Makaleler
44
Tümü (44)
SCI-E, SSCI, AHCI (23)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (25)
ESCI (2)
Scopus (24)
TRDizin (15)
Diğer Yayınlar (8)
13. Fermentasyon ve Enzimatik Hidroliz UygulananPeynir Altı Sularının Bazı Biyoaktif Özellikleri
Bursa Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi (Online)
, cilt.35, sa.2, ss.277-297, 2021 (TRDizin)
14. Kinetic modelling of Betalain stability and color changes in Yogurt during storage
Polish Journal of Food and Nutrition Sciences
, cilt.71, sa.2, ss.135-145, 2021 (SCI-Expanded, Scopus)
16. Evaluation of Physico-chemical, Microbiological and Sensory Properties with Aroma Profile of Analogue Cheeses Produced from Plant and Dairy Based Protein Sources
PAMUKKALE UNIVERSITY JOURNAL OF ENGINEERING SCIENCES-PAMUKKALE UNIVERSITESI MUHENDISLIK BILIMLERI DERGISI
, cilt.26, sa.7, ss.1214-1222, 2020 (ESCI, TRDizin)
21. Aromatic and Sensorial Properties of Çökelek Cheese Produced by Different Methods
Süleyman Demirel Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi
, cilt.23, ss.131-138, 2019 (TRDizin)
32. PEYNİALTI SUYU TOZU İLAVE EDİLMİŞ MEYVELİ İÇECEK ÜRETİMİ VE BAZI KALİTE KARAKTERİSTİKLERİ
TURKISH JOURNAL OF AGRICULTURE: FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.3, sa.8, ss.651-658, 2015 (TRDizin)
33. TORULASPORA DELBRUECKİİ VE TRİCHODERMA ATROVİRİDE KULLANILARAK PRİNİNADAN ZEYTİN KATI ATIĞI BİYOAROMA ÜRETİMİ
AKADEMIK GIDA
, cilt.12, sa.3, ss.16-25, 2014 (TRDizin)
34. CONSUMER EXPECTATION AND PREFERENCE OF EZINE CHEESE
Journal of Tekirdag Agricultural Faculty
, cilt.10, sa.2, ss.92-103, 2013 (TRDizin)
35. GELENEKSEL VE ENDÜSTRİYEL TEREYAĞLARININ BAZI KALİTE ÖZELLİKLERİ
HASAD GIDA
, sa.312, ss.16-21, 2011 (Hakemli Dergi)
36. ÇANAKKALE DE SATILAN KEÇİ PEYNİRLERİNİN HİJYENİK KALİTESİNİN BELİRLENMESİ
HASAD GIDA
, sa.318, ss.46-48, 2011 (Hakemli Dergi)
37. FARKLI TİCARİ KÜLTÜRLER KULLANILARAK ÜRETİLEN YAĞSIZ YOĞURTLARIN FİZİKSEL KİMYASAL VE DUYUSAL ÖZELLİKLERİ
HASAD GIDA
, sa.308, ss.30-35, 2011 (Hakemli Dergi)
38. GIDALARDA AROMA MADDELERİNİN BELİRLENMMESİNDE GAZ KROMATOGRAFİSİ OLFAKTOMETRİ GC O TEKNİKLERİNİN KULLANILMASI
GIDA
, cilt.35, sa.5, ss.371-378, 2010 (TRDizin)
39. ULTRAVİYOLE IŞINLARININ SÜTÜN MİKROBİYEL ÖZELLİKLERİ ÜZERİNE ETKİSİ
GIDA
, cilt.34, sa.5, ss.303-308, 2009 (TRDizin)
40. EZİNE PEYNİRİ II OLGUNLAŞMA SÜRESİNCE PROTEOLİZ DÜZEYİ
GIDA
, cilt.35, sa.1, ss.21-26, 2009 (TRDizin)
41. BİYOETANOL ÜRETİMİ VE ÖNEMİ
GIDA TEKNOLOJİLERİ ELEKTRONİK DERGİSİ
, sa.1, ss.91-96, 2007 (Hakemli Dergi)
42. MEVLEVİ TATLISI ÜRETİMİ VE KİMYASAL BİLEŞİMİ
AKADEMIK GIDA
, cilt.4, sa.24, ss.29-32, 2006 (Hakemli Dergi)
43. BESİN PRAMİDLERİ
AKADEMIK GIDA
, cilt.3, sa.19, ss.19-23, 2006 (Hakemli Dergi)
44. GIDA BİLEŞENLERİNİN LEZZET MADDELERİYLE ETKİLEŞİMİ
GIDA TEKNOLOJİSİ
, cilt.8, sa.6, ss.85-88, 2004 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
