Eğitim Bilgileri
2017 - 2022
2017 - 2022Doktora
Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, Bahçe Bitkileri (Dr), Türkiye
2014 - 2016
2014 - 2016Yüksek Lisans
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Bahçe Bitkileri (Yl) (Tezli), Türkiye
2014 - 2016
2014 - 2016Yüksek Lisans
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Bahçe Bitkileri (Yl) (Tezli), Türkiye
2008 - 2013
2008 - 2013Lisans
Akdeniz Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Ziraat Mühendisliği Bölümü, Türkiye
Yaptığı Tezler
2016
2016Yüksek Lisans
Armutta melezleme yoluyla ateş yanıklığına (Erwinia amylovora) dayanıklılık konusunda elde edilen F1 melez populasyonunun fenolojik ve meyve özelliklerinin belirlenmesi
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Bahçe Bitkileri (Yl) (Tezli)
2016
2016Yüksek Lisans
Armutta melezleme yoluyla ateş yanıklığına (Erwinia amylovora) dayanıklılık konusunda elde edilen F1 melez populasyonunun fenolojik ve meyve özelliklerinin belirlenmesi
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Bahçe Bitkileri (Yl) (Tezli)
Araştırma Alanları
Tarımsal Bilimler
Akademik Ünvanlar / Görevler
2023 - Devam Ediyor
2023 - Devam EdiyorDr. Öğr. Üyesi
Uşak Üniversitesi, ZİRAAT FAKÜLTESİ, Bahçe Bitkileri Bölümü
2014 - 2023
2014 - 2023Araştırma Görevlisi
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Bahçe Bitkileri Bölümü
Akademi Dışı Deneyim
2021 - 2022
2021 - 2022Davetli Araştırmacı
Leibniz Üniversitesi, Davetli Araştırmacı
2008 - 2012
2008 - 2012ziraat mühendisi (Yaz tatillerinde)
yavuz zirai ilaçlar ( yavuz tarım), ziraat mühendisi (Yaz tatillerinde)
Makaleler
Tümü (56)
SCI-E, SSCI, AHCI (20)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (20)
Scopus (25)
TRDizin (22)
Diğer Yayınlar (14)
2025
20251. Exploring the potential of anthocyanin-infused fermented beverages for sustainable health solutions: A pathway to functional food development
Yusufoğlu B., Açar Y., Kezer G., Zargarchi S., MERTOĞLU K., Esatbeyoglu T.
Future Foods
, cilt.12, 2025 (Scopus)
2025
20252. Mycorrhizal Symbiosis Improves Nutrient Uptake and Growth Performance of Walnut Rootstock (cv. ‘Vlach’) in Calcareous Soils
Eskimez İ., Bilginturan M., Mertoglu Ş., Polat M., KAKİ B., MERTOĞLU K.
Applied Fruit Science
, cilt.67, sa.6, 2025 (SCI-Expanded, Scopus)
2025
20253. 0900 Ziraat ve Starks Gold Kiraz Çeşitlerinde Mineral Madde Kompozisyonunun Yıllara ve Farklı Bitki Kısımlarına Göre Değişimi
Kırca L., mertoğlu k.
Manas Journal of Agriculture Veterinary and Life Sciences
, cilt.15, sa.1, ss.113-123, 2025 (TRDizin)
2025
20254. Effects of preharvest salicylic acid and oxalic acid treatments on blackberry (cv. Bursa 1) fruit quality
mertoğlu k., eskimez i., ERBAS D., polat m., bulduk i.
International Journal of Secondary Metabolite
, cilt.12, sa.2, ss.235-247, 2025 (Scopus, TRDizin)
2025
20255. Denizli (Çivril) Bölgesinde Prunus spinosa L. Genotiplerinin Meyvelerinin Morfolojik ve Kimyasal Özellikleri
Kırca L., mertoğlu k.
Türk Tarım ve Doğa Bilimleri Dergisi
, cilt.12, sa.2, ss.379-389, 2025 (TRDizin)
2025
20256. Inheritance patterns of major phenological traits in pear and breeding effectiveness of parental varieties
mertoğlu k., polat m., evrenosoğlu y.
International Journal of Agriculture, Environment and Food Sciences
, cilt.9, sa.1, ss.98-107, 2025 (TRDizin)
2025
20257. Nutrient dynamics in apple: Analyzing macro and micronutrient distribution in leaves and fruits
mertoğlu k., Kırca L.
