Eğitim Bilgileri
2007 - 2013
2007 - 2013Doktora
İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Mühendislik Ve Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Dr) (İngilizce), Türkiye
2001 - 2004
2001 - 2004Yüksek Lisans
İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Mühendislik Ve Fen Bilimleri Enstitüsü, Biyoteknoloji (Yl) (Tezli) (İngilizce), Türkiye
1992 - 1999
1992 - 1999Lisans
Gaziantep Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye
Yaptığı Tezler
2013
2013Doktora
Development and characterization of whey based alpha-lactalbumin protein nanotubes for food applications
İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Mühendislik Ve Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Dr) (İngilizce)
2004
2004Yüksek Lisans
Isolation and characterization of Bacillus thuringiensis strains from different grain habitats
İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Mühendislik Ve Fen Bilimleri Enstitüsü, Biyoteknoloji (Yl) (Tezli) (İngilizce)
Araştırma Alanları
Mühendislik ve Teknoloji
Akademik Ünvanlar / Görevler
2022 - Devam Ediyor
2022 - Devam EdiyorDoç. Dr.
Uşak Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
2016 - Devam Ediyor
2016 - Devam EdiyorDr. Öğr. Üyesi
Uşak Üniversitesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
2007 - 2013
2007 - 2013Araştırma Görevlisi
İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
2001 - 2007
2001 - 2007Araştırma Görevlisi
İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, Biyoteknoloji (Yl) (Tezli) (İngilizce)
Yönetimsel Görevler
2018 - 2023
2018 - 2023Rektör Danışmanı
Uşak Üniversitesi
2016 - 2021
2016 - 2021Erasmus Programı Kurum Koordinatörü
Uşak Üniversitesi
2016 - 2020
2016 - 2020Farabi Programı Kurum Koordinatörü
Uşak Üniversitesi
2016 - 2020
2016 - 2020Mevlana Değişim Programı Kurum Koordinatörü
Uşak Üniversitesi
Akademi Dışı Deneyim
2014 - 2015
2014 - 2015Misafir Araştırmacı
Purdue Üniversitesi, Gıda Bilimleri Bölümü, Misafir Araştırmacı
2000 - 2001
2000 - 2001Gıda Müh. / Şef
Marta Kılıçlar Tic. Ltd. Şti., Gıda Müh. / Şef
Verdiği Dersler
Yüksek Lisans
Yüksek Lisans
Seminer
Uzmanlık Alan Dersi I
İleri Enstrümental Analiz
Gıda Proteinlerinin Elektroforetik Yöntemlerle Ayrılması
Tez Çalışması I
Tez Çalışması II
Uzmanlık Alan Dersi II
GIDA PROTEİNLERİ VE ELEKTROFORETİK YÖNTEMLERLE AYRILMASI
TEZ ÇALIŞMASI
UZMANLIK ALAN DERSİ
BİLİMSEL YAYIN HAZIRLAMA VE SUNMA TEKNİKLERİ
Bilimsel Araştırma Yöntemleri ve Yayın Etiği
Yenilikçi Gıda Ambalajlama Teknolojileri
Lisans
Lisans
Isı ve Kütle Transferi
Mesleki İngilizce III
Proses Tasarım ve Kontrol
Akışkanlar Mekaniği
Enstrümental Analiz
Mesleki İngilizce II
Mesleki İngilizce I
Mesleki İngilizce IV
Yazılı ve Görsel Basında Gıda ve Gıda Mühendisliği Konuları
Proje Çalışması II
Proje Çalışması I
ENSTRÜMENTAL ANALİZ LAB
PROSES TASARIMI VE KONTROLÜ
Meyve ve Sebze Teknolojisi
Kütle ve Isı Aktarımı
Gıda Ambalajlama
Gıda Kimyası Lab
Gıda Biyoteknolojisi
Temel İşlemler I
Genel Kimya II
Analitik Kimya Lab
Gıda Mikrobiyolojisi Lab I
Ticari Besin Destek Ürünleri
Makaleler
Tümü (9)
SCI-E, SSCI, AHCI (9)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (9)
Scopus (9)
2025
20251. Nanodelivery systems of thymoquinone for improving its bioavailability and efficiency in the food and biomedical applications
Shaddel R., Rashidinejad A., Karimkhani M. M., TARHAN Ö., Jafari S. M.
