Doç. Dr. TUBA ŞAHİN ÖREN


BANAZ MESLEK YÜKSEKOKULU, Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü

Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı


WoS Araştırma Alanları: Konaklama Eğlence Spor Ve Turizm


Avesis Araştırma Alanları: Sosyal ve Beşeri Bilimler

Metrikler

Yayın

66

Yayın (Scopus)

1

H-İndeks (WoS)

1

Atıf (Scopus)

8

H-İndeks (Scopus)

1

Atıf (Scholar)

236

H-İndeks (Scholar)

9

Atıf (TrDizin)

20

H-İndeks (TrDizin)

2

Atıf (Sobiad)

3

H-İndeks (Sobiad)

1

Atıf (Diğer Toplam)

53

Açık Erişim

5
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

2014 - 2018

2014 - 2018

Doktora

Akdeniz Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik (Dr), Türkiye

2010 - 2012

2010 - 2012

Yüksek Lisans

Düzce Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm Ve Otel İşletmeciliği (Yl) (Tezli), Türkiye

2004 - 2010

2004 - 2010

Lisans

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Akçakoca Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik Yüksekokulu, Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik Pr., Türkiye

Yaptığı Tezler

2018

2018

Doktora

Spor turizmi aracılığı ile sürdürülebilir destinasyon geliştirme: Hava sporları açısından Uşak ili potansiyeli

Akdeniz Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik (Dr)

2012

2012

Yüksek Lisans

Web tabanlı pazarlama yapan havayolu yolcu taşıma işletmelerinin etik davranışları üzerine bir araştırma

Düzce Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm Ve Otel İşletmeciliği (Yl) (Tezli)

Araştırma Alanları

Sosyal ve Beşeri Bilimler

Akademik Ünvanlar / Görevler

2022 - Devam Ediyor

2022 - Devam Ediyor

Doç. Dr.

Uşak Üniversitesi, BANAZ MESLEK YÜKSEKOKULU, Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü

2012 - 2022

2012 - 2022

Öğretim Görevlisi Dr.

Uşak Üniversitesi, BANAZ MESLEK YÜKSEKOKULU, Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü

Verdiği Dersler

Lisans

Lisans

SOSYAL BİLİMLERDE ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ

DÜNYA MUTFAKLARI VE TURİZM

Ön Lisans

Ön Lisans

TURİZM COĞRAFYASI

TÜRK VE DÜNYA MUTFAKLARI

TURİZM VE REKREASYON

MENÜ PLANLAMA

BİLGİSAYAR BÜRO PROGRAMLARI

TURİZM PAZARLAMASI

YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ YÖNETİMİ

ULUSLARARASI TURİZM HAREKETLERİ

İKRAM VE SERVİS TEKNİKLERİ

TURİZMDE GÜNCEL YAKLAŞIMLAR

TURİZM İŞLETMECİLİĞİ VE OTEL YÖNETİMİ

YİYECEK İÇECEK SERVİSİ

Mesleki Uygulama 1

MUTFAK HİZMETLERİ YÖNETİMİ

Mesleki Uygulamalar 1

Kongre ve Fuar Organızasyonu

Tur Operatörlüğü ve Seyahat Acentacılığı

Yiyecek-İçecek Servisi

TUR OPERATÖRLÜĞÜ VE SEYAHAT ACENTECİLİĞİ

ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ

ZİYAFET SERVİSİ YÖNETİMİ

Turizmde Tüketici Davranışları

İNSAN KAYNAKLARI

KAT HİZMETLERİ

Makaleler

Tümü (28)
Scopus (1)
TRDizin (13)
Diğer Yayınlar (14)

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2021

2021

1. Investigation of Tourism Education Staff in Terms of Resistance to Change During the Pandemic Process

ŞAHİN ÖREN T., ÖREN V. E.

Conference on Managing Tourism Across Continents, 01 Nisan 2021, ss.154-156, (Özet Bildiri)

2020

2020

2. Türkiye’de Kadın Turistlere Yönelik Saldırıların Incelenmesi

ŞAHİN ÖREN T., ÖREN V. E.

