Arş. Gör. Dr. BERKER NACAK


MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ, Kimya Mühendisliği Bölümü

Proses ve Reaktör Tasarımı


WoS Araştırma Alanları: Gıda Bilimi Ve Teknolojisi


Avesis Araştırma Alanları: Gıda Bilimleri, Gıda Teknolojisi, Et ve Et Ürünleri Teknolojisi

Metrikler

Yayın

55

Yayın (WoS)

7

Yayın (Scopus)

11

H-İndeks (WoS)

2

Atıf (Scopus)

229

H-İndeks (Scopus)

6

Atıf (TrDizin)

6

H-İndeks (TrDizin)

1

Atıf (Sobiad)

22

H-İndeks (Sobiad)

2

Atıf (Diğer Toplam)

10

Proje

2

Açık Erişim

7

Eğitim Bilgileri

2016 - 2021

2016 - 2021

Doktora

Ege Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Dr), Türkiye

2014 - 2016

2014 - 2016

Ön Lisans

Anadolu Üniversitesi, Açıköğretim Fakültesi, Yönetim Ve Organizasyon Bölümü, Türkiye

2013 - 2015

2013 - 2015

Yüksek Lisans

Ege Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Teknolojisi (Yl) (Tezli), Türkiye

2008 - 2013

2008 - 2013

Lisans

Ege Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye

Yaptığı Tezler

2020

2020

Doktora

Bitkisel yağ kombinasyonları ve farklı antioksidanlar kullanılarak üretilen jel ve çoklu emülsiyonların sosis formülasyonunda sığır et yağı ikamesi olarak kullanımının oksidasyon mekanizmaları üzerine etkisi

Ege Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Dr)

2015

2015

Yüksek Lisans

Farklı yağ formülasyonlarına sahip ısıl işlem görmüş dana sucuklarında lipid ve protein oksidasyonu mekanizmalarının incelenmesi

Ege Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Teknolojisi (Yl) (Tezli)

Yabancı Diller

B1 Orta

B1 Orta

Almanca

A1 Başlangıç

A1 Başlangıç

Yunanca

C1 İleri

C1 İleri

İngilizce

Araştırma Alanları

Gıda Bilimleri

Gıda Teknolojisi

Et ve Et Ürünleri Teknolojisi

Akademik Ünvanlar / Görevler

2017 - Devam Ediyor

2017 - Devam Ediyor

Araştırma Görevlisi Dr.

Uşak Üniversitesi, Gıda Mühendisliği Bölümü

Verdiği Dersler

Lisans

Lisans

Reaksiyon Kinetiği

Laboratuvar Tekniği

Gıda Makine ve Ekipmanları

Kariyer Planlama

Gıdanın Kültürel Tarihi

Beslenme

Gıda Kimyası Laboratuvarı

Et Bilimi ve Teknolojisi

Gıda Mikroiyolojisi II Laboratuvarı

Proje Çalışması I

Enstrümental Gıda Analizleri Laboratuvarı İÖ

Bitirme Ödevi

Gıda Mikroiyolojisi II Laboratuvarı İÖ

İşletmelerde Mesleki Eğitim

Enstrümental Gıda Analizleri Laboratuvarı

Gıda Kimyası Laboratuvarı İÖ

Genel Kimya Laboratuvarı

Beslenme (İÖ)

HUBUBAT TEKNOLOJİSİ LABORATUVARI (IIÖ)

YAĞ TEKNOLOJİSİ LABORATUVARI (IIÖ)

ENSTRÜMENTAL ANALİZ LABORATUVARI (NÖ)

GIDA MİKROBİYOLOJİSİ II LABORATUVARI (IIÖ)

GIDA MÜHENDİSLİĞİNDE TEMEL İŞLEMLER LABORATUVAR (IIÖ)

ANALİTİK KİMYA LABORATUVARI (NÖ)

MEYVE VE SEBZE TEKNOLOJİSİ LABORATUVARI (IIÖ)

GENEL MİKROBİYOLOJİ LABORATUVARI (IIÖ)

GENEL MİKROBİYOLOJİ LABORATUVARI (NÖ)

GIDA MİKROBİYOLOJİSİ I LABORATUVARI (IIÖ)

GENEL KİMYA LABORATUVARI (NÖ)

GIDA MİKROBİYOLOJİSİ I LABORATUVARI (NÖ)

GIDA MÜHENDİSLİĞİNDE TEMEL İŞLEMLER LABORATUVAR (NÖ)

MEYVE VE SEBZE TEKNOLOJİSİ LABORATUVARI (NÖ)

HUBUBAT TEKNOLOJİSİ LABORATUVARI (NÖ)

GIDA KİMYASI LABORATUVARI (IIÖ)

ET TEKNOLOJİSİ LABORATUVARI (NÖ)

GIDA KİMYASI LABORATUVARI (NÖ)

