Eğitim Bilgileri
2009 - 2014
2009 - 2014Doktora
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Dr), Türkiye
2006 - 2009
2006 - 2009Yüksek Lisans
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Yl) (Tezli), Türkiye
2001 - 2005
2001 - 2005Lisans
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye
Yaptığı Tezler
2014
2014Doktora
Tarımsal atıklar kullanılarak biyoaroma üretimi ve optimizasyonu
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Dr)
2009
2009Yüksek Lisans
Farklı katkı maddeleri kullanımının tahin helvası emulsiyon stabilitesi ve kalitesine olan etkilerinin belirlenmesi üzerine bir çalışma
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Yl) (Tezli)
Akademik Ünvanlar / Görevler
2017 - Devam Ediyor
2017 - Devam EdiyorDoç. Dr.
Uşak Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
2014 - 2017
2014 - 2017Uşak Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
2006 - 2014
2006 - 2014Araştırma Görevlisi
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
Yönetimsel Görevler
2015 - Devam Ediyor
2015 - Devam EdiyorÜniversite Yönetim Kurulu Üyesi
Uşak Üniversitesi
2015 - Devam Ediyor
2015 - Devam EdiyorBölüm Başkan Yardımcısı
Uşak Üniversitesi
2019 - 2022
2019 - 2022Dekan Yardımcısı
Uşak Üniversitesi
Akademi Dışı Deneyim
2006 - 2006
2006 - 2006Sorumlu Gıda Mühendisi
ASSOS Pastanecilik, Ltd. Çanakkale, Sorumlu Gıda Mühendisi
Verdiği Dersler
Yüksek Lisans
Yüksek Lisans
Gıdalarda Tekstür ve Reoloji
Bilimsel Yayın Hazırlama ve Sunma Teknikleri
Bilimsel Araştırma Yöntemleri ve Bilimsel Etik
GIDALARDA NANOTEKNOLOJİ UYGULAMALARI
TEKNİK UYGULAMALARDA İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ
FONKSİYONEL GIDA POLİMERLERİ VE UYGULAMALARI
Lisans
Lisans
Enstrümantal Analiz Laboratuvarı
Kütle ve Enerji Denklikleri
Gıda Biyokimyası
Gıdaların Duyusal Değerlendirmesi
Gıda Katkı Maddeleri ve Analiz Yöntemleri
Gıda Mühendisliğinde Temel Kavramlar
Gıda Kimyası Laboratuvarı
Gıda Kimyası
Reaksiyon Kinetiği
Analitik Kimya Laboratuvar
Termodinamik
Genel Kimya Laboratuvarı
TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ KULLANIMI
BİYOTEKNOLOJİ
Makaleler
Tümü (44)
SCI-E, SSCI, AHCI (23)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (25)
ESCI (2)
Scopus (24)
TRDizin (15)
Diğer Yayınlar (8)
2025
20251. Screening of various raw materials and their protein concentrates: focus on alkaline extraction yields and physicochemical characterizations
Özsoy B., Yay C., Yellice A., Bıyıklı B., Karaalioğlu O., GÜNEŞER O., et al.
European Food Research and Technology
, cilt.251, sa.12, ss.4573-4588, 2025 (SCI-Expanded, Scopus)
2025
20252. Optimizations related to the use of Lactobacillus helveticus, Kluyveromyces marxianus in monoculture, and co-culture for production of Spirulina-based fermented products
Ozturk N., Yay C., Cinar Z. Ö., Atalay H. N., GÜNEŞER O., Hosoglu M. I., et al.
Algal Research
, cilt.86, 2025 (SCI-Expanded, Scopus)
2025
20253. Characterization of the Volatile Profile of Bee Venom from Different Regions in Türkiye Using Gas Chromatography-Mass Spectrometry
güneşer b. a., guneser o., kekeçoğlu m., Kolaylı S.
Tarım Bilimleri Dergisi
, cilt.31, sa.1, ss.22-32, 2025 (SCI-Expanded, Scopus, TRDizin)
2025
20254. Enhancing nutritional value and flavor profiles of whey powder through fungal fermentation with Aspergillus oryzae and Neurospora intermedia
Kaya B., GÜNEŞER O., Taherzadeh M. J., YÜCEER Y., Sar T.
Food Science and Technology International
, 2025 (SCI-Expanded, Scopus)
2023
20235. Characterization of physicochemical, rheological, aroma, and sensory properties of spreadable processed cheese supplemented with chia, quinoa, and teff seeds Karakterizacija fizikalno-kemijskih, reoloških, aromatskih i senzorskih svojstava topljenog sira za mazanje s dodatkom chia, quinoa i teff sjemenki
Guneser B. A., Aklale B., GÜNEŞER O.
Mljekarstvo
, cilt.73, sa.1, ss.22-37, 2023 (SCI-Expanded, Scopus)
2023
20236. Influence of Different Bacteria Species in Chemical Composition and Sensory Properties of Fermented Spirulina
Kurt H., Isleten Hosoglu M., GÜNEŞER O., Karagul-Yuceer Y.
Food Chemistry
, cilt.400, 2023 (SCI-Expanded, Scopus)
2022
20227. Characterization of Quark-like probiotic cheese produced from a mixture of buffalo milk and cow milk Karakterizacija svježeg sira tipa Quark proizvedenog od mješavine mlijeka bivolice i kravljeg mlijeka
GÜNEŞER O., Aydin B.
Mljekarstvo
, cilt.72, sa.3, ss.172-188, 2022 (SCI-Expanded, Scopus)
2022
20228. Fermented Spirulina products with Saccharomyces and non- Saccharomyces yeasts: Special reference to their microbial, physico-chemical and sensory characterizations
Sahin B., Hosoglu M. I., GÜNEŞER O., Karagul-Yuceer Y.