66
1. Eksipiyan Gıda Olarak Sarı Kantaron Yağı Yüklü İpek Fibroini Nanoliflerinin Gıda Model Sisteminde Değerlendirilmesi
II. International Scientific and Vocational Studies Congress, Nevşehir, Türkiye, 5 - 08 Temmuz 2018, (Tam Metin Bildiri)
3. Cereal and Legumes Protein Hydrolysates and Their Functional Properties.
International Congress on Engineering and Life Science, Ankara, Türkiye, 26 - 29 Nisan 2018, ss.757, (Özet Bildiri)
4. Industrial Importance of the AmorphousSilica Obtained from Agro Waste-Based Materials
International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences, Ankara, Türkiye, 26 - 27 Nisan 2018, ss.1211, (Özet Bildiri)
5. A Green Chemistry Technique: Solvent Free Microwave Extraction of Bioactive Compounds in Food
International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences, Ankara, Türkiye, 26 - 27 Nisan 2018, ss.498, (Özet Bildiri)
6. Biochemistry of Warm-Over Flavour in Muscle Foods
ınternational Congress on Engineeringand Life Science, 26 - 29 Nisan 2018, (Özet Bildiri)
7. Corn Silk: A Corn Processing Waste in Therapeutic Purposes.
International Advanced Researches and Engineering Congress (IAREC’17), Osmaniye, Türkiye, 16 - 18 Kasım 2017, (Özet Bildiri)
8. Occupational Health and Safety Applications in Food Industry.
International Advanced Researches and Engineering Congress, Osmaniye, Türkiye, 16 - 18 Kasım 2017, (Özet Bildiri)
9. The Flavor and Sensory Characteristics of Some Herbs and Spices
International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies, Kapadokya, Türkiye, 15 - 17 Mayıs 2017, cilt.0, ss.1146, (Özet Bildiri)
10. Biosynthesis of Higher Alcohols and Acetate Esters from Orange Peel Waste by Kluyveromyces marxianus.
. International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies, Kapadokya, Türkiye, 15 - 17 Mayıs 2017, ss.1102, (Özet Bildiri)
11. The Using of Nanomaterials to Milk and Dairy Products.
. International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies, Kapadokya, Türkiye, 15 - 17 Mayıs 2017, ss.1292, (Özet Bildiri)
12. İnek, Koyun ve Keçi Sütlerinin Karışımından Üretilen Yağsız Quark Peynirinin Tekstürel ve Duyusal Özellikleri
1. Ulusal Sütçülük Kongresi, Ankara, Türkiye, 25 - 26 Mayıs 2017, cilt.1, (Özet Bildiri)
14. Esansiyel Yağlarda Bulunan Bazı Uçucu Bileşenlerin Biyolojik Özellikleri Biyoaktif Bileşenler ve Doğal Katkılar Kongresi
Biyoaktif Bileşenler ve Doğal Katkılar Kongresi, İstanbul, Türkiye, 28 Kasım 2016, (Özet Bildiri)
15. Esansiyel Yağlarda Bulunan Bazı Uçucu Bileşenlerin Biyolojik Özellikleri
Biyoaktif Bileşenler ve Doğal Katkılar Kongresi, İstanbul, Türkiye, 28 Kasım 2016, ss.219, (Özet Bildiri)
16. Biyoaktif Bileşenlerin Gıda Atıklarından Ekstraksiyonunda Modern Tekniklerin Kullanımı
