Eğitim Bilgileri
2012 - 2016
2012 - 2016Doktora
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Dr), Türkiye
2009 - 2012
2009 - 2012Yüksek Lisans
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Yl) (Tezli), Türkiye
2002 - 2006
2002 - 2006Lisans
Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye
Yaptığı Tezler
2016
2016Doktora
Soğuk pres tekniğiyle üretilen narenciye çekirdek yağlarının karakterizasyonu
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Dr)
2012
2012Yüksek Lisans
Bazı doğal antioksidanların yer fıstığı yağının kızartma kalitesi üzerine etkileri
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Yl) (Tezli)
Yabancı Diller
C1 İleri
C1 İleriİngilizce
Akademik Ünvanlar / Görevler
2023 - Devam Ediyor
2023 - Devam EdiyorDoç. Dr.
Uşak Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
2016 - Devam Ediyor
2016 - Devam EdiyorUşak Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
2009 - 2016
2009 - 2016Araştırma Görevlisi
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
Verdiği Dersler
Yüksek Lisans
Yüksek Lisans
FONKSİYONEL GIDA BİLEŞENLERİ VE BESLEYİCİ ÖĞELER
DOĞAL GIDA ANTİOKSİDANLARI VE ANTİMİKROBİYALLER
Lipid Kimyası ve Biyokimyası
Lisans
Lisans
GIDA MÜHENDİSLİĞİNDE TEMEL KAVRAMLAR
GIDA İŞLEMEDE KAYIPLAR VE ÖNLEME
PROJE ÇALIŞMASI
YAĞ TEKNOLOJİSİ
GIDA MÜHENDİSLİĞİ İSTATİSTİK UYGULAMALARI
Gıda Katkı Maddelerine Karşı Tüketicilerin Sağlık Algısı
GIDA KALİTE KONTROL VE MEVZUAT
GIDA KATKI MADDELERİ VE ANALİZ YÖNTEMLERİ
KARİYER PLANLAMA
TIBBİ VE AROMATİK BİTKİLER
GIDA KALİTE KONTROL VE MEVZUATI
GIDA MAKİNE VE EKİPMANLARI
Proje Hazırlama ve Sunma Teknikleri
Gıda Teknolojisi
İstatistik Değerlendirme Teknikleri
Genel Kimya Laboratuvarı
Genel Kimya
Biyoistatistiğe Giriş
Genel Kimya Laboratuarı
analitik kimya laboratuvarı
Makaleler
Tümü (15)
SCI-E, SSCI, AHCI (4)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (4)
Scopus (5)
TRDizin (7)
Diğer Yayınlar (4)
2025
20251. Characterization of the Volatile Profile of Bee Venom from Different Regions in Türkiye Using Gas Chromatography-Mass Spectrometry
güneşer b. a., guneser o., kekeçoğlu m., Kolaylı S.
Tarım Bilimleri Dergisi
, cilt.31, sa.1, ss.22-32, 2025 (SCI-Expanded, Scopus, TRDizin)
2024
20242. Oleogel-based frying medium: influence of rice bran wax-canola oil oleogel on volatile profile in fried fish fillets
Ankaraligil P., AYDENİZ GÜNEŞER B.
Discover Food
, cilt.4, sa.1, 2024 (Scopus)
2022
20223. Regeneration behaviour of agro-industrial based waste materials. Barley husk, wheat bran and oat husk: a frying oil study
Özcan S., AYDENİZ GÜNEŞER B.
Rivista Italiana delle Sostanze Grasse
, cilt.99, sa.1, ss.37-48, 2022 (SCI-Expanded, Scopus)
2022
20224. Sunflower Oil-Polyglycerol Stearate Oleogels: Alternative Deep-fat Frying Media for Onion Rings
AYDENİZ GÜNEŞER B., YILMAZ E.
Journal of Oleo Science
, cilt.71, sa.5, ss.651-662, 2022 (SCI-Expanded, Scopus)
2021
20215. Fonksiyonel Gıda Bileşenlerinin Tespit Edilmesinde Enstrümental Analiz Tekniklerinin Önemi
Aydeniz Güneşer B., Ankaralıgil P.
Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi
, sa.28, ss.251-258, 2021 (TRDizin)
2021
20216. Sunflower Oil–Beeswax Oleogels Are Promising Frying Medium for Potato Strips
AYDENİZ GÜNEŞER B., YILMAZ E., KESKİN USLU E.