Food Bioscience
, cilt.47, 2022 (SCI-Expanded, Scopus)
2022
20229. Prominent strains of kefir grains in the formation of volatile compound profile in milk medium; the role of Lactobacillus kefiranofaciens subsp. kefiranofaciens, Lentilactobacillus kefiri and Lentilactobacillus parakefiri
Duran F. E., Özdemir N., GÜNEŞER O., Kök-Taş T.
European Food Research and Technology
, cilt.248, sa.4, ss.975-989, 2022 (SCI-Expanded, Scopus)
2022
202210. Production of flavor compounds from rice bran by yeasts metabolisms of Kluyveromyces marxianus and Debaryomyces hansenii
GÜNEŞER O., Yuceer Y. K., Hosoglu M. I., ÖZMEN TOĞAY S., Elibol M.
Brazilian Journal of Microbiology
, 2022 (SCI-Expanded, Scopus)
2021
202111. MANDA SÜTÜNDEN ÜRETİLEN BAZI ÜRÜNLERİN DUYUSAL ÖZELLİKLERİ
AYDIN B., GÜNEŞER O.
Uşak Üniversitesi Fen ve Doğa Bilimleri Dergisi
, cilt.5, sa.1, ss.110-123, 2021 (Hakemli Dergi)
2021
202112. A comparative study of amino acid, mineral and vitamin profiles of milk from Turkish Saanen, Hair and Maltese goat breeds throughout lactation
Günay E., GÜNEŞER O., Karagül Yüceer Y.
International Journal of Dairy Technology
, cilt.74, sa.3, ss.441-452, 2021 (SCI-Expanded, Scopus)
2021
202113. Fermentasyon ve Enzimatik Hidroliz UygulananPeynir Altı Sularının Bazı Biyoaktif Özellikleri
TAŞ A., guneser o.
Bursa Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi (Online)
, cilt.35, sa.2, ss.277-297, 2021 (TRDizin)
2021
202114. Kinetic modelling of Betalain stability and color changes in Yogurt during storage
GÜNEŞER O.
Polish Journal of Food and Nutrition Sciences
, cilt.71, sa.2, ss.135-145, 2021 (SCI-Expanded, Scopus)
2020
202015. Farklı Marinasyon Formülasyonları ile Hazırlanmış Hindi Göğüs Etlerinin Bazı Fiziksel, Kimyasal ve Duyusal Özellikleri
Akyüz S., GÜNEŞER O., Esen B. N.
Journal of advanced research in natural and applied sciences (Online)
, cilt.6, sa.2, ss.190-205, 2020 (TRDizin)
2020
202016. Evaluation of Physico-chemical, Microbiological and Sensory Properties with Aroma Profile of Analogue Cheeses Produced from Plant and Dairy Based Protein Sources
Esen B. N., GÜNEŞER O., Akyüz S.
PAMUKKALE UNIVERSITY JOURNAL OF ENGINEERING SCIENCES-PAMUKKALE UNIVERSITESI MUHENDISLIK BILIMLERI DERGISI
, cilt.26, sa.7, ss.1214-1222, 2020 (ESCI, TRDizin)
2020
202017. Prediction of shelf-life and kinetics of quality changes in canned stuffed grape leaves
Melih Secer O., Guneser B. A., GÜNEŞER O.
LWT
, cilt.132, 2020 (SCI-Expanded, Scopus)
2020
202018. Aroma characterization of heterotrophic microalgae Crypthecodinium cohnii using solid-phase microextraction and gas chromatography–mass spectrometry/olfactometry during different growth phases
Isleten Hosoglu M., Karagul-Yuceer Y., GÜNEŞER O.
Algal Research
, cilt.49, 2020 (SCI-Expanded, Scopus)
2020
202019. Screening of eighteen polyphenolic compounds in different carob pekmez by green capillary electrophoresis method
ŞANLI S., GÜNEŞER O., Kılıçarslan S., Şanlı N.
SN Applied Sciences
, cilt.2, sa.4, 2020 (ESCI, Scopus)
2020
202020. Bioflavour production from tomato and pepper pomaces by Kluyveromyces marxianus and Debaryomyces hansenii
GÜNEŞER O., Demirkol A., Karagül Yüceer Y., ÖZMEN TOĞAY S., İşleten Hoşoğlu M., Elibol M.
Bioprocess and Biosystems Engineering
, cilt.38, sa.6, 2020 (SCI-Expanded, Scopus)
2019
201921. Aromatic and Sensorial Properties of Çökelek Cheese Produced by Different Methods
GÜN İ., GÜNEŞER O., YÜCEER Y., SEYDİM Z. B., Torun F., Çakıcı S.
Süleyman Demirel Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi , cilt.23, ss.131-138, 2019 (TRDizin)
2018
201822. EFFECTS OF THE DURATION OF HEAT TREATMENT AND RIPENING ON THE FORMATION OF BIOGENIC AMINES IN EZINE CHEESE
Diler M., Akbağ E., Işık V., Avşar G. E., Erkayacan H., GÜNEŞER O., et al.
GIDA
, cilt.43, sa.4, ss.687-701, 2018 (TRDizin)
2018
201823. EFFECTS OF LIPASE ENZYME AND ADJUNCT CULTURE ON GOAT CHEESE RIPENING
UZKUÇ H., GÜNEŞER O., YÜCEER Y.
