Eğitim Bilgileri
2009 - 2017
2009 - 2017Doktora
İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Mühendislik Ve Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Dr) (İngilizce), Türkiye
2004 - 2012
2004 - 2012Lisans
Anadolu Üniversitesi, İşletme Fakültesi, İşletme Bölümü, Türkiye
2006 - 2009
2006 - 2009Yüksek Lisans
İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Mühendislik Ve Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Yl) (Tezli) (İngilizce), Türkiye
2004 - 2006
2004 - 2006Lisans
Manisa Celal Bayar Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye
2002 - 2004
2002 - 2004Lisans
Süleyman Demirel Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye
Yaptığı Tezler
2017
2017Doktora
Investigation of the effect of different processing techniques on the overall quality and shelf life of local apricot variety of Igdir (Prunus armeniaca L., cv. Şalak)
İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Mühendislik Ve Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Dr) (İngilizce)
2009
2009Yüksek Lisans
UV Disinfection of Some of the Fruit Juices
İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Mühendislik Ve Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Yl) (Tezli) (İngilizce)
Akademik Ünvanlar / Görevler
2017 - Devam Ediyor
2017 - Devam EdiyorUşak Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
2017 - 2017
2017 - 2017Yrd. Doç. Dr.
Iğdır Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
2014 - 2017
2014 - 2017Araştırma Görevlisi
Iğdır Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
2007 - 2014
2007 - 2014Araştırma Görevlisi
İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
Yönetimsel Görevler
2024 - Devam Ediyor
2024 - Devam EdiyorDekan Yardımcısı
Uşak Üniversitesi, Mühendislik Ve Doğa Bilimleri Fakültesi
2018 - Devam Ediyor
2018 - Devam EdiyorErasmus Programı Bölüm Koordinatörü
Uşak Üniversitesi, Mühendislik Ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Gıda Mühendisliği
2018 - Devam Ediyor
2018 - Devam EdiyorAnabilim/Bilim Dalı Başkanı
Uşak Üniversitesi, Mühendislik Ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Gıda Mühendisliği
2022 - 2025
2022 - 2025Anabilim/Bilim Dalı Başkanı
Uşak Üniversitesi
2023 - 2024
2023 - 2024Dekan Yardımcısı
Uşak Üniversitesi
2017 - 2024
2017 - 2024Bölüm Başkan Yardımcısı
Uşak Üniversitesi
2022 - 2023
2022 - 2023Dekan Yardımcısı
Uşak Üniversitesi
2014 - 2017
2014 - 2017Erasmus Programı Bölüm Koordinatörü
Iğdır Üniversitesi
Akademi Dışı Deneyim
2011 - 2011
2011 - 2011misafir araştırmacı
Technique University of Berlin, misafir araştırmacı
2010 - 2010
2010 - 2010misafir araştırmacı
Jacobs University, misafir araştırmacı
Verdiği Dersler
Lisans
Genetically Modified Foods
Lisans
GIDA MÜHENDİSLİĞİNDE TEMEL İŞLEMLER-1
Fruit and Vegetable Processing Technology
GIDA MÜHENDİSLİĞİNDE TEMEL İŞLEMLER LABORATUVARI
HUBUBAT TEKNOLOJİSİ
GENEL BİYOLOJİ
MEYVE SEBZE TEKNOLOJİSİ
PROJE ÇALIŞMASI-II
GIDA MÜHENDİSLİĞİNDE TEMEL İŞLEMLER 2
Bilinçli Beslenme Kültürü
Gıda Ambalajlama
FERMANTASYON TEKNOLOJİSİ
PROJE ÇALIŞMASI-I
BİLİMSEL ARAŞTIRMA TEKNİKLERİ
Genetically Modified Foods
Gıda Mikrobiyolojisi Laboratuvarı-1
Mesleki İngilizce-3
Gıda Toksikolojisi
Gıda Mikrobiyolojisi Laboratuvarı-I
Gıda Mühendisliğinde Girişimcilik
Gıda İşlemede Kayıplar ve Önleme
Gıda Mikrobiyolojisi Laboratuvarı 2
Meyve Sebze Teknolojisi
Tanıtım ve Temsil Faaliyetleri
42. Mühendislik Dekanları Konseyi
Kurumsal Temsil, Konya Teknik Üniversitesi, Türkiye, Konya, 2024 - 2024
41. Mühendislik Dekanları Konseyi
Kurumsal Temsil, Fırat Üniversitesi, Türkiye, Elazığ, 2024 - 2024
39. Mühendislik Dekanları Konseyi
Kurumsal Temsil, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Türkiye, İzmir, 2022 - 2022
Makaleler
Tümü (7)
SCI-E, SSCI, AHCI (5)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (5)
Scopus (5)
TRDizin (2)
Diğer Yayınlar (1)
2023
20231. Ionizing and nonionizing radiations can change physicochemical, technofunctional, and nutritional attributes of starch
Rostamabadi H., Demirkesen I., HAKGÜDER B., Can Karaça A., Habib M., Jan K., et al.
