Doç. Dr. ÖZGÜR TARHAN


EŞME MESLEK YÜKSEKOKULU, Gıda İşleme

Gıda Teknolojisi


WoS Araştırma Alanları: Mühendislik Bilişim Ve Teknoloji (Eng)


Avesis Araştırma Alanları: Mühendislik ve Teknoloji


Yayınlardaki İsimler: Özgür Apaydın, Apaydin Özgür, Apaydin O., Tarhan Özgür

Metrikler

Yayın

67

Yayın (WoS)

25

Yayın (Scopus)

28

Atıf (Scopus)

536

H-İndeks (Scopus)

12

Atıf (Scholar)

9

H-İndeks (Scholar)

1

Atıf (TrDizin)

1

H-İndeks (TrDizin)

1

Atıf (Diğer Toplam)

1

Proje

12

Açık Erişim

9
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

2007 - 2013

2007 - 2013

Doktora

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Mühendislik Ve Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Dr) (İngilizce), Türkiye

2001 - 2004

2001 - 2004

Yüksek Lisans

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Mühendislik Ve Fen Bilimleri Enstitüsü, Biyoteknoloji (Yl) (Tezli) (İngilizce), Türkiye

1992 - 1999

1992 - 1999

Lisans

Gaziantep Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye

Yaptığı Tezler

2013

2013

Doktora

Development and characterization of whey based alpha-lactalbumin protein nanotubes for food applications

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Mühendislik Ve Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Dr) (İngilizce)

2004

2004

Yüksek Lisans

Isolation and characterization of Bacillus thuringiensis strains from different grain habitats

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Mühendislik Ve Fen Bilimleri Enstitüsü, Biyoteknoloji (Yl) (Tezli) (İngilizce)

Araştırma Alanları

Mühendislik ve Teknoloji

Akademik Ünvanlar / Görevler

2022 - Devam Ediyor

2022 - Devam Ediyor

Doç. Dr.

Uşak Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü

2016 - Devam Ediyor

2016 - Devam Ediyor

Dr. Öğr. Üyesi

Uşak Üniversitesi, Gıda Mühendisliği Bölümü

2007 - 2013

2007 - 2013

Araştırma Görevlisi

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü

2001 - 2007

2001 - 2007

Araştırma Görevlisi

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, Biyoteknoloji (Yl) (Tezli) (İngilizce)

Yönetimsel Görevler

2018 - 2023

2018 - 2023

Rektör Danışmanı

Uşak Üniversitesi

2016 - 2021

2016 - 2021

Erasmus Programı Kurum Koordinatörü

Uşak Üniversitesi

2016 - 2020

2016 - 2020

Farabi Programı Kurum Koordinatörü

Uşak Üniversitesi

2016 - 2020

2016 - 2020

Mevlana Değişim Programı Kurum Koordinatörü

Uşak Üniversitesi

Akademi Dışı Deneyim

2014 - 2015

2014 - 2015

Misafir Araştırmacı

Purdue Üniversitesi, Gıda Bilimleri Bölümü, Misafir Araştırmacı

2000 - 2001

2000 - 2001

Gıda Müh. / Şef

Marta Kılıçlar Tic. Ltd. Şti., Gıda Müh. / Şef

Verdiği Dersler

Yüksek Lisans

Yüksek Lisans

Seminer

Uzmanlık Alan Dersi I

İleri Enstrümental Analiz

Gıda Proteinlerinin Elektroforetik Yöntemlerle Ayrılması

Tez Çalışması I

Tez Çalışması II

Uzmanlık Alan Dersi II

GIDA PROTEİNLERİ VE ELEKTROFORETİK YÖNTEMLERLE AYRILMASI

TEZ ÇALIŞMASI

UZMANLIK ALAN DERSİ

BİLİMSEL YAYIN HAZIRLAMA VE SUNMA TEKNİKLERİ

Bilimsel Araştırma Yöntemleri ve Yayın Etiği

Yenilikçi Gıda Ambalajlama Teknolojileri

Lisans

Lisans

Isı ve Kütle Transferi

Mesleki İngilizce III

Proses Tasarım ve Kontrol

Akışkanlar Mekaniği

Enstrümental Analiz

Mesleki İngilizce II

Mesleki İngilizce I

Mesleki İngilizce IV

Yazılı ve Görsel Basında Gıda ve Gıda Mühendisliği Konuları

Proje Çalışması II

Proje Çalışması I

ENSTRÜMENTAL ANALİZ LAB

PROSES TASARIMI VE KONTROLÜ

Meyve ve Sebze Teknolojisi

Kütle ve Isı Aktarımı

Gıda Ambalajlama

Gıda Kimyası Lab

Gıda Biyoteknolojisi

Temel İşlemler I

Genel Kimya II

Analitik Kimya Lab

Gıda Mikrobiyolojisi Lab I

Ticari Besin Destek Ürünleri

Makaleler

Tümü (9)
SCI-E, SSCI, AHCI (9)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (9)
Scopus (9)

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2022

2022

1. Morphological and Structural Analysis of Electrosprayed WPC/PEO Mats

TARHAN Ö., TETİK G., Guliyev M.