GIDA
, cilt.43, sa.2, ss.250-263, 2018 (TRDizin)
2017
201724. Evaluation of physicochemical, microbiological, sensory properties and aroma profiles of goat cheeses provided from Canakkale
ÖZMEN TOĞAY S., GÜNEŞER O., Karagul Yuceer Y.
International Journal of Dairy Technology
, cilt.70, sa.4, ss.514-525, 2017 (SCI-Expanded, Scopus)
2017
201725. Biosynthesis of eight-carbon volatiles from tomato and pepper pomaces by fungi: Trichoderma atroviride and Aspergillus sojae
GÜNEŞER O., Yüceer Y. K.
Journal of Bioscience and Bioengineering
, cilt.123, sa.4, ss.451-459, 2017 (SCI-Expanded, Scopus)
2017
201726. Production of flavor compounds from olive mill waste by Rhizopus oryzae and Candida tropicalis
GÜNEŞER O., Demirkol A., Yuceer Y. K., ÖZMEN TOĞAY S., Hosoglu M. I., Elibol M.
Brazilian Journal of Microbiology
, cilt.48, sa.2, ss.275-285, 2017 (SCI-Expanded, Scopus)
2017
201727. Evaluation of some physical, chemical and sensory properties of kasar cheese and its processed and analogue types Kaşar peyniri, eritme ve taklit tiplerinin bazı fiziksel, kimyasal ve duyusal özelliklerinin değerlendirilmesi
Yalman M., GÜNEŞER O., Yüceer Y. K.
Tarim Bilimleri Dergisi
, cilt.23, sa.1, ss.63-75, 2017 (SCI-Expanded, Scopus, TRDizin)
2016
201628. Investigation of antimicrobial activity and entA and entB genes in Enterococcus faecium and Enterococcus faecalis strains isolated from naturally fermented Turkish white cheeses
ÖZMEN TOĞAY S., AY M., GÜNEŞER O., Yüceer Y. K.
Food Science and Biotechnology
, cilt.25, sa.6, ss.1633-1637, 2016 (SCI-Expanded, Scopus)
2016
201629. Volatile metabolites produced from agro-industrial wastes by Na-alginate entrapped Kluyveromyces marxianus
GÜNEŞER O., Karagül-Yüceer Y., Wilkowska A., Kregiel D.
Brazilian Journal of Microbiology
, cilt.47, sa.4, ss.965-972, 2016 (SCI-Expanded, Scopus)
2016
201630. Pigment and color stability of beetroot betalains in cow milk during thermal treatment
GÜNEŞER O.
Food Chemistry
, cilt.196, ss.220-227, 2016 (SCI-Expanded, Scopus)
2016
201631. Volatile compounds, chemical and sensory properties of butters sold in Çanakkale Çanakkale’de satılan tereyağlarının uçucu bileşenleri, kimyasal ve duyusal Özellikleri
Demırkol A., GÜNEŞER O., Karagul Yuceer Y.
Tarim Bilimleri Dergisi
, cilt.22, sa.1, ss.99-108, 2016 (SCI-Expanded, Scopus, TRDizin)
2015
201532. PEYNİALTI SUYU TOZU İLAVE EDİLMİŞ MEYVELİ İÇECEK ÜRETİMİ VE BAZI KALİTE KARAKTERİSTİKLERİ
ARGAN E., GÜNEŞER O., KIRCA TOKLUCU A., YÜCEER Y.
TURKISH JOURNAL OF AGRICULTURE: FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY , cilt.3, sa.8, ss.651-658, 2015 (TRDizin)
2014
201433. TORULASPORA DELBRUECKİİ VE TRİCHODERMA ATROVİRİDE KULLANILARAK PRİNİNADAN ZEYTİN KATI ATIĞI BİYOAROMA ÜRETİMİ
GÜNEŞER O., YÜCEER Y., ÖZMEN TOĞAY S., İŞLETEN HOŞOĞLU M., ELİBOL M.
AKADEMIK GIDA , cilt.12, sa.3, ss.16-25, 2014 (TRDizin)
2013
201334. CONSUMER EXPECTATION AND PREFERENCE OF EZINE CHEESE
DELİCE N. Y., GÜNEŞER O., YÜCEER Y.
Journal of Tekirdag Agricultural Faculty , cilt.10, sa.2, ss.92-103, 2013 (TRDizin)
2011
201135. GELENEKSEL VE ENDÜSTRİYEL TEREYAĞLARININ BAZI KALİTE ÖZELLİKLERİ
ARSLAN N., GÜNEŞER O., YÜCEER Y.
HASAD GIDA , sa.312, ss.16-21, 2011 (Hakemli Dergi)
2011
201136. ÇANAKKALE DE SATILAN KEÇİ PEYNİRLERİNİN HİJYENİK KALİTESİNİN BELİRLENMESİ
ÖZMEN TOĞAY S., GÜNEŞER O., YÜCEER Y.
HASAD GIDA , sa.318, ss.46-48, 2011 (Hakemli Dergi)
2011
201137. FARKLI TİCARİ KÜLTÜRLER KULLANILARAK ÜRETİLEN YAĞSIZ YOĞURTLARIN FİZİKSEL KİMYASAL VE DUYUSAL ÖZELLİKLERİ
YİĞİT K., GÜNEŞER O., YÜCEER Y.
HASAD GIDA , sa.308, ss.30-35, 2011 (Hakemli Dergi)
2010
201038. GIDALARDA AROMA MADDELERİNİN BELİRLENMMESİNDE GAZ KROMATOGRAFİSİ OLFAKTOMETRİ GC O TEKNİKLERİNİN KULLANILMASI
GÜNEŞER O., YÜCEER Y.