Food Chemistry: X
, cilt.19, 2023 (SCI-Expanded, Scopus)
2022
20222. VURGULU IŞIK İLE İŞLENEN MEYVE VE SEBZE SULARININ KALİTESİ
Ankaralıgil P., HAKGÜDER TAZE B.
GIDA
, cilt.47, sa.4, ss.663-678, 2022 (TRDizin)
2022
20223. FONKSİYONEL BİR GIDA BİLEŞENİ OLARAK KEÇİBOYNUZU: ÖZELLİKLERİ VE GIDA UYGULAMALARI
ŞENER Ö., HAKGÜDER TAZE B.
Uşak Üniversitesi Fen ve Doğa Bilimleri Dergisi
, cilt.6, sa.1, ss.45-66, 2022 (Hakemli Dergi)
2021
20214. Phycocyanin, a super functional ingredient from algae; properties, purification characterization, and applications
Ashaolu T. J., Samborska K., Lee C. C., Tomas M., Çapanoğlu Güven E., TARHAN Ö., et al.
International Journal of Biological Macromolecules
, cilt.193, ss.2320-2331, 2021 (SCI-Expanded, Scopus)
2018
20185. Effect of postharvest UV-C treatment on the microbial quality of ‘Şalak’ apricot
HAKGÜDER B., Unluturk S.
Scientia Horticulturae
, cilt.233, ss.370-377, 2018 (SCI-Expanded, Scopus)
2015
20156. The impact of UV-C irradiation on spoilage microorganisms and colour of orange juice
HAKGÜDER B., Unluturk S., Buzrul S., ALPAS H.
Journal of Food Science and Technology
, cilt.52, sa.2, ss.1000-1007, 2015 (SCI-Expanded, Scopus)
2014
20147. Evaluation of orange peel, an industrial waste, for the production of Aspergillus sojae polygalacturonase considering both morphology and rheology effects
Göǧüş N., HAKGÜDER B., Demir H., Tari C., Ünlütürk S., Lahore M. F.
Turkish Journal of Biology
, cilt.38, sa.4, ss.537-548, 2014 (SCI-Expanded, Scopus, TRDizin)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2024
20241. ÖĞÜTME YÖNTEMLERİNİN PİRİNÇ UNUNUN BESİN DEĞERİNE ETKİLERİ ÜZERİNE BİR DERLEME
HAYIRCI YILDIRIM S. S., HAKGÜDER B.
3. BİLSEL INTERNATIONAL GORDİON SCIENTIFIC RESEARCHES CONGRESS, Türkiye, 6 - 07 Temmuz 2024, ss.197-204, (Tam Metin Bildiri)
2024
20242. UV IŞIK İLE NİŞASTA MODİFİKASYONUNDAKİ SON GELİŞMELER ÜZERİNE BİR DERLEME
HAYIRCI YILDIRIM S. S., HAKGÜDER B.
3. BİLSEL INTERNATIONAL GORDİON SCIENTIFIC RESEARCHES CONGRESS, Türkiye, 06 Temmuz 2024, (Tam Metin Bildiri)
2021
20213. Kombucha Kalitesi Üzerine Etki Eden Üretim Parametreleri
Saraç H. O., HAKGÜDER TAZE B.
4th International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences (EurasianBioChem 2021), Ankara, Türkiye, 24 - 26 Kasım 2021, ss.592-603, (Tam Metin Bildiri)
2020
20204. Effect of Food Processing on Food Allergens
HAKGÜDER TAZE B., Sücüllü F., Gökçe F. B.