International Journal of Agriculture, Environment and Food Sciences
, cilt.9, sa.1, ss.123-131, 2025 (TRDizin)
2025
20258. Effects of Different Cultivation Systems and Fruit Parts on Mineral Composition: a Case Study on Kumquat
mertoğlu k., eskimez i., ŞENLİK F. N., UYGUR V.
ISPEC journal of agricultural sciences (Online)
, cilt.9, sa.1, ss.203-211, 2025 (TRDizin)
2025
20259. Sweet cherry fruit nutritional profile modulation and molecular docking studies of major compounds
MERTOĞLU K.
Food Chemistry
, cilt.465, 2025 (SCI-Expanded, Scopus)
2025
202510. Garnem (P. persica x P. dulcis) Anacı Üzerine Aşılanan Farklı Nektarin ve Şeftali Çeşitlerinde Aşı Başarısı ve Erken Dönem Gelişim Özellikleri
mertoğlu k., eskimez i., polat m., Kankaya A.
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi (Online)
, cilt.8, sa.1, ss.404-413, 2025 (TRDizin)
2025
202511. AI-Driven Personalized Nutrition: Integrating Omics, Ethics, and Digital Health
Mundt C., Yusufoğlu B., Kudenko D., MERTOĞLU K., Esatbeyoglu T.
Molecular Nutrition and Food Research
, 2025 (SCI-Expanded, Scopus)
2025
202512. Comparative analysis of pomological and phytochemical characteristics in white- and red-fleshed pitaya (Hylocereus spp.), with molecular docking insights into key bioactive compounds
MERTOĞLU K., Fischer A., Zargarchi S., Durul M. S., Köpsel M., AYTAR E. C., et al.
Journal of the Science of Food and Agriculture
, 2025 (SCI-Expanded, Scopus)
2024
202413. Screening and classification of rosehip (Rosa canina L.) genotypes based on horticultural characteristics
MERTOĞLU K., SÜLÜŞOĞLU DURUL M., Korkmaz N., Polat M., Bulduk I., Esatbeyoglu T.
BMC Plant Biology
, cilt.24, sa.1, 2024 (SCI-Expanded, Scopus)
2024
202414. Eşme Ayvasının Doku Kültüründe Farklı Karbonhidrat Formlarının Sürgün Çoğalması Üzerine Etkileri
SÜLÜŞOĞLU DURUL M., ESKİMEZ İ., MERTOĞLU K., POLAT M., GÜLKAYA ARITÜRK D.
Bahçe , cilt.53, ss.287-291, 2024 (TRDizin)
2024
202415. Bazı Nektarin Çeşitlerinin Isparta Ekolojik Koşullarına Adaptasyonu
ESKİMEZ İ., POLAT M., Kankaya A., MERTOĞLU K., SÜLÜŞOĞLU DURUL M.
Bahçe , cilt.53, ss.56-60, 2024 (TRDizin)
2024
202416. Mineral composition modulates Erwinia amylovora resistance in pear based on path analysis
MERTOĞLU K., EVRENOSOĞLU Y., Akkurt E., Yeşilbaş M. F., GÜLMEZOĞLU N.
European Journal of Plant Pathology
, cilt.169, sa.3, ss.593-599, 2024 (SCI-Expanded, Scopus)
2024
202417. Bal Yemişinin Germplazmı ve Sistematik İncelenmesi
POLAT M., ESKİMEZ İ., MERTOĞLU K., GÜLKAYA ARITÜRK D.
Bahçe , cilt.53, ss.132-139, 2024 (TRDizin)
2024
202418. Preharvest Salicylic Acid and Oxalic Acid Decrease Bioactive and Quality Loss in Blackberry (cv. Chester) Fruits during Cold Storage
Erbas D., MERTOĞLU K., Eskimez I., Polat M., Koyuncu M. A., SÜLÜŞOĞLU DURUL M., et al.
Journal of Food Biochemistry
, cilt.2024, 2024 (SCI-Expanded, Scopus)
2023
202319. Bazı Erik Çeşitlerinin Isparta Ekolojik Koşullarına Adaptasyonu
ESKİMEZ İ., MERTOĞLU K., POLAT M., Kankaya A., KAKİ B.
Uşak Üniversitesi Fen ve Doğa Bilimleri Dergisi , cilt.7, sa.2, ss.90-99, 2023 (Hakemli Dergi)
2023
202320. Some Plum Varieties Adaptation to the Ecological Conditions of Isparta
ESKİMEZ İ., MERTOĞLU K., POLAT M., KANKAYA A., KAKİ B.
