Doç. Dr. ONUR GÜNEŞER


BANAZ MESLEK YÜKSEKOKULU, KİMYA VE KİMYASAL İŞLETME TEKNOLOJİLERİ BÖL.

Kimya Teknolojisi

Metrikler

Yayın

113

Yayın (WoS)

25

Yayın (Scopus)

24

Atıf (Scopus)

255

H-İndeks (Scopus)

9

Proje

12

Açık Erişim

11
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

2009 - 2014

2009 - 2014

Doktora

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Dr), Türkiye

2006 - 2009

2006 - 2009

Yüksek Lisans

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Yl) (Tezli), Türkiye

2001 - 2005

2001 - 2005

Lisans

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye

Yaptığı Tezler

2014

2014

Doktora

Tarımsal atıklar kullanılarak biyoaroma üretimi ve optimizasyonu

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Dr)

2009

2009

Yüksek Lisans

Farklı katkı maddeleri kullanımının tahin helvası emulsiyon stabilitesi ve kalitesine olan etkilerinin belirlenmesi üzerine bir çalışma

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Yl) (Tezli)

Akademik Ünvanlar / Görevler

2017 - Devam Ediyor

2017 - Devam Ediyor

Doç. Dr.

Uşak Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü

2014 - 2017

2014 - 2017

Uşak Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü

2006 - 2014

2006 - 2014

Araştırma Görevlisi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü

Yönetimsel Görevler

2015 - Devam Ediyor

2015 - Devam Ediyor

Üniversite Yönetim Kurulu Üyesi

Uşak Üniversitesi

2015 - Devam Ediyor

2015 - Devam Ediyor

Bölüm Başkan Yardımcısı

Uşak Üniversitesi

2019 - 2022

2019 - 2022

Dekan Yardımcısı

Uşak Üniversitesi

Akademi Dışı Deneyim

2006 - 2006

2006 - 2006

Sorumlu Gıda Mühendisi

ASSOS Pastanecilik, Ltd. Çanakkale, Sorumlu Gıda Mühendisi

Verdiği Dersler

Yüksek Lisans

Yüksek Lisans

Gıdalarda Tekstür ve Reoloji

Bilimsel Yayın Hazırlama ve Sunma Teknikleri

Bilimsel Araştırma Yöntemleri ve Bilimsel Etik

GIDALARDA NANOTEKNOLOJİ UYGULAMALARI

TEKNİK UYGULAMALARDA İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ

FONKSİYONEL GIDA POLİMERLERİ VE UYGULAMALARI

Lisans

Lisans

Enstrümantal Analiz Laboratuvarı

Kütle ve Enerji Denklikleri

Gıda Biyokimyası

Gıdaların Duyusal Değerlendirmesi

Gıda Katkı Maddeleri ve Analiz Yöntemleri

Gıda Mühendisliğinde Temel Kavramlar

Gıda Kimyası Laboratuvarı

Gıda Kimyası

Reaksiyon Kinetiği

Analitik Kimya Laboratuvar

Termodinamik

Genel Kimya Laboratuvarı

TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ KULLANIMI

BİYOTEKNOLOJİ

Ön Lisans

Ön Lisans

TOKSİKOLOJİ

Makaleler

Tümü (44)
SCI-E, SSCI, AHCI (23)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (25)
ESCI (2)
Scopus (24)
TRDizin (15)
Diğer Yayınlar (8)

2006

2006

43. BESİN PRAMİDLERİ

KAYNAK K., GÜNEŞER O., CANER C.

AKADEMIK GIDA , cilt.3, sa.19, ss.19-23, 2006 (Hakemli Dergi)

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2018

2018

1. Eksipiyan Gıda Olarak Sarı Kantaron Yağı Yüklü İpek Fibroini Nanoliflerinin Gıda Model Sisteminde Değerlendirilmesi

Kaynak S. S., Şahin M., GÜNEŞER O., TETİK G.

II. International Scientific and Vocational Studies Congress, Nevşehir, Türkiye, 5 - 08 Temmuz 2018, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

2. Emulsion Systems and Their Roles in Food Applications

AYDENİZ GÜNEŞER B., GÜNEŞER O.

