - Devam Ediyor
2016 - Devam EdiyorDoç. Dr.
Uşak Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
2013 - 2016
2013 - 2016Doç. Dr.
Tunceli Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
2009 - 2013
2009 - 2013Yrd. Doç. Dr.
Tunceli Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
Yönetimsel Görevler
2022 - Devam Ediyor
2022 - Devam EdiyorFakülte Yönetim Kurulu Üyesi
Uşak Üniversitesi, Mühendislik Ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Gıda Mühendisliği
2017 - 2024
2017 - 2024Fakülte Kurulu Üyesi
Uşak Üniversitesi, Mühendislik Ve Doğa Bilimleri Fakültesi
2017 - 2024
2017 - 2024Bölüm Başkanı
Uşak Üniversitesi, Mühendislik Ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Gıda Mühendisliği
2017 - 2018
2017 - 2018Başkoordinatör
Uşak Üniversitesi, Teknoloji Transfer Ofisi
2014 - 2016
2014 - 2016Enstitü Müdürü
Tunceli Üniversitesi
2013 - 2016
2013 - 2016Anabilim/Bilim Dalı Başkanı
Tunceli Üniversitesi
2013 - 2014
2013 - 2014Bölüm Başkanı
Tunceli Üniversitesi
2009 - 2014
2009 - 2014Enstitü Müdür Yardımcısı
Tunceli Üniversitesi
Akademi Dışı Deneyim
2023 - Devam Ediyor
2023 - Devam EdiyorTGK Mikrobiyolojik Kriterler Yönetmeliği Alt Komisyon Üyesi
Bakanlık, GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI, Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü, TGK Mikrobiyolojik Kriterler Yönetmeliği Alt Komisyon Üyesi
2021 - 2024
2021 - 2024Gıda ile Temas Eden Maddeler Risk Komisyonu üyesi
Bakanlık, GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI, Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü, Gıda ile Temas Eden Maddeler Risk Komisyonu üyesi
2020 - 2021
2020 - 2021Ar-Ge Danışmanlığı (Gedik Piliç Ar-Ge Merkezi)
Özel Araştırma Merkezi, GEDİK TAVUKÇULUK ve TARIM ÜRÜNLERİ TİC. SAN. A.Ş., Gedik Piliç Ar-Ge Merkezi, Ar-Ge Danışmanlığı (Gedik Piliç Ar-Ge Merkezi)
2016 - 2019
2016 - 2019Kamu Üniversite Sanayi İşbiriliği Çalışma Grubu Uşak Temsilcisi
Bakanlık, BİLİM SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI, Arge ve Teşvikleri Genel Müdürülüğü, Kamu Üniversite Sanayi İşbiriliği Çalışma Grubu Uşak Temsilcisi
2015 - 2016
2015 - 2016Kamu Üniversite Sanayi Çalışma Grueubu (KÜSİ) Tunceli Temsilcisi
Bakanlık, BİLİM SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI, Ar-Ge ve Teşvikleri Genel Müdürlüğü, Kamu Üniversite Sanayi Çalışma Grueubu (KÜSİ) Tunceli Temsilcisi
2006 - 2008
2006 - 2008Genel Müdür Yardımcısı
Teknoloji Geliştirme Bölgesi, Afyon-Uşak Zafer Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yönetici Şirketi, Yönetim, Genel Müdür Yardımcısı
Verdiği Dersler
Yüksek Lisans
İLERİ GIDA MİKROBİYOLOJİSİ
Süt Ürünleri Mikrobiyolojisi
Gıda Kaynaklı Patojenler
ET ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ
Et Ürünleri Teknolojisi
İleri Gıda Mikrobiyolojisi
Lisans
Gıda Mikrobiyolojisi Laboratuvarı 2
Proje
Gıda Mühendisliğinde Girişimcilik
ET ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ
GIDA MİKROBİYOLOJİSİ 2
GENEL MİKROBİYOLOJİ
İŞLETME HİJYENİ VE SANİTASYON
Genel Mikrobiyoloji 1
Gıda Mikrobiyoloji Laboratuvarı 1
GENEL Biyoloji
Genel Mikrobiyoloji
Gıda Mikrobiyolojisi 1
Süt Ürünleri Teknolojisi
Gıda Mikrobiyolojisi 2
İşletme Hijyeni ve Sanitasyon
Yönetilen Tezler
2024
2024Yüksek Lisans
Bazı gıdaların üretim aşamalarında sporlu probiyotiklerin yaşamının araştırılması
Dikici A. (Danışman)
K.CAN(Öğrenci)
2022
2022Yüksek Lisans
Turunç suyu (Citrus aurantium L.) ile marinasyonun tavuk göğüs eti üzerine etkisi
Dikici A. (Danışman)
S.ÇINAR(Öğrenci)
2021
2021Yüksek Lisans
Hazır yemek sektörü çalışanlarının iş sağlığı ve güvenliği yönünden farkındalık düzeyinin belirlenmesi
Dikici A. (Danışman)
H.GEZGEL(Öğrenci)
2019
2019Yüksek Lisans
Farklı geometrik şekillerdeki geleneksel köftelerde (İnegöl ve Kasap) Escherichia coli O157:H7'nin termal inaktivasyonu
Dikici A. (Danışman)
Ö.TOSUNCUK(Öğrenci)
2019
2019Yüksek Lisans
Farklı geometrik şekillerdeki geleneksel köftelerde (İnegöl ve Kasap) listeria monocytogenes'in termal inaktivasyonu
Dikici A. (Danışman)
A.KEMAH(Öğrenci)
2019
2019Doktora
Shigatoksin üreten Escherichia coli'lerin sosislerde canlılığının ve asit dayanımının incelenmesi
ABDULLAH D. (Danışman)
S.BETÜL(Öğrenci)
2019
2019Yüksek Lisans
Doğal antimikrobiyal içeren jelatin kaplamanın tavuk göğüs etlerinde raf ömrü ve Salmonella üzerine etkisi
Dikici A. (Danışman)
A.TEPE(Öğrenci)
2019
2019Yüksek Lisans
Farklı geometrik şekillerdeki geleneksel köftelerde (İnegöl ve kasap) Salmonella'nın termal inaktivasyonu
Dikici A. (Danışman)
Ç.KAŞ(Öğrenci)
2016
2016Yüksek Lisans
Fonksiyonel yeni süt ürünleri;propolis katkılı yoğurt ve ayran
ABDULLAH D. (Danışman)
G.ÇELİK(Öğrenci)
2016
2016Yüksek Lisans
Yoğurdun yapımı ve muhafazası sırasında shiga toksin üreten Escherichia coli (STEC) serogruplarının yaşamı
ABDULLAH D. (Danışman)
G.ÇELİK(Öğrenci)
2014
2014Yüksek Lisans
Geleneksel şavak tulum peynirin olgunlaştırılması esnasında aside adapte ve adapte edilmemiş Salmonella'ların yaşamının araştırılması
ABDULLAH D. (Danışman)
H.YILDIRIM(Öğrenci)
2014
2014Yüksek Lisans
Tunceli bölgesinde satışa sunulan geleneksel Şavak tulum peynirlerinin cronobacter spp. yönünden incelenmesi, 16s rRNA dizi analizi ile alt tür belirlemesi ve suşların antibiyotik dirençliliğinin saptanması
ABDULLAH D. (Danışman)
M.KARATAŞ(Öğrenci)
Makaleler
2023
20231. Investigation of efficient thermal inactivation parameters of Escherichia coli O157:H7 in meatballs by grilling
Tosuncuk Ö., Bozatli S. B., DİKİCİ A.