European Journal of Lipid Science and Technology
, cilt.123, sa.10, 2021 (SCI-Expanded, Scopus)
2021
20217. Assessment of Quality and Aroma Characteristics of Kefir Produced by Using Grain and Lyophilized Culture
Şen Dağ İ., AYDENİZ GÜNEŞER B., YÜCEER Y.
Journal of Advanced Research in Natural and Applied Sciences
, cilt.7, sa.3, ss.343-357, 2021 (TRDizin)
2021
20218. Yöresel Bazı Bitkiler ile Aromatize Edilen Zeytinyağlarının Stabilitelerinin Araştırılması
aydeniz güneşer b.
Türk Tarım - Gıda Bilim ve Teknoloji dergisi
, cilt.9, sa.9, ss.1658-1668, 2021 (TRDizin)
2020
20209. Hazir Yemek Hizmeti Alan Farkli Sosyo-Ekonomik Düzeye Sahip Kişilerin Yeme Davranişlarinin ve Menü Tercihlerinin Belirlenmesi.
Çam ö., AYDENİZ GÜNEŞER B.
Food and Health
, cilt.6, sa.4, ss.267-286, 2020 (TRDizin)
2019
201910. Haşhaş Tohumu İçeren Krem Peynir Formülasyonlarının Geliştirilmesi ve Kalite Parametrelerinin Değerlendirilmesi
Aklale B., AYDENİZ GÜNEŞER B.
Uşak Üniversitesi Fen ve Doğa Bilimleri Dergisi , cilt.3, sa.1, ss.24-36, 2019 (Hakemli Dergi)
2013
201311. Comparison Of The Virgin Olive Oils Obtained From Different Points Of Common Oil Production Systems
MUSTAFA Ö., AYDENİZ B., YILMAZ E.
GIDA / THE JOURNAL OF FOOD , cilt.38, sa.2, ss.79-85, 2013 (TRDizin)
2011
201112. Soğuk pres yağlarının üretimi ve fonksiyonel özellikleri
AYDENİZ B., YILMAZ E.
HASAD GIDA , cilt.314, sa.27, ss.26-31, 2011 (Hakemli Dergi)
2011
201113. Nano Emülsiyonlar Gıda endüstrisinde önemi ve kullanımı
YILMAZ E., AYDENİZ B.
HASAD GIDA , 2011 (Hakemli Dergi)
2011
201114. Quantitative assessment of frying oil quality in fast food restaurants
YILMAZ E., AYDENİZ B.
Gıda Teknolojisi Derneği , cilt.36, sa.3, ss.121-127, 2011 (TRDizin)
2010
201015. Unutulmuş bir şifa kaynağımız geleneksel şurup ve şerbetlerimiz
YILMAZ E., AYDENİZ B.
DÜNYA GIDA , cilt.9, ss.28-31, 2010 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2024
20241. Relationship Between Different Maturity And After Ripening Levels And Seed Quality in Eggplant Varieties
ÖZMEN K., KENANOĞLU B. B., AYDENİZ GÜNEŞER B.
8.uluslararası tohumculuk kongresi, Antalya, Türkiye, 9 - 12 Aralık 2024, (Özet Bildiri)
2022
20222. Farklı Fizyolojik Yaşlarda Hasat Edilen Kemer 27 Çeşidi Tohumlarının Kalitesi Üzerine Hasat Sonrası Olgunlaştırmanın Etkisi
Özmen K., KENANOĞLU B. B., AYDENİZ GÜNEŞER B.
XIII. Sebze Tarımı Sempozyumu, İzmir, Türkiye, 21 - 23 Eylül 2022, (Özet Bildiri)
2022
20223. OLEOJELLER: DERİN YAĞDA KIZARTMA ORTAMI OLARAK ALTERNATİF YAPILAR
Ankaralıgil P., AYDENİZ GÜNEŞER B.
4. ULUSLARARASI GIDA, TARIM VE VETERİNER BİLİMLERİ KONGRESİ, Van, Türkiye, 27 - 28 Mayıs 2022, cilt.1, ss.13-17, (Tam Metin Bildiri)
2022
20224. Sıcak Havada Kızartma (Air Fryer) ve Derin Yağda Kızartma (Deep Fryer) Tekniklerinin Endüstriyel Uygulamalar Açısından Karşılaştırılması
Ankaralıgil P., AYDENİZ GÜNEŞER B.
