Makaleler
45
Tümü (45)
SCI-E, SSCI, AHCI (21)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (21)
Scopus (22)
TRDizin (19)
Diğer Yayınlar (10)
2. Effect of α-Tocopherol, Storage Temperature and Storage Time on Quality Characteristics and Oxidative Stability of Chicken Kavurma, traditional Turkish cooked meat product
Journal of the Hellenic Veterinary Medical Society
, cilt.74, sa.2, ss.5627-5636, 2023 (SCI-Expanded, Scopus)
3. Quality Characteristics and Oxidative Stability of Chicken Kavurma Formulated with Chicken Abdominal Fat as Beef Fat Replacer
Journal of the Hellenic Veterinary Medical Society
, cilt.73, sa.3, ss.4525-4534, 2022 (SCI-Expanded, Scopus)
7. Investigating the effect of decontaminants on microbiological and chemical properties of rainbow trouts
Turkish Journal of Veterinary and Animal Sciences
, cilt.45, sa.4, ss.691-699, 2021 (SCI-Expanded, Scopus, TRDizin)
8. Survival of Shiga Toxin-Producing Escherichia coli (STEC) Serogroups During Production and Storage of Yogurt
Journal of the Hellenic Veterinary Medical Society
, cilt.72, sa.1, ss.1-7, 2021 (SCI-Expanded, Scopus)
13. İnegöl ve Kasap Köftelerin 170 oC Pişirilmesi Esnasında Salmonella’nın Termal İnaktivasyonu
Uşak Üniversitesi Fen ve Doğa Bilimleri Dergisi
, cilt.3, sa.1, ss.15-23, 2019 (TRDizin)
14. Biberiye Esansiyel Yağı ile Dekontaminasyonun Gökkuşağı Alabalıklarının (Oncorhynchus mykiss, W. 1972) Kalite Özellikleri Üzerine Etkisi
Fırat Üniversitesi Sağlık Bilimleri Veteriner Dergisi
, cilt.31, sa.2, ss.131-136, 2017 (Hakemli Dergi)
15. Food Safety and Climate Change: Seasonality and EmergingFood Borne Pathogens
Journal of Gastroenterology Research
, cilt.1, sa.1, ss.24-29, 2017 (Hakemli Dergi)
16. Gıda Muhafazasında Esansiyel Yağlar
Turkiye Klinikleri J Food Hyg Technol-Special Topics
, cilt.3, sa.2, ss.121-124, 2017 (Hakemli Dergi)
20. Bacillus cereus
Turkiye Klinikleri Food Sciences-Special Topics
, cilt.1, sa.3, ss.87-91, 2015 (TRDizin)
23. Gıdaların Coğrafi İşaretlenmesi
ISTANBUL UNIVERSITESI VETERINER FAKULTESI DERGISI
, cilt.39, sa.1, ss.136-138, 2013 (TRDizin)
24. Effects of essential oil compounds on survival of Listeria monocytogenes and Escherichia coli O157: H7 in Çiǧ Köfte
Turkish Journal of Veterinary and Animal Sciences
, cilt.37, sa.2, ss.177-182, 2013 (SCI-Expanded, Scopus, TRDizin)
27. Geographical labeling of foods Gidalarin coǧrafi işaretlenmesi
Istanbul Universitesi Veteriner Fakultesi Dergisi
, cilt.39, sa.1, ss.136-138, 2013 (Scopus, TRDizin)
28. Acid Adaptation and Alliin Resistance of Salmonella Typhimurium Isolated from Acid Pasteurized Garlic Paste
Hacettepe Journal of Biology and Chemistry
, cilt.41, sa.1, ss.1-7, 2013 (TRDizin)
29. Effects of fresh, ensiled and dried alfalfa on performance, carcass and organoleptic characteristics in lambs Taze ot, silaj ve kuru ot seklinde yedirilen yoncanin kuzularda performans, karkas ve etin duyusal özellikler üzerine etkisi
Kafkas Universitesi Veteriner Fakultesi Dergisi
, cilt.17, sa.1, ss.107-112, 2011 (SCI-Expanded, Scopus, TRDizin)
30. Antibacterial effects of some fermented commercial and homemade dairy products and 0.9% lactic acid against selected foodborne pathogens
Asian Journal of Animal and Veterinary Advances
, cilt.6, sa.2, ss.189-195, 2011 (SCI-Expanded, Scopus)
32. Effect of potassium sorbate on some microbiological properties of cokelek stored at different temperatures Potasyum sorbatin farkli sicakliklarda muhafaza edilen çökeleǧin bazi mikrobiyolojik özellikleri üzerine etkisi
Kafkas Universitesi Veteriner Fakultesi Dergisi
, cilt.16, sa.SUPPL. A, 2010 (SCI-Expanded, Scopus, TRDizin)