Journal of Food Science and Technology
, cilt.60, sa.6, ss.1731-1737, 2023 (SCI-Expanded, Scopus)
2023
20232. Effect of α-Tocopherol, Storage Temperature and Storage Time on Quality Characteristics and Oxidative Stability of Chicken Kavurma, traditional Turkish cooked meat product
NACAK B., DİKİCİ A., Yel N., Zaimoğulları K., İpek G., Özer M.
Journal of the Hellenic Veterinary Medical Society
, cilt.74, sa.2, ss.5627-5636, 2023 (SCI-Expanded, Scopus)
2022
20223. Quality Characteristics and Oxidative Stability of Chicken Kavurma Formulated with Chicken Abdominal Fat as Beef Fat Replacer
DİKİCİ A., NACAK B., Yel N., Zaimogullari K., İpek G., Özer M.
Journal of the Hellenic Veterinary Medical Society
, cilt.73, sa.3, ss.4525-4534, 2022 (SCI-Expanded, Scopus)
2022
20224. Effects of Chemical Decontamination Methods on the Shelf Life of Poultry Meat
EKMEKCİ S., DİKİCİ A.
Uşak Üniversitesi Fen ve Doğa Bilimleri Dergisi
, cilt.6, sa.1, ss.34-44, 2022 (Hakemli Dergi)
2021
20215. Determination of the changes in the gastric fluid endurance of O157 and non-O157 Shiga toxin-producing Escherichia coli during storage of experimentally produced beef frankfurter
Bozatli S. B., DİKİCİ A., Ergönül B.
Journal of Food Science and Technology
, cilt.58, sa.8, ss.3086-3093, 2021 (SCI-Expanded, Scopus)
2021
20216. Survival of Escherichia coli 0157:H7 and non 0157 strains in synthetic gastric fluid inoculated on commercially available frankfurters
Betul Bozatli S., DİKİCİ A., Ergonul B.
Fresenius Environmental Bulletin
, cilt.30, sa.2 A, ss.1579-1587, 2021 (SCI-Expanded, Scopus)
2021
20217. Investigating the effect of decontaminants on microbiological and chemical properties of rainbow trouts
DİKİCİ A., Özpolat E., Bozatli S. B., Koluman A., Patir B., Çalicioğlu M.
Turkish Journal of Veterinary and Animal Sciences
, cilt.45, sa.4, ss.691-699, 2021 (SCI-Expanded, Scopus, TRDizin)
2021
20218. Survival of Shiga Toxin-Producing Escherichia coli (STEC) Serogroups During Production and Storage of Yogurt
Celik1 G., DİKİCİ A., Koluman A.
Journal of the Hellenic Veterinary Medical Society
, cilt.72, sa.1, ss.1-7, 2021 (SCI-Expanded, Scopus)
2021
20219. Hazır Yemek Sektörü Çalışanlarının İş Sağlığı ve Güvenliğine Kaderci Bakış Açılarının Değerlendirilmesi
GEZGEL H., DİKİCİ A.
Uşak Üniversitesi Fen ve Doğa Bilimleri Dergisi
, cilt.5, sa.1, ss.1-13, 2021 (Hakemli Dergi)
2019
201910. Aside Adapte ve Adapte Edilmemiş E. coli O157:H7 ve Listeria monocytogenes’lerin Şavak Tulum Peynirinin Olgunlaşması Boyunca Yaşamları
İNCİLİ G. K., DİKİCİ A., KOLUMAN A., ÇALICIOĞLU M.
Fırat Üniversitesi Sağlık Bilimleri Veteriner Dergisi , cilt.33, sa.2, ss.55-61, 2019 (TRDizin)
2019
201911. Determination of Hepatitis A Virus, Enterobacteriaceae, Coliform and Escherichia coli Contamination of Frozen Raspberries
İNCİLİ G. K., KOLUMAN A., DİKİCİ A.
Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi
, cilt.16, sa.1, ss.38-42, 2019 (TRDizin)
2019
201912. Characterization of Salmonella isolated from organically reared poultry located in the same longitude with three distinct seasonal characteristics
İncili G. K., Koluman A., DİKİCİ A., KAHRAMAN T., ÜNLÜ M. A.
Journal of Food Safety
, cilt.39, sa.1, 2019 (SCI-Expanded, Scopus)
2019
201913. İnegöl ve Kasap Köftelerin 170 oC Pişirilmesi Esnasında Salmonella’nın Termal İnaktivasyonu
Kaş Ç., DİKİCİ A.