II. International Scientific and Vocational Studies Congress – Engineering and Natural Sciences (BILMES ENGINEERING 2018), Nevşehir, Türkiye, 5 - 08 Temmuz 2018, (Özet Bildiri)

2018

2018

3. Cereal and Legumes Protein Hydrolysates and Their Functional Properties.

GÜNEŞER O., AYDENİZ GÜNEŞER B.

International Congress on Engineering and Life Science, Ankara, Türkiye, 26 - 29 Nisan 2018, ss.757, (Özet Bildiri)

2018

2018

4. Industrial Importance of the AmorphousSilica Obtained from Agro Waste-Based Materials

GÜNEŞER O., AYDENİZ GÜNEŞER B.

International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences, Ankara, Türkiye, 26 - 27 Nisan 2018, ss.1211, (Özet Bildiri)

2018

2018

5. A Green Chemistry Technique: Solvent Free Microwave Extraction of Bioactive Compounds in Food

GÜNEŞER O., AYDENİZ GÜNEŞER B.

International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences, Ankara, Türkiye, 26 - 27 Nisan 2018, ss.498, (Özet Bildiri)

2018

2018

6. Biochemistry of Warm-Over Flavour in Muscle Foods

GÜNEŞER O., NACAK B.

ınternational Congress on Engineeringand Life Science, 26 - 29 Nisan 2018, (Özet Bildiri)

2017

2017

7. Corn Silk: A Corn Processing Waste in Therapeutic Purposes.

AYDENİZ GÜNEŞER B., GÜNEŞER O.

International Advanced Researches and Engineering Congress (IAREC’17), Osmaniye, Türkiye, 16 - 18 Kasım 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

8. Occupational Health and Safety Applications in Food Industry.

AYDENİZ GÜNEŞER B., GÜNEŞER O.

International Advanced Researches and Engineering Congress, Osmaniye, Türkiye, 16 - 18 Kasım 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

9. The Flavor and Sensory Characteristics of Some Herbs and Spices

GÜNEŞER O.

International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies, Kapadokya, Türkiye, 15 - 17 Mayıs 2017, cilt.0, ss.1146, (Özet Bildiri)

2017

2017

10. Biosynthesis of Higher Alcohols and Acetate Esters from Orange Peel Waste by Kluyveromyces marxianus.

DEMİRKOL A., İŞLETEN HOŞOĞLU M., GÜNEŞER O., YÜCEER Y., ÖZMEN TOĞAY S., ELİBOL M.

. International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies, Kapadokya, Türkiye, 15 - 17 Mayıs 2017, ss.1102, (Özet Bildiri)

2017

2017

11. The Using of Nanomaterials to Milk and Dairy Products.

GÜNEŞER O.

. International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies, Kapadokya, Türkiye, 15 - 17 Mayıs 2017, ss.1292, (Özet Bildiri)

2017

2017

13. Recent Perspectives on 3-MCPD and 1,3-DCP Levels in Various Food Groups.

AYDENİZ GÜNEŞER B., GÜNEŞER O.

International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (ICAFOF 2017), Nevşehir, Türkiye, 15 - 17 Mayıs 2017, ss.1109, (Özet Bildiri)

2016

2016

14. Esansiyel Yağlarda Bulunan Bazı Uçucu Bileşenlerin Biyolojik Özellikleri Biyoaktif Bileşenler ve Doğal Katkılar Kongresi

GÜNEŞER O., AYDENİZ GÜNEŞER B.

Biyoaktif Bileşenler ve Doğal Katkılar Kongresi, İstanbul, Türkiye, 28 Kasım 2016, (Özet Bildiri)

2016

2016

15. Esansiyel Yağlarda Bulunan Bazı Uçucu Bileşenlerin Biyolojik Özellikleri

GÜNEŞER O., AYDENİZ GÜNEŞER B.

Biyoaktif Bileşenler ve Doğal Katkılar Kongresi, İstanbul, Türkiye, 28 Kasım 2016, ss.219, (Özet Bildiri)

2016

2016

16. Biyoaktif Bileşenlerin Gıda Atıklarından Ekstraksiyonunda Modern Tekniklerin Kullanımı

AYDENİZ GÜNEŞER B., GÜNEŞER O.

