Doç. Dr. BUKET AYDENİZ GÜNEŞER


MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ, Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü

Biyoteknoloji Anabilim Dalı

Metrikler

Yayın

67

Yayın (WoS)

5

Yayın (Scopus)

6

Atıf (Scopus)

51

H-İndeks (Scopus)

3

Proje

6

Açık Erişim

6
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

2012 - 2016

2012 - 2016

Doktora

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Dr), Türkiye

2009 - 2012

2009 - 2012

Yüksek Lisans

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Yl) (Tezli), Türkiye

2002 - 2006

2002 - 2006

Lisans

Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye

Yaptığı Tezler

2016

2016

Doktora

Soğuk pres tekniğiyle üretilen narenciye çekirdek yağlarının karakterizasyonu

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Dr)

2012

2012

Yüksek Lisans

Bazı doğal antioksidanların yer fıstığı yağının kızartma kalitesi üzerine etkileri

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Yl) (Tezli)

Yabancı Diller

C1 İleri

C1 İleri

İngilizce

Akademik Ünvanlar / Görevler

2023 - Devam Ediyor

2023 - Devam Ediyor

Doç. Dr.

Uşak Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü

2016 - Devam Ediyor

2016 - Devam Ediyor

Uşak Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü

2009 - 2016

2009 - 2016

Araştırma Görevlisi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü

Verdiği Dersler

Yüksek Lisans

Yüksek Lisans

FONKSİYONEL GIDA BİLEŞENLERİ VE BESLEYİCİ ÖĞELER

DOĞAL GIDA ANTİOKSİDANLARI VE ANTİMİKROBİYALLER

Lipid Kimyası ve Biyokimyası

Lisans

Lisans

GIDA MÜHENDİSLİĞİNDE TEMEL KAVRAMLAR

GIDA İŞLEMEDE KAYIPLAR VE ÖNLEME

PROJE ÇALIŞMASI

YAĞ TEKNOLOJİSİ

GIDA MÜHENDİSLİĞİ İSTATİSTİK UYGULAMALARI

Gıda Katkı Maddelerine Karşı Tüketicilerin Sağlık Algısı

GIDA KALİTE KONTROL VE MEVZUAT

GIDA KATKI MADDELERİ VE ANALİZ YÖNTEMLERİ

KARİYER PLANLAMA

TIBBİ VE AROMATİK BİTKİLER

GIDA KALİTE KONTROL VE MEVZUATI

GIDA MAKİNE VE EKİPMANLARI

Proje Hazırlama ve Sunma Teknikleri

Gıda Teknolojisi

İstatistik Değerlendirme Teknikleri

Genel Kimya Laboratuvarı

Genel Kimya

Biyoistatistiğe Giriş

Genel Kimya Laboratuarı

analitik kimya laboratuvarı

Makaleler

Tümü (15)
SCI-E, SSCI, AHCI (4)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (4)
Scopus (5)
TRDizin (7)
Diğer Yayınlar (4)

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2022

2022

3. OLEOJELLER: DERİN YAĞDA KIZARTMA ORTAMI OLARAK ALTERNATİF YAPILAR

Ankaralıgil P., AYDENİZ GÜNEŞER B.

4. ULUSLARARASI GIDA, TARIM VE VETERİNER BİLİMLERİ KONGRESİ, Van, Türkiye, 27 - 28 Mayıs 2022, cilt.1, ss.13-17, (Tam Metin Bildiri)

2022

2022

4. Sıcak Havada Kızartma (Air Fryer) ve Derin Yağda Kızartma (Deep Fryer) Tekniklerinin Endüstriyel Uygulamalar Açısından Karşılaştırılması

Ankaralıgil P., AYDENİZ GÜNEŞER B.

12. Gıda Mühendisliği Öğrenci Kongresi, Bursa, Türkiye, 21 - 22 Mart 2022, cilt.1, ss.297-303, (Tam Metin Bildiri)

2022

2022

5. IMPROVED POLYESTER FABRICS TREATED WITH MICROCAPSULES CONTAINING CITRUS AURANTIUM ESSENTIAL OIL

Kesici Ş., TETİK G., TAYYAR A. E., AYDENİZ GÜNEŞER B.