12. Gıda Mühendisliği Öğrenci Kongresi, Bursa, Türkiye, 21 - 22 Mart 2022, cilt.1, ss.297-303, (Tam Metin Bildiri)
2022
20225. IMPROVED POLYESTER FABRICS TREATED WITH MICROCAPSULES CONTAINING CITRUS AURANTIUM ESSENTIAL OIL
Kesici Ş., TETİK G., TAYYAR A. E., AYDENİZ GÜNEŞER B.
V-INTERNATIONAL EUROPEAN CONFERENCE ON INTERDISCIPLINARY SCIENTIFIC RESEARCH January 28-29, 2022 Valencia, Spain, valancia, İspanya, 28 Ocak 2022, ss.243-244, (Özet Bildiri)
2021
20216. Populer Beslenme Trendleri: Vejetaryenizm ve Veganizm
AYDENİZ GÜNEŞER B., Ablay Mert M., Çay K.
7. Uluslararası Muhendislik Mimarlık Ve Tasarım Kongresi, Türkiye, 21 - 22 Mayıs 2021, cilt.1, ss.717-726, (Tam Metin Bildiri)
2021
20217. Üzerlik tohumu, armut yaprağı ve mine çiçeğinin bisküvi formulasyonunda değerlendirilmesi
AYDENİZ GÜNEŞER B., Pehlivan Y., Şeref S.
7. Uluslararası Muhendislik Mimarlık Ve Tasarım Kongresi, Türkiye, 21 - 22 Mayıs 2021, cilt.1, ss.726-736, (Tam Metin Bildiri)
2019
20198. DEĞERLİ NUTRİENTLERİN POPÜLER KAYNAKLARI YENİ NESİL TAHILLAR
Seydan S., AYDENİZ GÜNEŞER B.
I. International Science and Innovation Congress (INSI 2019), Denizli, Türkiye, 26 - 29 Ağustos 2019, ss.133-138, (Tam Metin Bildiri)
2019
20199. Farklı Gıda Zincirlerinde Taklit Ve Tağşiş Riskleri
Aydoğan A. M., Şener F., AYDENİZ GÜNEŞER B.
I. International Science and Innovation Congress (INSI 2019), Denizli, Türkiye, 26 - 29 Ağustos 2019, cilt.1, ss.139-144, (Tam Metin Bildiri)
2018
201810. Emulsion Systems and Their Roles in Food Applications
AYDENİZ GÜNEŞER B., GÜNEŞER O.
II. International Scientific and Vocational Studies Congress – Engineering and Natural Sciences (BILMES ENGINEERING 2018), Nevşehir, Türkiye, 5 - 08 Temmuz 2018, (Özet Bildiri)
2018
201811. A Valuable Aromatic Plant Mahaleb (Prunus mahaleb): Functional Components and Therapeutic Potentials
Gezgel H., AYDENİZ GÜNEŞER B.
II. International Scientific and Vocational Studies Congress – Engineering and Natural Sciences (BILMES ENGINEERING 2018), Nevşehir, Türkiye, 5 - 08 Temmuz 2018, (Özet Bildiri)
2018
201812. Cereal and Legumes Protein Hydrolysates and Their Functional Properties.
GÜNEŞER O., AYDENİZ GÜNEŞER B.
International Congress on Engineering and Life Science, Ankara, Türkiye, 26 - 29 Nisan 2018, ss.757, (Özet Bildiri)
2018
201813. A Green Chemistry Technique: Solvent Free Microwave Extraction of Bioactive Compounds in Food
GÜNEŞER O., AYDENİZ GÜNEŞER B.
International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences, Ankara, Türkiye, 26 - 27 Nisan 2018, ss.498, (Özet Bildiri)
2018
201814. Industrial Importance of the AmorphousSilica Obtained from Agro Waste-Based Materials
GÜNEŞER O., AYDENİZ GÜNEŞER B.
International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences, Ankara, Türkiye, 26 - 27 Nisan 2018, ss.1211, (Özet Bildiri)
2017
201715. Corn Silk: A Corn Processing Waste in Therapeutic Purposes.
AYDENİZ GÜNEŞER B., GÜNEŞER O.