GIDA , cilt.35, sa.5, ss.371-378, 2010 (TRDizin)
2009
200939. ULTRAVİYOLE IŞINLARININ SÜTÜN MİKROBİYEL ÖZELLİKLERİ ÜZERİNE ETKİSİ
ENGİN B., GÜNEŞER O., YÜCEER Y.
GIDA , cilt.34, sa.5, ss.303-308, 2009 (TRDizin)
2009
200940. EZİNE PEYNİRİ II OLGUNLAŞMA SÜRESİNCE PROTEOLİZ DÜZEYİ
TUNCEL N. B., GÜNEŞER O., ENGİN B., YAŞAR K., ZORBA N. N., YÜCEER Y.
GIDA , cilt.35, sa.1, ss.21-26, 2009 (TRDizin)
2007
200741. BİYOETANOL ÜRETİMİ VE ÖNEMİ
GÜVEN S., GÜNEŞER O.
GIDA TEKNOLOJİLERİ ELEKTRONİK DERGİSİ , sa.1, ss.91-96, 2007 (Hakemli Dergi)
2006
200642. MEVLEVİ TATLISI ÜRETİMİ VE KİMYASAL BİLEŞİMİ
ARSLAN E., GÜNEŞER O., KIRCA TOKLUCU A.
AKADEMIK GIDA , cilt.4, sa.24, ss.29-32, 2006 (Hakemli Dergi)
2006
200643. BESİN PRAMİDLERİ
KAYNAK K., GÜNEŞER O., CANER C.
AKADEMIK GIDA , cilt.3, sa.19, ss.19-23, 2006 (Hakemli Dergi)
2004
200444. GIDA BİLEŞENLERİNİN LEZZET MADDELERİYLE ETKİLEŞİMİ
YILMAZ E., GÜNEŞER O.
GIDA TEKNOLOJİSİ , cilt.8, sa.6, ss.85-88, 2004 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2018
20181. Eksipiyan Gıda Olarak Sarı Kantaron Yağı Yüklü İpek Fibroini Nanoliflerinin Gıda Model Sisteminde Değerlendirilmesi
Kaynak S. S., Şahin M., GÜNEŞER O., TETİK G.
II. International Scientific and Vocational Studies Congress, Nevşehir, Türkiye, 5 - 08 Temmuz 2018, (Tam Metin Bildiri)
2018
20182. Emulsion Systems and Their Roles in Food Applications
AYDENİZ GÜNEŞER B., GÜNEŞER O.
II. International Scientific and Vocational Studies Congress – Engineering and Natural Sciences (BILMES ENGINEERING 2018), Nevşehir, Türkiye, 5 - 08 Temmuz 2018, (Özet Bildiri)
2018
20183. Cereal and Legumes Protein Hydrolysates and Their Functional Properties.
GÜNEŞER O., AYDENİZ GÜNEŞER B.
International Congress on Engineering and Life Science, Ankara, Türkiye, 26 - 29 Nisan 2018, ss.757, (Özet Bildiri)
2018
20184. Industrial Importance of the AmorphousSilica Obtained from Agro Waste-Based Materials
GÜNEŞER O., AYDENİZ GÜNEŞER B.
International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences, Ankara, Türkiye, 26 - 27 Nisan 2018, ss.1211, (Özet Bildiri)
2018
20185. A Green Chemistry Technique: Solvent Free Microwave Extraction of Bioactive Compounds in Food
GÜNEŞER O., AYDENİZ GÜNEŞER B.
International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences, Ankara, Türkiye, 26 - 27 Nisan 2018, ss.498, (Özet Bildiri)
2018
20186. Biochemistry of Warm-Over Flavour in Muscle Foods
GÜNEŞER O., NACAK B.
ınternational Congress on Engineeringand Life Science, 26 - 29 Nisan 2018, (Özet Bildiri)
2017
20177. Corn Silk: A Corn Processing Waste in Therapeutic Purposes.
AYDENİZ GÜNEŞER B., GÜNEŞER O.
International Advanced Researches and Engineering Congress (IAREC’17), Osmaniye, Türkiye, 16 - 18 Kasım 2017, (Özet Bildiri)
2017
20178. Occupational Health and Safety Applications in Food Industry.
AYDENİZ GÜNEŞER B., GÜNEŞER O.
International Advanced Researches and Engineering Congress, Osmaniye, Türkiye, 16 - 18 Kasım 2017, (Özet Bildiri)
2017
20179. The Flavor and Sensory Characteristics of Some Herbs and Spices
GÜNEŞER O.
International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies, Kapadokya, Türkiye, 15 - 17 Mayıs 2017, cilt.0, ss.1146, (Özet Bildiri)
2017
201710. Biosynthesis of Higher Alcohols and Acetate Esters from Orange Peel Waste by Kluyveromyces marxianus.
DEMİRKOL A., İŞLETEN HOŞOĞLU M., GÜNEŞER O., YÜCEER Y., ÖZMEN TOĞAY S., ELİBOL M.
. International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies, Kapadokya, Türkiye, 15 - 17 Mayıs 2017, ss.1102, (Özet Bildiri)
2017
201711. The Using of Nanomaterials to Milk and Dairy Products.
GÜNEŞER O.
. International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies, Kapadokya, Türkiye, 15 - 17 Mayıs 2017, ss.1292, (Özet Bildiri)
2017
201712. İnek, Koyun ve Keçi Sütlerinin Karışımından Üretilen Yağsız Quark Peynirinin Tekstürel ve Duyusal Özellikleri
GÜNEŞER O., GÜNAY E., AYDENİZ GÜNEŞER B.
