Metrikler
Eğitim Bilgileri
2017 - 2022
2017 - 2022Doktora
Balıkesir Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği (Dr), Türkiye
2012 - 2014
2012 - 2014Yüksek Lisans
Balıkesir Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik (Yl) (Tezli), Türkiye
2005 - 2009
2005 - 2009Lisans
Balıkesir Üniversitesi, Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik Yüksekokulu, Konaklama İşletmeciliği Bölümü, Türkiye
Yaptığı Tezler
2022
2022Doktora
BAĞLANMA TÜRLERİNİN GASTRONOMİDE YENİLİKTEN KORKMA (NEOFOBİ) VE YENİLİK ARAMA (NEOFİLİ) DAVRANIŞINA ETKİSİ: GELENEKSEL YÖNTEMLER VE NÖROPAZARLAMA ARAÇLARIYLA İNCELENMESİ
Balıkesir Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü
2014
2014Yüksek Lisans
Sosyal sorumluluk projelerinin işletme imajına etkisi: Yerli turistler üzerinde bir araştırma
Balıkesir Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik (Yl) (Tezli)
Akademik Ünvanlar / Görevler
2021 - Devam Ediyor
2021 - Devam EdiyorÖğretim Görevlisi Dr.
Uşak Üniversitesi, ULUBEY MESLEK YÜKSEKOKULU, SEYAHAT-TURİZM VE EĞLENCE HİZMETLERİ BÖLÜMÜ
2019 - 2021
2019 - 2021Öğretim Görevlisi
Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, Söğüt Meslek Yüksekokulu, Otel, Lokanta Ve İkram Hizmetleri Bölümü
2017 - 2019
2017 - 2019Öğretim Görevlisi
Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, Söğüt Meslek Yüksekokulu, Otel, Lokanta Ve İkram Hizmetleri Bölümü
Verdiği Dersler
Ön Lisans
Ön Lisans
Turizm Pazarlaması
Alternatif Turizm
Turizme Giriş
Turizm Coğrafyası
Turizm Sosyolojisi
Tur Operatörlüğü ve Seyahat Acentacılığı
Ziyafet ve İkram Hizmetleri Yönetimi
Turizmde Rehberlik
Turistik Ürün Çeşitlendirmesi
Hizmet Pazarlaması
Tur Programları
Turizm Ekonomisi
Satış Teknikleri
Gıda Hijyeni ve Sanitasyon
Karşılayıcı (Incoming) Acenta Otomasyonu
Gastronomi ve Mutfak Sanatlarına Giriş
Ön Büro Hizmetleri
Sosyal Davranış ve Protokol
Genel Turizm
Mezuniyet Projesi
Ekmek Yapım Teknikleri
Turizm Coğrafyası
İnsan Kaynakları Yönetimi
Kongre ve Fuar Organizasyonu
Menü Planlama
Gastronomi ve Medya
Büro Yönetimi
Pasta ve Tatlı Yapım Teknikleri
Tur Operatörlüğü ve Seyahat Acentacılığı
Otel İşletmeciliği
Servis ve Bar Teknikleri
Reklamcılık
Rekreasyon ve Turizm Animasyonu Yönetimi
Yönetim ve Organizasyon
Turistik Ürün Çeşitlendirmesi
Bilimsel ve Mesleki Etik
Turizm Mevzuatı
Turizmde Çalışan İlişkileri Yönetimi
Dünya Mutfakları
Satış Yönetimi
Turistik Ürün Çeşitlendirmesi
Satış Yönetimi
Sanat, Tarih ve Kültür
İnsan Kaynakları Yönetimi
Makaleler
Tümü (6)
TRDizin (3)
Diğer Yayınlar (3)
2021
20211. BAĞLANMA TÜRLERİ İLE YİYECEK NEOFOBİSİ (YENİLİKTEN KORKMA) VE YİYECEK NEOFİLİSİ (YENİLİK ARAMA) ARASINDAKİ İLİŞKİ
BOZ B., ŞAHİN B., KOÇ E.