33. Soğuk Dumanlanmış Balık Teknolojisinde Listeria monocytogenes’xx in Önemi
e-Journal of New World Sciences Academy
, cilt.5, sa.4, ss.85-91, 2010 (TRDizin)
34. Presence of E. coli O157:H7 in Cakes Marketed in Elazıǧ Elazıǧ'da satılan Kremalı pastalarda e. coli o157:H7'nin varlıǧı
Kafkas Universitesi Veteriner Fakultesi Dergisi
, cilt.16, sa.2, ss.307-311, 2010 (SCI-Expanded, Scopus, TRDizin)
35. In vitro antimicrobial evaluation of commercial tea extracts against some pathogen fungi and bacteria
Digest Journal of Nanomaterials and Biostructures
, cilt.5, sa.4, ss.821-827, 2010 (SCI-Expanded, Scopus)
37. Elazığ’da Tüketime Sunulan Vakum Paketli Taze Kaşar Peynirlerinin Mikrobiyolojik ve Kimyasal Kalitesi
Fırat Üniversitesi Sağlık Bilimleri Veteriner Dergisi
, cilt.23, sa.2, ss.89-94, 2009 (TRDizin)
38. Dondurulmuş Karides Etinden Hazırlanan Kroketlerin Raf Ömrü
Fırat Üniversitesi Sağlık Bilimleri Veteriner Dergisi
, cilt.23, sa.1, ss.29-37, 2009 (TRDizin)
39. Shelf life of krokets made from frozen shrimp meat
Fırat Üniversitesi Sağlık Bilimleri Veteriner Dergisi
, cilt.23, sa.1, ss.29-37, 2009 (TRDizin)
40. Çevresel Stres Faktörlerine Karşı Bakteriyel Adaptasyonlar ve Mekanizmaları
Gıda Teknolojileri Elektronik Dergisi
, cilt.4, sa.3, ss.59-68, 2009 (TRDizin)
41. Esansiyel Yağların Çiğköftede Salmonella’xx nın İnaktivasyonu Üzerine Etkileri
Fırat Üniversitesi Sağlık Bilimleri Veteriner Dergisi
, cilt.22, sa.5, ss.283-288, 2008 (Hakemli Dergi)
42. Microbiological and Chemical Quality of Cokelek Marketed in Elazığ
Fırat Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi
, cilt.27, sa.1, ss.27-32, 2007 (Hakemli Dergi)
43. Elazığ’da Tüketime Sunulan Açık Ayranlar ile Orijinal Ambalajlı Ayranların Mikrobiyolojik ve Kimyasal Kalitesi
Fırat Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi
, cilt.20, sa.5, ss.357-365, 2006 (TRDizin)
44. Elazığ’da Sığır Karkaslarının Yüzey Kontaminasyonunun Belirlenmesi
Fırat Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi
, cilt.19, sa.1, ss.69-73, 2005 (Hakemli Dergi)
45. Broyler Rasyonuna Katılan Kekik Ve Anason Yağları İle Antibiyotiğin Toplam Sekal Koliform Bakteri Sayısı Üzerine Etkisi
Doğu Anadolu Bölgesi Araştırmaları Dergisi
, cilt.1, sa.1, ss.47-52, 2005 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
54
1. Piliç Abdominal Yağında Kızartılmış Piliç Nuggetların Bazı Kalite Parametrelerinin İncelenmesi
13. Gıda Mühendisliği Kongresi, Türkiye, 02 Kasım 2023, (Özet Bildiri)
13. Geleneksel Türk Köftelerinde Escherichia coli O157:H7’nin Termal İnaktivasyonu
8. National / 2. International Veterinary Food Hygiene Congres, 24 - 27 Ekim 2019, ss.93-94, (Özet Bildiri)
14. Thermal Inactivation of Listeria monocytogenes in İnegöl and Kasap Köfte (Traditional Turkish Meatballs)
International Conference on Agronomy and Food Science and Technology (AgroFood), 20 - 21 Haziran 2019, ss.287-292, (Tam Metin Bildiri)
15. STEC Survival and Synthetic Gastric Fluid Resistance During Storage of Experimentally Produced Frankfurters
International Conference on Agronomy and Food Science and Technology (AgroFood), 20 - 21 Haziran 2019, ss.279-286, (Tam Metin Bildiri)
16. Non-O157 STEC Survival and Gastric Fluid Resistance During Storage of Commercially Available Frankfurters
International Conference on Agronomy and Food Science and Technology (AgroFood), Türkiye, 20 - 21 Haziran 2019, ss.220-225, (Tam Metin Bildiri)
20. Survival of non-O157 STEC on Pilot Plant Produced and Vacuum Packed Frankfurters During Storage at 4°C
4TH INTERNATIONAL CONGRESS ON VETERINARY AND ANIMAL SCIENCES, 12 - 15 Temmuz 2018, ss.84, (Özet Bildiri)
21. Microbiological Load of Frankfurters Produced in Pilot Plant and Stored at 4°C