International Advanced Researches and Engineering Congress (IAREC’17), Osmaniye, Türkiye, 16 - 18 Kasım 2017, (Özet Bildiri)
2017
201716. Occupational Health and Safety Applications in Food Industry.
AYDENİZ GÜNEŞER B., GÜNEŞER O.
International Advanced Researches and Engineering Congress, Osmaniye, Türkiye, 16 - 18 Kasım 2017, (Özet Bildiri)
2017
201717. İnek, Koyun ve Keçi Sütlerinin Karışımından Üretilen Yağsız Quark Peynirinin Tekstürel ve Duyusal Özellikleri
GÜNEŞER O., GÜNAY E., AYDENİZ GÜNEŞER B.
1. Ulusal Sütçülük Kongresi, Ankara, Türkiye, 25 - 26 Mayıs 2017, cilt.1, (Özet Bildiri)
2017
201718. Dıospyros Lotus (Kara Hurma) Meyvesinin Gıda ve İlaç Endüstrisinde Kullanımının Değerlendirilmesi
AYDENİZ GÜNEŞER B., Çam Danyıldız Ö.
V. Uluslarası Gıda Ar-Ge Proje Pazarı, İzmir, Türkiye, 25 Mayıs 2017 - 25 Ekim 2022, cilt.1, (Tam Metin Bildiri)
2017
201719. Limon, Portakal ve Greyfurt Çekirdeği Soğuk Pres Fonksiyonel Yağlarının Endüstriyel Boyutta Üretilmesi ve Değerlendirilmesi
AYDENİZ GÜNEŞER B., YILMAZ E.
V. Uluslarası Gıda Ar-Ge Proje Pazarı, İzmir, Türkiye, 25 Mayıs 2017, cilt.1, (Tam Metin Bildiri)
2017
201720. Edible Insects: Nutritional Advantages and Risk Assesment.
AYDENİZ GÜNEŞER B.
International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (ICAFOF 2017), Nevşehir, Türkiye, 15 - 17 Mayıs 2017, ss.34, (Özet Bildiri)
2017
201721. Recent Perspectives on 3-MCPD and 1,3-DCP Levels in Various Food Groups.
AYDENİZ GÜNEŞER B., GÜNEŞER O.
International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (ICAFOF 2017), Nevşehir, Türkiye, 15 - 17 Mayıs 2017, ss.1109, (Özet Bildiri)
2017
201722. Narenciye Çekirdeklerinden Soğuk Pres Yağ Üretimi
YILMAZ E., AYDENİZ GÜNEŞER B.
YABİTED III.Bitkisel Yağ Kongresi, İzmir, Türkiye, 13 - 15 Nisan 2017, cilt.1, (Özet Bildiri)
2017
201723. Greyfurt Çekirdek Yağlarından Acılığın Gideriminde Doğal ve Sentetik Adsorbanların Etkinliğinin Araştırılması
AYDENİZ GÜNEŞER B., YILMAZ E.
YABİTED III. Bitkisel Yağ Kongresi, İzmir, Türkiye, 13 - 15 Nisan 2017, cilt.1, (Özet Bildiri)
2016
201624. Biyoaktif Bileşenlerin Gıda Atıklarından Ekstraksiyonunda Modern Tekniklerin Kullanımı
AYDENİZ GÜNEŞER B., GÜNEŞER O.
Biyoaktif Bileşenler ve Doğal Katkılar Kongresi, İstanbul, Türkiye, 28 Kasım 2016, (Özet Bildiri)
2016
201625. Esansiyel Yağlarda Bulunan Bazı Uçucu Bileşenlerin Biyolojik Özellikleri Biyoaktif Bileşenler ve Doğal Katkılar Kongresi
GÜNEŞER O., AYDENİZ GÜNEŞER B.
Biyoaktif Bileşenler ve Doğal Katkılar Kongresi, İstanbul, Türkiye, 28 Kasım 2016, (Özet Bildiri)
2016
201626. Biyoaktif Bileşenlerin Doğal Kaynakları Gıda Endüstrisi Atık ve Yan Ürünleri
AYDENİZ GÜNEŞER B.
Biyoaktif Bileşenler ve Doğal Katkılar Kongresi, İstanbul, Türkiye, 28 Kasım 2016, ss.102, (Özet Bildiri)
2016
201627. Esansiyel Yağlarda Bulunan Bazı Uçucu Bileşenlerin Biyolojik Özellikleri
GÜNEŞER O., AYDENİZ GÜNEŞER B.