Biyoaktif Bileşenler ve Doğal Katkılar Kongresi, İstanbul, Türkiye, 28 Kasım 2016, (Özet Bildiri)
17. Mineral Content of Carob Pekmez Molasses from Different Regions inTurkey
10th Aegean Analytical Chemistry Days, 29 Eylül - 02 Ekim 2016
18. Development of a Capillary Electrophoretic Method for Determination ofPhenolic Compounds in Carob Molasses
10th Aegean Analytical Chemistry Days, 29 Eylül - 02 Ekim 2016
19. Aroma Profile and Sensory Characterization of Oxidized Sunflower Oil
19th sunflower quality symposium, 01 Haziran 2016, (Özet Bildiri)
20. DOĞAL RENK PİGMENTLERİ OLARAK BETALAİNLER KAYNAKLARI STABİLİTELERİ ve FONKSİYONEL ÖZELLİKLERİ
Biyoaktif Bileşenler ve Doğal Katkılar Kongresi, İstanbul, Türkiye, 28 Kasım 2016, (Özet Bildiri)
22. TAZE SIKILMIŞ PORTAKAL SUYUNA ULTRAVİYOLE IŞINLARI UYGULAMASI
5. GIDA GÜVENLİĞİ KONGRESİ, 7 - 08 Mayıs 2015, (Özet Bildiri)
23. FLAVOUR PRODUCTION BY THE YEAST KLUYVEROMYCES MARXIANUS
5. EUROPEAN YEAST FLAVOUR WORKSHOP, 5 - 07 Mayıs 2014, (Özet Bildiri)
24. PRODUCTION OF BIOFLAVORS BY FUNGAL METABOLISMS THE CONCEPTS OF TRICODERMA ATROVIRIDE AND ASPERGILLUS SOJAE
5. EUROPEAN YEAST FLAVOUR WORKSHOP, 5 - 07 Mayıs 2014
25. UTILIZATION OF WASTE AGROMATERIALS BY KLUYVEROMYCES MARXIANUS PART I CHARACTERISTICS OF AGRO WASTE MATERIALS AND THEIR UTILIZATION BY IMMOBILIZED YEAST KLUYVEROMYCES MARXIANUS
5. EUROPEAN YEAST FLAVOUR WORKSHOP, 5 - 07 Mayıs 2014
26. UTILIZATION OF WASTE AGRO MATERIALS BY KLUYVEROMYCES MARXIANUS PART II PRODUCTION OF BIOFLAVORS BY FREE AND IMMOBILIZED YEAST KLUYVEROMYCES MARXIANUS
5.EUROPEAN YEAST FLAVOUR WORKSHOP, 5 - 07 Mayıs 2014, (Özet Bildiri)
27. UHT SÜTLERİN BAZI FİZİKSEL KİMYASAL VE DUYUSAL ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ
TGDF GIDA KONGRESİ, Türkiye, 12 - 14 Kasım 2013, (Özet Bildiri)
28. PHENOTYPIC AND GENOTYPIC INVESTIGATIONS OF ANTIMICROBIAL ACTIVITY POTENTIAL ENTEROCCOUS STRAINS ISOLATED FROM TRADITIONAL TURKISH CHEESES
2. INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON TRADITIONAL FOODS FROM ADRIATIC TO CAUCASUS, 24 - 26 Ekim 2013, (Özet Bildiri)
29. BİYOAROMA ÜRETİMİ
İÇ ANADOLU BÖLGESİ 1. TARIM VE GIDA KONGRESİ, Türkiye, 2 - 04 Ekim 2013, (Özet Bildiri)
30. GIDA AMBALAJLAMADA YENİ BİR YAKLAŞIM ESANSİYEL YAĞLARIN BUHAR UYGULAMASI
İÇ ANADOLU BÖLGESİ 1. TARIM VE GIDA KONGRESİ, Türkiye, 2 - 04 Ekim 2013, (Özet Bildiri)
31. ISIL OLMAYAN GIDA İŞLEME TEKNOLOJİLERİNİN GIDALARIN MİNÖR BİLEŞENLERİ ÜZERİNE ETKİLERİ
İÇ ANADOLU BÖLGESİ 1. TARIM VE GIDA KONGRESİ, Türkiye, 2 - 04 Ekim 2013
32. TÜKETİME HAZIR TAZE DOĞRANMIŞ MEYVELERİN RAF ÖMÜRLERİNİN ARTIRILMASINDA UYGULANAN YENİ TEKNİKLER
İÇ ANADOLU BÖLGESİ 1. TARIM VE GIDA KONGRESİ, Türkiye, 2 - 04 Ekim 2013, (Özet Bildiri)
33. BIOFLAVOR PRODUCTION FROM AGRO WASTES TOMATO AND RED PEPPER POMACES
4. EUROPEAN YEAST FLAVOUR WORKSHOP, 22 - 23 Temmuz 2013