3rdInternational Congress of Human Studies, Ankara, Türkiye, 13 - 15 Kasım 2020, cilt.1, ss.342-358, (Tam Metin Bildiri)

2020

2020

3. Anadolu Mutfak Kültürü’nün Unutulmaya Yüz Tutmuş Yemekleri: Mısır Unu Temelli Yemek Örnekleri

ARMAN A., ŞAHİN ÖREN T.

1. Uluslararası Aşçı Dede Ateşbaz-ı Veli Sempozyumu, Konya, Türkiye, 17 - 19 Eylül 2020, cilt.1, ss.135-136, (Özet Bildiri)

2019

2019

5. Air Sports Tourist Expectations From A Sustainable Destination: Exploratory And Confirmatory Factor Analysis

ŞAHİN ÖREN T., YÜZBAŞIOĞLU N.

29 Ekim Bilimsel Araştırmalar Sempozyumu, İzmir, Türkiye, 26 - 29 Ekim 2019, ss.462-476, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

6. Sustainability Within The Context of Gastronomy Tourism: The Case of Ebem Köftesi

ŞAHİN ÖREN T., ÖREN V. E.

1st International Symposium on Innovative Approaches in Scientific Studies, Antalya, Türkiye, 11 - 13 Nisan 2018, ss.214-2015, (Özet Bildiri)

2018

2018

7. Comparison of Expectations and Satisfaction of Vocational Students from Training Model

ÖREN V. E., ŞAHİN ÖREN T.

1st International Symposium on Innovative Approaches in Scientific Studies, Antalya, Türkiye, 11 - 13 Nisan 2018, ss.226, (Özet Bildiri)

2017

2017

8. The attitudes of instructors towards innovation in gastronomy education: The example of Turkey

ÖREN V. E., ŞAHİN ÖREN T., EKİN Y.

XIV. European Conference on Social and Behavioral Sciences, 23 - 26 Ağustos 2017, ss.164, (Özet Bildiri)

2017

2017

9. Suggestions for The Curriculum Plan of Tourism and Hotel Management Program at Associate Degree Level

ŞAHİN ÖREN T., ARMAN A.

3rd International Conference on Tourism: Theory, Current Issues and Research (ICTTR), Roma, İtalya, 27 - 29 Nisan 2017, ss.56, (Özet Bildiri)

2017

2017

10. Investigation of Kitchen Managers’ Motivational Tools Used In Their Managerial Activities and Leadership Style

ÖREN V. E., ARMAN A., ŞAHİN ÖREN T.

3rd International Conference on Tourism: Theory, Current Issues and Research (ICTTR), Roma, İtalya, 27 - 29 Nisan 2017, ss.44, (Özet Bildiri)

2016

2016

11. Investigation for Ethical Attitudes of Travel Agencies That Use Web Based Marketing

ŞAHİN ÖREN T.

2nd International Conference on Tourism: Theory, Current Issues and Research, İstanbul, Türkiye, 4 - 06 Kasım 2016, (Özet Bildiri)

2016

2016

12. The Impact of Wi Fi Internet Connection to The Customer Satisfaction in Accommodation Establishments A 5 Star Hotel Business Case

ÖREN V. E., ŞAHİN ÖREN T.

2nd International Conference on Tourism: Theory, Current Issues and Research, İstanbul, Türkiye, 4 - 06 Kasım 2016, ss.22, (Özet Bildiri)

2015

2015

13. Meslek Yüksekokulu Öğrencilerinin Eğitim Aldıkları Bölümü Tercih Etme Nedenlerinin İncelenmesi Banaz Meslek Yüksekokulu Örneği

ŞAHİN T., ÖREN V. E.

4. Uluslararası Meslek Yüksekokulları Sempozyumu, Yalova, Türkiye, 21 Mayıs - 23 Temmuz 2015, cilt.1, ss.210-220, (Tam Metin Bildiri)

2015

2015

14. Investigation of Curriculum of Associate Level in Tourism and Hospitality Programs: Turkey Case Study

ÖREN V. E., ŞAHİN ÖREN T.