Yönetim ve Ekonomi Araştırmaları Dergisi , cilt.19, sa.4, ss.473-493, 2021 (TRDizin)
2019
20192. The Influence of Employee Attractiveness on Service Recovery Paradox: Facial Recognition and Eye Tracker Analyses
KOÇ E., BOZ H., BOZ B.
BRAIN-BROAD RESEARCH IN ARTIFICIAL INTELLIGENCE AND NEUROSCIENCE , cilt.10, sa.3, ss.96-105, 2019 (Hakemli Dergi)
2017
20173. The Relationship Between Risk Avoidance and Novelty Seeking Behaviour in Destination Decision Making
ARSLAN A., BOZ H., YILMAZ Ö., BOZ B.
Yönetim, Ekonomi, Edebiyat, İslami ve Politik Bilimler Dergisi
, cilt.2, sa.2, ss.162-171, 2017 (Hakemli Dergi)
2017
20174. KONAKLAMA İŞLETMELERİNE YÖNELİK SEYAHAT SİTELERİNDE YERALAN ŞİKAYETLER ÜZERİNE BİR İNCELEME: BİŞKEK ÖRNEĞİ
ŞAHİN B., Kazoğlu İ. H., SÖNMEZ B.
MANAS Journal of Social Studies , cilt.6, sa.5, ss.163-177, 2017 (TRDizin)
2016
20165. Otel İşletmelerinde Yöneticilerin Çalışanlara Karşı Etik Tutumları
ŞAHİN B., BOZ B., ERASLAN H.
Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
, cilt.19, sa.36-1, ss.583-603, 2016 (TRDizin)
2014
20146. Kişilerin Uluslararası Seyahat Engellerini Ölçmeye Yönelik Bir Araştırma
ŞAHİN B., SÖNMEZ B., KAHVECİ H.
Gazi Üniversitesi Turizm Fakültesi Dergisi , 2014 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2021
20211. COGNITIVE BIASES AND HEURISTICS IN FOOD AND BEVERAGE CHOICE
BOZ B.
13th International Conference Competitiveness and Stability in the Knowledge – Based Economy (iCOnEc 2021), Craiova, Romanya, 29 - 30 Ekim 2021, ss.21, (Özet Bildiri)
2020
20202. Neuromarketing Applications in Gastronomy: Neurogastronomy
BOZ B., BOZ H.
12th International Conference Competitiveness and Stability in the Knowledge-Based Economy, Croiva, Romanya, 30 Ekim 2020, ss.10, (Özet Bildiri)
2019
20193. The Relationship Between Social Loafing and Organizational Justice: Research on the Hospitality Employees
ŞAHİN B., BOZ B.
GLOSTOUR- Global Congress on Smart Tourism, Çanakkale, Türkiye, 13 - 15 Kasım 2019, ss.24-25, (Özet Bildiri)
2019
20194. Turistik Tüketicilerin Kişilik Tiplerinin Yiyecek Neofobisine Etkisi Var mıdır?
BOZ B., FINDIK E., ŞAHİN B.
III. Congress of International Applied Social Sciences-Uluslararası Uygulamalı Sosyal Bilimler Kongresi C-iasos, Çeşme-İzmir, Türkiye, 4 - 06 Nisan 2019, ss.1048, (Özet Bildiri)
2018
20185. Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite’nin Tatil ReklamlarındaSatın Alma Kararına Etkisi: Bir Nöropazarlama Çalışması
KOÇ E., BOZ H., BOZ B.
İzmir International Congress on Economics and Administrative Sciences İZCEAS 2018, İzmir, Türkiye, 5 - 08 Aralık 2018, ss.1305-1315, (Tam Metin Bildiri)
2018
20186. Gastronomide Gösterişçi Tüketim ve Etik Tüketim İlişkisi Üzerine Kavramsal Bir İnceleme
ŞAHİN B., BOZ B.
International Gastronomy Tourism Studies Congress, Kocaeli, Türkiye, 20 - 22 Eylül 2018, ss.802-808, (Tam Metin Bildiri)
2018
20187. Turistlerin Bergama’daki Turistik Ürün Fiyat Algıları
ARSLAN A., BOZ H., BOZ B.
