Doç. Dr. YASEMİN ÇELEBİ


EŞME MESLEK YÜKSEKOKULU, Gıda İşleme

Gıda Teknolojisi


WoS Araştırma Alanları: Tarım ve Çevre Bilimleri (Age), Mühendislik Bilişim ve Teknoloji (Eng)


Avesis Araştırma Alanları: Sağlık Bilimleri, Tarımsal Bilimler, Mühendislik ve Teknoloji

Metrikler

Yayın

68

Yayın (WoS)

9

Yayın (Scopus)

9

Atıf (Scopus)

41

H-İndeks (Scopus)

5

Atıf (Sobiad)

26

H-İndeks (Sobiad)

3

Atıf (Diğer Toplam)

4

Proje

2

Tez Danışmanlığı

2

Açık Erişim

1
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

2013 - 2018

2013 - 2018

Doktora

Gaziantep Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Dr), Türkiye

2009 - 2012

2009 - 2012

Yüksek Lisans

Erciyes Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Yl) (Tezli), Türkiye

2005 - 2009

2005 - 2009

Lisans

Ege Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye

Yaptığı Tezler

2018

2018

Doktora

An investigation of changes in safety and quality of sucuk stuffed into active casing films

Gaziantep Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Dr)

2012

2012

Yüksek Lisans

Fermente sucuktan izole edilen bazı laktik asit bakterilerinin starter kültür olarak kullanım potansiyelinin belirlenmesi

Erciyes Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Yl) (Tezli)

Araştırma Alanları

Sağlık Bilimleri

Tarımsal Bilimler

Mühendislik ve Teknoloji

Akademik Ünvanlar / Görevler

2009 - 2021

2009 - 2021

Araştırma Görevlisi

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü

Yönetimsel Görevler

2021 - Devam Ediyor

2021 - Devam Ediyor

MYO Müdür Yardımcısı

Uşak Üniversitesi

2021 - Devam Ediyor

2021 - Devam Ediyor

Bölüm Başkanı

Uşak Üniversitesi

Akademi Dışı Deneyim

2013 - 2013

2013 - 2013

ERASMUS Eğitim Alma Hareketliliği

Instituto Politecnico de Castelo Branco, ERASMUS Eğitim Alma Hareketliliği

Verdiği Dersler

Lisans

Lisans

Yeni Nesil Gıdalar

özel gıdalar teknolojisi

Gıda Analizleri 2

Ön Lisans

Ön Lisans

Kariyer Planlama

Genel Mikrobiyoloji

Gıda Biyoteknolojisi

Gıda Analizleri

Gıda Katkı Maddeleri

Gıda Güvenliği ve Gıda Mevzuatı Sürdürülebilir Kalkınma

Gıda Mikrobiyolojisi

Gıda Kimyası

Gıda Ambalajlama

Temel Kimya

Biyokimya

Temel Biyokimya

Makaleler

Tümü (2)
SCI-E, SSCI, AHCI (2)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (2)
Scopus (2)

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2025

2025

1. Health and Nutritional Benefits of Elaeagnus angustifolia L.,

KARAKUŞ Z. N., ÇELEBİ Y., ÇALIŞKAN KOÇ G.

9TH INTERNATIONAL CONFERENCE ON GLOBAL PRACTICE OF MULTIDISCIPLINARY SCIENTIFIC STUDIES, 21 - 28 Ocak 2025, (Tam Metin Bildiri)

2024

2024

2. Investigating the Potential of Magnetic Field Freezing Application in Meat and Meat Products

ÇALIŞKAN KOÇ G., ÇELEBİ Y.

8th INTERNATIONAL CUKUROVA AGRICULTURE AND VETERINARY CONGRESS, 21 Haziran 2024, cilt.1, (Özet Bildiri)

2024

2024

3. Effects of Using Dried Oyster Mushroom on The Quality of Butcher's Meatballs

ÇELEBİ Y.

8th INTERNATIONAL CUKUROVA AGRICULTURE AND VETERINARY CONGRESS, 21 Haziran 2024, (Tam Metin Bildiri)

2024

2024

4. THE EFFECT OF EXTRINSIC FACTORS ON THE REHYDRATION BEHAVIOUR OF FOODS

ÇALIŞKAN KOÇ G., ÇELEBİ Y.

ISPEC 14. International Conference On Agriculture, Animal Science & Rural Development March 22-24, 2024 / Izmir, İzmir, Türkiye, 22 - 24 Mart 2024, (Özet Bildiri)

2024

2024

5. KUMKUAT (Fortunella SPPP.) MEYVE VE YAPRAKLARININ BİYOAKTİF BİLEŞİKLERİ VE SAĞLIĞA FAYDALARI

KARAKUŞ Z. N., ÇELEBİ Y., ÇALIŞKAN KOÇ G.