Usak University Journal of Engineering Sciences , cilt.7, sa.2, ss.90-99, 2023 (Hakemli Dergi)
2023
202321. Maternal Environment and Priming Agents Effect Germination and Seedling Quality in Pitaya under Salt Stress
KENANOĞLU B. B., MERTOĞLU K., SÜLÜŞOĞLU DURUL M., Korkmaz N., ÇOLAK A. M.
Horticulturae
, cilt.9, sa.11, 2023 (SCI-Expanded, Scopus)
2023
202322. Pollinizer Potentials of Reciprocally Crossed Summer Apple Varieties by Using ANOVA and Resampling Based MANOVA
Akkurt E., MERTOĞLU K., EVRENOSOĞLU Y., ALPU Ö.
Erwerbs-Obstbau
, 2023 (SCI-Expanded, Scopus)
2022
202223. Derim Sonrası Farklı Dozlarda Kekik ve Lavanta Yağının Fuji Elma Çeşidinin Kalite Korunumu Üzerine Etkileri
Güner E., EVRENOSOĞLU Y., MERTOĞLU K.
Süleyman Demirel Üniversitesi Ziraat fakültesi Dergisi , cilt.17, sa.2, ss.64-69, 2022 (Hakemli Dergi)
2022
202224. Screening of Naturally Grown European Cranberrybush (Viburnum opulus L.) Genotypes Based on Physico‐Chemical Characteristics
Çolak A. M., Mertoğlu K., Alan F., Esatbeyoglu T., Bulduk İ., Akbel E., et al.
Foods
, cilt.11, sa.11, 2022 (SCI-Expanded, Scopus)
2022
202225. Horticultural Characteristics of Summer Apple Cultivars from Turkey
Mertoğlu K., Akkurt E., EVRENOSOĞLU Y., ÇOLAK A. M., Esatbeyoglu T.
Plants
, cilt.11, sa.6, 2022 (SCI-Expanded, Scopus)
2022
202226. Morphological, biochemical, and bioactive characterization of naturally grown European cranberrybush genotypes
ÇOLAK A. M., Alan F., Mertoğlu K., BULDUK İ.
Turkish Journal of Agriculture and Forestry
, cilt.46, sa.2, ss.204-213, 2022 (SCI-Expanded, Scopus, TRDizin)
2022
202227. INVESTIGATION OF GENETIC PARAMETERS AND PHYTOCHEMICAL CHARACTERISTICS IN PLUM UNDER ALTITUDE CHANGE ISTRAŽIVANJE PROMENE GENETSKIH PARAMETARA I FITOHEMIJSKIH KARAKTERISTIKA ŠLJIVE SA PROMENOM NADMORSKE VISINE
Mertoğlu K.
Genetika
, cilt.54, sa.1, ss.73-89, 2022 (SCI-Expanded, Scopus)
2021
202128. Şeftali Fidan Üretiminde Aşı Başarısı Bakımından Anaç Çapı ve Kalem Dinlenmesinin Etkileri: ‘Artemis – Garnem’ Örneği
Kankaya A., POLAT M., ESKİMEZ İ., MERTOĞLU K.
Süleyman Demirel Üniversitesi Ziraat fakültesi Dergisi , 2021 (Hakemli Dergi)
2021
202129. Some Phytochemical Characteristics of Cherry Cultivars and Relations Between These Characteristics
MERTOĞLU K.
TURKISH JOURNAL OF AGRICULTURAL AND NATURAL SCIENCE
, cilt.8, sa.4, ss.928-933, 2021 (TRDizin)
2021
202130. Physico-chemical characteristics of some Gilaburu (Viburnum Opulus L.) genotypes
POLAT M., MERTOĞLU K., ESKİMEZ İ.
International Journal of Agriculture, Environment and Food Sciences
, cilt.5, sa.1, ss.51-55, 2021 (TRDizin)
2021
202131. Determination of anti-microbial and phyto-chemical characteristics of some blackberry cultivars
Mertoglu K., Eskimez I., Polat M., OKATAN V., Korkmaz N., GÜLBANDILAR A., et al.
Fresenius Environmental Bulletin
, cilt.30, sa.2 A, ss.1789-1795, 2021 (SCI-Expanded, Scopus)
2020
202032. Evaluation of Fall Pear Variety Candidates Obtained by Hybridization in Terms of Fire Blight Disease Resistance, Pomological and Commercial Values
MERTOĞLU K., EVRENOSOĞLU Y., Yeşilbaş M. F., Akkurt e., Ölmez A. K.
Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi
, cilt.57, sa.4, ss.493-500, 2020 (TRDizin)
2020
202033. Effects of the fruiting period and growing seasons on market quality in goji berry (Lycium barbarum L.)
Polat M., Mertoglu K., Eskimez I., OKATAN V.
Folia Horticulturae
, cilt.32, sa.2, ss.229-239, 2020 (SCI-Expanded, Scopus)
2020
202034. Vista Bella Elma Çeşidinde Farklı Tozlayıcı Çeşitlerin Meyve Tutumu ve Bazı Meyve Kalite Özellikleri Üzerine Etkisi
Akkurt e., MERTOĞLU K., EVRENOSOĞLU Y.
ANADOLU Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü Dergisi
, cilt.30, sa.2, ss.284-294, 2020 (TRDizin)
2020
202035. Elmada Bazı Özelliklerin Birlikte Ele Alınabilme Potansiyelleri: Pinova Örneği
POLAT M., MERTOĞLU K., ESKİMEZ İ.
Ziraat Mühendisliği
, cilt.0, sa.370, ss.115-125, 2020 (TRDizin)
2020
202036. Ön Seleksiyonla Seçilen F1 Armut Melezlerinin Fenolojik ve Fiziko-Kimyasal Özellikleri
EVRENOSOĞLU Y., MERTOĞLU K.
ANADOLU Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü Dergisi
, cilt.30, sa.2, ss.276-283, 2020 (TRDizin)
2020
202037. FRUIT CHARACTERISTICS OF FIRE BLIGHT RESISTANT F1 PEAR POPULATION
MERTOĞLU K., EVRENOSOĞLU Y., MISIRLI A., ACARSOY BİLGİN N.
ACTA HORTICULTURAE , sa.1282, ss.229-236, 2020 (Scopus)
2020
202038. M9 Anacı Üzerine Aşılı Arapkızı, Jonagold ve Fuji Kiku Elma (Malus domestica Borkh.) Çeşitlerinin Isparta Ekolojik Koşullarında Fenolojik ve Fiziko-Kimyasal Özellikleri
ESKİMEZ İ., POLAT M., MERTOĞLU K.
Uluslararası Tarım ve Yaban Hayatı Bilimleri Dergisi
, cilt.6, sa.2, ss.152-159, 2020 (TRDizin)
2020
202039. Erikte (cv. Angeleno) Fitokimyasal Kompozisyon ve Anti-mikrobiyal Aktivite Özellikleri Üzerine Yükseltinin Etkisi
MERTOĞLU K., GÜLBANDILAR A., BULDUK İ.
Süleyman Demirel Üniversitesi Ziraat fakültesi Dergisi , cilt.15, sa.1, ss.80-90, 2020 (Hakemli Dergi)
2020
202040. An Analysis on Some Reciprocal Pear Hybridization Combinations in Terms of Transferring Resistance to Fire Blight Untersuchung einiger reziproker Birnen-Hybridisierungskombinationen im Hinblick auf die Übertragung von Feuerbrandresistenz
EVRENOSOĞLU Y., Mertoğlu K., Acarsoy Bilgin N., Misirli A., ALTAY Y.
Erwerbs-Obstbau
, cilt.62, sa.2, ss.189-194, 2020 (SCI-Expanded, Scopus)
2020
202041. Growing conditions effect on fruit phytochemical composition and anti-microbial activity of plum (cv. Black Diamond)
MERTOĞLU K., GÜLBANDILAR A., BULDUK İ.
International Journal of Agriculture Forestry and Life Sciences , cilt.4, sa.1, ss.56-61, 2020 (Hakemli Dergi)
2020
202042. Farklı Uygulamaların M9 Anacının Gelişimi Üzerine Etkileri
POLAT M., MERTOĞLU K., ESKİMEZ İ., KORKMAZ N.
Ziraat Fakültesi Dergisi , cilt.15, sa.1, ss.72-79, 2020 (Hakemli Dergi)
2020
202043. Susceptibility, heterosis and heterobeltiosis evaluations for fire blight resistance in pear
Mertoğlu K., EVRENOSOĞLU Y., Ozsoy A. N.
Genetika
, cilt.52, sa.2, ss.537-545, 2020 (SCI-Expanded, Scopus)
2019
201944. Investigation of some blackberry cultivars in terms of phenological, yield and fruit characteristics
ESKİMEZ İ., POLAT M., KORKMAZ N., MERTOĞLU K.