V-INTERNATIONAL EUROPEAN CONFERENCE ON INTERDISCIPLINARY SCIENTIFIC RESEARCH January 28-29, 2022 Valencia, Spain, valancia, İspanya, 28 Ocak 2022, ss.243-244, (Özet Bildiri)

2021

2021

6. Populer Beslenme Trendleri: Vejetaryenizm ve Veganizm

AYDENİZ GÜNEŞER B., Ablay Mert M., Çay K.

7. Uluslararası Muhendislik Mimarlık Ve Tasarım Kongresi, Türkiye, 21 - 22 Mayıs 2021, cilt.1, ss.717-726, (Tam Metin Bildiri)

2021

2021

7. Üzerlik tohumu, armut yaprağı ve mine çiçeğinin bisküvi formulasyonunda değerlendirilmesi

AYDENİZ GÜNEŞER B., Pehlivan Y., Şeref S.

7. Uluslararası Muhendislik Mimarlık Ve Tasarım Kongresi, Türkiye, 21 - 22 Mayıs 2021, cilt.1, ss.726-736, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

8. DEĞERLİ NUTRİENTLERİN POPÜLER KAYNAKLARI YENİ NESİL TAHILLAR

Seydan S., AYDENİZ GÜNEŞER B.

I. International Science and Innovation Congress (INSI 2019), Denizli, Türkiye, 26 - 29 Ağustos 2019, ss.133-138, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

9. Farklı Gıda Zincirlerinde Taklit Ve Tağşiş Riskleri

Aydoğan A. M., Şener F., AYDENİZ GÜNEŞER B.

I. International Science and Innovation Congress (INSI 2019), Denizli, Türkiye, 26 - 29 Ağustos 2019, cilt.1, ss.139-144, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

10. Emulsion Systems and Their Roles in Food Applications

AYDENİZ GÜNEŞER B., GÜNEŞER O.

II. International Scientific and Vocational Studies Congress – Engineering and Natural Sciences (BILMES ENGINEERING 2018), Nevşehir, Türkiye, 5 - 08 Temmuz 2018, (Özet Bildiri)

2018

2018

11. A Valuable Aromatic Plant Mahaleb (Prunus mahaleb): Functional Components and Therapeutic Potentials

Gezgel H., AYDENİZ GÜNEŞER B.

II. International Scientific and Vocational Studies Congress – Engineering and Natural Sciences (BILMES ENGINEERING 2018), Nevşehir, Türkiye, 5 - 08 Temmuz 2018, (Özet Bildiri)

2018

2018

12. Cereal and Legumes Protein Hydrolysates and Their Functional Properties.

GÜNEŞER O., AYDENİZ GÜNEŞER B.

International Congress on Engineering and Life Science, Ankara, Türkiye, 26 - 29 Nisan 2018, ss.757, (Özet Bildiri)

2018

2018

13. A Green Chemistry Technique: Solvent Free Microwave Extraction of Bioactive Compounds in Food

GÜNEŞER O., AYDENİZ GÜNEŞER B.

International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences, Ankara, Türkiye, 26 - 27 Nisan 2018, ss.498, (Özet Bildiri)

2018

2018

14. Industrial Importance of the AmorphousSilica Obtained from Agro Waste-Based Materials

GÜNEŞER O., AYDENİZ GÜNEŞER B.

International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences, Ankara, Türkiye, 26 - 27 Nisan 2018, ss.1211, (Özet Bildiri)

2017

2017

15. Corn Silk: A Corn Processing Waste in Therapeutic Purposes.

AYDENİZ GÜNEŞER B., GÜNEŞER O.

International Advanced Researches and Engineering Congress (IAREC’17), Osmaniye, Türkiye, 16 - 18 Kasım 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

16. Occupational Health and Safety Applications in Food Industry.

AYDENİZ GÜNEŞER B., GÜNEŞER O.