34. OPTIMIZATION OF BIOFLAVOR PRODUCTION FROM WHEY BY USING KLUYVEROMYCES MARXIANUS A RESPONSE SURFACE APPROACH
4.EUROPEAN YEAST FLAVOUR WORKSHOP, 22 - 23 Temmuz 2013, (Özet Bildiri)
35. BIOFLAVOUR PRODUCTION FROM RICE BRAN BY USING KLUVEROMYCES MARXIANUS AND DEBAROYMYCES HANSENII
4. EUROPEAN YEAST FLAVOUR WORKSHOP, 22 - 23 Temmuz 2013, (Özet Bildiri)
36. FINDIK GEVREĞI ÜRETIMI
II. ULUSLARARASI TİM AR-GE PROJE PAZARI, 3 - 04 Haziran 2013, (Özet Bildiri)
37. FARKLI TİP SİYAH TÜRK ÇAYLARININ BAZI FİZİKSEL KİMYASAL VE DUYUSAL ÖZELLİKLERİ
11. GIDA KONGRESİ, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012, (Özet Bildiri)
38. GELENEKSEL VE ENDÜSTRİYEL TEREYAĞLARINDA BAZI FİZİKSEL KİMYASAL VE DUYUSAL ÖZELLİKLERİN BELİRLENMESİ
11. GIDA KONGRESİ, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012, (Özet Bildiri)
39. KAŞAR BENZERİ PEYNİR ÜRETİMİ FİZİKSEL KİMYASAL VE DUYUSAL ÖZELLİKLERİ
11. GIDA KONGRESİ, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012, (Özet Bildiri)
40. BIOAROMA COMPOUNDS PRODUCED FROM ORANGE PEEL
3RD EUROPEAN YEAST FLAVOUR WORKSHOP, 20 - 22 Haziran 2012
41. PRODUCTION OF NATURAL FLAVOR COMPOUNDS BY RHIZOPUS ORYZAE AND CANDIDA TROPICALIS GROWN ON OLIVE POMACE
3RD EUROPEAN YEAST FLAVOUR WORKSHOP, 20 - 22 Haziran 2012
42. SÜT ENDÜSTRİSİ İÇİN YEREL FONKSİYONEL KÜLTÜR ÜRETİMİ
I. ULUSAL TİM AR-GE GIDA PROJE PAZARI, Türkiye, 29 Mayıs 2012, (Özet Bildiri)
43. İNSAN METABOLİZMASINDA FONKSİYONEL ÖZELLİKLERE SAHİP BİYOLOJİK AKTİF PEPTİDLERİN ÜRETİMİ
I. ULUSAL TİM AR-GE GIDA PROJE PAZARI, Türkiye, 29 Mayıs 2012, (Özet Bildiri)
44. TÜKETİCİLERİN EZİNE PEYNİRİ BEĞENİ ANALİZİ
KAZDAĞLARI 3. ULUSAL SEMPOZYUMU, Türkiye, 24 - 26 Mayıs 2012, (Özet Bildiri)
45. FARKLI YÖNTEMLERLE ÜRETİLEN ÇÖKELEK PEYNİRİNİN AROMA AKTİF BİLEŞENLERİNİN GAZ KROMATOGRAFİ OLFAKTOMETRİ GCO YÖNTEMİYLE BELİRLENMESİ
III. GELENEKSEL GIDALAR SEMPOZYUMU, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2012, (Özet Bildiri)
46. ENCAPSULATION AND CONTROLLED RELEASE OF FLAVORS
TUBITAK-4. INTERNATIONAL CONGRESS ON FOOD AND NUTRITION, 12 - 14 Ekim 2011, (Özet Bildiri)
47. EFFECT OF ULTRAVIOLET LIGHT ON WATER AND FAT SOLUBLE VITAMINS IN MILK
TUBITAK-4. INTERNATIONAL CONGRESS ON FOOD AND NUTRITION, 12 - 14 Ekim 2011
48. POTENTIAL USE OF OLIVE POMACE TO PRODUCE BIOAROMA
COST ACTION FA0907, 2ND. EUROPEAN YEAST FLAVOUR WORKSHOP, 26 - 27 Mayıs 2011, (Özet Bildiri)
49. FORMATION KINETICS OF 5 HYDROXYMETHYLFURFURAL HMF AND COLOURED COMPOUNDS IN GOAT MILK DURING HEATING
IDF INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON SHEEP, GOAT AND OTHER NON-COW MILK, 16 - 18 Mayıs 2011, (Özet Bildiri)
50. EFFECT OF ULTRAVIOLET LIGHT ON WATER AND FAT SOLUBLE VITAMINS OF GOAT MILK
IDF INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON SHEEP, GOAT AND OTHER NON-COW MILK, 16 - 18 Mayıs 2011, (Özet Bildiri)