3rd International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences, Ankara, Türkiye, 19 - 20 Mart 2020, (Özet Bildiri)
2020
20205. Alternative Ingredients for Functional Bread Production
HAKGÜDER TAZE B., Şener Ö.
3rd International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences, Ankara, Türkiye, 19 - 20 Mart 2020, (Özet Bildiri)
2018
20186. Effects of Mild Heat Treatment on the Physical and Microbial Quality of Salak Apricot Cultivar
HAKGÜDER TAZE B., ÜNLÜTÜRK S.
20th International Conference on Food and Bioprocess Engineering, Paris, Fransa, 27 - 28 Aralık 2018, (Özet Bildiri)
2017
20177. Impact of combined treatment of mild heating, UV-C irradiation and CaCl2 dipping on firmness and colour of salak apricot cultivar
HAKGÜDER TAZE B., ÜNLÜTÜRK S.
3rd FaBE Conference Proceedings, International Conference on Food and Biosystems Engineering, 1 - 03 Haziran 2017, ss.58, (Özet Bildiri)
2017
20178. The Use of Olive Leaf Extract For The Fortification of Turkish Delight (Lokum)
KAYA Z., DOĞRU K., HAKGÜDER TAZE B., EVCAN E., YILDIZ S., GÜLEÇ Ş.
International Conference on Agriculture, Forest, Food Science and Technologies (ICAFOF 2017), Kapadokya/Nevşehir, Türkiye, 15 - 17 Mayıs 2017, ss.172, (Özet Bildiri)
2017
20179. Opportunities and Challanges of UV-C Irradiation for Microbial Safety and Quality of Fruit Juices
YILDIZ S., KAYA Z., HAKGÜDER TAZE B., PELVAN AKGUN M., ÜNLÜTÜRK S.
International Conference on Agriculture, Forest, Food Science and Technologies, Kapadokya/Nevşehir, Türkiye, 15 - 17 Mayıs 2017, ss.181, (Özet Bildiri)
2016
201610. Malatya Kayısılarına Uygulanan UV C Işınlama İşleminin Yüzey Dezenfeksiyon Etkinliğinin Belirlenmesi
HAKGÜDER TAZE B., ÜNLÜTÜRK S.
Türkiye 12. Gıda Kongresi, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2016, (Özet Bildiri)
2016
201611. Iğdır Şalak Kayısının Dayanıklılığını ve Raf Ömrünü Uzatacak Yeni Bir Yöntem UV C Işınlama ile Kombine Edilmiş Modifiye Atmosfer Paketleme
HAKGÜDER TAZE B., ÜNLÜTÜRK S.
4. Uluslararası Gıda Ar-Ge Proje Pazarı, 24 Mayıs 2016, (Özet Bildiri)
2016
201612. VALORIZATION of CARROT POMACE for ENHANCED CONVERSION of LIGNOCELLULOSE to BIOETHANOL
DOĞRU K., EVCAN E., YAMAN S., HAKGÜDER TAZE B., TARI C.
2nd EuroMediterranean Symposium on Fruit and Vegetable Processing, 4 - 06 Nisan 2016, (Özet Bildiri)
2016
201613. Bactericidal Effectiveness of Mild Heat on Resident Flora of cv Salak Apricot
HAKGÜDER TAZE B., ÜNLÜTÜRK S.
2nd Euro-Mediterranean Symposium on Fruit and Vegetable Processing, 4 - 06 Nisan 2016, (Özet Bildiri)
2014
201414. Ayranlı Köfte
YURT B., BAŞTÜRK A., HAKGÜDER TAZE B., ÇAVUŞ M., BULUT M.
4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, (Tam Metin Bildiri)
2014
201415. Türk Dünyası Nevruz Tatlısı Semeni Helvası
BAŞTÜRK A., YURT B., HAKGÜDER TAZE B., ÇAVUŞ M., BULUT M.
4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, (Tam Metin Bildiri)
2014
201416. Damla Sakızının Üretimi ve Sağlığa Faydaları
HAKGÜDER TAZE B., ÜNLÜTÜRK S., YURT B., BAŞTÜRK A., ÇAVUŞ M., BULUT M.