International Journal of Agriculture, Forestry and Life Sciences , cilt.3, sa.2, ss.233-238, 2019 (Hakemli Dergi)
2019
201945. Erkenci Armut Çeşit Adayı Bazı F1 Melezlerin Morfolojik ve Ticari Değerler Yönünden Değerlendirilmesi
MERTOĞLU K., POLAT M., EVRENOSOĞLU Y.
Süleyman Demirel Üniversitesi Ziraat fakültesi Dergisi , cilt.14, sa.2, ss.276-285, 2019 (Hakemli Dergi)
2019
201946. ATEŞ YANIKLIĞI HASTALIĞINA DAYANIKLI FARKLI AMAÇLARA YÖNELİK F1 MELEZ ARMUT ISLAHI
EVRENOSOĞLU Y., MERTOĞLU K., MISIRLI A., AYSAN Y., Saygılı H., ACARSOY BİLGİN N., et al.
Türktob , sa.30, ss.8-11, 2019 (Hakemli Dergi)
2019
201947. Bazı Elma ve Armut Çeşitlerinde Fitokimyasal Özelliklerin Belirlenmesi
MERTOĞLU K., EVRENOSOĞLU Y.
Süleyman Demirel Üniversitesi Ziraat fakültesi Dergisi , cilt.14, sa.1, ss.11-20, 2019 (Hakemli Dergi)
2019
201948. Effect of Naphthalene Acetic Acid Treatment on The Prevention of Trunk Sprout Formation in Plum (cv. Black Amber)
MERTOĞLU K.
Süleyman Demirel Üniversitesi Ziraat fakültesi Dergisi , cilt.14, sa.1, ss.97-103, 2019 (Hakemli Dergi)
2019
201949. Inheritance pattern of fire blight resistance in pear
EVRENOSOĞLU Y., Mertoğlu K., Acarsoy Bilgin N., Misirli A., Özsoy A. N.
Scientia Horticulturae
, cilt.246, ss.887-892, 2019 (SCI-Expanded, Scopus)
2019
201950. Combined effects of ethephon and mepiquat chloride on late blooming, fruit set, and phytochemical characteristics of black diamond plum
Mertoğlu K., EVRENOSOĞLU Y., Polat M.
Turkish Journal of Agriculture and Forestry
, cilt.43, sa.6, ss.544-553, 2019 (SCI-Expanded, Scopus, TRDizin)
2019
201951. Farklı Bitki Uçucu Yağların Erwinia amylovora’ya Karşı Antibakteriyel Etkisinin Belirlenmesi
KURŞUN B. P., MERTOĞLU K., EVRENOSOĞLU Y., AYSAN Y.
Journal of Tekirdag Agricultural Faculty
, cilt.16, sa.1, ss.34-41, 2019 (Scopus, TRDizin)
2018
201852. Eskişehir Ekolojisinde 0900 Ziraat Kiraz Çeşidine Uygun Tozlayıcıların Belirlenmesi
MERTOĞLU K., EVRENOSOĞLU Y., ALTAY Y.
Süleyman Demirel Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi , cilt.22, ss.89-97, 2018 (TRDizin)
2018
201853. Evaluation of pear (Pyrus communis L.) hybrid combinations for the transmission of fire blight resistance and fruit characteristics
EVRENOSOĞLU Y., Mertoğlu K.
Czech Journal of Genetics and Plant Breeding
, cilt.54, sa.2, ss.78-85, 2018 (SCI-Expanded, Scopus)
2017
201754. Breeding Erwinia amylovora Resistant F1 Hybrid Pear: Selection of PromisingHybrid Genotypes
MERTOĞLU K., EVRENOSOĞLU Y.
SELCUK JOURNAL OF AGRICULTURE AND FOOD SCIENCES , cilt.31, sa.3, ss.136-141, 2017 (Hakemli Dergi)
2017
201755. Ateş Yanıklığı (Erwinia amylovora) Hastalığına Dayanıklılık Islahında, Hastalığa Karşı Testlenmiş F1 Melez Armut Popülasyonunun Fenolojik ve Meyve Özellikleri
MERTOĞLU K., EVRENOSOĞLU Y.
Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi
, cilt.14, sa.3, ss.104-115, 2017 (Scopus, TRDizin)
2017
201756. ‘Angeleno’ erik çeşidinde ethephon ve mepiquat chloride kimyasallarının geççiçeklenme üzerine etkisi
MERTOĞLU K., EVRENOSOĞLU Y.
Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi , cilt.30, sa.2, ss.79-84, 2017 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2024
20241. Maturation and Storage of Strawberries
Şirin H., MERTOĞLU K.
