Öğr. Gör. Dr. BURÇİN BOZ


ULUBEY MESLEK YÜKSEKOKULU, SEYAHAT-TURİZM VE EĞLENCE HİZMETLERİ BÖLÜMÜ

Turizm ve Seyahat Hizmetleri


Yayınlardaki İsimler: Burçin Sönmez

Metrikler

Yayın

39

Atıf (TrDizin)

4

H-İndeks (TrDizin)

1

Atıf (Diğer Toplam)

14

Açık Erişim

1

Eğitim Bilgileri

2017 - 2022

2017 - 2022

Doktora

Balıkesir Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği (Dr), Türkiye

2012 - 2014

2012 - 2014

Yüksek Lisans

Balıkesir Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik (Yl) (Tezli), Türkiye

2005 - 2009

2005 - 2009

Lisans

Balıkesir Üniversitesi, Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik Yüksekokulu, Konaklama İşletmeciliği Bölümü, Türkiye

Yaptığı Tezler

2022

2022

Doktora

BAĞLANMA TÜRLERİNİN GASTRONOMİDE YENİLİKTEN KORKMA (NEOFOBİ) VE YENİLİK ARAMA (NEOFİLİ) DAVRANIŞINA ETKİSİ: GELENEKSEL YÖNTEMLER VE NÖROPAZARLAMA ARAÇLARIYLA İNCELENMESİ

Balıkesir Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü

2014

2014

Yüksek Lisans

Sosyal sorumluluk projelerinin işletme imajına etkisi: Yerli turistler üzerinde bir araştırma

Balıkesir Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik (Yl) (Tezli)

Akademik Ünvanlar / Görevler

2021 - Devam Ediyor

2021 - Devam Ediyor

Öğretim Görevlisi Dr.

Uşak Üniversitesi, ULUBEY MESLEK YÜKSEKOKULU, SEYAHAT-TURİZM VE EĞLENCE HİZMETLERİ BÖLÜMÜ

2019 - 2021

2019 - 2021

Öğretim Görevlisi

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, Söğüt Meslek Yüksekokulu, Otel, Lokanta Ve İkram Hizmetleri Bölümü

2017 - 2019

2017 - 2019

Öğretim Görevlisi

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, Söğüt Meslek Yüksekokulu, Otel, Lokanta Ve İkram Hizmetleri Bölümü

Verdiği Dersler

Ön Lisans

Ön Lisans

Turizm Pazarlaması

Alternatif Turizm

Turizme Giriş

Turizm Coğrafyası

Turizm Sosyolojisi

Tur Operatörlüğü ve Seyahat Acentacılığı

Ziyafet ve İkram Hizmetleri Yönetimi

Turizmde Rehberlik

Turistik Ürün Çeşitlendirmesi

Hizmet Pazarlaması

Tur Programları

Turizm Ekonomisi

Satış Teknikleri

Gıda Hijyeni ve Sanitasyon

Karşılayıcı (Incoming) Acenta Otomasyonu

Gastronomi ve Mutfak Sanatlarına Giriş

Ön Büro Hizmetleri

Sosyal Davranış ve Protokol

Genel Turizm

Mezuniyet Projesi

Ekmek Yapım Teknikleri

Turizm Coğrafyası

İnsan Kaynakları Yönetimi

Kongre ve Fuar Organizasyonu

Menü Planlama

Gastronomi ve Medya

Büro Yönetimi

Pasta ve Tatlı Yapım Teknikleri

Tur Operatörlüğü ve Seyahat Acentacılığı

Otel İşletmeciliği

Servis ve Bar Teknikleri

Reklamcılık

Rekreasyon ve Turizm Animasyonu Yönetimi

Yönetim ve Organizasyon

Turistik Ürün Çeşitlendirmesi

Bilimsel ve Mesleki Etik

Turizm Mevzuatı

Turizmde Çalışan İlişkileri Yönetimi

Dünya Mutfakları

Satış Yönetimi

Turistik Ürün Çeşitlendirmesi

Satış Yönetimi

Sanat, Tarih ve Kültür

İnsan Kaynakları Yönetimi

Makaleler

Tümü (6)
TRDizin (3)
Diğer Yayınlar (3)

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2021

2021

1. COGNITIVE BIASES AND HEURISTICS IN FOOD AND BEVERAGE CHOICE

BOZ B.