4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, ss.974-977, (Tam Metin Bildiri)
2013
201317. Some physical properties of Turkish pekmez molasses tahin sesame paste blends
YILDIZ S., SÜREK E., HAKGÜDER TAZE B., ÜNLÜTÜRK S.
The 2nd International Symposium on Traditional Foods From Adriatic to Caucasus, 24 - 26 Ekim 2013
2013
201318. UV LED technology for non thermal treatment of liquid foods
HAKGÜDER TAZE B., ÜNLÜTÜRK S.
International Conference FABE (Food and Biosystems Engineering), Skiathos, Yunanistan, 30 Mayıs - 02 Haziran 2013, ss.59-68, (Tam Metin Bildiri)
2011
201119. Morphology and bulk rheology affected by operational conditions in submerged fermentation of Aspergillus sojae
HAKGÜDER TAZE B., GÖĞÜŞ N., ÜNLÜTÜRK S., TARI C., Lahore M. F.
International Food Congress, Novel Approaches in Food Industry, Çeşme, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2011
2011
201120. Effects of process parameters on polygalacturonase production by mutant strain of Aspergillus sojae in serial bioreactor system
GÖĞÜŞ N., HAKGÜDER TAZE B., TARI C., DEMİR H., Lahore M. F.
International Food Congress, Novel Approaches in Food Industry, 26 - 29 Mayıs 2011
2009
200921. The effect of penetration depth and UV dose on the performance of UV C disinfection process of white grape juice inoculated with Escherichia coli K 12
HAKGÜDER TAZE B., ÜNLÜTÜRK S.
5th International Technical Symposium on Food Processing, Monitoring Technology in Bioprocess and Food Quality Management, 31 Ağustos - 02 Eylül 2009, ss.87-92, (Tam Metin Bildiri)
2008
200822. Antimicrobial efficacy of UV C radiation on Escherichia coli K 12 Escherichia coli ATCC 8739 Escherichia coli O157 H7 in white grape juice
HAKGÜDER TAZE B., Atılgan M. R., BAYSAL A. H., ÜNLÜTÜRK S.
First European Food Congress, 4 - 09 Kasım 2008, (Özet Bildiri)
2008
200823. Production and characterization of galactosidase by Rhizomucor miehei
HAKGÜDER TAZE B., Üstok I., TARI C., HAMAMCI H., HARSA H. Ş.
COST 928 2nd Annual Workshop, 15 - 17 Ekim 2008, (Özet Bildiri)
2008
200824. Production of Beta Galactosidase by Rhizomucor sp in solid state fermentation systems
TARI C., Üstok I., HAKGÜDER TAZE B., HARSA H. Ş.
The 21st International ICFMH Symposium Food Micro, 1 - 04 Eylül 2008
2008
200825. Non thermal pasteurization of white grape juice by using UV radiation
HAKGÜDER TAZE B., ÜNLÜTÜRK S.
he 21st International ICFMH Symposium Food Micro, 1 - 04 Eylül 2008
2007
200726. UV disinfection of fruit juices
HAKGÜDER TAZE B., ÜNLÜTÜRK S.
2nd International Congress on Food and Nutrition, 24 - 26 Ekim 2007
Kitaplar
2024
20241. Fundamentals of freezing processes
Falsafi S. R., CAN KARAÇA A., TARHAN Ö., Colussi R., HAKGÜDER B., Kumar Y., et al.
Low-Temperature Processing of Food Products, Jafari Seid Mahdi, Editör, Elsevier, ss.25-52, 2024
2024
20242. Spray freezing and single/double-contact freezing systems
HAKGÜDER B., Falsafi S. R., Rostamabadi H.
Low-Temperature Processing of Food Products, Jafari Seid Mahdi, Editör, Elsevier, ss.147-166, 2024
2021
20213. UV Processing and Storage of Liquid and Solid Foods: Quality, Microbial, Enzymatic, Nutritional, Organoleptic, Composition and Properties Effects
HAKGÜDER TAZE B., Akgün M. P., YILDIZ S., KAYA Z., ÜNLÜTÜRK S.
Innovative Food Processing Technologies: A Comprehensive Review, Knoerzer, K., Muthukumarappan, K, Editör, Elsevier, ss.277-305, 2021
Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler
Ocak 2024
Ocak 2024JOURNAL OF FOOD ENGINEERING
SCI-E Kapsamındaki Dergi