Biyoaktif Bileşenler ve Doğal Katkılar Kongresi, İstanbul, Türkiye, 28 Kasım 2016, ss.219, (Özet Bildiri)
2016
201628. Kefir Üretiminde Dane ve Ticari Kültür Kullanımının Aroma Bileşenleri ve Duyusal Özellikler Üzerine Etkisi
Şen İ., YÜCEER Y., AYDENİZ GÜNEŞER B.
Türkiye 12. Gıda Kongresi, Edirne, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2016, (Özet Bildiri)
2016
201629. Characterization of Sunflower Oil Oleogels Prepared with Beeswax and Sunflower Wax
ÖĞÜTCÜ M., AYDENİZ GÜNEŞER B., YILMAZ E.
International Sunflower Oil Quality Symposium, Edirne, Türkiye, 29 Mayıs - 03 Haziran 2016, ss.1096, (Özet Bildiri)
2016
201630. Frying Performance of High Oleic Sunflower Oils
AYDENİZ GÜNEŞER B., ÖĞÜTCÜ M., YILMAZ E.
International Sunflower Oil Quality Symposium, Edirne, Türkiye, 29 Mayıs - 03 Haziran 2016, ss.1100, (Özet Bildiri)
2015
201531. İşleme Atığı Olarak Açığa Çıkan Narenciye Çekirdeklerinin Soğuk Pres Yağ Üretiminde Değerlendirilmesi
YILMAZ E., AYDENİZ B.
YABITED – II. Bitkisel Yağ Kongresi, Tekirdağ, Türkiye, 7 - 09 Mayıs 2015, ss.119, (Özet Bildiri)
2015
201532. Kapya Biber Tohumu Unlarının Bileşimi Ve Fonksiyonel Özellikleri
YILMAZ E., AYDENİZ B., ZİŞAN H.
YABITED - II. Bitkisel Yağ Kongresi, Tekirdağ, Türkiye, 7 - 09 Mayıs 2015, ss.123, (Özet Bildiri)
2013
201333. The Role of Nanoemulsions in Functional New Food Products Development
YILMAZ E., AYDENİZ B.
11th Euro Fed Lipid Congress, "Oils, Fats and Lipids: New Strategies for a High Quality Future", Antalya, Türkiye, 27 - 30 Kasım 2013, (Özet Bildiri)
2013
201334. Solid Lipid Nanoparticles SLNS A New Tool To Transport Of Bioactive Compounds
YILMAZ E., AYDENİZ B.
11th Euro Fed Lipid Congress, "Oils, Fats and Lipids: New Strategies for a High Quality Future, Antalya, Türkiye, 27 - 30 Ekim 2013, (Özet Bildiri)
2013
201335. Cevizin Bileşimi ve Sağlık Üzerine Etkisi
BELKIS T., İLKAY K., AYDENİZ B., IH O.
İç Anadolu Bölgesi 1. Tarım ve Gıda Kongresi, Niğde, Türkiye, 2 - 04 Ekim 2013, ss.133-139, (Tam Metin Bildiri)
2013
201336. Natürel Zeytinyağı Temelli Biyo Aktif Bileşenlerce Zengin Salata Soslarının Geliştirilmesi
YILMAZ E., AYDENİZ B.
II. Uluslarası TİM Ar-Ge Gıda Proje Pazarı, İzmir, İzmir, Türkiye, 30 - 31 Mayıs 2013, (Tam Metin Bildiri)
2012
201237. Yeşil Çay Yaprağı Ekstraktının Yer Fıstığı Yağının Kızartma Kalitesi Üzerine Etkisi
AYDENİZ B., YILMAZ E.
YABITED - I. Bitkisel Yağ Kongresİ, Adana, Türkiye, 12 - 14 Nisan 2012, (Özet Bildiri)
2011
201138. Determination of the Physico Chemical Properties Bitterness Value and NIR Spectra of Virgin Olive Oils Obtained from Different Sites within Different Oil Production Systems
YILMAZ E., MUSTAFA Ö., AYDENİZ B.