13th International Conference Competitiveness and Stability in the Knowledge – Based Economy (iCOnEc 2021), Craiova, Romanya, 29 - 30 Ekim 2021, ss.21, (Özet Bildiri)

2020

2020

2. Neuromarketing Applications in Gastronomy: Neurogastronomy

BOZ B., BOZ H.

12th International Conference Competitiveness and Stability in the Knowledge-Based Economy, Croiva, Romanya, 30 Ekim 2020, ss.10, (Özet Bildiri)

2019

2019

3. The Relationship Between Social Loafing and Organizational Justice: Research on the Hospitality Employees

ŞAHİN B., BOZ B.

GLOSTOUR- Global Congress on Smart Tourism, Çanakkale, Türkiye, 13 - 15 Kasım 2019, ss.24-25, (Özet Bildiri)

2019

2019

4. Turistik Tüketicilerin Kişilik Tiplerinin Yiyecek Neofobisine Etkisi Var mıdır?

BOZ B., FINDIK E., ŞAHİN B.

III. Congress of International Applied Social Sciences-Uluslararası Uygulamalı Sosyal Bilimler Kongresi C-iasos, Çeşme-İzmir, Türkiye, 4 - 06 Nisan 2019, ss.1048, (Özet Bildiri)

2018

2018

5. Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite’nin Tatil ReklamlarındaSatın Alma Kararına Etkisi: Bir Nöropazarlama Çalışması

KOÇ E., BOZ H., BOZ B.

İzmir International Congress on Economics and Administrative Sciences İZCEAS 2018, İzmir, Türkiye, 5 - 08 Aralık 2018, ss.1305-1315, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

6. Gastronomide Gösterişçi Tüketim ve Etik Tüketim İlişkisi Üzerine Kavramsal Bir İnceleme

ŞAHİN B., BOZ B.

International Gastronomy Tourism Studies Congress, Kocaeli, Türkiye, 20 - 22 Eylül 2018, ss.802-808, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

7. Turistlerin Bergama’daki Turistik Ürün Fiyat Algıları

ARSLAN A., BOZ H., BOZ B.

II. INTERNATIONALAPPLIED SOCIAL SCIENCES CONGRESS (C-IASOS), Demre-Antalya, Türkiye, 19 - 21 Nisan 2018, ss.393-400, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

8. Yöneticilerin Sosyal Zeka Düzeylerinin İncelenmesi

ŞAHİN B., BOZ B.

II. INTERNATIONAL APPLIED SOCIAL SCIENCES CONGRESS (C-IASOS), Antalya / Demre, Türkiye, 19 - 21 Nisan 2018, (Özet Bildiri)

2017

2017

9. Söğüt’ün Marka Kent Olma Potansiyeli: Kavramsal Bir İnceleme

BİLİR YAPRAKLI M., SÖNMEZ B.

INTERNATIONAL APPLIED SOCIAL SCIENCES CONGRESS(IASOS), 21 - 23 Eylül 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

10. Destinasyon Özelliklerinin Destinasyonu Ziyaret Etme Niyetine Etkisi: Bilecik Örneği,

BOZ B., BOZ H.

International Applied Social Sciences Congress, Uşak, Türkiye, 21 - 23 Eylül 2017, ss.271, (Özet Bildiri)

2017

2017

11. Hizmet Atmosferinin Tüketicilere Etkisi: Psikonörobiyokimyasal Perspektif

ACUN A., SÖNMEZ B.

INTERNATIONAL APPLIED SOCIAL SCIENCES CONGRESS(IASOS), 21 - 23 Eylül 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

12. KONAKLAMA İŞLETMELERİNE YÖNELİK SEYAHAT SİTELERİNDE YERALAN ŞİKAYETLER ÜZERİNE BİR İNCELEME: BİŞKEK ÖRNEĞİ

ŞAHİN B., SÖNMEZ B., KAZOĞLU H. İ.

3. ULUSLARARASI TÜRK DÜNYASI TURİZM SEMPOZYUMU, Bishkek, Kırgızistan, 20 - 22 Nisan 2017, ss.952-963, (Tam Metin Bildiri)

2014

2014

14. Pazarlama Etiği Çerçevesinde İzinli Pazarlama: Turistler Üzerine Bir Araştırma

ŞAHİN B., BOZ B., Saygı A. C.

9th International Conference: New Perspectives In Tourism and Hospitality, Burhaniye / Balıkesir, Türkiye, 25 - 27 Eylül 2014, (Tam Metin Bildiri)

2014

2014

15. Mevsimsel Duygu Durumunun İşgören Performansına Etkisi: Konaklama İşletmelerinde Bir Araştırma

ŞAHİN B., BOZ B., Saygı A. C.