Industrial Crops and Products
, cilt.234, 2025 (SCI-Expanded, Scopus)
2025
20252. Minimization of Protein Allergenicity in Food Products Through Conventional and Novel Processes: A Comprehensive Review on Mechanisms, Detection, and Applications
TARHAN Ö., Venerando A., Falsafi R., Rostamabadi H., Rashidinejad A., Çapanoğlu Güven E., et al.
Food Reviews International
, 2025 (SCI-Expanded, Scopus)
2021
20213. Structure and binding ability of self-assembled α-lactalbumin protein nanotubular gels
TARHAN Ö., Hamaker B. R., Campanella O. H.
Biotechnology Progress
, cilt.37, sa.3, 2021 (SCI-Expanded, Scopus)
2016
20164. Rheological and structural characterization of whey protein gelation induced by enzymatic hydrolysis
Tarhan Ö., Spotti M. J., Schaffter S., Corvalan C. M., Campanella O. H.
Food Hydrocolloids
, cilt.61, ss.211-220, 2016 (SCI-Expanded, Scopus)
2014
20145. Nanotubular structures developed from whey-based α-lactalbumin fractions for food applications
Tarhan Ö., Harsa Ş.
Biotechnology Progress
, cilt.30, sa.6, ss.1301-1310, 2014 (SCI-Expanded, Scopus)
2014
20146. Investigation of the structure of alpha-lactalbumin protein nanotubes using optical spectroscopy
Tarhan Ö., Tarhan E., Harsa Ş.
Journal of Dairy Research
, cilt.81, sa.1, ss.98-106, 2014 (SCI-Expanded, Scopus)
2008
20087. Identification and bioactivity of native strains of Bacillus thuringiensis from grain-related habitats in Turkey
Apaydin Ö., Çinar Ç., Turanli F., Harsa Ş., Güneş H.
Biological Control
, cilt.45, sa.1, ss.21-28, 2008 (SCI-Expanded, Scopus)
2008
20088. Isolation and characterization of Bacillus thuringiensis strains from olive-related habitats in Turkey
Cinar C., Apaydin Ö., YENİDÜNYA A. F., Harsa S., Gunes H.
Journal of Applied Microbiology
, cilt.104, sa.2, ss.515-525, 2008 (SCI-Expanded, Scopus)
2005
20059. Isolation and characterization of Bacillus thuringiensis strains from different grain habitats in Turkey
Apaydin Ö., YENİDÜNYA A. F., Harsa Ş., Güneş H.
World Journal of Microbiology and Biotechnology
, cilt.21, sa.3, ss.285-292, 2005 (SCI-Expanded, Scopus)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2022
20221. Morphological and Structural Analysis of Electrosprayed WPC/PEO Mats
TARHAN Ö., TETİK G., Guliyev M.
5th International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences (EurasianBioChem 2022), Türkiye, 23 - 25 Kasım 2022, (Özet Bildiri)
2022
20222. Optical Spectroscopy for the Structural Investigation of Protein Nanofibers
TARHAN Ö., TARHAN E.
5th International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences (EurasianBioChem 2022), Türkiye, 23 - 25 Kasım 2022, (Tam Metin Bildiri)
2022
20223. Development of Graphene/PAN/PPy Nanofiber Based Electrochemical DNA Biosensor
Yagmurcukardes N., İNCE YARDIMCI A., Kıvrak E., TARHAN Ö., AÇIKBAŞ Y., KARA KADAYIFCILAR P.
3. Uluslararası Sağlık Bilimleri ve Biyoteknoloji Kongresi, Bilecik, Türkiye, 3 - 07 Ekim 2022, ss.246-247, (Özet Bildiri)
2022
20224. Comparison of Air Permeability Properties of PAN/PVDF and PAN/PVA Electrospun Nanofibrous Membranes
İNCE YARDIMCI A., KAYHAN M., TARHAN Ö.