International Advanced Researches and Engineering Congress, Osmaniye, Türkiye, 16 - 18 Kasım 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

18. Dıospyros Lotus (Kara Hurma) Meyvesinin Gıda ve İlaç Endüstrisinde Kullanımının Değerlendirilmesi

AYDENİZ GÜNEŞER B., Çam Danyıldız Ö.

V. Uluslarası Gıda Ar-Ge Proje Pazarı, İzmir, Türkiye, 25 Mayıs 2017 - 25 Ekim 2022, cilt.1, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

19. Limon, Portakal ve Greyfurt Çekirdeği Soğuk Pres Fonksiyonel Yağlarının Endüstriyel Boyutta Üretilmesi ve Değerlendirilmesi

AYDENİZ GÜNEŞER B., YILMAZ E.

V. Uluslarası Gıda Ar-Ge Proje Pazarı, İzmir, Türkiye, 25 Mayıs 2017, cilt.1, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

20. Edible Insects: Nutritional Advantages and Risk Assesment.

AYDENİZ GÜNEŞER B.

International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (ICAFOF 2017), Nevşehir, Türkiye, 15 - 17 Mayıs 2017, ss.34, (Özet Bildiri)

2017

2017

21. Recent Perspectives on 3-MCPD and 1,3-DCP Levels in Various Food Groups.

AYDENİZ GÜNEŞER B., GÜNEŞER O.

International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (ICAFOF 2017), Nevşehir, Türkiye, 15 - 17 Mayıs 2017, ss.1109, (Özet Bildiri)

2017

2017

22. Narenciye Çekirdeklerinden Soğuk Pres Yağ Üretimi

YILMAZ E., AYDENİZ GÜNEŞER B.

YABİTED III.Bitkisel Yağ Kongresi, İzmir, Türkiye, 13 - 15 Nisan 2017, cilt.1, (Özet Bildiri)

2017

2017

23. Greyfurt Çekirdek Yağlarından Acılığın Gideriminde Doğal ve Sentetik Adsorbanların Etkinliğinin Araştırılması

AYDENİZ GÜNEŞER B., YILMAZ E.

YABİTED III. Bitkisel Yağ Kongresi, İzmir, Türkiye, 13 - 15 Nisan 2017, cilt.1, (Özet Bildiri)

2016

2016

24. Biyoaktif Bileşenlerin Gıda Atıklarından Ekstraksiyonunda Modern Tekniklerin Kullanımı

AYDENİZ GÜNEŞER B., GÜNEŞER O.

Biyoaktif Bileşenler ve Doğal Katkılar Kongresi, İstanbul, Türkiye, 28 Kasım 2016, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2016

2016

25. Esansiyel Yağlarda Bulunan Bazı Uçucu Bileşenlerin Biyolojik Özellikleri Biyoaktif Bileşenler ve Doğal Katkılar Kongresi

GÜNEŞER O., AYDENİZ GÜNEŞER B.

Biyoaktif Bileşenler ve Doğal Katkılar Kongresi, İstanbul, Türkiye, 28 Kasım 2016, (Özet Bildiri)

2016

2016

26. Biyoaktif Bileşenlerin Doğal Kaynakları Gıda Endüstrisi Atık ve Yan Ürünleri

AYDENİZ GÜNEŞER B.

Biyoaktif Bileşenler ve Doğal Katkılar Kongresi, İstanbul, Türkiye, 28 Kasım 2016, ss.102, (Özet Bildiri)

2016

2016

27. Esansiyel Yağlarda Bulunan Bazı Uçucu Bileşenlerin Biyolojik Özellikleri

GÜNEŞER O., AYDENİZ GÜNEŞER B.

Biyoaktif Bileşenler ve Doğal Katkılar Kongresi, İstanbul, Türkiye, 28 Kasım 2016, ss.219, (Özet Bildiri)

2016

2016

29. Characterization of Sunflower Oil Oleogels Prepared with Beeswax and Sunflower Wax

ÖĞÜTCÜ M., AYDENİZ GÜNEŞER B., YILMAZ E.