ERPA International Congresses on Education 2015, 04 Haziran 2015, ss.21, (Özet Bildiri)

2015

2015

15. Meslek Yüksekokulu Öğrencilerinin 3 1 Eğitim Modelinden Beklentilerinin İncelenmesi Banaz MYO Örneği

ŞAHİN T., ÖREN V. E.

ERPA International Congresses on Education 2015, Atina, Yunanistan, 4 - 07 Haziran 2015, ss.42, (Özet Bildiri)

2014

2014

16. An Evaluation of Thematic Hotels Web Sites in Turkey

ÖREN V. E., ŞAHİN ÖREN T.

Belgrade International Tourism Conference 2014 (BITCO 2014), Belgrade, Sırbistan, 27 - 29 Mart 2014, ss.497-506, (Tam Metin Bildiri)

2014

2014

17. A Study To Evaluate Thematic Hotels Web Sites in Turkey

ÖREN V. E., ŞAHİN T.

Belgrade International Tourism Conference 2014 (BITCO 2014), 27 - 30 Mart 2014, (Tam Metin Bildiri)

2014

2014

18. Canyon Tourism within the Scope of Alternative Tourism

ŞAHİN T., ÖREN V. E., ÇANAKÇI ADIGÜZEL G.

Belgrade International Tourism Conference 2014 (BITCO 2014), Belgrade, Sırbistan, 27 - 30 Mart 2014, ss.429-440, (Tam Metin Bildiri)

2010

2010

19. Kırsal Alandaki Turizm Eğitim Kurumlarının Endüstriyel Kuruluşlar Açısından Değerlendirilmesi

SELVİ M. S., MUTLU Ç., ŞAHİN ÖREN T.

V. Lisansüstü Turizm Öğrencileri Araştırma Kongresi, Nevşehir, Türkiye, 27 - 30 Mayıs 2010, cilt.0, ss.426-441, (Tam Metin Bildiri)

2010

2010

20. Meslek Seçimi Açısından Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokullarının Tercih Nedenleri Akçakoca TİOYO Örneği

ŞAHİN ÖREN T., GÜNGÖR A.

Geleneksel 9. Turizm Paneli, Sakarya, Türkiye, 15 Nisan 2010, cilt.0, ss.154-165, (Tam Metin Bildiri)

Kitaplar

2024

2024

2. Günümüzde Tüketici Tüketici Eğilimlerine Yönelik Restoran İşletmeleri Konseptleri

ŞAHİN ÖREN T., MUTLU Ç.

Sosyal Bilimlerde Teorik ve Ampirik Araştırmalar-III, ÇİLAN AKIN ALİYE, AKIN ADNAN, Editör, İksad Yayınevi, Ankara, ss.121-147, 2024

2023

2023

3. Hikayesi Olan Uşak Yemekleri

ŞAHİN ÖREN T.

Kurtuluşun 100. Yılında Uşak, Sarısaman, Sadık; Ceylan, Sabri, Editör, Palet Yayınları, Konya, ss.177-180, 2023

2023

2023

4. İzmir Boyozu

ŞAHİN ÖREN T.

Türkiye'nin Sokak Lezzetleri, Arman Adem; Çetinkaya Cihan; Kurnaz Alper, Editör, Nobel Yayınevi, Ankara, ss.445-456, 2023

2022

2022

5. Sürdürülebilir Gastronomi Turizmi Üzerine Yapılan Çalışmaların Bibliyometrik Analizi

ŞAHİN ÖREN T.

Gastronomide Bibliyometrik Araştırmalar, Arman, Adem; Erdem, Özkan, Editör, Eğitim Yayınevi, ss.139-156, 2022

2021

2021

6. Ön lisans Seviyesinde Turizm ve Otel İşletmeciliği Eğitimi Alan Öğrenciler Açısından Uzaktan Eğitimin Değerlendirilmesi

ŞAHİN ÖREN T., ÖREN V. E.