II. INTERNATIONALAPPLIED SOCIAL SCIENCES CONGRESS (C-IASOS), Demre-Antalya, Türkiye, 19 - 21 Nisan 2018, ss.393-400, (Tam Metin Bildiri)
2018
20188. Yöneticilerin Sosyal Zeka Düzeylerinin İncelenmesi
ŞAHİN B., BOZ B.
II. INTERNATIONAL APPLIED SOCIAL SCIENCES CONGRESS (C-IASOS), Antalya / Demre, Türkiye, 19 - 21 Nisan 2018, (Özet Bildiri)
2017
20179. Söğüt’ün Marka Kent Olma Potansiyeli: Kavramsal Bir İnceleme
BİLİR YAPRAKLI M., SÖNMEZ B.
INTERNATIONAL APPLIED SOCIAL SCIENCES CONGRESS(IASOS), 21 - 23 Eylül 2017, (Özet Bildiri)
2017
201710. Destinasyon Özelliklerinin Destinasyonu Ziyaret Etme Niyetine Etkisi: Bilecik Örneği,
BOZ B., BOZ H.
International Applied Social Sciences Congress, Uşak, Türkiye, 21 - 23 Eylül 2017, ss.271, (Özet Bildiri)
2017
201711. Hizmet Atmosferinin Tüketicilere Etkisi: Psikonörobiyokimyasal Perspektif
ACUN A., SÖNMEZ B.
INTERNATIONAL APPLIED SOCIAL SCIENCES CONGRESS(IASOS), 21 - 23 Eylül 2017, (Özet Bildiri)
2017
201712. KONAKLAMA İŞLETMELERİNE YÖNELİK SEYAHAT SİTELERİNDE YERALAN ŞİKAYETLER ÜZERİNE BİR İNCELEME: BİŞKEK ÖRNEĞİ
ŞAHİN B., SÖNMEZ B., KAZOĞLU H. İ.
3. ULUSLARARASI TÜRK DÜNYASI TURİZM SEMPOZYUMU, Bishkek, Kırgızistan, 20 - 22 Nisan 2017, ss.952-963, (Tam Metin Bildiri)
2014
201413. Kadın İşgörenlerde Algılanan Kariyer Engelleri ve Kariyer Sonlandırma Eğilimi İlişkisi: Konaklama İşletmelerinde Bir Araştırma
ŞAHİN B., BOZ B., KAZOĞLU İ. H., Saygı A. C.
15. Ulusal Turizm Kongresi “Engelsiz Turizm”, Ankara, Türkiye, 13 - 16 Kasım 2014, (Tam Metin Bildiri)
2014
201414. Pazarlama Etiği Çerçevesinde İzinli Pazarlama: Turistler Üzerine Bir Araştırma
ŞAHİN B., BOZ B., Saygı A. C.
9th International Conference: New Perspectives In Tourism and Hospitality, Burhaniye / Balıkesir, Türkiye, 25 - 27 Eylül 2014, (Tam Metin Bildiri)
2014
201415. Mevsimsel Duygu Durumunun İşgören Performansına Etkisi: Konaklama İşletmelerinde Bir Araştırma
ŞAHİN B., BOZ B., Saygı A. C.
Coğrafyacılar Derneği Uluslararası Kongresi, Muğla, Türkiye, 4 - 06 Haziran 2014, (Tam Metin Bildiri)
2014
201416. Turistik Bilgi Kaynağı Olarak Seyahatnameler: Merak Yaratma Boyutuyla Bir İnceleme
ŞAHİN B., SÖNMEZ B., KAHVECİ H.
III. Disiplinler Arası Turizm Araştırmaları Kongresi, Türkiye, 4 - 05 Nisan 2014, (Tam Metin Bildiri)
2013
201317. İşletmelerde İtibar Yönetimi Faaliyetleri ve Turizm İşletmelerinde Kurumsal İtibar: Müşteri Otel Tercihleri Üzerine Bir Araştırma
ŞAHİN B., KAHVECİ H., SÖNMEZ B.