5th International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences (EurasianBioChem 2022), Türkiye, 23 - 25 Kasım 2022, (Özet Bildiri)

2022

2022

2. Optical Spectroscopy for the Structural Investigation of Protein Nanofibers

TARHAN Ö., TARHAN E.

5th International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences (EurasianBioChem 2022), Türkiye, 23 - 25 Kasım 2022, (Tam Metin Bildiri)

2022

2022

3. Development of Graphene/PAN/PPy Nanofiber Based Electrochemical DNA Biosensor

Yagmurcukardes N., İNCE YARDIMCI A., Kıvrak E., TARHAN Ö., AÇIKBAŞ Y., KARA KADAYIFCILAR P.

3. Uluslararası Sağlık Bilimleri ve Biyoteknoloji Kongresi, Bilecik, Türkiye, 3 - 07 Ekim 2022, ss.246-247, (Özet Bildiri)

2022

2022

4. Comparison of Air Permeability Properties of PAN/PVDF and PAN/PVA Electrospun Nanofibrous Membranes

İNCE YARDIMCI A., KAYHAN M., TARHAN Ö.

5. Int. Conference on Material Science, Mechanical and Automotive Engineerings and Technology (IMSMATEC'22), Türkiye, 02 Eylül 2022, (Özet Bildiri)

2021

2021

5. Morphological and Structural Properties of PAN/PVDF Electrospun Nanofibers

İNCE YARDIMCI A., TARHAN Ö., KAYHAN M., Durmuş A.

4th International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences (EurasianBioChem 2021), Türkiye, 24 - 26 Kasım 2021, (Özet Bildiri)

2021

2021

6. Composite Protein Nanofibers Obtained Through Electrospinning

GÖZLER M., İNCE YARDIMCI A., TARHAN Ö.

4th International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences (EurasianBioChem 2021), Türkiye, 24 - 26 Kasım 2021, (Özet Bildiri)

2020

2020

7. Elektroeğirme yöntemiyle elde edilen kompozit protein nanofiberlerin gıda uygulamaları

GÖZLER M., TARHAN Ö.

2nd International Eurasian Conference onScience, Engineering and Technology (EurasianSciEnTech 2020), Türkiye, 7 - 09 Ekim 2020, (Tam Metin Bildiri)

2020

2020

8. Potential Health Concerns of Food Nanoparticles

TARHAN Ö.

2nd International Congress of Medical Sciences, and Biotechnology, Uşak, 2020, Türkiye, 1 - 03 Ekim 2020, ss.117-120, (Tam Metin Bildiri)

2020

2020

9. Extraction of collagen and gelatin from animal wastes

Gündem A., TARHAN Ö.

3rd International Eurasian Conference onBiological and Chemical Sciences(EurasianBioChem 2020), Türkiye, 19 - 20 Mart 2020, (Özet Bildiri)

2020

2020

10. Food-based protein nanofibers produced by electrospinning

TARHAN Ö., İNCE YARDIMCI A.

3rd International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences (EurasianBioChem 2020), Türkiye, 19 - 20 Mart 2020, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

11. Protein Hydrogels

TARHAN Ö.

I. International Health Sciences and Biotechnology Congress, Türkiye, 14 - 16 Ekim 2019, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

12. Isıl İşlemin Yumurta Proteinleri Üzerinde Etkisi

Gözler M., Yavuz R. C., Şimşek M., TARHAN Ö.

I. Health Sciences and Biotechnology Conference, Türkiye, 14 - 16 Ekim 2019, (Özet Bildiri)

2019

2019

13. Characterization of Heat Denaturated and Enzyme Hydrolyzed Protein Edible Films

TARHAN Ö., ŞEN R.

I. International Health Sciences and Biotechnology, Türkiye, 14 - 16 Ekim 2019, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

14. Hayvansal Atıklardan Protein Eldesi

TARHAN Ö., Gündem A.

I. International Health Science and Biotechnology Congress, Türkiye, 14 - 16 Ekim 2019, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

15. Analysis of Protein Allergy in Cow Milk and Cheese

TARHAN Ö., KAYA A., GÖZLER M.