7th INTERNATIONAL CUKUROVA AGRICULTURE AND VETERINARY CONGRESS, 9 - 10 Mart 2024, (Tam Metin Bildiri)

2024

2024

6. MOMORDICA CHARANTIA L.'NİN BİYOAKTİF BİLEŞİKLERİ VE SAĞLIĞA FAYDALAR

KARAKUŞ Z. N., ÇALIŞKAN KOÇ G., ÇELEBİ Y.

7th INTERNATIONAL CUKUROVA AGRICULTURE AND VETERINARY CONGRESS, 9 - 10 Mart 2024, (Tam Metin Bildiri)

2024

2024

8. YENİLİKÇİ TEKNOLOJİK BİR YAKLAŞIM: BİTKİ KAYNAKLI KOLAJEN AN INNOVATIVE TECHNOLOGICAL APPROACH: PLANT-BASED COLLAGEN

KARAKUŞ Z. N., ÇALIŞKAN KOÇ G., ÇELEBİ Y.

9th International Aegean Congress on Natural & Medical Sciences, 23 - 25 Şubat 2024, (Tam Metin Bildiri)

2024

2024

9. AN INNOVATIVE TECHNOLOGICAL APPROACH: PLANT-BASED COLLAGEN

KARAKUŞ Z. N., ÇELEBİ Y., ÇALIŞKAN KOÇ G.

9th International Aegean Congress on Natural & Medical Sciences, İzmir, Türkiye, 23 - 25 Şubat 2024, ss.109-122, (Tam Metin Bildiri)

2024

2024

10. WHEY: FUNCTIONAL PROPERTIES, POTENTIAL HEALTH BENEFITS, AND FOOD APPLICATIONS

KARAKUŞ Z. N., ÇALIŞKAN KOÇ G., ÇELEBİ Y.

9th International Aegean Congress on Natural & Medical Sciences, İzmir, Türkiye, 23 - 25 Şubat 2024, ss.97-108, (Tam Metin Bildiri)

2023

2023

11. SUMAK: BESİN DEĞERİ VE SAĞLIK ÜZERİNE ETKİLERİ

KARAKUŞ Z. N., ÇALIŞKAN KOÇ G., ÇELEBİ Y.

2ND INTERNATIONAL CONFERENCE ON SCIENTIFIC RESEARCHES DECEMBER, Bolu, Türkiye, 28 - 30 Aralık 2023, ss.1548-1558, (Tam Metin Bildiri)

2023

2023

12. KIZILCIK: BESİN DEĞERİ VE SAĞLIK ÜZERİNE ETKİLERİ

KARAKUŞ Z. N., ÇELEBİ Y., ÇALIŞKAN KOÇ G.

2ND INTERNATIONAL CONFERENCE ON SCIENTIFIC RESEARCHES, Bolu, Türkiye, 28 - 30 Aralık 2023, ss.1537-1547, (Tam Metin Bildiri)

2023

2023

13. ARONYA: BESİN DEĞERLERİ VE POTANSİYEL SAĞLIK ETKİLERİ

KARAKUŞ Z. N., ÇALIŞKAN KOÇ G., ÇELEBİ Y.

13 th INTERNATIONAL CONFERENCE ON AGRICULTURE, ANIMAL SCIENCE AND RURAL DEVELOPMENT , 2023, Uşak, Türkiye, 28 - 29 Kasım 2023, (Tam Metin Bildiri)

2023

2023

14. DUT YAPRAKLARININ İNSAN SAĞLIĞI ÜZERİNDEKİ FARMAKOLOJİK ETKİLERİ

KARAKUŞ Z. N., ÇELEBİ Y., ÇALIŞKAN KOÇ G.

13 th INTERNATIONAL CONFERENCE ON AGRICULTURE, ANIMAL SCIENCE AND RURAL DEVELOPMENT , 2023, Uşak, Türkiye, 28 - 29 Kasım 2023, (Tam Metin Bildiri)

2022

2022

15. Eşme Tarhana

ÇELEBİ Y.

GANUD 4. International Conference on Gastronomy, Nutrition and Dietetics-IV, Türkiye, 16 - 18 Aralık 2022, (Tam Metin Bildiri)

2021

2021

16. Tıbbi ve Yenebilir Mantar Tozlarının Et ve Et Ürünlerinde Kullanım Potansiyellerinin Araştırılması

ÇELEBİ SEZER Y.

International Anatolian Congress on Medicinal and Aromatic Plants, 16 - 17 Kasım 2021, ss.443-448, (Tam Metin Bildiri)

2020

2020

18. The Using Potential of Nanotechnology in Food Industry

ÇELEBİ SEZER Y.