4TH INTERNATIONAL CONGRESS ON VETERINARY AND ANIMAL SCIENCES, 12 - 15 Temmuz 2018, ss.90, (Özet Bildiri)
22. Üniversite – Endüstriyel Bağlantılar (Kamu – Üniversite – Sanayi İş Birliği Özelinde)
Uluslararası Tekstil ve Deri Sektöründe Nitelikli İş Gücü Konferansı, Uşak, Türkiye, 23 Mayıs 2017, ss.142-143, (Özet Bildiri)
23. Uşak TTO ve DTS İhtisaşlaşma Programı
Uluslararası Üniversite-Sanayi İşbirliği, AR-GE ve İnovasyon Kongresi, Manisa, Türkiye, 18 - 19 Aralık 2017, (Özet Bildiri)
24. Türkiye’de Aynı Coğrafi Boylamlar Arasında Yer Alan Üç Farklı İlde Üretilen Organik Piliç Etinden İzole Edilen Salmonellaların ile Çiftlikten Sofraya Bulaşının Karakterizasyonu
7. Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Aydın, Türkiye, 4 - 08 Ekim 2017, ss.49-50, (Özet Bildiri)
25. Dondurulmuş Ahududularda Hepatit A Virüs, Enterobactericeae, Koliform ve Escherichia coli Kontaminasyonunun Belirlenmesi
7. Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Aydın, Türkiye, 4 - 08 Ekim 2017, ss.99-100, (Özet Bildiri)
26. Survival of Non Acid Adepted Salmonella During Ripening of Traditional Savak Tulum Cheese
International Congress on Food of Animal Origin “Industry Partnership”, Lefkoşa, Kıbrıs (Kktc), 10 - 13 Kasım 2016, (Tam Metin Bildiri)
27. Effect of Decontamination with Lactic Acid Solutions at Different Temperatures on Spinach Contaminated with Escherichia coli O157 H7 and non O157 STEC
International Congress on Food of Animal Origin “Industry Partnership”, Lefkoşa, Kıbrıs (Kktc), 10 - 13 Kasım 2016
28. Survival of Shiga Toxin Producing Escherichia coli STEC Serogroups During Production and Storage of Yoghurt
International Congress on Food of Animal Origin “Industry Partnership”, 10 - 13 Kasım 2016, (Tam Metin Bildiri)
29. Survival of Acid Adapted Salmonella During Ripening of Savak Cheese
International Congress on Food of Animal Origin “Industry Partnership”, Lefkoşa, Kıbrıs (Kktc), 10 - 13 Kasım 2016
30. 3D PRINTED FOODS IS IT A PUBLIC HEALTH CONCERN
3rd INTERNATIONAL VETISTANBUL GROUP CONGRESS, 17 - 20 Mayıs 2016
31. The production of a traditional food Seto Dorak cheese of Tunceli and product characteristics
The 3rd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Saraybosna, Bosna-Hersek, 1 - 05 Eylül 2015, ss.222
32. Microbiological Characteristics of a traditional food Serto Dorak cheese of Tunceli
The 3rd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, Saraybosna, Bosna-Hersek, 1 - 04 Eylül 2015, ss.224
34. Ringa Balığı Havyarlarında Nisin ve Gama Işınlama Uygulamalarının Listeria monocytogenes Üzerine Etkisi
5. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2013, (Özet Bildiri)
35. Gıdalarda Coğrafi İşaretler ve Coğrafi Etiketleme
5. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2013, (Özet Bildiri)
36. Escherichia coli O157:H7 ve non-O157 STEC O103, O111, O145 ve O26 ile Kontamine Edilmiş Çileklerin Farklı Sıcaklıklardaki Laktik Solüsyonları ile Dekontaminasyonunun Patojenler Üzerine Etkisi
5. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2013, (Özet Bildiri)
37. Aside Adapte ve Adapte Edilmemiş E. coli O157:H7 ve Listeria monocytogenes‘lerin Şavak Tulum Peynirinin Olgunlaşması Boyunca Yaşamları”,
5. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2013, (Özet Bildiri)
38. Gıdaların Coğrafi Etiketlenmesi: Avrupa Birliği ve Türkiye Boyutu
7. Gıda Mühendisleri Kongresi, Türkiye, 16 - 18 Kasım 2011, (Özet Bildiri)
39. Bütün Haldeki Gökkuşağı Alabalıklarında (Oncorhynchus mykiss, W. 1972) Farklı Konsantrasyonlardaki Biberiye Ekstraktı İle Dekontaminasyonun Raf Ömrü Üzerine Etkisi
4. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Türkiye, 12 - 14 Ekim 2011, (Özet Bildiri)
40. Bazı Dekontaminantların Bütün Haldeki Gökkuşağı Alabalıklarında (Oncorhynchus mykiss, W. 1972) Mikrobiyolojik ve Kimyasal Kalitesine Etkileri ve Farklı Bir Örnek Alma Methodunun Kullanımı
4. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Türkiye, 12 - 14 Ekim 2011, (Tam Metin Bildiri)
41. Borik Asitin Salmonella Typhimurium ve Listeria monocytogenes Üzerine Etkisinin Floresan İn Situ Hibridizasyon (FISH) Tekniği ile Belirlenmesi
4. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Türkiye, 12 - 14 Ekim 2011, (Özet Bildiri)
42. Ankara, Bolu, Elazığ ve Tunceli İllerinden Alınan Piliç Eti Örneklerindeki Salmonella Prevalansı ve Antibiyotik Dirençlilikleri
4. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Türkiye, 12 - 14 Ekim 2011, (Özet Bildiri)
43. Antibiotic Resistance of Cronobacter sakazakii Isolated from Traditional Şavak Tulum Cheese
4th International Congress on Food and Nutriton together with 3rd SAFE Consortium International Congress on Food Safety, İstanbul, Türkiye, 12 Ekim 2011 - 15 Ocak 2016, ss.35-36, (Özet Bildiri)
44. Effect of Gamma Irradiation on the Sensory Properties of Honey
4th International Congress on Food and Nutriton together with 3rd SAFE Consortium International Congress on Food Safety, 12 - 15 Ekim 2011, ss.179
45. Taze Ot, Silaj ve Kuru Ot Şeklinde Yedirilen Yoncanın Kuzularda Performans, Karkas ve Etin Duyusal Özellikler Üzerine Etkisi
VI. Ulusal Hayvan Besleme Kongresi, Türkiye, 13 - 15 Temmuz 2011, (Özet Bildiri)
46. Şavak Tulum Peynirinde Listeria monocytogenes’xx in Yaşamı ve Aside Adaptasyonu
3. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Türkiye, 13 - 15 Mayıs 2009, (Özet Bildiri)
47. Elazığ’da Tüketime Sunulan Vakum Paketli Taze Kasar Peynirlerinin Mikrobiyolojik ve Kimyasal Kalitesi
Pamukkale Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu, Türkiye, 13 - 15 Mayıs 2009, (Özet Bildiri)
48. Esansiyel Yağların Çiğ Köftede Listeria monocytognes ve E. coli O157:H7’xxnin İnaktivasyonu Üzerine Etkileri
2. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Türkiye, 13 - 15 Eylül 2006, (Tam Metin Bildiri)
49. Elazığ Bölgesinde Tüketime Sunulan Açık Ayranlar ve Orjinal Ambalajlı Ayranların Mikrobiyolojik ve Kimyasal Kalitesi
2. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Türkiye, 13 - 15 Eylül 2006, (Tam Metin Bildiri)
50. Potasyum Sorbatın Çökeleğin Raf Ömrüne Etkisi
2. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Türkiye, 13 - 15 Eylül 2006, (Tam Metin Bildiri)
51. Kıymalı Pide Üretim Koşullarının Salmonella, Listeria monocytogenes ve E. coli O157:H7 Patojenlerinin İnaktivasyonu Üzerine Etkisi
2. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Türkiye, 13 - 15 Eylül 2006, (Tam Metin Bildiri)
52. Salmonella ile Kontamine Edilmiş Tavuk Karkaslarında Laktik asit, Cetylpyridinium Klorid, Trisodyum Fosfat’xxın ve Tween 20 ile Kombinasyonlarının Antibakteriyel Etkisinin İncelenmesi
2. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Türkiye, 13 - 15 Eylül 2006, (Tam Metin Bildiri)
53. Elazığ’xx da Sığır Karkaslarının Yüzey Kontaminasyonunun Belirlenmesi
I. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Türkiye, 8 - 10 Eylül 2004, (Tam Metin Bildiri)
54. Esansiyel Yağların Çiğ Köftede Salmonella’xx nın İnaktivasyonu Üzerine Etkileri
I. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Türkiye, 8 - 10 Eylül 2004, (Tam Metin Bildiri)
Kitaplar
2
2. Chapter 3: Authentication of Local Cheeses: A Global Perspective
Cheese Types Nutrition and Consumption, Richard D. Foster, Editör, Nova Science Publishers, New York, ss.71-88, 2011