FERMENTASYON TEKNOLOJİSİ LABORATUVARI (NÖ)

FERMENTASYON TEKNOLOJİSİ LABORATUVARI (IIÖ)

ENSTRÜMENTAL ANALİZ LABORATUVARI (IIÖ)

YAĞ TEKNOLOJİSİ LABORATUVARI (NÖ)

SÜT TEKNOLOJİSİ LABORATUVARI (NÖ)

SÜT TEKNOLOJİSİ LABORATUVARI (IIÖ)

GIDA MİKROBİYOLOJİSİ II LABORATUVARI (NÖ)

ET TEKNOLOJİSİ LABORATUVARI (IIÖ)

ANALİTİK KİMYA LABORATUVARI (IIÖ)

Makaleler

Tümü (12)
SCI-E, SSCI, AHCI (7)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (7)
Scopus (7)
TRDizin (2)
Diğer Yayınlar (3)

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2023

2023

2. Effects of replacing chicken meat with chicken liver on some quality characteristics of model system chicken meat emulsions

NACAK B.

62th International Meat Industry Conference, Sırbistan, 01 Ekim 2023, (Tam Metin Bildiri)

2022

2022

3. Yağ Teknolojisinde Sürdürülebilirliği Sağlamak için Alternatif Bir Yağ: Tavuk Yağı

ZAİMOĞULLARI K., Akın Yeşilkaya G., Karakuş N., NACAK B., DİKİCİ A.

Sürdürülebilir Gıda Sistemleri Kongresi, Manisa, Türkiye, 10 Kasım 2022, cilt.1, ss.112-113, (Özet Bildiri)

2021

2021

6. FARKLI DEPOLAMA SICAKLIKLARININ PİLİÇ KAVURMALARIN BAZI ÖZELLİKLERİ ÜZERİNE ETKİSİNİN BELİRLENMESİ

DİKİCİ A., NACAK B., Özer M., İpek G., Yel N., Zaimoğulları K.

9. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Kayseri, Türkiye, 04 Kasım 2021, cilt.1, ss.132-133, (Özet Bildiri)

2021

2021

7. PREBİYOTİK PİLİÇ NUGGETLARIN DEPOLAMA SÜRESİNCE PH VE OKSİDATİF DEĞİŞİMLERİNİN İNCELENMESİ

DİKİCİ A., NACAK B., Özer M., İPEK G., ZAİMOĞULLARI K., YEL N.

9. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Kayseri, Türkiye, 04 Kasım 2021, cilt.1, ss.136-137, (Özet Bildiri)

2021

2021

11. Effect of α-tocopherol, rosemary extract and their combination on lipid and protein oxidation in beef sausages

NACAK B., Kavuşan H., Serdaroǧlu M.

61st International Meat Industry Conference, MEATCON 2021, Zlatibor, Sırbistan, 26 - 29 Eylül 2021, cilt.854, (Tam Metin Bildiri) identifier

2021

2021

12. Use of linseed and coconut flours in chicken patties as gluten free extenders

Sharefiabadi E., NACAK B., Serdaroǧlu M.

61st International Meat Industry Conference, MEATCON 2021, Zlatibor, Sırbistan, 26 - 29 Eylül 2021, cilt.854, (Tam Metin Bildiri) Creative Commons License identifier

2021

2021

13. Et Ürünlerinde Lipid Oksidasyonu Mekanizması ve Antioksidanların Birlikte Kullanımının Lipid Oksidasyonu Üzerine Etkisi

NACAK B.

7th International Congress on Engineering, Architecture and Design, Türkiye, 21 - 22 Mayıs 2021, (Tam Metin Bildiri)

2020

2020

17. In Vitro Et: Neden ve Nasıl?

NACAK B., SERDAROĞLU F. M.

4. Et Ürünleri Çalıştayı, Aydın, Türkiye, 6 - 08 Ekim 2020, (Özet Bildiri)

2019

2019

19. Collaborative effect of fat reduction and α-tocopherol incorporation on oxidative stability in beef sausages

NACAK B., Kavusan H., Sari B., Can H., Serdaroglu M.

60th International Meat Industry Conference, MEATCON 2019, Mt. Kopaonik, Sırbistan, 22 - 25 Eylül 2019, cilt.333, (Tam Metin Bildiri) identifier

2019

2019

20. THE EFFECT OFREPLACING BEEF FAT WITH OLIVE OIL AND PRODUCTION METHODS ONOXIDATIVE CHANGES IN FERMENTED SAUSAGE (SUCUK)

ZUNGUR BASTIOĞLU A., NACAK B., SERDAROĞLU F. M.

1st International Conference of Advanced Production and Processing, ICAPP, Novi-Sad, Sırbistan, 10 - 11 Ekim 2019, (Özet Bildiri)

2019

2019

22. Using Double Emulsions to Improve Quality Characteristics of Beef Sausage

NACAK B., KAVUŞAN H. S., SARI B., CAN H., SERDAROĞLU F. M.