Biyoaktif Bileşenler ve Doğal Katkılar Kongresi, İstanbul, Türkiye, 28 Kasım 2016, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2016

2016

17. Mineral Content of Carob Pekmez Molasses from Different Regions inTurkey

GÜNEŞER O., ŞANLI S., ŞANLI N.

10th Aegean Analytical Chemistry Days, 29 Eylül - 02 Ekim 2016

2016

2016

19. Aroma Profile and Sensory Characterization of Oxidized Sunflower Oil

GÜNEŞER O., YÜCEER Y.

19th sunflower quality symposium, 01 Haziran 2016, (Özet Bildiri)

2016

2016

20. DOĞAL RENK PİGMENTLERİ OLARAK BETALAİNLER KAYNAKLARI STABİLİTELERİ ve FONKSİYONEL ÖZELLİKLERİ

GÜNEŞER O.

Biyoaktif Bileşenler ve Doğal Katkılar Kongresi, İstanbul, Türkiye, 28 Kasım 2016, (Özet Bildiri)

2015

2015

21. KIRMIZI PANCR BETALAİNLERİNİN STABİLİTESİNİN SÜTTE İNCELENMESİ

GÜNEŞER O.

27. ULUSAL KİMYA KONGRESİ, Türkiye, 23 - 28 Ağustos 2015, (Özet Bildiri)

2015

2015

22. TAZE SIKILMIŞ PORTAKAL SUYUNA ULTRAVİYOLE IŞINLARI UYGULAMASI

ŞAHANSOY H., GÜNEŞER O., PALA Ç., KIRCA TOKLUCU A.

5. GIDA GÜVENLİĞİ KONGRESİ, 7 - 08 Mayıs 2015, (Özet Bildiri)

2014

2014

23. FLAVOUR PRODUCTION BY THE YEAST KLUYVEROMYCES MARXIANUS

LOUGHLIN G., GÜNEŞER O., REA M., STANTON C., ROSS P., YÜCEER Y., et al.

5. EUROPEAN YEAST FLAVOUR WORKSHOP, 5 - 07 Mayıs 2014, (Özet Bildiri)

2013

2013

29. BİYOAROMA ÜRETİMİ

DEMİRKOL A., GÜNEŞER O., YÜCEER Y.

İÇ ANADOLU BÖLGESİ 1. TARIM VE GIDA KONGRESİ, Türkiye, 2 - 04 Ekim 2013, (Özet Bildiri)

2013

2013

30. GIDA AMBALAJLAMADA YENİ BİR YAKLAŞIM ESANSİYEL YAĞLARIN BUHAR UYGULAMASI

GÜNEŞER O., KIRCA TOKLUCU A., YÜCEER Y.

İÇ ANADOLU BÖLGESİ 1. TARIM VE GIDA KONGRESİ, Türkiye, 2 - 04 Ekim 2013, (Özet Bildiri)

2013

2013

31. ISIL OLMAYAN GIDA İŞLEME TEKNOLOJİLERİNİN GIDALARIN MİNÖR BİLEŞENLERİ ÜZERİNE ETKİLERİ

GÜNEŞER O., YÜCEER Y.

İÇ ANADOLU BÖLGESİ 1. TARIM VE GIDA KONGRESİ, Türkiye, 2 - 04 Ekim 2013

2013

2013

36. FINDIK GEVREĞI ÜRETIMI

GÜNEŞER O., DEMİRKOL A., YÜCEER Y.

II. ULUSLARARASI TİM AR-GE PROJE PAZARI, 3 - 04 Haziran 2013, (Özet Bildiri)

2012

2012

42. SÜT ENDÜSTRİSİ İÇİN YEREL FONKSİYONEL KÜLTÜR ÜRETİMİ

ÖZMEN TOĞAY S., AY M., GÜNEŞER O., YÜCEER Y.