International Eurasian Conference on Science, Engineering and Technology, Türkiye, 22 - 23 Kasım 2018, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

16. Characterization and Application of Food-based Protein Hydrogels

TARHAN Ö., ŞEN R.

International Eurasian Conferance on Science, Engineering and Technology, Türkiye, 22 - 23 Kasım 2018, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

17. Structure of Whey Based Protein Nanotubes

TARHAN Ö., HARSA H. Ş.

13th Nanoscience and Nanotechnology Conference, Antalya, Türkiye, 22 - 25 Ekim 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

18. Mechanical and Structural Characterization of Whey Based Protein Gels

TARHAN Ö., Campanella O. H.

International Conference on Agriculture, Forest and Food Sciences and Technologies, Nevşehir, Türkiye, 15 - 17 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

19. Whey Protein Hydrogels: Food and Non-food (Biomedical) Applications

TARHAN Ö., Campanella O. H.

International Conference on Agriculture, Forest and Food Sciences and Technologies, Nevşehir, Türkiye, 15 - 17 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)

2015

2015

20. Self-assembled protein nanotubes triggering gelation

TARHAN Ö., Hamaker B. R., Campanella O. H.

Nanoparticle Synthesis and Assembly, Faraday Discussion, Amerika Birleşik Devletleri, 20 - 22 Nisan 2015, (Özet Bildiri)

2013

2013

21. Analysis of the Growth of Alpha-Lactalbumin Protein Nanotubes Functional for Food Applications

TARHAN Ö., HARSA H. Ş.

PPM, International Porous Powdered Materials Symposium and Exhibition, Türkiye, 3 - 06 Ekim 2013, (Özet Bildiri)

2011

2011

22. Alpha-Lactalbumin Protein Nanotubes

TARHAN Ö., GÖKMEN V., HARSA H. Ş.

11.Novel Approaches in Food Industry, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2011, (Tam Metin Bildiri)

2011

2011

23. Purification of Major Proteins in Whey

TARHAN Ö., GÖKMEN V., HARSA H. Ş.

11. Novel Approaches in Food Industry, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2011, (Özet Bildiri)

2011

2011

24. Protein Nanotubes constructed from whey-based alpha-lactalbumin

TARHAN Ö., GÖKMEN V., HARSA H. Ş.

11. International Congress on Engineering and Food, Yunanistan, 22 - 26 Mayıs 2011, (Özet Bildiri)

2010

2010

25. Development of alpha-lactalbumin protein nanotubes by self-assembly

TARHAN Ö., HARSA H. Ş.

6. Nanoscience and Nanotechnology Conference, Türkiye, 15 - 18 Haziran 2010, (Özet Bildiri)

2009

2009

26. Türkiye’xxde ve Dünyada Gıda Mühendisliği Eğitimi

TARHAN Ö., Arcan İ., Baysal H., Ceylan Ç., HARSA H. Ş.

6. Gıda Mühendisliği Kongresi, Türkiye, 6 - 08 Kasım 2009, (Tam Metin Bildiri)

Kitaplar

2024

2024

1. Fundamentals of freezing processes

Falsafi S. R., CAN KARAÇA A., TARHAN Ö., Colussi R., HAKGÜDER B., Kumar Y., et al.

Low-Temperature Processing of Food Products, Jafari Seid Mahdi, Editör, Elsevier, ss.25-52, 2024

2021

2021

2. Regulatory principles on food nano-particles legislated by international organizations

TARHAN Ö., İNCE YARDIMCI A.

Safety and Regulatory Issues of Nanoencapsulated Food Ingredients, Seid Mahdi Jafari, Editör, Academic Press_Elsevier, ss.251-290, 2021

2020

2020

3. Spectroscopic and chromatographic analyses of nanoencapsulated food ingredients

TARHAN Ö., Jafari S. M.

Characterization of Nanoencapsulated Food Ingredients, Seid Mahdi Jafari, Editör, Academic Press, Elsevier Inc., ss.585-615, 2020

2020

2020

4. Safety and Regulatory Issues of Nanomaterials in Foods

TARHAN Ö.

Handbook of Nanotechnology, Seid Mahdi Jafari, Editör, Academic Press, Elsevier Inc., ss.655-703, 2020

Desteklenen Projeler

2025 - 2028

2025 - 2028

Fig Waste Into Green Ultra-Resilient Eco-coatings

AB Destekli Diğer Projeler

Karabağ F., Tarhan Ö. (Yürütücü)

2024 - 2025

2024 - 2025

Karamuk genotiplerinin seleksiyon yolu ile ıslahı

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

Çolak A. M. (Yürütücü), Kafkas N. E., Tarhan Ö., Alan F., Mertoğlu K.


Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (SCOPUS): 536

h-indeksi (SCOPUS): 12