Dr. Öğr. Üyesi BENGİ HAKGÜDER


MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ, Kimya Mühendisliği Bölümü

Proses ve Reaktör Tasarımı


Yayınlardaki İsimler: Taze Bengi

Metrikler

Yayın

36

Yayın (WoS)

5

Yayın (Scopus)

6

Atıf (Scopus)

161

H-İndeks (Scopus)

4

Proje

4

Açık Erişim

3
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

2009 - 2017

2009 - 2017

Doktora

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Mühendislik Ve Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Dr) (İngilizce), Türkiye

2004 - 2012

2004 - 2012

Lisans

Anadolu Üniversitesi, İşletme Fakültesi, İşletme Bölümü, Türkiye

2006 - 2009

2006 - 2009

Yüksek Lisans

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Mühendislik Ve Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Yl) (Tezli) (İngilizce), Türkiye

2004 - 2006

2004 - 2006

Lisans

Manisa Celal Bayar Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye

2002 - 2004

2002 - 2004

Lisans

Süleyman Demirel Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye

Yaptığı Tezler

2017

2017

Doktora

Investigation of the effect of different processing techniques on the overall quality and shelf life of local apricot variety of Igdir (Prunus armeniaca L., cv. Şalak)

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Mühendislik Ve Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Dr) (İngilizce)

2009

2009

Yüksek Lisans

UV Disinfection of Some of the Fruit Juices

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Mühendislik Ve Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Yl) (Tezli) (İngilizce)

Akademik Ünvanlar / Görevler

2017 - Devam Ediyor

2017 - Devam Ediyor

Uşak Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü

2017 - 2017

2017 - 2017

Yrd. Doç. Dr.

Iğdır Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü

2014 - 2017

2014 - 2017

Araştırma Görevlisi

Iğdır Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü

2007 - 2014

2007 - 2014

Araştırma Görevlisi

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü

Yönetimsel Görevler

2024 - Devam Ediyor

2024 - Devam Ediyor

Dekan Yardımcısı

Uşak Üniversitesi, Mühendislik Ve Doğa Bilimleri Fakültesi

2018 - Devam Ediyor

2018 - Devam Ediyor

Erasmus Programı Bölüm Koordinatörü

Uşak Üniversitesi, Mühendislik Ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Gıda Mühendisliği

2018 - Devam Ediyor

2018 - Devam Ediyor

Anabilim/Bilim Dalı Başkanı

Uşak Üniversitesi, Mühendislik Ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Gıda Mühendisliği