I. ULUSAL TİM AR-GE GIDA PROJE PAZARI, Türkiye, 29 Mayıs 2012, (Özet Bildiri)

2012

2012

43. İNSAN METABOLİZMASINDA FONKSİYONEL ÖZELLİKLERE SAHİP BİYOLOJİK AKTİF PEPTİDLERİN ÜRETİMİ

GÜNEŞER O., YÜCEER Y.

I. ULUSAL TİM AR-GE GIDA PROJE PAZARI, Türkiye, 29 Mayıs 2012, (Özet Bildiri)

2012

2012

44. TÜKETİCİLERİN EZİNE PEYNİRİ BEĞENİ ANALİZİ

YÜKSEL DELİCE N., GÜNEŞER O., YÜCEER Y.

KAZDAĞLARI 3. ULUSAL SEMPOZYUMU, Türkiye, 24 - 26 Mayıs 2012, (Özet Bildiri)

2011

2011

46. ENCAPSULATION AND CONTROLLED RELEASE OF FLAVORS

GÜNEŞER O., YÜCEER Y.

TUBITAK-4. INTERNATIONAL CONGRESS ON FOOD AND NUTRITION, 12 - 14 Ekim 2011, (Özet Bildiri)

2011

2011

47. EFFECT OF ULTRAVIOLET LIGHT ON WATER AND FAT SOLUBLE VITAMINS IN MILK

GÜNEŞER O., YÜCEER Y.

TUBITAK-4. INTERNATIONAL CONGRESS ON FOOD AND NUTRITION, 12 - 14 Ekim 2011

2011

2011

48. POTENTIAL USE OF OLIVE POMACE TO PRODUCE BIOAROMA

YÜCEER Y., GÜNEŞER O., ÖZMEN TOĞAY S., İŞLETEN HOŞOĞLU M., ELİBOL M.

COST ACTION FA0907, 2ND. EUROPEAN YEAST FLAVOUR WORKSHOP, 26 - 27 Mayıs 2011, (Özet Bildiri)

2011

2011

49. FORMATION KINETICS OF 5 HYDROXYMETHYLFURFURAL HMF AND COLOURED COMPOUNDS IN GOAT MILK DURING HEATING

GÜNEŞER O., KIRCA TOKLUCU A., YÜCEER Y.

IDF INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON SHEEP, GOAT AND OTHER NON-COW MILK, 16 - 18 Mayıs 2011, (Özet Bildiri)

2011

2011

50. EFFECT OF ULTRAVIOLET LIGHT ON WATER AND FAT SOLUBLE VITAMINS OF GOAT MILK

GÜNEŞER O., YÜCEER Y.

IDF INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON SHEEP, GOAT AND OTHER NON-COW MILK, 16 - 18 Mayıs 2011, (Özet Bildiri)

2011

2011

51. INVESTIGATION OF BIOGENIC AMINE FORMATION AND SOME QUALITY PARAMETERS IN EZINE CHEESE DURING STORAGE

DİLER M., AKBAĞ E., AVŞAR E., ERKAYACAN H., GÜNEŞER O., YÜCEER Y.

IDF INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON SHEEP, GOAT AND OTHER NON-COW MILK, 16 - 18 Mayıs 2011, (Özet Bildiri)

2011

2011

52. GOAT CHEESE AROMA ACTIVE COMPOUNDS SENSORY PROPERTIES AND LACTIC ACID BACTERIA

YÜCEER Y., GÜNEŞER O., ÖZMEN TOĞAY S.

IDFT INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON SHEEP, GOAT AND OTHER NON-COW MILK, 16 - 18 Mayıs 2011, (Özet Bildiri)

2010

2010

57. THE EFFECTS OF USING DIIFFERENT FOOD ADDITIVES ON OIL SEPARATION OF TAHIN HELVA

GÜNEŞER O., ZORBA M.

1. INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON "TRADITIONAL FOODS FROM ADRIATIC TO CAUCASUS, 15 - 17 Nisan 2010, (Özet Bildiri)

2010

2010

58. TRADITIONAL CIRCASSIAN CHEESE CHEMICAL AND SENSORY PROPERTIES

GÜNEŞER O., YÜCEER Y.

1. INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON "TRADITIONAL FOODS FROM ADRIATIC TO CAUCASUS, 15 - 17 Nisan 2010, (Özet Bildiri)

2009

2009

59. ERİK MACUNU ÜRETİMİ VE BAZI KİMYASAL ÖZELLİKLERİ

GÜNEŞER O., PALA Ç., KIRCA TOKLUCU A., ENGİN B.

II. GELENEKSEL GIDALAR SEMPOZYUMU, Türkiye, 27 - 29 Mayıs 2009, (Tam Metin Bildiri)

2009

2009

60. GELENEKSEL BİR İÇECEĞİMİZ AHLAT TURŞUSU VE BAZI KİMYASAL ÖZELLİKLERİ

PALA Ç., GÜNEŞER O., KIRCA TOKLUCU A.

II. GELENEKSEL GIDALAR SEMPOZYUMU, Türkiye, 27 - 29 Mayıs 2009, (Tam Metin Bildiri)

2007

2007

62. ÇANAKKALE İLİNDE SATILAN TAHİN HELVALARININ KİMYASAL VE MİKROBİYOLOJİK ÖZELLİKLERİ

ZORBA N. N., GÜNEŞER O., ZORBA M.

5. GIDA MÜHENDİSLİĞİ KONGRESİ, Türkiye, 8 - 10 Kasım 2007, ss.273-275, (Özet Bildiri)

2007

2007

63. OLGUNLAŞMA SÜRESİNİN EZİNE PEYNİRİNİN BAZI ÖZELLİKLERİNE ETKİSİNİN ARAŞTIRILMASI

TUNCEL N. B., YÜCEER Y., GÜNEŞER O.

5. GIDA MÜHENDİSLİĞİ KONGRESİ, Türkiye, 8 - 10 Kasım 2007, (Özet Bildiri)

2007

2007

64. GELENEKSEL BAYRAMİÇ TAHİN HELVASI

ZORBA N. N., ZORBA M., GÜNEŞER O., GÜVEN S.

BAYRAMİÇ SEMPOZYUMU, Türkiye, 3 - 05 Ağustos 2007, (Tam Metin Bildiri)

2006

2006

65. FARKLI SÜTLERİN KAZEİN FRAKSİYONLARININ BELİRLENMESİNDE ÜRE PAGE YÖNTEMİNİN KULLANILMASI

TUNCEL N. B., YÜCEER Y., GÜNEŞER O.

III. ULUSAL ANALİTİK KİMYA KONGRESİ, Türkiye, 5 - 07 Temmuz 2006, (Özet Bildiri)

2006

2006

66. EZİNE PEYNİRİNİN ÜRE PAGE YÖNTEMİ İLE KAZEİN FRAKSİYONLARİNİN BELİRLENMESİ

TUNCEL N. B., GÜNEŞER O., YÜCEER Y.

III.ULUSAL ANALİTİK KİMYA KONGRESİ, Türkiye, 5 - 07 Temmuz 2006, (Özet Bildiri)

Kitaplar

2020

2020

1. Cold pressed grapefruit (Citrus paradisi L.) oil. (Chapter 45)

AYDENİZ GÜNEŞER B., GÜNEŞER O.

Cold Pressed Oils: Green Technology, Bioactive Compounds, Functionality, and Applications, Mohamed Fawzy Ramadan, Editör, Elsevier, Academic Press, London, ss.497-514, 2020

2020

2020

2. Cold pressed grapefruit(Citrus paradisi L.) oil

AYDENİZ GÜNEŞER B., GÜNEŞER O.

Cold Pressed Oils Green Technology, Bioactive Compounds, Functionality, and Applications, Mohamed Fawzy Ramad, Editör, Elsevier, Academic Press, Oxford, ss.497-513, 2020

2019

2019

3. Engineering of Milk-Based Beverages: Current Status, Developments, and Consumer Trends

GÜNEŞER O., İŞLETEN HOŞOĞLU M., AYDENİZ GÜNEŞER B., YÜCEER Y.

Milk-Based Beverages, Alexandru Grumezescu, Alina-Maria Holban, Editör, Elsevier, Illinois, ss.1-37, 2019


Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (SCOPUS): 255

h-indeksi (SCOPUS): 9