4th International Congress on Food and Nutrition together with 3rd SAFE Consortium International Congress on Food Safety, İstanbul, Türkiye, 12 - 14 Ekim 2011, (Özet Bildiri)
2011
201139. Effects of Oryzanol Extract on Frying Quality of The Peanut Oil
YILMAZ E., AYDENİZ B.
4th International Congress on Food and Nutrition together with 3rd SAFE Consortium International Congress on Food Safety, İstanbul, Türkiye, 12 - 14 Ekim 2011, ss.61, (Özet Bildiri)
2011
201140. The effects of enrichment with olive and hazelnut leaf and hazelnut green leafy cover extracts on frying oils
YILMAZ E., AYDENİZ B.
International Food Congress‐Novel Approaches in Food Industry, İzmir, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2011, cilt.1, ss.56, (Özet Bildiri)
2011
201141. The quality and stability of frying oils enriched with phytostanol ester mixtures
YILMAZ E., AYDENİZ B.
International Food Congress‐Novel Approaches in Food Industry, İzmir, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2011, cilt.2, ss.195, (Özet Bildiri)
2010
201042. Geleneksel Şurup ve Şerbetlerimizin Fonksiyonel Gıda Potansiyelleri
YILMAZ E., AYDENİZ B.
The 1st International Symposium On “Traditional Foods From Adriatic To Caucasus, Tekirdağ, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010, ss.1009-1010, (Tam Metin Bildiri)
2010
201043. Geleneksel Şerbetlerin Hazırlanmasında Kullanılan Bazı Bitkisel Materyallerin Farmakolojik Özellikleri
YILMAZ E., AYDENİZ B.
the 1st International Symposium On “Traditional Foods From Adriatic To Caucasus”, Tekirdağ, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010, ss.1011-1013, (Tam Metin Bildiri)
2010
201044. Ev Yapımı Geleneksel Kırmızı Pancar Turşusu ve Bazı Özellikleri
YILMAZ E., AYDENİZ B., ERDİM B.
The 1st International Symposium On “Traditional Foods From Adriatic To Caucasus, Tekirdağ, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010, ss.587-589, (Tam Metin Bildiri)
2009
200945. Çam Fıstığının Özellikleri
İLKAY K., BELKIS T., AYDENİZ B.
II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van, Türkiye, 27 - 29 Mayıs 2009, ss.450-454, (Tam Metin Bildiri)
2009
200946. Ceviz Yağı ve Bileşimi
BELKIS T., İLKAY K., AYDENİZ B.
II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van, Türkiye, 27 - 29 Mayıs 2009, ss.764-768, (Tam Metin Bildiri)
Kitaplar
2022
20221. Valorization of Date Palm (Phoenix dactylifera) Wastes and By-Products
AYDENİZ GÜNEŞER B.
Mediterranean Fruits Bio-wastes: Chemistry, Functionality and Technological Applications, Mohamed Fawzy Ramadan and Mohamed A. Farag, Editör, Springer, ss.391-402, 2022
2020
20202. Cold pressed orange (Citrus cinensis L.) oil. (Chapter 12)
AYDENİZ GÜNEŞER B.
Cold Pressed Oils: Green Technology, Bioactive Compounds, Functionality, and Applications, Mohamed Fawzy Ramadan, Editör, Elsevier, Academic Press, London, ss.129-147, 2020
2020
20203. Cold pressed grapefruit (Citrus paradisi L.) oil. (Chapter 45)
AYDENİZ GÜNEŞER B., GÜNEŞER O.
Cold Pressed Oils: Green Technology, Bioactive Compounds, Functionality, and Applications, Mohamed Fawzy Ramadan, Editör, Elsevier, Academic Press, London, ss.497-514, 2020
2020
20204. Cold pressed grapefruit(Citrus paradisi L.) oil
AYDENİZ GÜNEŞER B., GÜNEŞER O.
Cold Pressed Oils Green Technology, Bioactive Compounds, Functionality, and Applications, Mohamed Fawzy Ramad, Editör, Elsevier, Academic Press, Oxford, ss.497-513, 2020
2019
20195. Engineering of Milk-Based Beverages: Current Status, Developments, and Consumer Trends
GÜNEŞER O., İŞLETEN HOŞOĞLU M., AYDENİZ GÜNEŞER B., YÜCEER Y.
Milk-Based Beverages, Alexandru Grumezescu, Alina-Maria Holban, Editör, Elsevier, Illinois, ss.1-37, 2019