Sosyal Bilimlerde Akademik Araştırma ve Derlemeler 2.Cilt, Sönmez Sinan, Yıldırım Mücahit, Editör, Duvar Yayınevi, İzmir, ss.183-192, 2021

2021

2021

7. Turistler Açısından Mobil Uygulamalar Aracılığıyla Pazarlama Yapan Turizm İşletmelerinin Etik Davranışlarının İncelenmesi

ŞAHİN ÖREN T., MUTLU Ç.

Sosyal ve Beşerî Bilimlerde Araştırma ve Değerlendirmeler-III, Çatalcalı Ceylan Ayşe, Sunal Gözde, Editör, Gece Kitaplığı, ss.40-48, 2021

2021

2021

8. Reflections Of Covid-19 Pandemic Process On Tourism Studies

ŞAHİN ÖREN T.

The Evaluations and Researches in Social Sciences and Humanities, Sarioglan Mehmet, Sansar Fatih, Editör, Livre de Lyon, Lyon, ss.40-48, 2021

2020

2020

9. Turizm Eğitimi Alan Ön Lisans Öğrencilerinin Hizmet Kalitesi Algısının Belirlenmesi: Banaz MYO Örneği

ÖREN V. E., ŞAHİN ÖREN T.

Sosyal Bilimler Alanında Akademik Araştırmalar, Dursun BALKAN, Editör, Duvar Yayınları, Ankara, ss.375-392, 2020

2020

2020

10. As A New Phenomenon: Digital Cuisine Culture

ŞAHİN ÖREN T., ÖREN V. E.

Current Studies in Social Science, Aliye AKIN, Editör, Iksad Publications, Ankara, ss.33-52, 2020

2020

2020

11. Anadolu Mutfak Kültürünün Unutulmaya Yüz Tutmuş Mısır Unu Bazlı Yemek Örnekleri

ARMAN A., ŞAHİN ÖREN T.

Anadolu Mutfak Kültüründen Esintiler, Küçüktığlı Mücahit Sami, Seçim Yılmaz, Adabalı Mesut Murat, Yılmaz Mustafa, Editör, Konya Büyükşehir Belediyesi Kültür Yayınları, Konya, ss.1-20, 2020

2020

2020

12. Gastronomi Turizmi Kapsamında Sürdürülebilir Bir Değer: Paklo Örneği ve Reçete Uygulaması

ŞAHİN ÖREN T., ÖREN V. E.

Güncel Sosyal Bilimler Araştırmaları II, Nural İMİK TANYILDIZI, Yelda DURGUN ŞAHİN, Editör, Akademisyen Kitabevi, Ankara, ss.135-146, 2020

2020

2020

13. Meslek Seçimi Açısından Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokullarının Tercih Nedenleri İzmir MYO Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı Örneği

MUTLU Ç., ŞAHİN ÖREN T.

Sosyal ve Beşeri Bilimlerde Teori ve Araştırmalar Cilt 2, Erdem Sarıkaya, Editör, Gece Kitaplığı, Ankara, ss.377-390, 2020

2017

2017

14. The attitudes of instructors towards innovation ingastronomy education: The example of Turkey

ŞAHİN ÖREN T., EKİN Y., ÖREN V. E.

Research on Education, Arslan Hasan, Duse Carmen Sonia, Icbay Mehmet Ali, Editör, E-BWN, Bialystok, ss.300-307, 2017

Ansiklopedide Bölümler

2022

2022

1. Türkiye Turizm Ansiklopedisi Cilt 1

ŞAHİN ÖREN T.

Detay Yayıncılık, ss., 2022

2022

2022

2. Türkiye Turizm Ansiklopedisi Cilt 6

ŞAHİN ÖREN T.

Detay Yayıncılık, ss., 2022

2022

2022

3. Türkiye Turizm Ansiklopedisi Cilt 5

ŞAHİN ÖREN T.

Detay Yayıncılık, ss., 2022

2020

2020

4. Gastronomi Sözlüğü

ŞAHİN ÖREN T.

Detay Yayıncılık, ss.44-44, 2020


Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (SCOPUS): 8

h-indeksi (SCOPUS): 1