Uşak Üniversitesi Fen ve Doğa Bilimleri Dergisi , cilt.3, sa.1, ss.15-23, 2019 (TRDizin)
2017
201714. Biberiye Esansiyel Yağı ile Dekontaminasyonun Gökkuşağı Alabalıklarının (Oncorhynchus mykiss, W. 1972) Kalite Özellikleri Üzerine Etkisi
ÖZPOLAT E., DİKİCİ A., KOLUMAN A., PATIR B., ÇALICIOĞLU M.
Fırat Üniversitesi Sağlık Bilimleri Veteriner Dergisi , cilt.31, sa.2, ss.131-136, 2017 (Hakemli Dergi)
2017
201715. Food Safety and Climate Change: Seasonality and EmergingFood Borne Pathogens
KOLUMAN A., DİKİCİ A., KAHRAMAN T., İNCİLİ G. K.
Journal of Gastroenterology Research , cilt.1, sa.1, ss.24-29, 2017 (Hakemli Dergi)
2017
201716. Gıda Muhafazasında Esansiyel Yağlar
İNCİLİ G. K., ÇALICIOĞLU M., DİKİCİ A.
Turkiye Klinikleri J Food Hyg Technol-Special Topics , cilt.3, sa.2, ss.121-124, 2017 (Hakemli Dergi)
2016
201617. Physico Chemical and Microbiological Properties of a Traditional Turkey Cheese Tomas Serto Dorak
KURTULGAN A. B., DİKİCİ A.
Journal of Agricultural Science and Technology B
, cilt.6, sa.1, ss.129-134, 2016 (Hakemli Dergi)
2016
201618. Effect of Nisin and Gamma Irradiation Treatments on Listeria monocytogenes on Some High Economic Valued Aquaculture Products
Koluman A., DİKİCİ A.
Hacettepe Journal of Biology and Chemistry
, cilt.3, sa.44, ss.245, 2016 (TRDizin)
2015
201519. Comparison of effects of mild heat combined with lactic acid on Shiga toxin producing Escherichia coli O157:H7, O103, O111, O145 and O26 inoculated to spinach and soybean sprout
DİKİCİ A., Koluman A., Calicioglu M.
Food Control
, cilt.50, ss.184-189, 2015 (SCI-Expanded, Scopus)
2015
201520. Bacillus cereus
İNCİLİ G. K., DİKİCİ A., ÇALICIOĞLU M.
Turkiye Klinikleri Food Sciences-Special Topics , cilt.1, sa.3, ss.87-91, 2015 (TRDizin)
2013
201321. Survival of Listeria monocytogenes during production and ripening of traditional Turkish Savak Tulum cheese and in synthetic gastric fluid
DİKİCİ A., Calicioglu M.
Journal of Food Protection
, cilt.76, sa.10, ss.1801-1805, 2013 (SCI-Expanded, Scopus)
2013
201322. Effect of cooking procedures of kiymali pide, a traditional Turkish fast-food, on destruction of Escherichia coli O157:H7
Ilhak O. I., DİKİCİ A., CAN Ö. P., Şeker P., Öksüztepe G., Çalicioǧlu M.
Meat Science
, cilt.94, sa.2, ss.159-163, 2013 (SCI-Expanded, Scopus)
2013
201323. Gıdaların Coğrafi İşaretlenmesi
DİKİCİ A., Aktaş R. K., KOLUMAN A.
ISTANBUL UNIVERSITESI VETERINER FAKULTESI DERGISI , cilt.39, sa.1, ss.136-138, 2013 (TRDizin)
2013
201324. Effects of essential oil compounds on survival of Listeria monocytogenes and Escherichia coli O157: H7 in Çiǧ Köfte
DİKİCİ A., Ilhak O. I., Çalicioǧlu M.
Turkish Journal of Veterinary and Animal Sciences
, cilt.37, sa.2, ss.177-182, 2013 (SCI-Expanded, Scopus, TRDizin)
2013
201325. Effect of tween 20 on antibacterial effects of acidic, neutral and alkaline decontaminants on viability of salmonella on chicken carcasses and survival in waste decontamination fluids
DİKİCİ A., Arslan A., Yalcin H., Ozdemir P., Aydin I., Calicioglu M.
Food Control
, cilt.30, sa.2, ss.365-369, 2013 (SCI-Expanded, Scopus)
2013
201326. Antimicrobial resistance of emerging foodborne pathogens: Status quo and global trends
Koluman A., DİKİCİ A.
Critical Reviews in Microbiology
, cilt.39, sa.1, ss.57-69, 2013 (SCI-Expanded, Scopus)
2013
201327. Geographical labeling of foods Gidalarin coǧrafi işaretlenmesi
DİKİCİ A., Koluman A., Aktaş R. K.
Istanbul Universitesi Veteriner Fakultesi Dergisi
, cilt.39, sa.1, ss.136-138, 2013 (Scopus, TRDizin)
2013
201328. Acid Adaptation and Alliin Resistance of Salmonella Typhimurium Isolated from Acid Pasteurized Garlic Paste
koluman A., Özkan M., Belkis L., Güleşen R., BAŞ B., DİKİCİ A., et al.
Hacettepe Journal of Biology and Chemistry , cilt.41, sa.1, ss.1-7, 2013 (TRDizin)
2011
201129. Effects of fresh, ensiled and dried alfalfa on performance, carcass and organoleptic characteristics in lambs Taze ot, silaj ve kuru ot seklinde yedirilen yoncanin kuzularda performans, karkas ve etin duyusal özellikler üzerine etkisi
Çerçi I. H., Erisir Z., Gürdogan F., Seven I., Patir B., DİKİCİ A., et al.
Kafkas Universitesi Veteriner Fakultesi Dergisi
, cilt.17, sa.1, ss.107-112, 2011 (SCI-Expanded, Scopus, TRDizin)
2011
201130. Antibacterial effects of some fermented commercial and homemade dairy products and 0.9% lactic acid against selected foodborne pathogens
Yesillik S., Yildirim N., DİKİCİ A., Yildiz A., Yesillik S.
Asian Journal of Animal and Veterinary Advances
, cilt.6, sa.2, ss.189-195, 2011 (SCI-Expanded, Scopus)
2010
201031. Seasonal variations of biochemical taste parameters in milks from conventional and environment - Friendly organic farming
Cimen M., Yildirim N., DİKİCİ A., Kaplan O., Cikcikoglu Yildirim N.