65th International Congress of Meat Science and Technology, Berlin, Almanya, 4 - 09 Ağustos 2019, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

23. Oxygen Absorbers: Their Role In Meat Products

NACAK B., SERDAROĞLU F. M.

4th International Anatolian Agriculture, Food, Environment and Biology Congress, Afyon, Türkiye, 20 - 22 Nisan 2019, (Özet Bildiri)

2019

2019

24. Changes in Quality Characteristics of Heat – Treated Beef Sucuk by Using Olive Oil as Fat Replacer

NACAK B., ZUNGUR BASTIOĞLU A., SERDAROĞLU F. M.

4th  International Anatolian Agriculture, Food, Environment and Biology Congress, 20 - 22 Nisan 2019, (Özet Bildiri)

2018

2018

25. Rosemary and Its Uses in Meat Industry

NACAK B., SERDAROĞLU F. M.

4. Uluslararası Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Sempozyumu, 2 - 04 Ekim 2018, (Özet Bildiri)

2018

2018

26. Plant Polyphenols as Antioxidants in Meat Products

NACAK B., SERDAROĞLU F. M.

4. Uluslararası Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Sempozyumu, 2 - 04 Ekim 2018, (Özet Bildiri)

2018

2018

30. The Effects of Using Olive Oil on Textural and SensorialProperties of Heat – Treated Beef Sucuks

NACAK B., ZUNGUR BASTIOĞLU A., SERDAROĞLU F. M.

International Congress on Engineeringand Life Science, 26 - 29 Nisan 2018, (Özet Bildiri)

2018

2018

31. Biochemistry of Warm-Over Flavour in Muscle Foods

GÜNEŞER O., NACAK B.

ınternational Congress on Engineeringand Life Science, 26 - 29 Nisan 2018, (Özet Bildiri)

2018

2018

32. Comparision of Lipid Oxidation Levels of Different Weighted Döner During Cooking

ZUNGUR BASTIOĞLU A., NACAK B., SERDAROĞLU F. M.

1st INTERNATIONAL GAP AGRICULTURE AND LIVESTOCK CONGRESS, 25 - 27 Nisan 2018, (Özet Bildiri)

2018

2018

33. Lipid Oxidation and Temperature Changes in Döner During Cooking

ZUNGUR BASTIOĞLU A., SERDAROĞLU F. M., NACAK B., ÖZTÜRK B.

The 4th International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, 19 - 21 Nisan 2018, (Özet Bildiri)

2017

2017

35. Oxidative properties of sucuk produced with olive oil during fermentation and ripening

ÖZTÜRK B., SERDAROĞLU M., NACAK B., KARABIYIKOĞLU M.

63rd International Congress of Meat Science and Technology- ICoMST 2017, Cork, İrlanda, 13 - 18 Ağustos 2017, ss.144-145, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

36. The Effect of Dried Plum Puree on Some Quality Parameters of Model System Meat Emulsions

ZUNGUR BASTIOĞLU A., SERDAROĞLU F. M., NACAK B.

International Conference on Agriculture Forest Food Science and Technologies, 15 - 17 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)

2016

2016

39. Quality Characteristics of Phosphate-Free Beef Emulsions Manufactured with Jerusalem Artichoke Powder

SERDAROĞLU F. M., ÖZTÜRK B., NACAK B., DURDU B., YAŞAR H., GÖRAL Ş.

62nd International Congress of Meat Science and Technology, 14 - 19 Ağustos 2016, (Tam Metin Bildiri)

Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler

Nisan 2025

Nisan 2025

Konya Journal of Engineering Sciences

Diğer İndekslerce Taranan Dergi

Nisan 2025

Nisan 2025

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tarım ve Doğa Dergisi

Diğer İndekslerce Taranan Dergi

Nisan 2025

Nisan 2025

FOOD PRODUCTION, PROCESSING AND NUTRITION

SCI-E Kapsamındaki Dergi

Ocak 2025

Ocak 2025

GELS

SCI-E Kapsamındaki Dergi

Kasım 2022

Kasım 2022

FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY INTERNATIONAL

SCI-E Kapsamındaki Dergi

Nisan 2022

Nisan 2022

COLLOIDS AND INTERFACES

SCI-E Kapsamındaki Dergi

Mart 2022

Mart 2022

FOODS

SCI-E Kapsamındaki Dergi

Ağustos 2021

Ağustos 2021

BRITISH FOOD JOURNAL

SCI-E Kapsamındaki Dergi

Etkinlik Organizasyonlarındaki Görevler

Ekim 2020

Ekim 2020

4. Et Ürünleri Çalıştayı

Çalıştay Organizasyonu

Nacak B.
Aydın, Türkiye


Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (SCOPUS): 229

h-indeksi (SCOPUS): 6