International Sunflower Oil Quality Symposium, Edirne, Türkiye, 29 Mayıs - 03 Haziran 2016, ss.1096, (Özet Bildiri)

2016

2016

30. Frying Performance of High Oleic Sunflower Oils

AYDENİZ GÜNEŞER B., ÖĞÜTCÜ M., YILMAZ E.

International Sunflower Oil Quality Symposium, Edirne, Türkiye, 29 Mayıs - 03 Haziran 2016, ss.1100, (Özet Bildiri)

2015

2015

31. İşleme Atığı Olarak Açığa Çıkan Narenciye Çekirdeklerinin Soğuk Pres Yağ Üretiminde Değerlendirilmesi

YILMAZ E., AYDENİZ B.

YABITED – II. Bitkisel Yağ Kongresi, Tekirdağ, Türkiye, 7 - 09 Mayıs 2015, ss.119, (Özet Bildiri)

2015

2015

32. Kapya Biber Tohumu Unlarının Bileşimi Ve Fonksiyonel Özellikleri

YILMAZ E., AYDENİZ B., ZİŞAN H.

YABITED - II. Bitkisel Yağ Kongresi, Tekirdağ, Türkiye, 7 - 09 Mayıs 2015, ss.123, (Özet Bildiri)

2013

2013

33. The Role of Nanoemulsions in Functional New Food Products Development

YILMAZ E., AYDENİZ B.

11th Euro Fed Lipid Congress, "Oils, Fats and Lipids: New Strategies for a High Quality Future", Antalya, Türkiye, 27 - 30 Kasım 2013, (Özet Bildiri)

2013

2013

34. Solid Lipid Nanoparticles SLNS A New Tool To Transport Of Bioactive Compounds

YILMAZ E., AYDENİZ B.

11th Euro Fed Lipid Congress, "Oils, Fats and Lipids: New Strategies for a High Quality Future, Antalya, Türkiye, 27 - 30 Ekim 2013, (Özet Bildiri)

2013

2013

35. Cevizin Bileşimi ve Sağlık Üzerine Etkisi

BELKIS T., İLKAY K., AYDENİZ B., IH O.

İç Anadolu Bölgesi 1. Tarım ve Gıda Kongresi, Niğde, Türkiye, 2 - 04 Ekim 2013, ss.133-139, (Tam Metin Bildiri)

2013

2013

36. Natürel Zeytinyağı Temelli Biyo Aktif Bileşenlerce Zengin Salata Soslarının Geliştirilmesi

YILMAZ E., AYDENİZ B.

II. Uluslarası TİM Ar-Ge Gıda Proje Pazarı, İzmir, İzmir, Türkiye, 30 - 31 Mayıs 2013, (Tam Metin Bildiri)

2012

2012

37. Yeşil Çay Yaprağı Ekstraktının Yer Fıstığı Yağının Kızartma Kalitesi Üzerine Etkisi

AYDENİZ B., YILMAZ E.

YABITED - I. Bitkisel Yağ Kongresİ, Adana, Türkiye, 12 - 14 Nisan 2012, (Özet Bildiri)

2011

2011

38. Determination of the Physico Chemical Properties Bitterness Value and NIR Spectra of Virgin Olive Oils Obtained from Different Sites within Different Oil Production Systems

YILMAZ E., MUSTAFA Ö., AYDENİZ B.

4th International Congress on Food and Nutrition together with 3rd SAFE Consortium International Congress on Food Safety, İstanbul, Türkiye, 12 - 14 Ekim 2011, (Özet Bildiri)

2011

2011

39. Effects of Oryzanol Extract on Frying Quality of The Peanut Oil

YILMAZ E., AYDENİZ B.

4th International Congress on Food and Nutrition together with 3rd SAFE Consortium International Congress on Food Safety, İstanbul, Türkiye, 12 - 14 Ekim 2011, ss.61, (Özet Bildiri)

2011

2011

40. The effects of enrichment with olive and hazelnut leaf and hazelnut green leafy cover extracts on frying oils

YILMAZ E., AYDENİZ B.