Bulgarian Journal of Agricultural Science
, cilt.16, sa.6, ss.728-732, 2010 (SCI-Expanded, Scopus)
2010
201032. Effect of potassium sorbate on some microbiological properties of cokelek stored at different temperatures Potasyum sorbatin farkli sicakliklarda muhafaza edilen çökeleǧin bazi mikrobiyolojik özellikleri üzerine etkisi
Öksüztepe G., Ilhak O. I., DİKİCİ A., Çalicioǧlu M., Patir B.
Kafkas Universitesi Veteriner Fakultesi Dergisi
, cilt.16, sa.SUPPL. A, 2010 (SCI-Expanded, Scopus, TRDizin)
2010
201033. Soğuk Dumanlanmış Balık Teknolojisinde Listeria monocytogenes’xx in Önemi
Aydoğmuş R., DİKİCİ A.
e-Journal of New World Sciences Academy , cilt.5, sa.4, ss.85-91, 2010 (TRDizin)
2010
201034. Presence of E. coli O157:H7 in Cakes Marketed in Elazıǧ Elazıǧ'da satılan Kremalı pastalarda e. coli o157:H7'nin varlıǧı
Öksüztepe G., Patir B., Çalicioǧlu M., Ilhak O. I., DİKİCİ A.
Kafkas Universitesi Veteriner Fakultesi Dergisi
, cilt.16, sa.2, ss.307-311, 2010 (SCI-Expanded, Scopus, TRDizin)
2010
201035. In vitro antimicrobial evaluation of commercial tea extracts against some pathogen fungi and bacteria
Yildirim N., Matpan Bekler F., Cikcikoglu Yildirim N., DİKİCİ A.
Digest Journal of Nanomaterials and Biostructures
, cilt.5, sa.4, ss.821-827, 2010 (SCI-Expanded, Scopus)
2009
200936. Survival and acid adaptation ability of Salmonella during processing and ripening of Savak tulumi cheese
Calicioglu M., DİKİCİ A.
Journal of Animal and Veterinary Advances
, cilt.8, sa.6, ss.1124-1130, 2009 (SCI-Expanded, Scopus)
2009
200937. Elazığ’da Tüketime Sunulan Vakum Paketli Taze Kaşar Peynirlerinin Mikrobiyolojik ve Kimyasal Kalitesi
ÖKSÜZTEPE G., PATIR B., DİKİCİ A., İLHAK O. İ.
Fırat Üniversitesi Sağlık Bilimleri Veteriner Dergisi , cilt.23, sa.2, ss.89-94, 2009 (TRDizin)
2009
200938. Dondurulmuş Karides Etinden Hazırlanan Kroketlerin Raf Ömrü
PATIR B., ÖKSÜZTEPE G., EMİR ÇOBAN Ö., DİKİCİ A.
Fırat Üniversitesi Sağlık Bilimleri Veteriner Dergisi , cilt.23, sa.1, ss.29-37, 2009 (TRDizin)
2009
200939. Shelf life of krokets made from frozen shrimp meat
PATIR B., ÖKSÜZTEPE G., ÇOBAN Ö. E., DİKİCİ A.
Fırat Üniversitesi Sağlık Bilimleri Veteriner Dergisi , cilt.23, sa.1, ss.29-37, 2009 (TRDizin)
2009
200940. Çevresel Stres Faktörlerine Karşı Bakteriyel Adaptasyonlar ve Mekanizmaları
DİKİCİ A.
Gıda Teknolojileri Elektronik Dergisi , cilt.4, sa.3, ss.59-68, 2009 (TRDizin)
2008
200841. Esansiyel Yağların Çiğköftede Salmonella’xx nın İnaktivasyonu Üzerine Etkileri
ÇALICIOĞLU M., DİKİCİ A.
Fırat Üniversitesi Sağlık Bilimleri Veteriner Dergisi , cilt.22, sa.5, ss.283-288, 2008 (Hakemli Dergi)
2007
200742. Microbiological and Chemical Quality of Cokelek Marketed in Elazığ
ÖKSÜZTEPE G., PATIR B., DİKİCİ A., CAN Ö. P., ÇALICIOĞLU M.
Fırat Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi , cilt.27, sa.1, ss.27-32, 2007 (Hakemli Dergi)
2006
200643. Elazığ’da Tüketime Sunulan Açık Ayranlar ile Orijinal Ambalajlı Ayranların Mikrobiyolojik ve Kimyasal Kalitesi
PATIR B., ÖKSÜZTEPE G., şeker p., DİKİCİ A.
Fırat Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi , cilt.20, sa.5, ss.357-365, 2006 (TRDizin)
2005
200544. Elazığ’da Sığır Karkaslarının Yüzey Kontaminasyonunun Belirlenmesi
ÇALICIOĞLU M., ÖKSÜZTEPE G., İLHAK O. İ., DİKİCİ A.
Fırat Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi , cilt.19, sa.1, ss.69-73, 2005 (Hakemli Dergi)
2005
200545. Broyler Rasyonuna Katılan Kekik Ve Anason Yağları İle Antibiyotiğin Toplam Sekal Koliform Bakteri Sayısı Üzerine Etkisi
GÜLER T., DALKILIÇ B., ÇİFTÇİ M., ERTAŞ O. N., DİKİCİ A., KARATEPE P., et al.
Doğu Anadolu Bölgesi Araştırmaları Dergisi , cilt.1, sa.1, ss.47-52, 2005 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2023
20231. Piliç Abdominal Yağında Kızartılmış Piliç Nuggetların Bazı Kalite Parametrelerinin İncelenmesi
NACAK B., KARAKUŞ N., ZAİMOĞULLARI K., AKIN YEŞİLKAYA G., DİKİCİ A.
13. Gıda Mühendisliği Kongresi, Türkiye, 02 Kasım 2023, (Özet Bildiri)
2022
20222. Hayvansal Sütlere Alternatif Bitkisel Süt ve Ürünlerinin Sürdürülebilirliğinin Sağlanması için Alternatif Kaynakların Araştırılması; Karpuz Çekirdeğinden Bitkisel Süt ve Fermente İçecek
Özen H., Tosbıyık B., Topçu D., NACAK B., BOZATLI S. B., DİKİCİ A.