5. Int. Conference on Material Science, Mechanical and Automotive Engineerings and Technology (IMSMATEC'22), Türkiye, 02 Eylül 2022, (Özet Bildiri)
2021
20215. Morphological and Structural Properties of PAN/PVDF Electrospun Nanofibers
İNCE YARDIMCI A., TARHAN Ö., KAYHAN M., Durmuş A.
4th International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences (EurasianBioChem 2021), Türkiye, 24 - 26 Kasım 2021, (Özet Bildiri)
2021
20216. Composite Protein Nanofibers Obtained Through Electrospinning
GÖZLER M., İNCE YARDIMCI A., TARHAN Ö.
4th International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences (EurasianBioChem 2021), Türkiye, 24 - 26 Kasım 2021, (Özet Bildiri)
2020
20207. Elektroeğirme yöntemiyle elde edilen kompozit protein nanofiberlerin gıda uygulamaları
GÖZLER M., TARHAN Ö.
2nd International Eurasian Conference onScience, Engineering and Technology (EurasianSciEnTech 2020), Türkiye, 7 - 09 Ekim 2020, (Tam Metin Bildiri)
2020
20208. Potential Health Concerns of Food Nanoparticles
TARHAN Ö.
2nd International Congress of Medical Sciences, and Biotechnology, Uşak, 2020, Türkiye, 1 - 03 Ekim 2020, ss.117-120, (Tam Metin Bildiri)
2020
20209. Extraction of collagen and gelatin from animal wastes
Gündem A., TARHAN Ö.
3rd International Eurasian Conference onBiological and Chemical Sciences(EurasianBioChem 2020), Türkiye, 19 - 20 Mart 2020, (Özet Bildiri)
2020
202010. Food-based protein nanofibers produced by electrospinning
TARHAN Ö., İNCE YARDIMCI A.
3rd International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences (EurasianBioChem 2020), Türkiye, 19 - 20 Mart 2020, (Tam Metin Bildiri)
2019
201911. Protein Hydrogels
TARHAN Ö.
I. International Health Sciences and Biotechnology Congress, Türkiye, 14 - 16 Ekim 2019, (Tam Metin Bildiri)
2019
201912. Isıl İşlemin Yumurta Proteinleri Üzerinde Etkisi
Gözler M., Yavuz R. C., Şimşek M., TARHAN Ö.
I. Health Sciences and Biotechnology Conference, Türkiye, 14 - 16 Ekim 2019, (Özet Bildiri)
2019
201913. Characterization of Heat Denaturated and Enzyme Hydrolyzed Protein Edible Films
TARHAN Ö., ŞEN R.
I. International Health Sciences and Biotechnology, Türkiye, 14 - 16 Ekim 2019, (Tam Metin Bildiri)
2019
201914. Hayvansal Atıklardan Protein Eldesi
TARHAN Ö., Gündem A.
I. International Health Science and Biotechnology Congress, Türkiye, 14 - 16 Ekim 2019, (Tam Metin Bildiri)
2018
201815. Analysis of Protein Allergy in Cow Milk and Cheese
TARHAN Ö., KAYA A., GÖZLER M.
International Eurasian Conference on Science, Engineering and Technology, Türkiye, 22 - 23 Kasım 2018, (Tam Metin Bildiri)
2018
201816. Characterization and Application of Food-based Protein Hydrogels
TARHAN Ö., ŞEN R.
International Eurasian Conferance on Science, Engineering and Technology, Türkiye, 22 - 23 Kasım 2018, (Tam Metin Bildiri)
2017
201717. Structure of Whey Based Protein Nanotubes
TARHAN Ö., HARSA H. Ş.
13th Nanoscience and Nanotechnology Conference, Antalya, Türkiye, 22 - 25 Ekim 2017, (Özet Bildiri)
2017
201718. Mechanical and Structural Characterization of Whey Based Protein Gels
TARHAN Ö., Campanella O. H.
International Conference on Agriculture, Forest and Food Sciences and Technologies, Nevşehir, Türkiye, 15 - 17 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)
2017
201719. Whey Protein Hydrogels: Food and Non-food (Biomedical) Applications
TARHAN Ö., Campanella O. H.