1. Ulusal Sütçülük Kongresi, Ankara, Türkiye, 25 - 26 Mayıs 2017, cilt.1, (Özet Bildiri)
2017
201713. Recent Perspectives on 3-MCPD and 1,3-DCP Levels in Various Food Groups.
AYDENİZ GÜNEŞER B., GÜNEŞER O.
International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (ICAFOF 2017), Nevşehir, Türkiye, 15 - 17 Mayıs 2017, ss.1109, (Özet Bildiri)
2016
201614. Esansiyel Yağlarda Bulunan Bazı Uçucu Bileşenlerin Biyolojik Özellikleri Biyoaktif Bileşenler ve Doğal Katkılar Kongresi
GÜNEŞER O., AYDENİZ GÜNEŞER B.
Biyoaktif Bileşenler ve Doğal Katkılar Kongresi, İstanbul, Türkiye, 28 Kasım 2016, (Özet Bildiri)
2016
201615. Esansiyel Yağlarda Bulunan Bazı Uçucu Bileşenlerin Biyolojik Özellikleri
GÜNEŞER O., AYDENİZ GÜNEŞER B.
Biyoaktif Bileşenler ve Doğal Katkılar Kongresi, İstanbul, Türkiye, 28 Kasım 2016, ss.219, (Özet Bildiri)
2016
201616. Biyoaktif Bileşenlerin Gıda Atıklarından Ekstraksiyonunda Modern Tekniklerin Kullanımı
AYDENİZ GÜNEŞER B., GÜNEŞER O.
Biyoaktif Bileşenler ve Doğal Katkılar Kongresi, İstanbul, Türkiye, 28 Kasım 2016, (Özet Bildiri)
2016
201617. Mineral Content of Carob Pekmez Molasses from Different Regions inTurkey
GÜNEŞER O., ŞANLI S., ŞANLI N.
10th Aegean Analytical Chemistry Days, 29 Eylül - 02 Ekim 2016
2016
201618. Development of a Capillary Electrophoretic Method for Determination ofPhenolic Compounds in Carob Molasses
kılıçarslan s., ŞANLI S., ŞANLI N., GÜNEŞER O.
10th Aegean Analytical Chemistry Days, 29 Eylül - 02 Ekim 2016
2016
201619. Aroma Profile and Sensory Characterization of Oxidized Sunflower Oil
GÜNEŞER O., YÜCEER Y.
19th sunflower quality symposium, 01 Haziran 2016, (Özet Bildiri)
2016
201620. DOĞAL RENK PİGMENTLERİ OLARAK BETALAİNLER KAYNAKLARI STABİLİTELERİ ve FONKSİYONEL ÖZELLİKLERİ
GÜNEŞER O.
Biyoaktif Bileşenler ve Doğal Katkılar Kongresi, İstanbul, Türkiye, 28 Kasım 2016, (Özet Bildiri)
2015
201521. KIRMIZI PANCR BETALAİNLERİNİN STABİLİTESİNİN SÜTTE İNCELENMESİ
GÜNEŞER O.
27. ULUSAL KİMYA KONGRESİ, Türkiye, 23 - 28 Ağustos 2015, (Özet Bildiri)
2015
201522. TAZE SIKILMIŞ PORTAKAL SUYUNA ULTRAVİYOLE IŞINLARI UYGULAMASI
ŞAHANSOY H., GÜNEŞER O., PALA Ç., KIRCA TOKLUCU A.
5. GIDA GÜVENLİĞİ KONGRESİ, 7 - 08 Mayıs 2015, (Özet Bildiri)
2014
201423. FLAVOUR PRODUCTION BY THE YEAST KLUYVEROMYCES MARXIANUS
LOUGHLIN G., GÜNEŞER O., REA M., STANTON C., ROSS P., YÜCEER Y., et al.
5. EUROPEAN YEAST FLAVOUR WORKSHOP, 5 - 07 Mayıs 2014, (Özet Bildiri)
2014
201424. PRODUCTION OF BIOFLAVORS BY FUNGAL METABOLISMS THE CONCEPTS OF TRICODERMA ATROVIRIDE AND ASPERGILLUS SOJAE
GÜNEŞER O., DEMİRKOL A., YÜCEER Y., ÖZMEN TOĞAY S., İŞLETEN HOŞOĞLU M., ELİBOL M.
5. EUROPEAN YEAST FLAVOUR WORKSHOP, 5 - 07 Mayıs 2014
2014
201425. UTILIZATION OF WASTE AGROMATERIALS BY KLUYVEROMYCES MARXIANUS PART I CHARACTERISTICS OF AGRO WASTE MATERIALS AND THEIR UTILIZATION BY IMMOBILIZED YEAST KLUYVEROMYCES MARXIANUS
WIKOWSKA A., KREGIEL D., GÜNEŞER O., YÜCEER Y., AMBROZIAK W.
5. EUROPEAN YEAST FLAVOUR WORKSHOP, 5 - 07 Mayıs 2014
2014
201426. UTILIZATION OF WASTE AGRO MATERIALS BY KLUYVEROMYCES MARXIANUS PART II PRODUCTION OF BIOFLAVORS BY FREE AND IMMOBILIZED YEAST KLUYVEROMYCES MARXIANUS
GÜNEŞER O., YÜCEER Y., WILKOWSKA A., KREGIEL D., AMBROZIAK W.
5.EUROPEAN YEAST FLAVOUR WORKSHOP, 5 - 07 Mayıs 2014, (Özet Bildiri)
2013
201327. UHT SÜTLERİN BAZI FİZİKSEL KİMYASAL VE DUYUSAL ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ
BÖLEK O., GÜNEŞER O., YÜCEER Y.