14. Ulusal Turizm Kongresi, Türkiye, 5 - 08 Aralık 2013, (Tam Metin Bildiri)
2013
201318. The Destination of Balkans in Terms of Turkish Tourists: A SWOT Analysis
ŞAHİN B., KAHVECİ H., SÖNMEZ B.
International Conferance ‘Balkans Between East and West- Doğunun batısı Batının doğusu Uluslararası Balkanlar Konferansı, Prizren, Sırbistan, 5 - 07 Haziran 2013, (Özet Bildiri)
2012
201219. Konakalama İşletmelerinde Ergonomi ve Verimlilik İlişkisi: İşgörenler Üzerine Bir araştırma
ŞAHİN B., SÖNMEZ B., KAHVECİ H.
IV. Ulusal Verimlilik Kongresi, Türkiye, 10 - 12 Aralık 2012, (Özet Bildiri)
Kitaplar
2025
20251. Duyusal Deneyimler
BOZ B.
TURİZM DENEYİMİ - Kuramdan Uygulamaya Örnek Olaylarla Çok Boyutlu Bir Yaklaşım, GÜZEL FATMA ÖZLEM, Editör, Nobel Akademi Yayıncılık, Ankara, ss.153-174, 2025
2025
20252. Turizmde Nöropazarlama: Bilinçaltı Karar Mekanizmalarının Keşfi
BOZ H., BOZ B.
TURİZM DENEYİMİ - Kuramdan Uygulamaya Örnek Olaylarla Çok Boyutlu Bir Yaklaşım, GÜZEL FATMA ÖZLEM, Editör, Nobel Akademi Yayıncılık, Ankara, ss.211-231, 2025
2024
20243. Sürdürülebilir Turizm
BOZ B., ESENKAL F.
Sürdürülebilirlik ve Sektörel Uygulamaları, BOZ HAKAN, TAŞ AYŞEGÜL, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.110-133, 2024
2024
20244. Sürdürülebilir Gastronomi
BOZ B.
Sürdürülebilirlik ve Sektörel Uygulamaları, BOZ HAKAN, TAŞ AYŞEGÜL, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.199-216, 2024
2024
20245. Fuar ve Toplantı Turizmi
BOZ B., AYCAN M.
(Örnek Olaylarla) Alternatif Turizm, DAĞDEVİREN AYHAN, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.204-237, 2024
2024
20246. Teknoloji Temelli Turizm
BOZ B., BOZ H.
Teknolojinin Sosyal Bilimlerde Dönüştürücü Gücü: Yeni Disiplinlerarası Yaklaşımlar, BAŞARIR ÇAĞATAY, YILMAZ ÖZER, Editör, Özgür Yayınları, ss.163-183, 2024
2020
20207. Ohrid, Viyana, Sofya,
Boz B.
1 Adım 23 Seyyah 68 Rota, Aytuğ Arslan,Simge Kömürcü, Editör, Nobel Yayın Dağıtım, Ankara, ss.255-268, 2020
2020
20208. Turizmde İnsan Sermayesi
Boz B., Mazlum B.
Uluslararası Turizm ve Seyahat Endüstrisi, Bayram Şahin, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.49-74, 2020
2020
20209. Uluslararası Seyahat Planlaması ve Turist Davranışları
Boz B., Güven S.
Uluslararası Turizm ve Seyahat Endüstrisi, Bayram Şahin, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.23-48, 2020
2019
201910. Yiyecek ve İçecek Maliyet Kontrolü (Cost-Control)
Kazoğlu İ. H., Boz B.
Temel Kavramları ve Örneklerle Modern Otel İşletmeciliği, Mesut Bozkurt, Editör, Paradigma Yayınları, Çanakkale, ss.191-211, 2019
2017
201711. Yiyecek ve İçecek İşletmeciliği
Boz B.
Yiyecek ve İçecek Paradoksu (Kavramlar / Süreçler), Murat doğdubay,Gencay Saatçi, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.141-168, 2017
2016
201612. Turizm Etiği ve Önemi
ŞAHİN B., SÖNMEZ B.
Genel Turizm, Hacıoğlu Necdet, Bozkurt Mesut, Şahin Bayram, Editör, Paradigma Akademi, ss.197-216, 2016