SÜRDÜRÜLEBİLİR GIDA SİSTEMLERİ KONGRESİ, Manisa, Türkiye, 10 Kasım 2022, cilt.1, ss.110-111, (Özet Bildiri)
2022
20223. Yağ Teknolojisinde Sürdürülebilirliği Sağlamak için Alternatif Bir Yağ: Tavuk Yağı
ZAİMOĞULLARI K., Akın Yeşilkaya G., Karakuş N., NACAK B., DİKİCİ A.
Sürdürülebilir Gıda Sistemleri Kongresi, Manisa, Türkiye, 10 Kasım 2022, cilt.1, ss.112-113, (Özet Bildiri)
2021
20214. α -TOKOFEROL KULLANIMININ FARKLI SICAKLIKLARDA DEPOLANAN PİLİÇ KAVURMALARIN OKSİDATİF ÖZELLİKLERİ ÜZERİNE ETKİSİNİN BELİRLENMESİ
NACAK B., DİKİCİ A., İPEK G., Özer M., ZAİMOĞULLARI K., YEL N.
9. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Kayseri, Türkiye, 04 Kasım 2021, cilt.1, ss.134-135, (Özet Bildiri)
2021
20215. FARKLI DEPOLAMA SICAKLIKLARININ PİLİÇ KAVURMALARIN BAZI ÖZELLİKLERİ ÜZERİNE ETKİSİNİN BELİRLENMESİ
DİKİCİ A., NACAK B., Özer M., İpek G., Yel N., Zaimoğulları K.
9. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Kayseri, Türkiye, 04 Kasım 2021, cilt.1, ss.132-133, (Özet Bildiri)
2021
20216. PREBİYOTİK PİLİÇ NUGGETLARIN DEPOLAMA SÜRESİNCE PH VE OKSİDATİF DEĞİŞİMLERİNİN İNCELENMESİ
DİKİCİ A., NACAK B., Özer M., İPEK G., ZAİMOĞULLARI K., YEL N.
9. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Kayseri, Türkiye, 04 Kasım 2021, cilt.1, ss.136-137, (Özet Bildiri)
2021
20217. α-Tokoferol Kullanımının Farklı Sıcaklıklarda Depolanan Piliç Kavurmaların Oksidatif Özellikleri Üzerine Etkisinin Belirlenmesi
NACAK B., DİKİCİ A., İPEK G., ÖZER M., YEL N., ZAİMOĞULLARI K.
IX. Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Türkiye, 04 Kasım 2021, (Özet Bildiri)
2021
20218. Prebiyotik Piliç Nuggetların Depolama Süresince pH ve Oksidatif Değişimlerinin İncelenmesi
DİKİCİ A., NACAK B., ÖZER M., İPEK G., ZAİMOĞULLARI K., YEL N.
IX. Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Türkiye, 04 Kasım 2021, (Özet Bildiri)
2021
20219. Farklı Depolama Sıcaklıklarının Piliç Kavurmaların Bazı Özellikleri Üzerine Etkisinin Belirlenmesi
DİKİCİ A., NACAK B., ÖZER M., İPEK G., YEL N., ZAİMOĞULLARI K.
IX. Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Türkiye, 04 Kasım 2021, (Özet Bildiri)
2020
202010. Farklı Oranlarda Piliç Abdominal Yağı İçeren Piliç KavurmalarınınOksidatif Stabilitesinin Belirlenmesi
NACAK B., DİKİCİ A., Yel N., Zaimoğulları K., İpek G., Özer M.
4. Et Ürünleri Çalıştayı, Aydın, Türkiye, 6 - 08 Ekim 2020, (Özet Bildiri)
2020
202011. Piliç Abdominal Yağı Kullanılarak Üretilen Piliç Kavurmalarının Bazı Karakteristik Özelliklerinin Belirlenmesi
DİKİCİ A., NACAK B., Yel N., Zaimoğulları K., İpek G., Özer M.
4. Et Ürünleri Çalıştayı, Türkiye, 6 - 08 Ekim 2020, (Özet Bildiri)
2019
201912. Izgarada Pişirilen Köftelerde Salmonella’nın Termal İnaktivasyonu
DİKİCİ A., Kaş Ç.
8. National / 2. International Veterinary Food Hygiene Congress, 24 - 27 Ekim 2019, (Özet Bildiri)
2019
201913. Geleneksel Türk Köftelerinde Escherichia coli O157:H7’nin Termal İnaktivasyonu
DİKİCİ A., Tosuncuk Ö., BOZATLI S. B.
8. National / 2. International Veterinary Food Hygiene Congres, 24 - 27 Ekim 2019, ss.93-94, (Özet Bildiri)
2019
201914. Thermal Inactivation of Listeria monocytogenes in İnegöl and Kasap Köfte (Traditional Turkish Meatballs)
Kemah A., DİKİCİ A., BOZATLI S. B.
International Conference on Agronomy and Food Science and Technology (AgroFood), 20 - 21 Haziran 2019, ss.287-292, (Tam Metin Bildiri)
2019
201915. STEC Survival and Synthetic Gastric Fluid Resistance During Storage of Experimentally Produced Frankfurters
BOZATLI S. B., DİKİCİ A., ERGÖNÜL B.
International Conference on Agronomy and Food Science and Technology (AgroFood), 20 - 21 Haziran 2019, ss.279-286, (Tam Metin Bildiri)
2019
201916. Non-O157 STEC Survival and Gastric Fluid Resistance During Storage of Commercially Available Frankfurters
DİKİCİ A., BOZATLI S. B., ERGÖNÜL B.
International Conference on Agronomy and Food Science and Technology (AgroFood), Türkiye, 20 - 21 Haziran 2019, ss.220-225, (Tam Metin Bildiri)
2019
201917. Tavuk göğüs etlerini farklı antimikrobyal madde ile kaplamanın Salmonella ve raf ömrü üzerine etkisi
Tepe A., DİKİCİ A.