2022 - 2025

2022 - 2025

Anabilim/Bilim Dalı Başkanı

Uşak Üniversitesi

2023 - 2024

2023 - 2024

Dekan Yardımcısı

Uşak Üniversitesi

2017 - 2024

2017 - 2024

Bölüm Başkan Yardımcısı

Uşak Üniversitesi

2022 - 2023

2022 - 2023

Dekan Yardımcısı

Uşak Üniversitesi

2014 - 2017

2014 - 2017

Erasmus Programı Bölüm Koordinatörü

Iğdır Üniversitesi

Akademi Dışı Deneyim

2011 - 2011

2011 - 2011

misafir araştırmacı

Technique University of Berlin, misafir araştırmacı

2010 - 2010

2010 - 2010

misafir araştırmacı

Jacobs University, misafir araştırmacı

Verdiği Dersler

Yüksek Lisans

Yüksek Lisans

Tez

Uzmanlık Alan Dersi

Meyve-sebze biyokimyası

Lisans

Lisans

GIDA MÜHENDİSLİĞİNDE TEMEL İŞLEMLER-1

Fruit and Vegetable Processing Technology

GIDA MÜHENDİSLİĞİNDE TEMEL İŞLEMLER LABORATUVARI

HUBUBAT TEKNOLOJİSİ

GENEL BİYOLOJİ

MEYVE SEBZE TEKNOLOJİSİ

PROJE ÇALIŞMASI-II

GIDA MÜHENDİSLİĞİNDE TEMEL İŞLEMLER 2

Bilinçli Beslenme Kültürü

Gıda Ambalajlama

FERMANTASYON TEKNOLOJİSİ

PROJE ÇALIŞMASI-I

BİLİMSEL ARAŞTIRMA TEKNİKLERİ

Genetically Modified Foods Sürdürülebilir Kalkınma

Gıda Mikrobiyolojisi Laboratuvarı-1

Mesleki İngilizce-3

Gıda Toksikolojisi

Gıda Mikrobiyolojisi Laboratuvarı-I

Gıda Mühendisliğinde Girişimcilik

Gıda İşlemede Kayıplar ve Önleme

Gıda Mikrobiyolojisi Laboratuvarı 2

Meyve Sebze Teknolojisi

Tanıtım ve Temsil Faaliyetleri

42. Mühendislik Dekanları Konseyi

Kurumsal Temsil, Konya Teknik Üniversitesi, Türkiye, Konya, 2024 - 2024

41. Mühendislik Dekanları Konseyi

Kurumsal Temsil, Fırat Üniversitesi, Türkiye, Elazığ, 2024 - 2024

39. Mühendislik Dekanları Konseyi

Kurumsal Temsil, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Türkiye, İzmir, 2022 - 2022

Makaleler

Tümü (7)
SCI-E, SSCI, AHCI (5)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (5)
Scopus (5)
TRDizin (2)
Diğer Yayınlar (1)

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2024

2024

1. ÖĞÜTME YÖNTEMLERİNİN PİRİNÇ UNUNUN BESİN DEĞERİNE ETKİLERİ ÜZERİNE BİR DERLEME

HAYIRCI YILDIRIM S. S., HAKGÜDER B.

3. BİLSEL INTERNATIONAL GORDİON SCIENTIFIC RESEARCHES CONGRESS, Türkiye, 6 - 07 Temmuz 2024, ss.197-204, (Tam Metin Bildiri)

2024

2024

2. UV IŞIK İLE NİŞASTA MODİFİKASYONUNDAKİ SON GELİŞMELER ÜZERİNE BİR DERLEME

HAYIRCI YILDIRIM S. S., HAKGÜDER B.

3. BİLSEL INTERNATIONAL GORDİON SCIENTIFIC RESEARCHES CONGRESS, Türkiye, 06 Temmuz 2024, (Tam Metin Bildiri)

2021

2021

3. Kombucha Kalitesi Üzerine Etki Eden Üretim Parametreleri

Saraç H. O., HAKGÜDER TAZE B.

4th International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences (EurasianBioChem 2021), Ankara, Türkiye, 24 - 26 Kasım 2021, ss.592-603, (Tam Metin Bildiri)

2020

2020

4. Effect of Food Processing on Food Allergens

HAKGÜDER TAZE B., Sücüllü F., Gökçe F. B.

3rd International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences, Ankara, Türkiye, 19 - 20 Mart 2020, (Özet Bildiri)

2020

2020

5. Alternative Ingredients for Functional Bread Production

HAKGÜDER TAZE B., Şener Ö.

3rd International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences, Ankara, Türkiye, 19 - 20 Mart 2020, (Özet Bildiri)

2018

2018

6. Effects of Mild Heat Treatment on the Physical and Microbial Quality of Salak Apricot Cultivar

HAKGÜDER TAZE B., ÜNLÜTÜRK S.

20th International Conference on Food and Bioprocess Engineering, Paris, Fransa, 27 - 28 Aralık 2018, (Özet Bildiri)

2017

2017

7. Impact of combined treatment of mild heating, UV-C irradiation and CaCl2 dipping on firmness and colour of salak apricot cultivar

HAKGÜDER TAZE B., ÜNLÜTÜRK S.

3rd FaBE Conference Proceedings, International Conference on Food and Biosystems Engineering, 1 - 03 Haziran 2017, ss.58, (Özet Bildiri)

2017

2017

8. The Use of Olive Leaf Extract For The Fortification of Turkish Delight (Lokum)

KAYA Z., DOĞRU K., HAKGÜDER TAZE B., EVCAN E., YILDIZ S., GÜLEÇ Ş.

International Conference on Agriculture, Forest, Food Science and Technologies (ICAFOF 2017), Kapadokya/Nevşehir, Türkiye, 15 - 17 Mayıs 2017, ss.172, (Özet Bildiri)

2017

2017

9. Opportunities and Challanges of UV-C Irradiation for Microbial Safety and Quality of Fruit Juices

YILDIZ S., KAYA Z., HAKGÜDER TAZE B., PELVAN AKGUN M., ÜNLÜTÜRK S.