TGDF GIDA KONGRESİ, Türkiye, 12 - 14 Kasım 2013, (Özet Bildiri)
2013
201328. PHENOTYPIC AND GENOTYPIC INVESTIGATIONS OF ANTIMICROBIAL ACTIVITY POTENTIAL ENTEROCCOUS STRAINS ISOLATED FROM TRADITIONAL TURKISH CHEESES
ÖZMEN TOĞAY S., AY M., GÜNEŞER O., YÜCEER Y.
2. INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON TRADITIONAL FOODS FROM ADRIATIC TO CAUCASUS, 24 - 26 Ekim 2013, (Özet Bildiri)
2013
201329. BİYOAROMA ÜRETİMİ
DEMİRKOL A., GÜNEŞER O., YÜCEER Y.
İÇ ANADOLU BÖLGESİ 1. TARIM VE GIDA KONGRESİ, Türkiye, 2 - 04 Ekim 2013, (Özet Bildiri)
2013
201330. GIDA AMBALAJLAMADA YENİ BİR YAKLAŞIM ESANSİYEL YAĞLARIN BUHAR UYGULAMASI
GÜNEŞER O., KIRCA TOKLUCU A., YÜCEER Y.
İÇ ANADOLU BÖLGESİ 1. TARIM VE GIDA KONGRESİ, Türkiye, 2 - 04 Ekim 2013, (Özet Bildiri)
2013
201331. ISIL OLMAYAN GIDA İŞLEME TEKNOLOJİLERİNİN GIDALARIN MİNÖR BİLEŞENLERİ ÜZERİNE ETKİLERİ
GÜNEŞER O., YÜCEER Y.
İÇ ANADOLU BÖLGESİ 1. TARIM VE GIDA KONGRESİ, Türkiye, 2 - 04 Ekim 2013
2013
201332. TÜKETİME HAZIR TAZE DOĞRANMIŞ MEYVELERİN RAF ÖMÜRLERİNİN ARTIRILMASINDA UYGULANAN YENİ TEKNİKLER
DALMIŞ G., GÜNEŞER O., KIRCA TOKLUCU A., YÜCEER Y.
İÇ ANADOLU BÖLGESİ 1. TARIM VE GIDA KONGRESİ, Türkiye, 2 - 04 Ekim 2013, (Özet Bildiri)
2013
201333. BIOFLAVOR PRODUCTION FROM AGRO WASTES TOMATO AND RED PEPPER POMACES
GÜNEŞER O., YÜCEER Y., ÖZMEN TOĞAY S., İŞLETEN HOŞOĞLU M., ELİBOL M.
4. EUROPEAN YEAST FLAVOUR WORKSHOP, 22 - 23 Temmuz 2013
2013
201334. OPTIMIZATION OF BIOFLAVOR PRODUCTION FROM WHEY BY USING KLUYVEROMYCES MARXIANUS A RESPONSE SURFACE APPROACH
GÜNEŞER O., YÜCEER Y., ÖZMEN TOĞAY S., İŞLETEN HOŞOĞLU M., ELİBOL M.
4.EUROPEAN YEAST FLAVOUR WORKSHOP, 22 - 23 Temmuz 2013, (Özet Bildiri)
2013
201335. BIOFLAVOUR PRODUCTION FROM RICE BRAN BY USING KLUVEROMYCES MARXIANUS AND DEBAROYMYCES HANSENII
GÜNEŞER O., YÜCEER Y., ÖZMEN TOĞAY S., İŞLETEN HOŞOĞLU M., ELİBOL M.
4. EUROPEAN YEAST FLAVOUR WORKSHOP, 22 - 23 Temmuz 2013, (Özet Bildiri)
2013
201336. FINDIK GEVREĞI ÜRETIMI
GÜNEŞER O., DEMİRKOL A., YÜCEER Y.
II. ULUSLARARASI TİM AR-GE PROJE PAZARI, 3 - 04 Haziran 2013, (Özet Bildiri)
2012
201237. FARKLI TİP SİYAH TÜRK ÇAYLARININ BAZI FİZİKSEL KİMYASAL VE DUYUSAL ÖZELLİKLERİ
GÜNEŞER O., DEMİRKOL A., YÜCEER Y.
11. GIDA KONGRESİ, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012, (Özet Bildiri)
2012
201238. GELENEKSEL VE ENDÜSTRİYEL TEREYAĞLARINDA BAZI FİZİKSEL KİMYASAL VE DUYUSAL ÖZELLİKLERİN BELİRLENMESİ
DEMİRKOL A., GÜNEŞER O., YÜCEER Y.
11. GIDA KONGRESİ, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012, (Özet Bildiri)
2012
201239. KAŞAR BENZERİ PEYNİR ÜRETİMİ FİZİKSEL KİMYASAL VE DUYUSAL ÖZELLİKLERİ
YALMAN M., GÜNEŞER O., YÜCEER Y.
11. GIDA KONGRESİ, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012, (Özet Bildiri)
2012
201240. BIOAROMA COMPOUNDS PRODUCED FROM ORANGE PEEL
DEMİRKOL A., GÜNEŞER O., YÜCEER Y., ÖZMEN TOĞAY S., İŞLETEN HOŞOĞLU M., ELİBOL M.
3RD EUROPEAN YEAST FLAVOUR WORKSHOP, 20 - 22 Haziran 2012
2012
201241. PRODUCTION OF NATURAL FLAVOR COMPOUNDS BY RHIZOPUS ORYZAE AND CANDIDA TROPICALIS GROWN ON OLIVE POMACE
GÜNEŞER O., YÜCEER Y., ÖZMEN TOĞAY S., İŞLETEN HOŞOĞLU M., ELİBOL M., AYDINURAZ K., et al.