V. Uluslararası Battalgazi Bilimsel Çalışmalar Kongresi, 18 - 20 Aralık 2020, (Tam Metin Bildiri)

2020

2020

19. Color And Texture Properties of Different Types of Pastırma Marketed in Kayseri

ÇELEBİ SEZER Y.

Uluslararasi 5 Ocak Uygulamali Bilimler Kongresi, 3 - 05 Ocak 2020, (Özet Bildiri)

2018

2018

20. Chitosan in Active Packaging of Meat and Meat products

SÜFER Ö., ÇELEBİ SEZER Y.

International Conference on Raw Material to Processed Foods, 11 - 13 Nisan 2018, (Özet Bildiri)

2018

2018

21. A Research about Quality Evaluation of Dried Apricots Sold in Osmaniye Region

ÇELEBİ SEZER Y., SÜFER Ö., MAK A.

International Conference on Raw Material to Processed Foods, Türkiye, 11 - 13 Nisan 2018, (Özet Bildiri)

2017

2017

22. Development of Antimicrobial Packaging Techniques in Meat and Meat Products

ÇELEBİ SEZER Y., SEZER G.

International Advanced Researches Engineering Congress-2017, Osmaniye, Türkiye, 16 - 18 Kasım 2017, ss.2198, (Özet Bildiri)

2017

2017

23. Adsorption of Tetracycline antibiotic on Lemna minor L.

SEZER G., Murguzova N., Yılmaz A. S., GÜLNAZ O., ÇELEBİ SEZER Y.

International Advanced Researches Engineering Congress 2017, Osmaniye, Türkiye, 16 - 18 Kasım 2017, ss.2614, (Özet Bildiri)

2017

2017

24. The remove of heavy metal and color containing Ni, Cu and Cr from textilewastewater by activated sludge adsorption

SEZER G., Murguzova N., yılmaz a. s., ÇELEBİ SEZER Y., GÜLNAZ O.

International Advanced Researches Engineering Congress-2017, Osmaniye, Türkiye, 16 - 18 Kasım 2017, ss.2615, (Özet Bildiri)

2017

2017

25. Phenolic Contents and Antioxidant Activities of Oven Dried Pomegranate Arils

ÇELEBİ SEZER Y., SÜFER Ö.

International Advanced Researches Engineering Congress-2017, Türkiye, 16 - 18 Kasım 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

26. Fish Drying and Mathematical Models: A Review

SÜFER Ö., ÇELEBİ SEZER Y., GAMLI Ö. F.

5th International Conference Sustainable Postharvest and Food Technologies, Sırbistan, 23 - 28 Nisan 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

27. Conventional Drying and Color Changes of Anchovy (E. encrasicolus)

ÇELEBİ SEZER Y., SÜFER Ö.

International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (ICAFOF 2017), Türkiye, 15 - 17 Mayıs 2017, ss.149, (Özet Bildiri)

2017

2017

28. Poly(lactic) acid films in food packaging systems

ÖZ A. T., SÜFER Ö., ÇELEBİ SEZER Y.

International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (ICAFOF 2017), Türkiye, 15 - 17 Mayıs 2017, ss.138, (Özet Bildiri)

2017

2017

29. Physical Attributes of Turkish Sucuks Cooked in Microwave Oven

ÇELEBİ SEZER Y., SÜFER Ö., GAMLI Ö. F.

5th International Conference Sustainable Postharvest and Food Technologies - INOPTEP 2017 and 29th National Conference Processing and Energy in Agriculture, Vrsaj, Sırbistan, 23 - 28 Nisan 2017, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

30. Convective and Microwave Drying of Mushrooms (Agaricus bisporus and Pleurotus ostreatus)

SÜFER Ö., ÇELEBİ SEZER Y., BOZOK F.

The Third International Mediterranean Symposium on Medicinal and Aromatic Plants, Kıbrıs (Kktc), 13 - 16 Nisan 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

31. Extraction of phenolic compounds from oven and microwave dried mushrooms (Agaricus bisporus and Pleurotus ostreatus) by using methanol, ethanol and aceton as solvents

ÇELEBİ SEZER Y., SÜFER Ö., SEZER G.

The Third International Mediterranean Symposium on Medicinal and Aromatic Plants (MESMAP 2017), Kıbrıs (Kktc), 13 Nisan - 16 Mart 2017, (Özet Bildiri)

2016

2016

32. Mathematical Modeling Researches Focused on Baking of Cereal Products

SÜFER Ö., ÇELEBİ SEZER Y., NAKİLCİOĞLU TAŞ E.