International Conference on Agriculture, Forest, Food Science and Technologies, Kapadokya/Nevşehir, Türkiye, 15 - 17 Mayıs 2017, ss.181, (Özet Bildiri)

2016

2016

12. VALORIZATION of CARROT POMACE for ENHANCED CONVERSION of LIGNOCELLULOSE to BIOETHANOL

DOĞRU K., EVCAN E., YAMAN S., HAKGÜDER TAZE B., TARI C.

2nd EuroMediterranean Symposium on Fruit and Vegetable Processing, 4 - 06 Nisan 2016, (Özet Bildiri)

2016

2016

13. Bactericidal Effectiveness of Mild Heat on Resident Flora of cv Salak Apricot

HAKGÜDER TAZE B., ÜNLÜTÜRK S.

2nd Euro-Mediterranean Symposium on Fruit and Vegetable Processing, 4 - 06 Nisan 2016, (Özet Bildiri)

2014

2014

14. Ayranlı Köfte

YURT B., BAŞTÜRK A., HAKGÜDER TAZE B., ÇAVUŞ M., BULUT M.

4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, (Tam Metin Bildiri)

2014

2014

15. Türk Dünyası Nevruz Tatlısı Semeni Helvası

BAŞTÜRK A., YURT B., HAKGÜDER TAZE B., ÇAVUŞ M., BULUT M.

4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, (Tam Metin Bildiri)

2014

2014

16. Damla Sakızının Üretimi ve Sağlığa Faydaları

HAKGÜDER TAZE B., ÜNLÜTÜRK S., YURT B., BAŞTÜRK A., ÇAVUŞ M., BULUT M.

4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, ss.974-977, (Tam Metin Bildiri)

2013

2013

17. Some physical properties of Turkish pekmez molasses tahin sesame paste blends

YILDIZ S., SÜREK E., HAKGÜDER TAZE B., ÜNLÜTÜRK S.

The 2nd International Symposium on Traditional Foods From Adriatic to Caucasus, 24 - 26 Ekim 2013

2013

2013

18. UV LED technology for non thermal treatment of liquid foods

HAKGÜDER TAZE B., ÜNLÜTÜRK S.

International Conference FABE (Food and Biosystems Engineering), Skiathos, Yunanistan, 30 Mayıs - 02 Haziran 2013, ss.59-68, (Tam Metin Bildiri)

2009

2009

21. The effect of penetration depth and UV dose on the performance of UV C disinfection process of white grape juice inoculated with Escherichia coli K 12

HAKGÜDER TAZE B., ÜNLÜTÜRK S.

5th International Technical Symposium on Food Processing, Monitoring Technology in Bioprocess and Food Quality Management, 31 Ağustos - 02 Eylül 2009, ss.87-92, (Tam Metin Bildiri) identifier

2008

2008

25. Non thermal pasteurization of white grape juice by using UV radiation

HAKGÜDER TAZE B., ÜNLÜTÜRK S.

he 21st International ICFMH Symposium Food Micro, 1 - 04 Eylül 2008

2007

2007

26. UV disinfection of fruit juices

HAKGÜDER TAZE B., ÜNLÜTÜRK S.

2nd International Congress on Food and Nutrition, 24 - 26 Ekim 2007

Kitaplar

2024

2024

1. Fundamentals of freezing processes

Falsafi S. R., CAN KARAÇA A., TARHAN Ö., Colussi R., HAKGÜDER B., Kumar Y., et al.

Low-Temperature Processing of Food Products, Jafari Seid Mahdi, Editör, Elsevier, ss.25-52, 2024

2024

2024

2. Spray freezing and single/double-contact freezing systems

HAKGÜDER B., Falsafi S. R., Rostamabadi H.

Low-Temperature Processing of Food Products, Jafari Seid Mahdi, Editör, Elsevier, ss.147-166, 2024

2021

2021

3. UV Processing and Storage of Liquid and Solid Foods: Quality, Microbial, Enzymatic, Nutritional, Organoleptic, Composition and Properties Effects

HAKGÜDER TAZE B., Akgün M. P., YILDIZ S., KAYA Z., ÜNLÜTÜRK S.

Innovative Food Processing Technologies: A Comprehensive Review, Knoerzer, K., Muthukumarappan, K, Editör, Elsevier, ss.277-305, 2021

Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler

Ocak 2024

Ocak 2024

JOURNAL OF FOOD ENGINEERING

SCI-E Kapsamındaki Dergi



Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (SCOPUS): 161

h-indeksi (SCOPUS): 4