3RD EUROPEAN YEAST FLAVOUR WORKSHOP, 20 - 22 Haziran 2012
2012
201242. SÜT ENDÜSTRİSİ İÇİN YEREL FONKSİYONEL KÜLTÜR ÜRETİMİ
ÖZMEN TOĞAY S., AY M., GÜNEŞER O., YÜCEER Y.
I. ULUSAL TİM AR-GE GIDA PROJE PAZARI, Türkiye, 29 Mayıs 2012, (Özet Bildiri)
2012
201243. İNSAN METABOLİZMASINDA FONKSİYONEL ÖZELLİKLERE SAHİP BİYOLOJİK AKTİF PEPTİDLERİN ÜRETİMİ
GÜNEŞER O., YÜCEER Y.
I. ULUSAL TİM AR-GE GIDA PROJE PAZARI, Türkiye, 29 Mayıs 2012, (Özet Bildiri)
2012
201244. TÜKETİCİLERİN EZİNE PEYNİRİ BEĞENİ ANALİZİ
YÜKSEL DELİCE N., GÜNEŞER O., YÜCEER Y.
KAZDAĞLARI 3. ULUSAL SEMPOZYUMU, Türkiye, 24 - 26 Mayıs 2012, (Özet Bildiri)
2012
201245. FARKLI YÖNTEMLERLE ÜRETİLEN ÇÖKELEK PEYNİRİNİN AROMA AKTİF BİLEŞENLERİNİN GAZ KROMATOGRAFİ OLFAKTOMETRİ GCO YÖNTEMİYLE BELİRLENMESİ
GÜN İ., GÜNEŞER O., YÜCEER Y., SEYDİM Z. B., TORUN F., SEVDA Ç.
III. GELENEKSEL GIDALAR SEMPOZYUMU, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2012, (Özet Bildiri)
2011
201146. ENCAPSULATION AND CONTROLLED RELEASE OF FLAVORS
GÜNEŞER O., YÜCEER Y.
TUBITAK-4. INTERNATIONAL CONGRESS ON FOOD AND NUTRITION, 12 - 14 Ekim 2011, (Özet Bildiri)
2011
201147. EFFECT OF ULTRAVIOLET LIGHT ON WATER AND FAT SOLUBLE VITAMINS IN MILK
GÜNEŞER O., YÜCEER Y.
TUBITAK-4. INTERNATIONAL CONGRESS ON FOOD AND NUTRITION, 12 - 14 Ekim 2011
2011
201148. POTENTIAL USE OF OLIVE POMACE TO PRODUCE BIOAROMA
YÜCEER Y., GÜNEŞER O., ÖZMEN TOĞAY S., İŞLETEN HOŞOĞLU M., ELİBOL M.
COST ACTION FA0907, 2ND. EUROPEAN YEAST FLAVOUR WORKSHOP, 26 - 27 Mayıs 2011, (Özet Bildiri)
2011
201149. FORMATION KINETICS OF 5 HYDROXYMETHYLFURFURAL HMF AND COLOURED COMPOUNDS IN GOAT MILK DURING HEATING
GÜNEŞER O., KIRCA TOKLUCU A., YÜCEER Y.
IDF INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON SHEEP, GOAT AND OTHER NON-COW MILK, 16 - 18 Mayıs 2011, (Özet Bildiri)
2011
201150. EFFECT OF ULTRAVIOLET LIGHT ON WATER AND FAT SOLUBLE VITAMINS OF GOAT MILK
GÜNEŞER O., YÜCEER Y.
IDF INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON SHEEP, GOAT AND OTHER NON-COW MILK, 16 - 18 Mayıs 2011, (Özet Bildiri)
2011
201151. INVESTIGATION OF BIOGENIC AMINE FORMATION AND SOME QUALITY PARAMETERS IN EZINE CHEESE DURING STORAGE
DİLER M., AKBAĞ E., AVŞAR E., ERKAYACAN H., GÜNEŞER O., YÜCEER Y.
IDF INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON SHEEP, GOAT AND OTHER NON-COW MILK, 16 - 18 Mayıs 2011, (Özet Bildiri)
2011
201152. GOAT CHEESE AROMA ACTIVE COMPOUNDS SENSORY PROPERTIES AND LACTIC ACID BACTERIA
YÜCEER Y., GÜNEŞER O., ÖZMEN TOĞAY S.
IDFT INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON SHEEP, GOAT AND OTHER NON-COW MILK, 16 - 18 Mayıs 2011, (Özet Bildiri)
2010
201053. DEVELOPMENT OF A FUNCTIONAL BEVERAGE WITH APPLE JUICE AND WHEY PROTEIN ISOLATE
GÜNEŞER O., PALA Ç., KIRCA TOKLUCU A., YÜCEER Y.
EFFOST MEETING, FOOD AND HEALTH, 10 - 12 Kasım 2010, (Özet Bildiri)
2010
201054. PRODUCTION AND OPTIMIZATION OF NATURAL FLAVOR COMPOUNDS FROM AGRICULTURAL WASTE USING BIOTECHNOLOGY
YÜCEER Y., GÜNEŞER O., ÖZMEN TOĞAY S., İŞLETEN HOŞOĞLU M., ELİBOL M.
COST ACTION FA0907, EUROPEAN YEAST FLAVOUR WORKSHOP, 28 - 29 Ekim 2010, (Özet Bildiri)
2010
201055. KEÇİ SÜTÜNÜN KEFİR ÜRETİMİNDE KULLANILMASI FİZİKSEL KİMYASAL VE DUYUSAL ÖZELLİKLER
GÜNEŞER O., YÜCEER Y.