International Conference on Agriculture, Forest and Food Sciences and Technologies, Nevşehir, Türkiye, 15 - 17 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)
2015
201520. Self-assembled protein nanotubes triggering gelation
TARHAN Ö., Hamaker B. R., Campanella O. H.
Nanoparticle Synthesis and Assembly, Faraday Discussion, Amerika Birleşik Devletleri, 20 - 22 Nisan 2015, (Özet Bildiri)
2013
201321. Analysis of the Growth of Alpha-Lactalbumin Protein Nanotubes Functional for Food Applications
TARHAN Ö., HARSA H. Ş.
PPM, International Porous Powdered Materials Symposium and Exhibition, Türkiye, 3 - 06 Ekim 2013, (Özet Bildiri)
2011
201122. Alpha-Lactalbumin Protein Nanotubes
TARHAN Ö., GÖKMEN V., HARSA H. Ş.
11.Novel Approaches in Food Industry, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2011, (Tam Metin Bildiri)
2011
201123. Purification of Major Proteins in Whey
TARHAN Ö., GÖKMEN V., HARSA H. Ş.
11. Novel Approaches in Food Industry, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2011, (Özet Bildiri)
2011
201124. Protein Nanotubes constructed from whey-based alpha-lactalbumin
TARHAN Ö., GÖKMEN V., HARSA H. Ş.
11. International Congress on Engineering and Food, Yunanistan, 22 - 26 Mayıs 2011, (Özet Bildiri)
2010
201025. Development of alpha-lactalbumin protein nanotubes by self-assembly
TARHAN Ö., HARSA H. Ş.
6. Nanoscience and Nanotechnology Conference, Türkiye, 15 - 18 Haziran 2010, (Özet Bildiri)
2009
200926. Türkiye’xxde ve Dünyada Gıda Mühendisliği Eğitimi
TARHAN Ö., Arcan İ., Baysal H., Ceylan Ç., HARSA H. Ş.
6. Gıda Mühendisliği Kongresi, Türkiye, 6 - 08 Kasım 2009, (Tam Metin Bildiri)
2004
200427. Tahıl ortamlarından Bacillus thuringiensis izolasyonu ve genotipik karakterizasyonu
TARHAN Ö., YENİDÜNYA A. F., HARSA H. Ş., GÜNEŞ H.
17. Ulusal Biyoloji Kongresi, Türkiye, 21 - 24 Haziran 2004, (Özet Bildiri)
Kitaplar
2024
20241. Fundamentals of freezing processes
Falsafi S. R., CAN KARAÇA A., TARHAN Ö., Colussi R., HAKGÜDER B., Kumar Y., et al.
Low-Temperature Processing of Food Products, Jafari Seid Mahdi, Editör, Elsevier, ss.25-52, 2024
2021
20212. Regulatory principles on food nano-particles legislated by international organizations
TARHAN Ö., İNCE YARDIMCI A.
Safety and Regulatory Issues of Nanoencapsulated Food Ingredients, Seid Mahdi Jafari, Editör, Academic Press_Elsevier, ss.251-290, 2021
2020
20203. Spectroscopic and chromatographic analyses of nanoencapsulated food ingredients
TARHAN Ö., Jafari S. M.
Characterization of Nanoencapsulated Food Ingredients, Seid Mahdi Jafari, Editör, Academic Press, Elsevier Inc., ss.585-615, 2020
2020
20204. Safety and Regulatory Issues of Nanomaterials in Foods
TARHAN Ö.
Handbook of Nanotechnology, Seid Mahdi Jafari, Editör, Academic Press, Elsevier Inc., ss.655-703, 2020
Desteklenen Projeler
2025 - 2028
2025 - 2028Fig Waste Into Green Ultra-Resilient Eco-coatings
AB Destekli Diğer Projeler
Karabağ F., Tarhan Ö. (Yürütücü)
2024 - 2025
2024 - 2025Karamuk genotiplerinin seleksiyon yolu ile ıslahı
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
Çolak A. M. (Yürütücü), Kafkas N. E., Tarhan Ö., Alan F., Mertoğlu K.