VII-International Antalya Scientific Research and Innovative Studies Congress, Antalya, Türkiye, 11 - 13 Mayıs 2024, (Tam Metin Bildiri)
2024
20242. Benefits and Significance of Freezing in Fruit Storage
Sandal S., Özçelik H., MERTOĞLU K.
VII-International Antalya Scientific Research and Innovative Studies Congress, Antalya, Türkiye, 11 Mayıs 2024, (Tam Metin Bildiri)
2024
20243. Factors Affecting Olive Oil Quality
Yavuz K., MERTOĞLU K.
VII-International Antalya Scientific Research and Innovative Studies Congress, Antalya, Türkiye, 11 Mayıs 2024, (Tam Metin Bildiri)
2024
20244. Exhaust Gases and Plant-Related Impacts of Them
Kara C., MERTOĞLU K.
VII-International Antalya Scientific Research and Innovative Studies Congress, Antalya, Türkiye, 11 Mayıs 2024, (Tam Metin Bildiri)
2024
20245. Effects of Different Crop Loads on Fruit Quality
Vural B., MERTOĞLU K.
VII-International Antalya Scientific Research and Innovative Studies Congress, Antalya, Türkiye, 11 Mayıs 2024, (Tam Metin Bildiri)
2024
20246. Utilizing Unmanned Aerial Vehicles in Fruit Cultivation
Akın Y. A., MERTOĞLU K.
VII-International Antalya Scientific Research and Innovative Studies Congress, Antalya, Türkiye, 11 Mayıs 2024, (Tam Metin Bildiri)
2024
20247. Thermal Power Plants' Impact on Fruit Growing
Kaya M. K., MERTOĞLU K.
VII-International Antalya Scientific Research and Innovative Studies Congress, Antalya, Türkiye, 11 Mayıs 2024, (Tam Metin Bildiri)
2024
20248. Overview of Aronia and Aronia Culture in Turkey
Ermiş A., Erbaş F., MERTOĞLU K.
VII-International Antalya Scientific Research and Innovative Studies Congress, Antalya, Türkiye, 11 Mayıs 2024, (Tam Metin Bildiri)
2024
20249. Use of Aquaponic Techniques in Fruit Farming
Aktop Y., Alemdar N. K., Erbaş F., MERTOĞLU K.
VII-International Antalya Scientific Research and Innovative Studies Congress, Antalya, Türkiye, 11 Mayıs 2024, (Tam Metin Bildiri)
2023
202310. EVALUATION OF FRUIT CHARACTERISTICS TOGETHER
YILDIZ H., MERTOĞLU K.
13 th INTERNATIONAL CONFERENCE ON AGRICULTURE, ANIMAL SCIENCE AND RURAL DEVELOPMENT, Uşak, Türkiye, 28 - 29 Kasım 2023, (Tam Metin Bildiri)
2023
202311. STUDIES CONDUCTED ON FIRE BLIGHT DISEASE ON PEAR AND QUINCE SPECIES IN TURKIYE
MERTOĞLU K., ŞAHİN M.
Conference on Global Practice of Multidisciplinary Scientific Studies-V, Baku, Azerbaycan, 10 - 12 Aralık 2023, (Tam Metin Bildiri)
2023
202312. MİNÖR MEYVELER VE MEYVE YETİŞTİRİCİLİĞİNDE ÖNEMİ (MINOR FRUITS AND THEIR IMPORTANCE IN FRUIT CULTURE)
SÜLÜŞOĞLU DURUL M., POLAT M., MERTOĞLU K.
ISPEC 12. INTERNATIONAL CONFERENCE ON AGRICULTURE, ANIMAL SCIENCE & RURAL DEVELOPMENT 6-8 JULY 2023- ORDU/ TÜRKİYE, Ordu, Türkiye, 6 - 08 Temmuz 2023, ss.117-122, (Tam Metin Bildiri)
2023
202313. PLANesT-3D: A new annotated data set of 3D color point clouds of plants
MERTOĞLU K., Şalk Y., Sarıkaya S. K., TURGUT K., EVRENOSOĞLU Y., ÇEVİKALP H., et al.
2023 31st Signal Processing and Communications Applications Conference (SIU 2023), İstanbul, Türkiye, 5 - 08 Temmuz 2023, (Tam Metin Bildiri)
2022
202214. EFFECTS OF DIFFERENT APPLICATIONS ON SOME FRUIT QUALITY PARAMETERS IN JUMBO AND BURSA 1 BLACKBERRY CULTIVARS
POLAT M., ESKİMEZ İ., MERTOĞLU K., ERBAŞ D., GÜLKAYA ARITÜRK D.