ULSAL KEÇİÇİLİK KONGRESİ, Türkiye, 24 - 26 Haziran 2010
2010
201056. ÇANAKKALE DE YETİŞTİRİCİLİĞİ YAPILAN BAZI KEÇİ IRKLARINA AİT SÜTLERİN YAĞ ASİDİ PROFİLİ
GÜNEŞER O., YÜCEER Y., KONYALI A.
ULUSAL KEÇİÇİLİK KONGRESİ, Türkiye, 24 - 26 Haziran 2010, (Tam Metin Bildiri)
2010
201057. THE EFFECTS OF USING DIIFFERENT FOOD ADDITIVES ON OIL SEPARATION OF TAHIN HELVA
GÜNEŞER O., ZORBA M.
1. INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON "TRADITIONAL FOODS FROM ADRIATIC TO CAUCASUS, 15 - 17 Nisan 2010, (Özet Bildiri)
2010
201058. TRADITIONAL CIRCASSIAN CHEESE CHEMICAL AND SENSORY PROPERTIES
GÜNEŞER O., YÜCEER Y.
1. INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON "TRADITIONAL FOODS FROM ADRIATIC TO CAUCASUS, 15 - 17 Nisan 2010, (Özet Bildiri)
2009
200959. ERİK MACUNU ÜRETİMİ VE BAZI KİMYASAL ÖZELLİKLERİ
GÜNEŞER O., PALA Ç., KIRCA TOKLUCU A., ENGİN B.
II. GELENEKSEL GIDALAR SEMPOZYUMU, Türkiye, 27 - 29 Mayıs 2009, (Tam Metin Bildiri)
2009
200960. GELENEKSEL BİR İÇECEĞİMİZ AHLAT TURŞUSU VE BAZI KİMYASAL ÖZELLİKLERİ
PALA Ç., GÜNEŞER O., KIRCA TOKLUCU A.
II. GELENEKSEL GIDALAR SEMPOZYUMU, Türkiye, 27 - 29 Mayıs 2009, (Tam Metin Bildiri)
2007
200761. CONSUMER COMPLAINTS AND ACCIDENTS RELATED TO FOODS AND DRINKS PACKAGING
CANER C., GÜNEŞER O., ADAY M. S.
V. PACKAGING CONGRESS, 22 - 24 Kasım 2007, (Özet Bildiri)
2007
200762. ÇANAKKALE İLİNDE SATILAN TAHİN HELVALARININ KİMYASAL VE MİKROBİYOLOJİK ÖZELLİKLERİ
ZORBA N. N., GÜNEŞER O., ZORBA M.
5. GIDA MÜHENDİSLİĞİ KONGRESİ, Türkiye, 8 - 10 Kasım 2007, ss.273-275, (Özet Bildiri)
2007
200763. OLGUNLAŞMA SÜRESİNİN EZİNE PEYNİRİNİN BAZI ÖZELLİKLERİNE ETKİSİNİN ARAŞTIRILMASI
TUNCEL N. B., YÜCEER Y., GÜNEŞER O.
5. GIDA MÜHENDİSLİĞİ KONGRESİ, Türkiye, 8 - 10 Kasım 2007, (Özet Bildiri)
2007
200764. GELENEKSEL BAYRAMİÇ TAHİN HELVASI
ZORBA N. N., ZORBA M., GÜNEŞER O., GÜVEN S.
BAYRAMİÇ SEMPOZYUMU, Türkiye, 3 - 05 Ağustos 2007, (Tam Metin Bildiri)
2006
200665. FARKLI SÜTLERİN KAZEİN FRAKSİYONLARININ BELİRLENMESİNDE ÜRE PAGE YÖNTEMİNİN KULLANILMASI
TUNCEL N. B., YÜCEER Y., GÜNEŞER O.
III. ULUSAL ANALİTİK KİMYA KONGRESİ, Türkiye, 5 - 07 Temmuz 2006, (Özet Bildiri)
2006
200666. EZİNE PEYNİRİNİN ÜRE PAGE YÖNTEMİ İLE KAZEİN FRAKSİYONLARİNİN BELİRLENMESİ
TUNCEL N. B., GÜNEŞER O., YÜCEER Y.
III.ULUSAL ANALİTİK KİMYA KONGRESİ, Türkiye, 5 - 07 Temmuz 2006, (Özet Bildiri)
Kitaplar
2020
20201. Cold pressed grapefruit (Citrus paradisi L.) oil. (Chapter 45)
AYDENİZ GÜNEŞER B., GÜNEŞER O.
Cold Pressed Oils: Green Technology, Bioactive Compounds, Functionality, and Applications, Mohamed Fawzy Ramadan, Editör, Elsevier, Academic Press, London, ss.497-514, 2020
2020
20202. Cold pressed grapefruit(Citrus paradisi L.) oil
AYDENİZ GÜNEŞER B., GÜNEŞER O.
Cold Pressed Oils Green Technology, Bioactive Compounds, Functionality, and Applications, Mohamed Fawzy Ramad, Editör, Elsevier, Academic Press, Oxford, ss.497-513, 2020
2019
20193. Engineering of Milk-Based Beverages: Current Status, Developments, and Consumer Trends
GÜNEŞER O., İŞLETEN HOŞOĞLU M., AYDENİZ GÜNEŞER B., YÜCEER Y.
Milk-Based Beverages, Alexandru Grumezescu, Alina-Maria Holban, Editör, Elsevier, Illinois, ss.1-37, 2019