International Food Congress‐Novel Approaches in Food Industry, İzmir, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2011, cilt.1, ss.56, (Özet Bildiri)

2011

2011

41. The quality and stability of frying oils enriched with phytostanol ester mixtures

YILMAZ E., AYDENİZ B.

International Food Congress‐Novel Approaches in Food Industry, İzmir, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2011, cilt.2, ss.195, (Özet Bildiri)

2010

2010

42. Geleneksel Şurup ve Şerbetlerimizin Fonksiyonel Gıda Potansiyelleri

YILMAZ E., AYDENİZ B.

The 1st International Symposium On “Traditional Foods From Adriatic To Caucasus, Tekirdağ, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010, ss.1009-1010, (Tam Metin Bildiri)

2010

2010

43. Geleneksel Şerbetlerin Hazırlanmasında Kullanılan Bazı Bitkisel Materyallerin Farmakolojik Özellikleri

YILMAZ E., AYDENİZ B.

the 1st International Symposium On “Traditional Foods From Adriatic To Caucasus”, Tekirdağ, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010, ss.1011-1013, (Tam Metin Bildiri)

2010

2010

44. Ev Yapımı Geleneksel Kırmızı Pancar Turşusu ve Bazı Özellikleri

YILMAZ E., AYDENİZ B., ERDİM B.

The 1st International Symposium On “Traditional Foods From Adriatic To Caucasus, Tekirdağ, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010, ss.587-589, (Tam Metin Bildiri)

2009

2009

45. Çam Fıstığının Özellikleri

İLKAY K., BELKIS T., AYDENİZ B.

II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van, Türkiye, 27 - 29 Mayıs 2009, ss.450-454, (Tam Metin Bildiri)

2009

2009

46. Ceviz Yağı ve Bileşimi

BELKIS T., İLKAY K., AYDENİZ B.

II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van, Türkiye, 27 - 29 Mayıs 2009, ss.764-768, (Tam Metin Bildiri)

Kitaplar

2022

2022

1. Valorization of Date Palm (Phoenix dactylifera) Wastes and By-Products

AYDENİZ GÜNEŞER B.

Mediterranean Fruits Bio-wastes: Chemistry, Functionality and Technological Applications, Mohamed Fawzy Ramadan and Mohamed A. Farag, Editör, Springer, ss.391-402, 2022

2020

2020

2. Cold pressed orange (Citrus cinensis L.) oil. (Chapter 12)

AYDENİZ GÜNEŞER B.

Cold Pressed Oils: Green Technology, Bioactive Compounds, Functionality, and Applications, Mohamed Fawzy Ramadan, Editör, Elsevier, Academic Press, London, ss.129-147, 2020

2020

2020

3. Cold pressed grapefruit (Citrus paradisi L.) oil. (Chapter 45)

AYDENİZ GÜNEŞER B., GÜNEŞER O.

Cold Pressed Oils: Green Technology, Bioactive Compounds, Functionality, and Applications, Mohamed Fawzy Ramadan, Editör, Elsevier, Academic Press, London, ss.497-514, 2020

2020

2020

4. Cold pressed grapefruit(Citrus paradisi L.) oil

AYDENİZ GÜNEŞER B., GÜNEŞER O.

Cold Pressed Oils Green Technology, Bioactive Compounds, Functionality, and Applications, Mohamed Fawzy Ramad, Editör, Elsevier, Academic Press, Oxford, ss.497-513, 2020

2019

2019

5. Engineering of Milk-Based Beverages: Current Status, Developments, and Consumer Trends

GÜNEŞER O., İŞLETEN HOŞOĞLU M., AYDENİZ GÜNEŞER B., YÜCEER Y.

Milk-Based Beverages, Alexandru Grumezescu, Alina-Maria Holban, Editör, Elsevier, Illinois, ss.1-37, 2019


Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (SCOPUS): 51

h-indeksi (SCOPUS): 3