Mediterranean International Conference on Research in Applied Sciences, 22 - 24 Nisan 2022, (Özet Bildiri)
2022
202215. EVALUATION OF DIFFERENT SCION COMBINATIONS IN TERMS OF ROOTSTOCK DIAMETER AND SCION SUCCESS
Kankaya A., POLAT M., MERTOĞLU K., GÜLKAYA ARITÜRK D., ESKİMEZ İ.
CUKUROVA 8th INTERNATIONAL SCIENTIFIC RESEARCHES CONFERENCE, Adana, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2022, (Özet Bildiri)
2021
202116. Derim Sonrası Farklı Kekik ve Lavanta Yağı Dozlarının ‘Pink Lady’ Elma Çeşidinin Kalite Korunumu Üzerine Etkileri
Güner E., EVRENOSOĞLU Y., MERTOĞLU K.
VIII. Bahçe Ürünlerinde Muhafaza ve Pazarlama Sempozyumu, Rize, Türkiye, 7 - 09 Eylül 2021, (Tam Metin Bildiri)
2020
202017. EFFECT OF DIFFERENT PRUNING METHODS ON POMOLOGICAL CHARACTERISTICS IN GOJI BERRY (Lycium barbarum L.)
POLAT M., MERTOĞLU K., ESKİMEZ İ.
3. INTERNATIONAL CONFERENCE on “AGRICULTURE, FORESTRY LIFE SCIENCES”, Bucharest, Romanya, 19 - 21 Ağustos 2020, ss.5-9, (Tam Metin Bildiri)
2020
202018. RELATIONS BETWEEN SOME MINERAL NUTRIENTS WITH RESISTANCE TO FIRE BLIGHT DISEASE IN PEAR
MERTOĞLU K., EVRENOSOĞLU Y., Akkurt e., Yeşilbaş M. F., GÜLMEZOĞLU N.
CUKUROVA 5th INTERNATIONAL SCIENTIFIC RESEARCHES CONFERENCE, Adana, Türkiye, 9 - 11 Ekim 2020, (Özet Bildiri)
2020
202019. PHYTOCHEMICAL PROPERTIES OF SOME CHERRY VARIETIES AND RELATIONS BETWEEN THESE CHARACTERISTICS
MERTOĞLU K.
CUKUROVA 5th INTERNATIONAL SCIENTIFICRESEARCHES CONFERENCE, 9 - 11 Ekim 2020, (Özet Bildiri)
2020
202020. PHYSICO-CHEMICAL CHARACTERISTICS OF SOME GILABURU (Viburnum opulus L.) GENOTYPES
POLAT M., MERTOĞLU K., ESKİMEZ İ.
3. INTERNATIONAL CONFERENCE on “AGRICULTURE, FORESTRY LIFE SCIENCES”, Bucharest, 19 - 21 Ağustos 2020, ss.29, (Özet Bildiri)
2018
201821. FRUIT CHARACTERISTICS OF FIRE BLIGHT RESISTANT F1 PEAR POPULATION
MERTOĞLU K., EVRENOSOĞLU Y., MISIRLI A., ACARSOY BİLGİN N.
XXX International Horticultural Congress (IHC2018), İstanbul, Türkiye, 12 - 16 Ağustos 2018, cilt.1282, ss.229-236, (Tam Metin Bildiri)
2019
201922. Erikte (Prunus salicina L. cv. ‘Black Diamond ve ‘Angeleno’) Bazı Fitokimyasal Özellikler Üzerine Rakım Değişikliğinin Etkisi
MERTOĞLU K.
3. International Conference on Agriculture, Food, Veterinary and Pharmacy Sciences (ICAFOP 2019/Trabzon), Trabzon, Türkiye, 16 - 18 Nisan 2019, (Tam Metin Bildiri)
2019
201923. Fire Blight Resistant Genotype Selection In Pear: According To Market Quality Parameters
Akkurt e., MERTOĞLU K., EVRENOSOĞLU Y.
3. International Conference on Agriculture, Food, Veterinary and Pharmacy Sciences (ICAFOP 2019/Trabzon), Trabzon, Türkiye, 16 Nisan - 18 Mayıs 2019, (Tam Metin Bildiri)
2019
201924. Vista Bella Elma Çeşidinde Farklı Tozlayıcı Çeşitlerin Meyve Tutumu Ve Bazı Meyve Kalite Özelliklerine Etkisi
Akkurt e., MERTOĞLU K., EVRENOSOĞLU Y.