(15th ICBC), 18-21 April 2016, İstanbul / Turkey, 18 - 21 Nisan 2016, (Özet Bildiri)

2015

2015

33. An Immigrant Taste: Curd Cheese Dessert with Black Mulberry

SÜFER Ö., ÇELEBİ SEZER Y., EKER T.

The 3nd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 1 - 04 Ekim 2015, (Özet Bildiri)

2015

2015

34. Katırcı Halva – Disappering Flavour

EKER T., SÜFER Ö., ÇELEBİ SEZER Y.

The 3nd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 1 - 04 Ekim 2015, (Özet Bildiri)

2015

2015

35. The Most Chill Drink of Çukurova Aşlama

EKER T., SÜFER Ö., ÇELEBİ SEZER Y.

The 3nd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 1 - 04 Ekim 2015, (Özet Bildiri)

2015

2015

36. “Physico-chemical and Microbiological Quality of Commercial Sucuk Samples

ÇELEBİ SEZER Y., SÜFER Ö., SEZER G., BOZKURT H.

26th International Scientific Experts Congress on Agriculture and Food Industry, 27 - 30 Eylül 2015, (Özet Bildiri)

2015

2015

37. Application of Real Time PCR Techniques in Food Industry

ÇELEBİ SEZER Y., SEZER G.

26th International Scientific Experts Congress on Agriculture and Food Industry, 27 - 30 Eylül 2015, (Özet Bildiri)

2015

2015

38. Moleküler Biyoloji ve Genetik Çalışmalarında yaygın kullanılan Polimeraz Zincir Reaksiyonu Kullanım Hataları

Sezer G., ÇELEBİ SEZER Y.

Ulusal Moleküler Biyoloji ve Biyoteknoloji Kongresi, Türkiye, 21 - 24 Ağustos 2015, (Özet Bildiri)

2025

2025

39. Health-Promoting Effects of Elderberry (Sambucus nigra L.): A Nutritional Perspective

KARAKUŞ Z. N., ÇELEBİ Y., ÇALIŞKAN KOÇ G.

9 TH INTERNATIONAL CONFERENCE ON GLOBAL PRACTICE OF MULTIDISCIPLINARY SCIENTIFIC STUDIES, 21 - 28 Ocak 2025, (Tam Metin Bildiri)

2014

2014

40. Quality Attributes of Sucuks Produced by Using Isolated Lactic Acid Bacteria

ÇELEBİ SEZER Y., KESMEN Z., SÜFER Ö., YETİM H.

2nd International Food Congress on Food Technology, 5 - 07 Kasım 2014, (Özet Bildiri)

2014

2014

41. All Aspects of Food Nanotechnology and Current Status in World

ÇELEBİ SEZER Y., SÜFER Ö.

2014 Annual Conference Exhibition, Functional Foods, Nutraceuticals, Natural Health Products and Dietary Supplements, 14 - 17 Ekim 2014, (Özet Bildiri)

2014

2014

42. A Research On Specification of Functional Food Tendencies of Turkish Consumers

SÜFER Ö., ÇELEBİ SEZER Y.

2014 Annual Conference Exhibition, Functional Foods, Nutraceuticals, Natural Health Products and Dietary Supplements, 14 - 17 Ekim 2014, (Özet Bildiri)

2014

2014

44. Toprak Güveç (Çömlek) ve Kullanımı

ÇELEBİ SEZER Y., SÜFER Ö.

4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, (Tam Metin Bildiri)

2014

2014

45. Bir Karadeniz Klasiği: Kuymak

SÜFER Ö., ÇELEBİ SEZER Y.

4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, (Tam Metin Bildiri)

2013

2013

46. Kerebiç

SÜFER Ö., ÇELEBİ SEZER Y.

The 2nd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 24 - 26 Ekim 2013, (Özet Bildiri)

2013

2013

47. Evaluation of Competitiveness and Adaptation Ability of Autochthonous Starter Cultures in Sucuk Fermentation

ÇELEBİ SEZER Y., KESMEN Z., YETİMAN A. E., YETİM H.

59th ICoMST International Congress of Meat Science and Technology, 18 - 23 Ağustos 2013, (Tam Metin Bildiri)

2012

2012

48. Tüm Yörelerin Sahiplendiği Ortak Lezzet: Tirit

ÇELEBİ SEZER Y., SÜFER Ö., YETİM H.

3. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2012, (Tam Metin Bildiri)

Kitaplar

2025

2025

1. Application of filtration in sugar refining

AKIN ADAL S., SÜFER Ö., ÇALIŞKAN KOÇ G., ÇELEBİ Y.

Mechanical Separation Processes in the Food Industry, CAN KARAÇA ASLI, Jafari Seid Mahdi, Editör, Woodhead Publishing, ss.391-420, 2025


Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (SCOPUS): 41

h-indeksi (SCOPUS): 5