5. Uluslararası Beyaz Et Kongresi, 24 - 28 Nisan 2019, (Özet Bildiri)
2018
201818. Survival and Acid Tolerance of Shigatoxigenic Escherichia coli (STEC) During Frankfurter Sausage Storage
BOZATLI S. B., DİKİCİ A.
4 th INTERNATIONAL CONGRESS ON VETERINARY and ANIMAL SCIENCES, Türkiye, 12 - 15 Temmuz 2018, cilt.1, ss.51-53, (Tam Metin Bildiri)
2018
201819. Microbiological Attributes of Vacuum Packed Frankfurters Obtained From Local Markets in İzmir
DİKİCİ A., BOZATLI S. B.
4th INTERNATIONAL CONGRESS onVETERINARY and ANIMAL SCIENCES, Türkiye, 12 - 15 Temmuz 2018, cilt.1, ss.41-43, (Tam Metin Bildiri)
2018
201820. Survival of non-O157 STEC on Pilot Plant Produced and Vacuum Packed Frankfurters During Storage at 4°C
BOZATLI S. B., DİKİCİ A.
4TH INTERNATIONAL CONGRESS ON VETERINARY AND ANIMAL SCIENCES, 12 - 15 Temmuz 2018, ss.84, (Özet Bildiri)
2018
201821. Microbiological Load of Frankfurters Produced in Pilot Plant and Stored at 4°C
DİKİCİ A., BOZATLI S. B.
4TH INTERNATIONAL CONGRESS ON VETERINARY AND ANIMAL SCIENCES, 12 - 15 Temmuz 2018, ss.90, (Özet Bildiri)
2017
201722. Üniversite – Endüstriyel Bağlantılar (Kamu – Üniversite – Sanayi İş Birliği Özelinde)
DİKİCİ A.
Uluslararası Tekstil ve Deri Sektöründe Nitelikli İş Gücü Konferansı, Uşak, Türkiye, 23 Mayıs 2017, ss.142-143, (Özet Bildiri)
2017
201723. Uşak TTO ve DTS İhtisaşlaşma Programı
DİKİCİ A.
Uluslararası Üniversite-Sanayi İşbirliği, AR-GE ve İnovasyon Kongresi, Manisa, Türkiye, 18 - 19 Aralık 2017, (Özet Bildiri)
2017
201724. Türkiye’de Aynı Coğrafi Boylamlar Arasında Yer Alan Üç Farklı İlde Üretilen Organik Piliç Etinden İzole Edilen Salmonellaların ile Çiftlikten Sofraya Bulaşının Karakterizasyonu
KOLUMAN A., ünlü a. t., İNCİLİ G. K., DİKİCİ A., KAHRAMAN T.
7. Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Aydın, Türkiye, 4 - 08 Ekim 2017, ss.49-50, (Özet Bildiri)
2017
201725. Dondurulmuş Ahududularda Hepatit A Virüs, Enterobactericeae, Koliform ve Escherichia coli Kontaminasyonunun Belirlenmesi
İNCİLİ G. K., KOLUMAN A., DİKİCİ A.
7. Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Aydın, Türkiye, 4 - 08 Ekim 2017, ss.99-100, (Özet Bildiri)
2016
201626. Survival of Non Acid Adepted Salmonella During Ripening of Traditional Savak Tulum Cheese
DİKİCİ A., yıldırım h.
International Congress on Food of Animal Origin “Industry Partnership”, Lefkoşa, Kıbrıs (Kktc), 10 - 13 Kasım 2016, (Tam Metin Bildiri)
2016
201627. Effect of Decontamination with Lactic Acid Solutions at Different Temperatures on Spinach Contaminated with Escherichia coli O157 H7 and non O157 STEC
DİKİCİ A., koluman A., ÇALICIOĞLU M.
International Congress on Food of Animal Origin “Industry Partnership”, Lefkoşa, Kıbrıs (Kktc), 10 - 13 Kasım 2016
2016
201628. Survival of Shiga Toxin Producing Escherichia coli STEC Serogroups During Production and Storage of Yoghurt
DİKİCİ A., Çelik G., koluman a.
International Congress on Food of Animal Origin “Industry Partnership”, 10 - 13 Kasım 2016, (Tam Metin Bildiri)
2016
201629. Survival of Acid Adapted Salmonella During Ripening of Savak Cheese
DİKİCİ A., yıldırım h.
International Congress on Food of Animal Origin “Industry Partnership”, Lefkoşa, Kıbrıs (Kktc), 10 - 13 Kasım 2016
2016
201630. 3D PRINTED FOODS IS IT A PUBLIC HEALTH CONCERN
KAHRAMAN T., koluman a., DİKİCİ A.
3rd INTERNATIONAL VETISTANBUL GROUP CONGRESS, 17 - 20 Mayıs 2016
2015
201531. The production of a traditional food Seto Dorak cheese of Tunceli and product characteristics
KURTULGAN A. B., DİKİCİ A.
The 3rd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Saraybosna, Bosna-Hersek, 1 - 05 Eylül 2015, ss.222
2015
201532. Microbiological Characteristics of a traditional food Serto Dorak cheese of Tunceli
KURTULGAN A. B., DİKİCİ A.
The 3rd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, Saraybosna, Bosna-Hersek, 1 - 04 Eylül 2015, ss.224
2014
201433. Effect of decontamination with lactic acid solutions at different temperatures on cucumbers contaminated with Escherichia coli O157 H7 and non O157 STEC
DİKİCİ A., Koluman A., ÇALICIOĞLU M.
DAYS OF VETERINARY MEDICINE-2014, Ohrid, Makedonya, 5 - 07 Ekim 2014, cilt.37, ss.19-81
2013
201334. Ringa Balığı Havyarlarında Nisin ve Gama Işınlama Uygulamalarının Listeria monocytogenes Üzerine Etkisi
KOLUMAN A., DİKİCİ A., özdemir h., ARSLAN A.
5. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2013, (Özet Bildiri)
2013
201335. Gıdalarda Coğrafi İşaretler ve Coğrafi Etiketleme
KOLUMAN A., aktaş r. k., DİKİCİ A.
5. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2013, (Özet Bildiri)
2013
201336. Escherichia coli O157:H7 ve non-O157 STEC O103, O111, O145 ve O26 ile Kontamine Edilmiş Çileklerin Farklı Sıcaklıklardaki Laktik Solüsyonları ile Dekontaminasyonunun Patojenler Üzerine Etkisi
DİKİCİ A., KOLUMAN A., ÇALICIOĞLU M.
5. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2013, (Özet Bildiri)
2013
201337. Aside Adapte ve Adapte Edilmemiş E. coli O157:H7 ve Listeria monocytogenes‘lerin Şavak Tulum Peynirinin Olgunlaşması Boyunca Yaşamları”,
DİKİCİ A., İNCİLİ G. K., KOLUMAN A., ÇALICIOĞLU M.
5. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2013, (Özet Bildiri)
2011
201138. Gıdaların Coğrafi Etiketlenmesi: Avrupa Birliği ve Türkiye Boyutu
aktaş r. k., DİKİCİ A., KOLUMAN A.
7. Gıda Mühendisleri Kongresi, Türkiye, 16 - 18 Kasım 2011, (Özet Bildiri)
2011
201139. Bütün Haldeki Gökkuşağı Alabalıklarında (Oncorhynchus mykiss, W. 1972) Farklı Konsantrasyonlardaki Biberiye Ekstraktı İle Dekontaminasyonun Raf Ömrü Üzerine Etkisi
DİKİCİ A., ÖZPOLAT E., KOLUMAN A., PATIR B., ÇALICIOĞLU M.
4. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Türkiye, 12 - 14 Ekim 2011, (Özet Bildiri)
2011
201140. Bazı Dekontaminantların Bütün Haldeki Gökkuşağı Alabalıklarında (Oncorhynchus mykiss, W. 1972) Mikrobiyolojik ve Kimyasal Kalitesine Etkileri ve Farklı Bir Örnek Alma Methodunun Kullanımı
DİKİCİ A., ÖZPOLAT E., KOLUMAN A., PATIR B., ÇALICIOĞLU M.
4. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Türkiye, 12 - 14 Ekim 2011, (Tam Metin Bildiri)
2011
201141. Borik Asitin Salmonella Typhimurium ve Listeria monocytogenes Üzerine Etkisinin Floresan İn Situ Hibridizasyon (FISH) Tekniği ile Belirlenmesi
DİKİCİ A., KOLUMAN A., tezel A., özkök s., Burkan Z., Akçelik A.
4. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Türkiye, 12 - 14 Ekim 2011, (Özet Bildiri)
2011
201142. Ankara, Bolu, Elazığ ve Tunceli İllerinden Alınan Piliç Eti Örneklerindeki Salmonella Prevalansı ve Antibiyotik Dirençlilikleri
ünlü t., KOLUMAN A., DİKİCİ A., özkök s.
4. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Türkiye, 12 - 14 Ekim 2011, (Özet Bildiri)
2011
201143. Antibiotic Resistance of Cronobacter sakazakii Isolated from Traditional Şavak Tulum Cheese
Karataş M., Koluman A., DİKİCİ A.
4th International Congress on Food and Nutriton together with 3rd SAFE Consortium International Congress on Food Safety, İstanbul, Türkiye, 12 Ekim 2011 - 15 Ocak 2016, ss.35-36, (Özet Bildiri)
2011
201144. Effect of Gamma Irradiation on the Sensory Properties of Honey
Koluman A., DİKİCİ A., Ayar A., Karataş M.
4th International Congress on Food and Nutriton together with 3rd SAFE Consortium International Congress on Food Safety, 12 - 15 Ekim 2011, ss.179
2011
201145. Taze Ot, Silaj ve Kuru Ot Şeklinde Yedirilen Yoncanın Kuzularda Performans, Karkas ve Etin Duyusal Özellikler Üzerine Etkisi
ÇERÇİ İ. H., ERİŞİR Z., GÜRDOĞAN F., SEVEN İ., PATIR B., DİKİCİ A.
VI. Ulusal Hayvan Besleme Kongresi, Türkiye, 13 - 15 Temmuz 2011, (Özet Bildiri)
2009
200946. Şavak Tulum Peynirinde Listeria monocytogenes’xx in Yaşamı ve Aside Adaptasyonu
DİKİCİ A., ÇALICIOĞLU M.
3. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Türkiye, 13 - 15 Mayıs 2009, (Özet Bildiri)
2009
200947. Elazığ’da Tüketime Sunulan Vakum Paketli Taze Kasar Peynirlerinin Mikrobiyolojik ve Kimyasal Kalitesi
ÖKSÜZTEPE G., PATIR B., DİKİCİ A., İLHAK O. İ.
Pamukkale Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu, Türkiye, 13 - 15 Mayıs 2009, (Özet Bildiri)
2006
200648. Esansiyel Yağların Çiğ Köftede Listeria monocytognes ve E. coli O157:H7’xxnin İnaktivasyonu Üzerine Etkileri
ÇALICIOĞLU M., İLHAK O. İ., DİKİCİ A.
2. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Türkiye, 13 - 15 Eylül 2006, (Tam Metin Bildiri)
2006
200649. Elazığ Bölgesinde Tüketime Sunulan Açık Ayranlar ve Orjinal Ambalajlı Ayranların Mikrobiyolojik ve Kimyasal Kalitesi
PATIR B., ÖKSÜZTEPE G., şeker p., DİKİCİ A.
2. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Türkiye, 13 - 15 Eylül 2006, (Tam Metin Bildiri)
2006
200650. Potasyum Sorbatın Çökeleğin Raf Ömrüne Etkisi
ÖKSÜZTEPE G., PATIR B., DİKİCİ A., şeker p., ÇALICIOĞLU M.
2. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Türkiye, 13 - 15 Eylül 2006, (Tam Metin Bildiri)
2006
200651. Kıymalı Pide Üretim Koşullarının Salmonella, Listeria monocytogenes ve E. coli O157:H7 Patojenlerinin İnaktivasyonu Üzerine Etkisi
ÇALICIOĞLU M., DİKİCİ A., ÖKSÜZTEPE G., İLHAK O. İ., CAN Ö. P., şeker p.
2. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Türkiye, 13 - 15 Eylül 2006, (Tam Metin Bildiri)
2006
200652. Salmonella ile Kontamine Edilmiş Tavuk Karkaslarında Laktik asit, Cetylpyridinium Klorid, Trisodyum Fosfat’xxın ve Tween 20 ile Kombinasyonlarının Antibakteriyel Etkisinin İncelenmesi
ARSLAN A., YALÇIN H., DİKİCİ A., aydın ı., KARATEPE P., ÇALICIOĞLU M.
2. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Türkiye, 13 - 15 Eylül 2006, (Tam Metin Bildiri)
2004
200453. Elazığ’xx da Sığır Karkaslarının Yüzey Kontaminasyonunun Belirlenmesi
ÇALICIOĞLU M., ÖKSÜZTEPE G., İLHAK O. İ., DİKİCİ A.
I. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Türkiye, 8 - 10 Eylül 2004, (Tam Metin Bildiri)
2004
200454. Esansiyel Yağların Çiğ Köftede Salmonella’xx nın İnaktivasyonu Üzerine Etkileri
ÇALICIOĞLU M., İLHAK O. İ., DİKİCİ A.
I. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Türkiye, 8 - 10 Eylül 2004, (Tam Metin Bildiri)
Kitaplar
2019
20191. İnsan Sütü
BOZATLI S. B., DİKİCİ A.
Süt ve Süt Ürünleri, Mustafa Atasever, Editör, Türkiye Klinikleri, Ankara, ss.32-35, 2019
2011
20112. Chapter 3: Authentication of Local Cheeses: A Global Perspective
Koluman A., DİKİCİ A., Aktaş R. K.
Cheese Types Nutrition and Consumption, Richard D. Foster, Editör, Nova Science Publishers, New York, ss.71-88, 2011
Desteklenen Projeler
Devam Ediyor
Devam EdiyorŞavak Tulum Peynirinin Üretimi ve Olgunlaştırılması Sırasında Escherichia coli O157 H7 Listeria monocytogenes Ve Salmonella nın Yaşam ve Asit Adaptasyon Kabiliyetinin İncelenmesi
TÜBİTAK Projesi
DİKİCİ A.
Devam Ediyor
Devam EdiyorSalmonella ile Kontamine Edilmiş Tavuk Karkaslarında Laktik Asit Cetylpyridinium Clorid Trisodium Phosphat ve Tween20 ile Kontaminasyonlarının Antibakteriyel Etkisinin İncelenmesi
DİKİCİ A.
Devam Ediyor
Devam EdiyorElazığ Bölgesinde Tüketime Sunulan Açık ve Ambalajlı Ayranların Mikrobiyolojik ve Kimyasal Kalitesi
DİKİCİ A.
Devam Ediyor
Devam EdiyorElazığ da Tüketilen Kremalı Pastalarda E coli O157 H7 nin Varlığı
DİKİCİ A.
Devam Ediyor
Devam EdiyorSalmonella Listeria monocytogenes ve Escherichia coli O157 H7 Patojenlerinin Kıymalı Pide Üretiminde Termal İnaktivasyonu
TÜBİTAK Projesi
DİKİCİ A.
Devam Ediyor
Devam EdiyorBitkisel Esansiyel Yağların Çiğ Köftede Salmonella Üzerine Etkisi
DİKİCİ A.
2024 - 2027
2024 - 2027
GÜNIŞIĞI AYDINLATMA IŞIK BORUSU VE FOTOVOLTAİK (PV) GÜNEŞ PANELLERİ ILE DESTEKLENMİŞ SİSTEM KULLANIMININ ETLİK PİLİÇ VE YUMURTACI TAVUK YETİŞTİRİCİLİĞİNDE PERFORMANS, ÜRÜN KALİTESİ, DAVRANIŞ, EKONOMİKLİK VE KARBON AYAK IZİ ÜZERİNDEKİ ETKİLERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ
TÜBİTAK Projesi , 1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı
Kandilli C., Dikici A., Demir İ., Metlek S., Duru A. (Yürütücü)
2024 - 2027
2024 - 2027Günışığı Aydınlatma Işık Borusu ve Fotovoltaik (Pv) Güneş Panelleri ile Desteklenmiş Sistem Kullanımının Etlik Piliç ve Yumurtacı Tavuk Yetiştiriciliğinde Performans, Ürün Kalitesi, Davranış, Ekonomiklik ve Karbon Ayak İzi Üzerindeki Etkilerinin Değerlendirilmesi
TÜBİTAK Projesi , 1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı
Duru A. (Yürütücü), Metlek S., Kandilli C., Türker İ., Dikici A.
2020 - 2021
2020 - 2021Kanatlı İç Yağlarının Alternatif Kullanım Olanaklarının Araştırılması ve Proseslerinin Geliştirilmesi
Diğer Özel Kurumlarca Desteklenen Proje
DİKİCİ A.
2018 - 2019
2018 - 2019Tavuk Göğüs Etlerini Farklı Antimikrobiyal Madde İle Kaplamanın Raf Ömrü ve Salmonella Üzerine Etkisi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
DİKİCİ A. (Yürütücü)
2017 - 2019
2017 - 2019Sosiste Bazı STEC’xxlerin Yaşamı ve Sentetik Mide Sıvısında Asit Adaptasyon Kabiliyetlerinin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
DİKİCİ A. (Yürütücü)
2014 - 2016
2014 - 2016Fonksiyonel Yeni Bir Süt Ürünleri Propolis Katkılı Yoğurt ve Ayran
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
DİKİCİ A. (Yürütücü)
2012 - 2016
2012 - 2016Süzme Yoğurtlarda Salmonella Listeria monocytogenes ve Escherichia coli O157 H7 nin Raf Ömrü Süresince Yaşamının Araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
DİKİCİ A. (Yürütücü)
2012 - 2015
2012 - 2015Geleneksel Şavak Tulum Peynirine Bulaştırılmış Salmonella ların Asite Adapte ve Adapte Edilmemiş Yaşamının Araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
DİKİCİ A. (Yürütücü)
Patent
Ödüller
Ocak 2022
Ocak 2022