Coğrafyacılar Derneği Uluslararası Kongresi, Muğla, Türkiye, 4 - 06 Haziran 2014, (Tam Metin Bildiri)

2014

2014

16. Turistik Bilgi Kaynağı Olarak Seyahatnameler: Merak Yaratma Boyutuyla Bir İnceleme

ŞAHİN B., SÖNMEZ B., KAHVECİ H.

III. Disiplinler Arası Turizm Araştırmaları Kongresi, Türkiye, 4 - 05 Nisan 2014, (Tam Metin Bildiri)

2013

2013

18. The Destination of Balkans in Terms of Turkish Tourists: A SWOT Analysis

ŞAHİN B., KAHVECİ H., SÖNMEZ B.

International Conferance ‘Balkans Between East and West- Doğunun batısı Batının doğusu Uluslararası Balkanlar Konferansı, Prizren, Sırbistan, 5 - 07 Haziran 2013, (Özet Bildiri)

Kitaplar

2025

2025

1. Duyusal Deneyimler

BOZ B.

TURİZM DENEYİMİ - Kuramdan Uygulamaya Örnek Olaylarla Çok Boyutlu Bir Yaklaşım, GÜZEL FATMA ÖZLEM, Editör, Nobel Akademi Yayıncılık, Ankara, ss.153-174, 2025

2025

2025

2. Turizmde Nöropazarlama: Bilinçaltı Karar Mekanizmalarının Keşfi

BOZ H., BOZ B.

TURİZM DENEYİMİ - Kuramdan Uygulamaya Örnek Olaylarla Çok Boyutlu Bir Yaklaşım, GÜZEL FATMA ÖZLEM, Editör, Nobel Akademi Yayıncılık, Ankara, ss.211-231, 2025

2024

2024

3. Sürdürülebilir Turizm

BOZ B., ESENKAL F.

Sürdürülebilirlik ve Sektörel Uygulamaları, BOZ HAKAN, TAŞ AYŞEGÜL, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.110-133, 2024

2024

2024

4. Sürdürülebilir Gastronomi

BOZ B.

Sürdürülebilirlik ve Sektörel Uygulamaları, BOZ HAKAN, TAŞ AYŞEGÜL, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.199-216, 2024

2024

2024

5. Fuar ve Toplantı Turizmi

BOZ B., AYCAN M.

(Örnek Olaylarla) Alternatif Turizm, DAĞDEVİREN AYHAN, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.204-237, 2024

2024

2024

6. Teknoloji Temelli Turizm

BOZ B., BOZ H.

Teknolojinin Sosyal Bilimlerde Dönüştürücü Gücü: Yeni Disiplinlerarası Yaklaşımlar, BAŞARIR ÇAĞATAY, YILMAZ ÖZER, Editör, Özgür Yayınları, ss.163-183, 2024

2020

2020

7. Ohrid, Viyana, Sofya,

Boz B.

1 Adım 23 Seyyah 68 Rota, Aytuğ Arslan,Simge Kömürcü, Editör, Nobel Yayın Dağıtım, Ankara, ss.255-268, 2020

2020

2020

8. Turizmde İnsan Sermayesi

Boz B., Mazlum B.

Uluslararası Turizm ve Seyahat Endüstrisi, Bayram Şahin, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.49-74, 2020

2020

2020

9. Uluslararası Seyahat Planlaması ve Turist Davranışları

Boz B., Güven S.

Uluslararası Turizm ve Seyahat Endüstrisi, Bayram Şahin, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.23-48, 2020

2019

2019

10. Yiyecek ve İçecek Maliyet Kontrolü (Cost-Control)

Kazoğlu İ. H., Boz B.

Temel Kavramları ve Örneklerle Modern Otel İşletmeciliği, Mesut Bozkurt, Editör, Paradigma Yayınları, Çanakkale, ss.191-211, 2019

2017

2017

11. Yiyecek ve İçecek İşletmeciliği

Boz B.

Yiyecek ve İçecek Paradoksu (Kavramlar / Süreçler), Murat doğdubay,Gencay Saatçi, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.141-168, 2017

2016

2016

12. Turizm Etiği ve Önemi

ŞAHİN B., SÖNMEZ B.

Genel Turizm, Hacıoğlu Necdet, Bozkurt Mesut, Şahin Bayram, Editör, Paradigma Akademi, ss.197-216, 2016