3. International Conference on Agriculture, Food, Veterinary and Pharmacy Sciences (ICAFOP 2019/Trabzon), Trabzon, Türkiye, 16 - 18 Nisan 2019, (Tam Metin Bildiri)
2018
201825. Determination of The Heat Tolerances of Some Cherry Cultivars via Cell Membrane Stability Method
MERTOĞLU K., EVRENOSOĞLU Y., ALTAY Y.
2nd International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (ICAFOF), 2 - 05 Nisan 2018, (Özet Bildiri)
2018
201826. Genetic Control, Combining Ability and Heritability of Resistance to Fire Blight in Pear
MERTOĞLU K., EVRENOSOĞLU Y., ÖZSOY A. N.
2nd International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (ICAFOF), 2 - 05 Nisan 2018, (Özet Bildiri)
2017
201727. Inheritance of Fire Blight Susceptibility and Fruit Characteristics of some Pear (PyruscommunisL.)Hybridization Combinations in a Breeding programme for Fire Blight Resistance
EVRENOSOĞLU Y., MERTOĞLU K.
International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies, Nevşehir, Türkiye, 15 - 17 Mayıs 2017, cilt.1, ss.585, (Özet Bildiri)
2017
201728. Preliminary Fruit Evaluations Of F1 Hybrid Pear Population, Tested Against To Fire Blight (Erwinia Amylovora)
MERTOĞLU K., EVRENOSOĞLU Y.
International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies, 15 - 17 Mayıs 2017, cilt.1, ss.875, (Özet Bildiri)
2017
201729. EVALUATION OF SOME RECIPROCAL PEAR HYBRID COMBINATIONSTHROUGH TRANSMISSION OF FIRE BLIGHT RESISTANCE, FIRST REPORT
EVRENOSOĞLU Y., MERTOĞLU K., ALTAY Y.
18th International Conference on Healthcare Life-Science Research(ICHLSR), 10 - 11 Haziran 2017, (Özet Bildiri)
2017
201730. Molecular Characterization of Peculiar Genara Centistes and Syntretus(Hymenoptera: Braconidae) From Turkey With New Records
ELİBOL C., ALTAY Y., MERTOĞLU K., İLERİ O., GÜÇLÜ C.
18th International Conference on Healthcare Life-Science Research(ICHLSR), 10 - 11 Haziran 2017, (Özet Bildiri)
2015
201531. Angeleno Erik Çeşidinde Ethaphon ve Mepiquat Chloride İnteraksiyonunun Geç Çiçeklenme Üzerine Etkisi
MERTOĞLU K., EVRENOSOĞLU Y.
VII. Ulusal Bahçe Bitkileri Kongresi, Türkiye, 25 - 29 Ağustos 2015, (Özet Bildiri)
Kitaplar
2023
20231. KARAMUK YETİŞTİRİCİLİĞİ (Berberis Crataegina)
ÇOLAK A. M., MERTOĞLU K.
MİNÖR MEYVELER-II, Melekber SÜLÜŞOĞLU DURUL, Mehmet POLAT, Editör, İKSAD, ss.499-520, 2023
2022
20222. GİLABURU (Viburnum opulus L.)
ÇOLAK A. M., MERTOĞLU K.
MİNÖR MEYVELER -1, SÜLÜŞOĞLU DURUL Melekber, POLAT Mehmet, Editör, İksad Yayınevi, Ankara, ss.323-344, 2022
2022
20223. EFFECTS OF ALTITUDE ON FRUIT GROWING
EVRENOSOĞLU Y., MERTOĞLU K., Akkurt e.
COMPENDIUM OF ADVANCES IN AGRICULTURE, GÖKBAYRAK Zeliha, İŞÇİ Burçak, KESKİN Nurhan, Editör, İksad Publishing House, Ankara, ss.75-93, 2022
Desteklenen Projeler
2024 - 2025
2024 - 2025Karamuk genotiplerinin seleksiyon yolu ile ıslahı
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
Çolak A. M. (Yürütücü), Kafkas N. E., Tarhan Ö., Alan F., Mertoğlu K.
2023 - 2024
2023 - 2024Melez Armut Genotiplerinin Sirkelik Çeşit Olarak Değerlendirilebilme Potansiyelleri ve Sirke Kalite Parametrelerini Tayin Eden Özelliklerin Tespiti
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
Çolak A. M., Evrenosoğlu Y., Bulduk İ., Mertoğlu K. (Yürütücü)