51. INVESTIGATION OF BIOGENIC AMINE FORMATION AND SOME QUALITY PARAMETERS IN EZINE CHEESE DURING STORAGE
IDF INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON SHEEP, GOAT AND OTHER NON-COW MILK, 16 - 18 Mayıs 2011, (Özet Bildiri)
52. GOAT CHEESE AROMA ACTIVE COMPOUNDS SENSORY PROPERTIES AND LACTIC ACID BACTERIA
IDFT INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON SHEEP, GOAT AND OTHER NON-COW MILK, 16 - 18 Mayıs 2011, (Özet Bildiri)
53. DEVELOPMENT OF A FUNCTIONAL BEVERAGE WITH APPLE JUICE AND WHEY PROTEIN ISOLATE
EFFOST MEETING, FOOD AND HEALTH, 10 - 12 Kasım 2010, (Özet Bildiri)
54. PRODUCTION AND OPTIMIZATION OF NATURAL FLAVOR COMPOUNDS FROM AGRICULTURAL WASTE USING BIOTECHNOLOGY
COST ACTION FA0907, EUROPEAN YEAST FLAVOUR WORKSHOP, 28 - 29 Ekim 2010, (Özet Bildiri)
55. KEÇİ SÜTÜNÜN KEFİR ÜRETİMİNDE KULLANILMASI FİZİKSEL KİMYASAL VE DUYUSAL ÖZELLİKLER
ULSAL KEÇİÇİLİK KONGRESİ, Türkiye, 24 - 26 Haziran 2010
56. ÇANAKKALE DE YETİŞTİRİCİLİĞİ YAPILAN BAZI KEÇİ IRKLARINA AİT SÜTLERİN YAĞ ASİDİ PROFİLİ
ULUSAL KEÇİÇİLİK KONGRESİ, Türkiye, 24 - 26 Haziran 2010, (Tam Metin Bildiri)
57. THE EFFECTS OF USING DIIFFERENT FOOD ADDITIVES ON OIL SEPARATION OF TAHIN HELVA
1. INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON "TRADITIONAL FOODS FROM ADRIATIC TO CAUCASUS, 15 - 17 Nisan 2010, (Özet Bildiri)
58. TRADITIONAL CIRCASSIAN CHEESE CHEMICAL AND SENSORY PROPERTIES
1. INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON "TRADITIONAL FOODS FROM ADRIATIC TO CAUCASUS, 15 - 17 Nisan 2010, (Özet Bildiri)
59. ERİK MACUNU ÜRETİMİ VE BAZI KİMYASAL ÖZELLİKLERİ
II. GELENEKSEL GIDALAR SEMPOZYUMU, Türkiye, 27 - 29 Mayıs 2009, (Tam Metin Bildiri)
60. GELENEKSEL BİR İÇECEĞİMİZ AHLAT TURŞUSU VE BAZI KİMYASAL ÖZELLİKLERİ
II. GELENEKSEL GIDALAR SEMPOZYUMU, Türkiye, 27 - 29 Mayıs 2009, (Tam Metin Bildiri)
61. CONSUMER COMPLAINTS AND ACCIDENTS RELATED TO FOODS AND DRINKS PACKAGING
V. PACKAGING CONGRESS, 22 - 24 Kasım 2007, (Özet Bildiri)
62. ÇANAKKALE İLİNDE SATILAN TAHİN HELVALARININ KİMYASAL VE MİKROBİYOLOJİK ÖZELLİKLERİ
5. GIDA MÜHENDİSLİĞİ KONGRESİ, Türkiye, 8 - 10 Kasım 2007, ss.273-275, (Özet Bildiri)
63. OLGUNLAŞMA SÜRESİNİN EZİNE PEYNİRİNİN BAZI ÖZELLİKLERİNE ETKİSİNİN ARAŞTIRILMASI
5. GIDA MÜHENDİSLİĞİ KONGRESİ, Türkiye, 8 - 10 Kasım 2007, (Özet Bildiri)
64. GELENEKSEL BAYRAMİÇ TAHİN HELVASI
BAYRAMİÇ SEMPOZYUMU, Türkiye, 3 - 05 Ağustos 2007, (Tam Metin Bildiri)
65. FARKLI SÜTLERİN KAZEİN FRAKSİYONLARININ BELİRLENMESİNDE ÜRE PAGE YÖNTEMİNİN KULLANILMASI
III. ULUSAL ANALİTİK KİMYA KONGRESİ, Türkiye, 5 - 07 Temmuz 2006, (Özet Bildiri)
66. EZİNE PEYNİRİNİN ÜRE PAGE YÖNTEMİ İLE KAZEİN FRAKSİYONLARİNİN BELİRLENMESİ
III.ULUSAL ANALİTİK KİMYA KONGRESİ, Türkiye, 5 - 07 Temmuz 2006, (Özet Bildiri)